96 Разпетипетъчно-Великденска Американска Яйчено-Козуначена

• 14 383
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
  • Boston, MA
Права си, Ники, вече преполовихме, ура!

# 76
  • София
Ами защото разбрах че е ефективна и искам да проверя дали я има в БГ

От къде разбра ако не е тайна, защото аз пък имам точно обратното впечатление.  newsm78
Имам тук няколко приятелки, които слагат на децата си, при 2 от 3-те се появиха странични ефекти, и 3-те боледуват колкото от моите.

Ами имам приятелка живееща в Америка и си беше тук на скоро и от едно болно дете само нейното не се зарази

# 77
Честито момиченце на Ники   bouquet
С историите на Анет и аз се смях на глас - добре че Дида е почти 6 г по -голяма и много не му обръща внимание . Но с изказвания от рода на " имаш късмет че мама е тук , иначе щях да те пребия" не сме се разминали . Матю редовно ходи да я дразни - удря , дърпа и косата...
За бели -Бенс и нашия е така . Водата отдавна се научи как се пуска , всички пластмасови купи,прибориза хранене са редовно по земята, имах един комплект за готвене от твърда пластмаса - отдавна е "гоне"((натрошен от удряне в земята) . Копчетата на всичко се натискат , само чака да оставя някой контакт без капачка и бърза да бръкне с нещо ... . Постояно е с идеята да бие някой " Дида бия...Джеси бута, бия (уж бъдещата снаха  Laughing ).
Агент Дида така хапеше точно на вашата възраст. Както си стоиш и не очакваш и изведнъж усещаш зъби ( на баща си веднъж кръв даже му пусна  Grinning ) Ще отмине и този период

Ваксини за грип не слагам , след  перипетите ни с ITP даже отказах и последната ваксина . Докато не минат 6м и да съм сигурна че всичко е Ок с нивото на тромбоцитите - никакви ваксини !
 Добре дошла на Хитруша

# 78
Ясно. Извинявай тогава. Понеже си написала, че не се разболявате без ваксина, а пък съседите -да с нея, си помислих друго. Иначе съм съгласна с легендите Simple Smile

Ники, аз не съм написала, че моите не се разболяват. Разболяват се, как да не се. Просто споделих, че от моите лични впечатления с или без ваксина е все тази.
Аз лично за неопасни заболявания бих предпочела да стимулирам имунната система по друг начин, но това е въпрос на избор.

Ами имам приятелка живееща в Америка и си беше тук на скоро и от едно болно дете само нейното не се зарази

Когато си бяхме в БГ бяхме на рожден ден, от който всички деца освен моето и още едно се разболяха от варицела. Това абсолютно нищо не доказва, освен че въпросното дете не е реагирало на вирусите.  Peace

Но да не задълбавам излишно, извинявам се че коментирах, беше с най-добри чувства. Надявам се да успееш да намериш това, което търсиш.  Peace

# 79
  • USA
Анелка, аз съм слагала, но не знам как се казва. Същата е като на Бенс и Агентката - на 2 приема през месец. През есента се бият тези ваксини. Всеки си има различна философия за противогрипната. Моето дете ходеше на ясла, един вирус да сме спестили, пак си е струвало според мен. Иначе, моят опит с противогрипна ваксина е положителен, само че вирусите в Бг си ме хващаха.  Laughing

# 80
За противогрипната си е до организъм и имунна система. Също те не са да не се разболяваме, а когато стане да се изкарва по-леко грипа/настинката.

Имам племенник, с ужасни страничните ефекти, тялото не приема добре ваксината, но е единственият от 18 племенници, който е така. Сестра ми постоянно боледуваше зимите(през 5-6 дни и нов грип/настинка), от това разви и  синузит, но откакто си слага тук противогрипна спря да боледува, най-много един-два пъти на зима, което си е рекорд за нея. Зависи, от много неща зависи, не може да се  генерализира така Peace

рая, и на теб не ти е лесно..ех, този Матю, като братя по бели са с ЕйДж Laughing Hug

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 22:13 от benson10

# 81
Може да е интересно за предучилищните майки:  Една от статиите в последния Тайм е  за К-12 образование и стандарти. Тайм обяснява как различни щати могат да могат да занижават "бара" за държавни училища съвсем целенасочено. Според статията, УС е на 25 място по математика и на 15 по четене сред изследваните държави. Не ме изненадват, но статията обобщава няколко добри пойнта, и показва 2 различни гледни точки.

