Израел33

• 17 256
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
  • T"A
Пете, свекърите ни имат такова нещо - пречиства водата, но не и от котлен камък, поне тяхното, но вие взимате нещо по-ново, може да са го изпедапсали в това отношение  Peace (тяхното е от доста години все пак...)

Бубе, и аз не мога така с тайни  Crossing Arms Каква събота?!  Naughty  Я, си казвай от сега  Mr. Green
За улпана не ми стана съвсем ясно - значи, ще има група за ниво "бет", но специално учениците от вашата група няма да продължават това ниво, така ли? Защото групата ви е изостанала ли? (не визирам теб, разбира се, ти си нашата отличничка  Hug)

basis, тези дни си мислих за теб - че отдавна не си писала...Надявам се - заради приятни поводи ни лишаваш от присъствието си  Hug

Ама, недейте така скромно да пишете, отпуснете се малко  Mr. Green Аз бягам за сега - като се върна, да сте изписали една страница поне   bouquet

# 211
Пете , такова ''чудо'' и аз отдавна искам...знам ги. Поздравеления  на твойто мъж  Peace
Тук има и едни системи ,които ако искаш и през душа за къпане минава филтрираната вода ...мани много красиви кожи  и коси  ще изкараме после... Laughing

bouquet

# 212
  • Някъде там...
Хари мен сериозно ме интересува тази система за баня...Водата тук е много варовита,ужас...С балсам,кристали и имам едно мароканско олио съм опърпана а кожата ако няма крем е побеляла-ужасно е  Tired

Ментичка,моята група не иска да продължи,но има група която сега завършва алеф плюс и Хайя ще преподава там та и аз ще джойна тази група ако ние нямаме алеф + Ще ми е пак зор и нанагорнище да завършвам сама алеф и да уча за бет ама си имам надежда да се справя  Praynig В крайна сметка до последно ще чакам да се разбере кое,как,къде  Peace

# 213
 Ние  свързваме  пречистената вода към този миткан (как на бг  - помощ ....машина за вода ) в лявата страна на моята снимка. Там вече има за студена вода и за гореща опция естествено. Децата пипат и малко ме е страх от  горещата вода  - ще спрем тая опция и ще остане вече - студена и със стайна Т (вместо гореща) . Това няма връзка с осмозата  вече. Тази обратна осмоза един вид просто казано "съблича" водата , чисти  всичко и после добавя обратно минералите само. Мента, чисти котлен камък , чисти всичко. Вчера вече пихме , а водата има вкус на минерална  сладка като нашенската "Девин" , голяма разлика от чешмяната , която влиза в  системата .Казват , че  е по-чиста от минерална вода . Това е въпрос на вкус , което не  е малко , но все пак ... другите параметри са по-важни . Сега всичко е накачурено на плота. Иска ми се скоро да иде под мивката да си оправя кухнята  вече.  Simple Smile

# 214
Ооо Пете много интересно това чудо ...  Какво производство е ? Израелско ли ?  Дали се ползва масово и в други страни или  по принцип по масово в държави където питейната вода нее тъй чиста  newsm78   А колко парички излиза ?

# 215
Разбрахте ли, че нашата Лилана и Мишо шамара който сега се казва Биг Ша са направили песен със Снуб Доги Дог   Shocked впечатлена съм http://vbox7.com/play:5c1f0bb8

Пете много интересно това съоръжение и полезно за пръв път виждам.

# 216
 suni4ka , не ми се мярка Шамара много в клипа ... Ситна му е ролята ли, какво ...

Анди, нашата вода тук в Ришон даже се води добра за пиене. Ние не пием чешмяна обаче. Тази система за обратна осмоза може да превръща и морска вода в питейна , и речна .... Нямам представа статистиките какво сочат  - къде и колко се използва.  Специалните филтри се сменят рядко .   Довечера ще поразпитам за цени , за смяна на филтрите , чие производство са и т.н. Да си кажа честно не  познавам много народ около нас масово да използва обратна осмоза . Дали е поради липса на инфо или е  до навици и предпочитания .... незнам. 

# 217
Морска в питейна УАУ  Shocked бях чула че е изобретено такаво нещо точно в Израел и вие го имате вече вкъщо БРАВО !!!

Пете - Лиланчето и Снуб Дог изпъкват, а шамара бил взет за клипа само защото Лилана казала, че без него няма да участва /тя  и условия поставя  Grinning/. Но това си е голямо постижение.

# 218
suni4ka и аз мислех да го споделя с вас за Лилана , Шамара и чичо Снуп , но не сметнах за уместно , знам ли ....
Говори се ,че Лилана и Шамара  са платили доста , но аз съм супер щастлива , защото са първите от по модерното ни съвремие ,които правят проект със световно  известна личност .  Снупи казва "България " , което за сиромашките не виждали тука е повод за гордост.

Пете , това дали би било уместно да се ползва и от Бг . Тук знаеш как е водата , но въпреки това ми се струва страхотна пречиствателна система .  Благодаря ,че ще попиташ , наистина ми грабна интереса   Wink

В Израел имате ли цигани ?

