свалят си памперса и мажат

• 2 806
  • 41
  •   1
Отговори
Мили мами, помагайте! Вече не се търпи. Момчетата ми са на 2,8м., не ходят на гърне още /това не ме притеснява, едва от скоро ги опитвам, по съвет на педиатърката - до 3г. според нея не им е развита връзката между мозъка и задържането на сфинктера/, НО са се научили от може би 1 год да си свалят памперса и да мажат акото където сварят. В началото бяха изолирани случаи, на няколко месеца, но от скоро е доста често, щом останат малко без надзор /напр. рано сутрин докато си играят в стаята след сън или на обяд когато трябва да спят, но пак стават и си играят уж/.

Вчера и днес сутринта ...който има здрави нерви да издържа. Аз до тук се справям, но започвам да се притеснявам да не е симптом това на нещо друго. Реагирам различно - говорили сме си само, как не се прави това и какво е акото и защо се изхвърля в тоалетната /в редките случаи когато ходят в гърне виждат как после го хвърляме/, викала съм - няма ефект. Вчера говорихме спокойно, мъжът ми вечерта им се поскара и им говори и той. Днес им се скарах и виках - единия се разплака, другият се смее и каквото и да говоря, той се смее.

Започвам да си мисля за консултация с психолог, да не е симптом това на някакъв проблем за който не си давам сметка.

Споделете вашият опит, моля ви.

# 1
  • София
Кураж, nizza!  spoko  Ще отмине този период!
Налагай и малки наказания, за действията на мъниците, когато смъкнат памперса и започнат да мажат.
И двамата едновременно ли го правят? Наблюдавай ги по-усърдно и хвани инициатора - кой от двамата е пръв. Налагай на него по-голямо наказание, а втория поощрявай и ще видиш, че след време ще даде резултат.
Не мисля, че все още се нуждаят от помощ от психолог, но ако периода е продължителен (в смисъл повече от 2-3 месеца), то тогава се консултирай.

# 2
А, дали не ти привличат вниманието така? Казваш, че го правят, когато са сами...Може би знаят, че това е начин да те имат за себе си, пък даже и да се караш...Ако има логика в това предположение-гушкане и зарязване на всичко, което търпи зарязване и отдаване на децата е част от решението, може би...
Сещам се, че, ако смените памперса с памперс-гащи, ще им е по-трудно да ги свалят и да мажат.
Аз също съм за наказанията-да не играят на нещо или с нещо, да не им четеш, да няма филмче...ей такива неща.
Аз също не мисля, че е някакъв дълбок проблем.Все още.
Успех желая и бързо преодоляване на неприятната беля!

# 3
Обличай им дрехи трудни за събличане. Боди със здраво закопчаване, чорапогащници... Знам ли. И ги наказвай, прави всичко възможно. Не робувай на принципи защото няма да се справиш с проблема

# 4
  • София
И при нас беше така - по корема, стените, леглото... Започна на около годинка, мина, когато започнахме да използваме гърнето. Правеше го веднага, щом си свърши работата, значи я е дразнело да има нещо в памперса. Ако бях наблизо, веднага я преобувах, но все пак има и моменти, в които не можеш да бъдеш до детето, и тогава ставаше мазало.

# 5
Обличай им дрехи трудни за събличане. Боди със здраво закопчаване, чорапогащници... Знам ли.

Да това помага определено.

Малката преди няколко месеца, започна така да прави. Щом я сложех за обеден сън, върши работата, сваля пампата, оставя я в единя ъгъл и си заспиваше с омазано, голо дупе ...  Crazy Смених пижамата с гащеризон, с копчета отдзад и много бързо просто забрави, за тази си дейност.
Пробвай това, и успех!

# 6
Аз съм почти по цял ден с тях, едва ли е за внимание...макар че кой знае. Досега не съм ги наказвала и честно казано не съм се карала достатъчно, все си мисля, че с добро по-върви. Едва днес вече им казах че някои неща няма да им се получават, че съм им сърдита и  не ги гушкам. Те идват и ми се умилкват....но засега съм твърда. Макар че като им видя муцунките едва се сдържам...
А започва всеки път този който се е наакал, а другият приглася. Това е, че те като са двама и се подстрекават...
А стаята сигурно ще мирише със седмици. То е по стените, по килима, по всичко, което можете да си представите. И не за първи път.

# 7
Ами те са си с бодита, но ги разкопчават. А чорапогащник вкъщи ... не им слагам. Сигурно като започнат на гърне да ходят ще спрат, знам ли, но не успявам за сега да ги науча. Щом ги сложа сутрин на гърне и седят до 11ч. без нищо, ако ги пропуснем рано, докато се усетим и вече са се наакали в памперса.

# 8
А според мен е време да им махнеш памперсите, явно ги дразни мръсното дупе.  Peace

Като ще миеш , извинете ме, лайна, поне да има някаква полза.
А твърдението на педиатъра, че дете преди 3 г. не можело да се стиска  Crazy ... от къде ги намирате тези педиатри  Rolling Eyes...

# 9
Аз не се притеснявам за някои ситуации да включвам шамарите, а в този случай отдавна щях да съм ги ошамарила

# 10
Аз не се притеснявам за някои ситуации да включвам шамарите, а в този случай отдавна щях да съм ги ошамарила

И аз съм шамаросвала, ама в пристъп на ярост, а не щото мисля, че ще помогне, понеже съм се убедила, че бой не помага. Поне не лек бой. С по сериозен може и да има ефект, поне така мисли мъжът ми.

# 11
Аз бих ти предложила да махаш памперсите направо. Времето се стопля и момента е идеален. Пак ще миеш дупата, но поне ще свиквате с гащички. На сина ми му отне почти 3 седмици да свикне да си казва навреме. Той не искаше да ходи на гърне изобщо - с часове висеше на гърнето и нищо. Накрая му купих седалка за тоалетната и столче, като стъпало, за да може да сяда сам и за 5 дена проблемите ми изчезнаха.
Да си слага седалката и столчето му беше кеф - един вид голям мъж съм вече. И така по собствено желание свикна.

# 12
Много благодаря на всички, които се включиха по темата. Сигурно ще опитам и с дъска. Страх ме е да махна памперса, за да не се стресират като се наакат в гащите...може би като се постопли времето. Защото съм забелязала, че когато седят на гърнето с часове, в един момент им омръзва и стават, разхождат се по голи дупета и щом им се допишка дори, идват и сядат на гърнето. Но трябва да са с голи дупета. Най-лесно може би ще е лятото.

# 13
За какъв стрес говориш? Че ще им махах памперсите ли? Не мисля, че това е стрес.
Трябвало е много по- рано да ги махнеш. Сега може и по-трудно да свикнат, защото са по-големи и разбират всичко. Дано не е така. Махай спокойно памперсите, сега е наи-походящото време да ги приучиш да ходят на гърне Peace

# 14
Аз мисля,че трябва да махнеш памперсите вече,а нощно време или за следобеден сън им слагай,но ги обличай с дрешки трудни за събличане.Ние се отучихме от памперса на 1ги 6м.За не смятам,че ще изживеят стрес,може даже да им е интересно да пикат в ''голямата тоалетна''.Пробвай!Успех!

Общи условия

Активация на акаунт