Част от статията е онлайн:  http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,1891468,00.html

(На първо място е Финландия.)

# 82
 Laughing

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 15:48 от ophie

# 83
  • САЩ
Искам да ви попитам един въпрос, не знам обсъждан ли е до сега, но утре се записах да отида на консултация за премахване на косми по лицето с лазер, та исках да питам има ли тук някой който е минал такава процедура? Интересува ме добър ли е крайния резултат и колко е траен? А също как изглежда кожата веднага след процедурата? Ще се налага ли да се крия в къщи няколко дни или дето се казва ще мога да го направя в обедната почивка и пак да се върна на работа? Изобщо всякакви съвети и предложения за въпроси които да задам ще са ми от полза.

# 84
  • Boston, MA
Хитруша, аз съм си правила премахване на косми с лазер, но не по лицето. Във всеки случай, нищо не личи по кожата, де, веднага ще можеш да излизаш.

Резултатът ми е - много намалели косми, но не са се махнали. Трябва да правя още процедури като свърша с бременност и кърмене. Не знам за лице как ще е, все пак там има много по-малко косми, дано си доволна!

Аз имам друг въпрос? Има ли деца, особено родените тук - братя/сестри или приятелчета - които помежду си говорят на български и ако да, как става тая работа? Този уикенд бяхме с общо 4 маймунчета, нашето и 3 петгодишни, които всички на нас ни говорят на български, но между тях на английски... 

# 85
Аз имам друг въпрос? Има ли деца, особено родените тук - братя/сестри или приятелчета - които помежду си говорят на български и ако да, как става тая работа? Този уикенд бяхме с общо 4 маймунчета, нашето и 3 петгодишни, които всички на нас ни говорят на български, но между тях на английски... 

И мене ме вълнува този въпрос. Досега не съм успяла да ги накарам да говорят помежду си на български. Особено както наблягаме сега на английския ( четене, упражнения и т.н.) заради говорните проблеми на Калин, Елена дори не иска и с нас да говори на български от което аз откачам направо.  Rolling Eyes

# 86
  • САЩ
Благодаря ти Бубка! Окуражи ме малко  Simple Smile
А иначе за децата, нашето няма братче и сестриче, но често се виждаме с наши приятели които имат момиченце на 3 години и когато си играят наистина си говорят на английски, а към нас се обръщат на български или по скоро смес, че и двамата не могат още добре да говорят на нито единия език. Също когато Алекс се заиграе сам и говори нещо на играчките си им говори на английски. Аз си го обяснявам с това че цял ден на детската градина комуникира на този език и му идва естествено да си "играе" на него. Тъжно ми е понякога ама какво да се прави.

# 87
  • Чикаго / София
Hitrusha,  съвет не мога да дам, но ми е интересно. Така че сподели след това как е минало и какъв е резултата.

Бубка, аз не мога да се включа с мнение. Моите деца си говорят на български за сега. Ама те англ. не го знаят много, много., а и не са родени тук.  

# 88
  • usa

моите девойки си говореха на български докато започнаха да имат общи приятели - албена беше на може би 7-8, силвия - 5-6. не знам как се получава, а и явно не работи, щом като вече на само по между си, а дори с нас говорят на английски. в момента, в който започнаха със слийповърите и да играят с децата на улицата, минаха на английски.

# 89
В нас се говори на български. Дида преди имаше моменти когато се заиграеше сама започваше да пее и говори на куклите си на английски . Чувала съм я няколко пъти да се опитва да гoвори на малкият - следва строга забележка . Той сега проговаря на Бг , няма нужда да бърка и двата езика. Но при нас може би е преимущество това че баба им и дядо им са тук и с тях се говори само на Бг ( едно хубаво нещо от това че бабата е наоколо  Laughing )
 Когато е с други българчета зависи. Например с едно момиче което е на около 10 говори на английски , но това е защото другото дете и говори на английски. На мен ми стана интересно понеже знам че това дете говори ,а и то има баба и дядо тук  с които говори на български . Допреди 2 -3 г с това същото момиче си говориха на български - изведнъж детето реши че не "разбирало и не говори добре " и подкара на английски Shocked
 Мислите и че настъпва момент когато започват да се срамуват от това че им се говори на друг език , или просто е "мързел" и им е по-лесно да говорят само един ?
 Аз определено съм за българския у дома , сред българчета ....

Общи условия

Активация на акаунт