# 219
  • T"A
Не се учудвайте, Ейлат е изцяло с морска вода, която е филтрирана, там друга няма.  Wink
Къпят се вкъщи с рециклирана морска вода  Simple Smile

Пете, по принцип и минералната вода в Израел е с котлен камък  Peace Както и да е, аз просто виждам, че в кумкума (чайника) на свекърва ми се събира (авнит) варовик, за това го написах - не е да съм го чувала от някъде... Но, както вече споменах, може би технологията се е усъвършенствала, при тях е от доста години, от преди да започна да излизам със сина им...  Grinning

Анди, по принцип, тези, които съм виждала да ги продават, са американски, но може и други страни да произвеждат...

Лека вечер, ние отиваме да си женим приятелите  Mr. Green

П.П. Най-после купих самолетните билети  за Краков Party
П.С. Миткан е съоражение на български  Peace

# 220
  • Някъде там...
Приятно изкарване на хатуна-та .Аз си мисля,че минералната вода би трябвало да е без котлен камък защото точно минералната вода пречиства бъбреците от този котлен камък,за това и дикторите препоръчват хората с бъбречни заболявания да пият минерална вода.Доколкото знам също дори Бритата прочиства голям процент от котления камък  newsm78

Ханд,повярвай ми тук водата е много по варовита от тази специално във Варна  Peace А за ромите  newsm78 мъжо поне не знае да има...

Суничка,Египет е изцяло на преработена морска вода (поне аз така знам) За това там не е препоръчително да се пие чешмяна вода.Когато ходиш на екскурзия в хотела имаш дневна дажба от минерална вода.Там преработват също отходните води и ги ползват за поливане  Peace

Така е навсякъде по света,трябва да пазим водата  Peace

# 221
Да де , Мента - много камък се  събира  - ужасно е  , а щом тяхната система не  го чисти -  ooooh! !Честити билети!  Simple Smile   Миткан е съоръжение - знам , но как  да нарека на български - водно съоръжение не се вързва  ? Мисля , че има  друго наименование това без  връзка с точния превод от иврит. Става  въпрос ( и за  другите) за това в ляво на моята снимка , не за съоръжението за обратна осмоза с  филтрите . Това съоръжение, на което закрепят и балони минерална вода. Имахме такова преди.Това не е за минерална , няма отвор отгоре.Друго е . Повечето хора си изкаррват пречистената вода не през  този миткан , а през  малка чешмичка до  голямата. От там им е питейната вода. Моят мъж реши да  ги навърже така .

Анди, ние си пречистваме чешмяната вода с това , но може да се пробваме на морска ако настане зор  Mr. Green (Не дай си Боже , шега!) Големите  фирми закупуват огромни съоръжения  за обратна осмоза .Домашните излизат  скъпички и не се ползват масово.Ползват се едни обикновени филтри , които скоро стават кафяви , пречистват и те чешмяната вода , но пречистване е силно казано.Малко за въпросите , които попита да кажа , че питах и аз  Simple Smile , Американска е системата ни за обратна осмоза. Излиза около 1800 шекела.Миткана за който говорих , че към него свързахме системата е към 1400 шекела . Но за самата система сега. Вертикалните филтри (трите) са около 200 шекела и се сменят на 6-12 месеца. Те са по-обикновените филтри, през които първо минава водата. После хоризонталните филтри, които са единият 200 шекела , а другият към 80 и се сменят на 3 г. На снимката ми липсва още един  малък хоризонтален филтър отгоре ( ще го слага), който добавя минералите във водата ( сигурно ще е пак към 80 шекела). Курса : 1.00 лев = 2.85 шекела .Само  системата за обратната осмоза излиза към  630 лева значи (от 1800 шекела).Филтрите са тука включени - те са си системата  всъщност (част от нея) .Само дадох цените им по отделно горе долу.

Забравих да пиша , че поставянето е към 400 шекела за който неможе сам (повечето  немогат , логично).

За  ромите  - ц ... няма. Ако някой каже , че има ще се изненадам силно. Верно!  Simple Smile Като казваме "има ли " имаме предвид не няколко забегнали  нелегални работници. Та аз мисля , че няма.

Цигани(написах  роми в търсачката , но си излезе  цигани) :
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 21:11 от petia911

# 222
  • Някъде там...
Ами като се замислиш не е толкова скъпо..Брита каната е 120 шекела , а 2 филтъра са 80 шекела и се сменят на 3 месеца а не е така ефиктивно като тази система...Трудно мога да готвя например с кана..Друго си е да си тече от машинката а и вие имате така и топла и студена вода.Един ден като си имам място ще си вземем и ние такава система  Peace
А циганите по евреопейски са роми та аз реших да се направя на европейка  hahaha  bowuu Нищо следващия път може да мине номера Simple Smile

Покрай тази система се запалих и забравих да питам:Гражданки как е при вас тъмно ли е?Ние изгасихме лампите ама без компютър не става...Една романтика... свещи... Иначе наоколо си свети.

А да и повече няма да правя аз теми защото изобщо не сте активни,явно не ви допада моята темичка Sad

# 223
Бубе, newsm51
Не се сърди мила,правя ремонт!Ако продължи дълго,ще лудна,дрехите не мога да си намеря,щот са на куп на земята в хола! smile3515

Ей това с пречистването на водата,много интересно,ама аз минерална вода не пия!Предпочитам я с боклуците,от чешмата Mr. Green

Ментова,а дали няма малко снимки да покажеш от женитбата? Laughing

# 224
  • Някъде там...
Наинка,аз като те гледам по снимките определено си струва човек да те види гола та ...за какво са ти дрехи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт