Отговори
# 300
Ох, много ме сърби и ще си го кажа. Имам покана за среща на завършилите моето училище. Дотук добре. Обаче. Знаете ли къде е срещата? В кафене "Амстердам" в Ню Йорк сити. Да, този Ню Йорк в Щатите  Whistling  ooooh! Младен излезе с контрапредложение да им организирам селски туризъм в Песнопой  Joy Така де, по гръб няма да падаме  Mr. Green

# 301
Деси, Тиха Вода, честит рожден ден!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 302
Тиха Вода, честит рожден ден и на теб! Да си жива и здрава, много успехи и щастие!
И с пожелание по-често да ни навестяваш
юлче, прекрасно място за срещи  Laughing Повечето от съучениците ти в Ню Йорк ли са или това е някакъв майтап? Или си завършила някъде из Щатите  Crazy
Аз пък ти пожалавам да отидеш на срещата, все пак  Grinning
ПростоАз, бързо оправяне!
Днес тъкмо стана въпрос за почвите и водите в БГ. Подсетете ме на ПИЦАТА да ви разкажа  Sick
А ние ще тънем в невидение  Crossing Arms
Медхен, уби ме с тези демонстрации  Joy. Като се замислиш, правилното е да се научи детето да не взема нищо от непознати и сигурно това е много удачен начин да му покажеш, че не редно, особено като е на възраст, на която не можеш да му го обясниш само с думи. Ама срам ме е, все пак всеки го прави от добри чувства. Имам предвид бабите и майките по градинките.
Сетих се за една тъжно-весела случка. Преди време имаше един нашумял случай с изнасилване и убийство на малко дете  Sad И, по този повод, започваме да инструктираме детето, как не трябва да взима нищо от непознати, да не говори  с никой и т.н.  При което нашата мълча, мълча, пък накрая заключи: "аз нищо няма да взема, но ако все пак, ми предложи някое червилце, взимам го и бързо бягам"  ooooh!
Дианче, не ми го побира ума, това което си постнала  Sad
Аз днес съм на всяка манджа мерудия  Mr. Green Но отивам да пусна една пералня и ако имам още муза, пак ще пиша, че не съм се е доизказала  Joy

# 303
Не е майтап, никак даже.
На мен, като живееща в Бг, просто ми се стори странна такава покана, не само заради самата покана. Снобско ми е някак си, опитвам се да мисля по друг начин, но не мога - спомням си конкретния човек като ученик, тогава живееха в Мусагеница и на завършването ги снимахме с нашия апарат, щото те си нямаха... Сега е член на борда на настоятелите (те всъщност притежават един вид училището, защото земята е тяхна и те са тези, които определят рпавила и такси), има американска фамилия, което не знам как се е получило (мъж е все пак, трудно е да придобие такава фамилия чрез брак   newsm78 ). На срещата ни беше полузабравил да говори на български (това също може би е снобско от моя страна, но аз не си представям след 7-8 години в друга държава да говоря с акцент и да не си спомням обикновени думи). Аз също се смятам за американизирана, ама не чак толкоз, извинете.

# 304
юлчеJoy Аз пък ви каня всички от форума на пица в Тампа, Флорида. Ай да ви видя сега. Whistling Laughing

арабелкаJoy Много сладко това с боба.

Я да видим сега на колко страници ще ни ударят ключа. Whistling Като ви чета за тези еко-меко неща и ми иде да се завра в някоя дъъъълбока дупка и споконо да си ръфам кренвиршите и да си ям майонезката. Embarassed

Признавам си без бой, че аз понякога давам солети на Симона като сме навън.  smile3538 Ама, майчета, айде де, за 2 солети да я прибирам....простено ми е.  Mr. Green Освен това предлагам на всички деца като задължително първо питам майките дали им дават. bowuu

Роска, това, което разказваш за Ицко ми е много присърце. Аз също съм се зарекла, когато Симона порастне ще си яде храната вкъщи или ще има за всички. Това ми е кофти спомен от детството. Имаше 2 близначки сред децата, с които играех и те винаги мъкнеха вафли, сандвичи, сладоледи и ги ядяха пред нас. Confused Но най-яркия спомен ми е как излапаха една бяла халва, аз умирах за парченце, защото вкъщи нямахме и нашите не можеха да ми купят. Tired

медхен, аз много поощрявам Симона за това, че никога не взема храна от непознат. Не съм я учила специално, това произлиза от срама й, но аз й се радвам, че прави така.  Simple Smile

Отивам и аз да пийна една биричка. beer

# 305
  • София
Аз се чудя да се хващам ли сега да си мацна корените на косата, че на нищо не приличам  #Silly

Гале, от Хиполенд купих тия фулмастри, перат се от дрехи и се почистват идеално от миещи повърхности  Peace

Честит рожден на патерица на Просто АЗ!  bouquet Пожелавам ти много светлина по пътя ти, спокойствие и здраве! Hug

Отивам да се мажа.

P.S. Верно, че я няма Дес да пусне нова тема newsm78 Не вярвам да ни заключат. Като си оправя косата, ако я няма още, ще пусна една темичка  Wink

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 22:12 от Цецето

# 306
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРОСТО АЗ И ТИХА ВОДА! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, И МНОГО ЩАСТЛИВИ, МОМИЧЕТА!

Много сте писали днес и няма шанс да ви отразя всички. През деня предпочитам да пиша в други теми, за да разсейвам от темата за децата, но вечер се включвам задочно във вашите разговори тук. Е, няма пълно щастие. На моя младеж му растат всички кучешки зъби едновременно и можете да си представите какъв кисельоч е. Даже му дадох панадол следобед, въпреки че съм против, но вече нямаше накъде. Crazy

Арабела Стои с памперс нудиста и въобще не го напъвам за гърнето. Оставих му го в хола и му обясних за какво е, а той след два месеца, в които го пълнеше с играчки внезапно започна да го ползва по предназначение. Сам се събува и сяда. Е, после започва да си пипа урината, пишка по малко, а после става, за да види резултата и пак сяда, а след това пак става. Забавлява се явно.

Бакши Твоята педиатърка, ако не бъркам, и преди се беше проявила с предложение за посещение при психолог, защото Ангел не казвал две думи на 9- 10 месеца. Ето тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=22516.0 са описани ключовите умения за всяка възраст, а според таблицата кръг рисуват между 28 и 36 месечните. При момчетата фината моторика се развива по- бавно и по- късно.

Lilcho В момента нищо не въвеждам, защото с тези растящи зъби ми отказва всякакви нововъведения. След този период ще въвеждам плодове, които още не съм давала- манго, череши, ягоди и тн. последно въведох белтък от яйце.

Гале, Роси Благодаря, за комплиментите!  bouquet

Шлябада Това повече на парвенющина ми бие. Sick Не че имам нещо против Ню Йорк, но ако си учила в чужбина, например. От моето училище в Испания се събираме на различни места, но веднъж в София, веднъж в Прага, веднъж в Мадрид. Все на гости на някой. А повечето ми съученици са наистина от много богати семейства из Европа, не са българи, но извън гостите, все спим в хостели и гледат е да по джоба на всички. От тия хора не съм видяла и едно изхвърляне или демонстрация, да не говорим, че ако не ги познавах толкова отдавна нямаше и през ум да ми мине, че имат възможности. Присъединявам се към офертата на Ditta, но предлагам да отидем някъде по- наблизо, че на 11 имам друга среща, на друг континент. Joy

За почерпките по градинките- нямам нищо против всеки да си храни детето с каквото намери за добре, но не приемам да ми налагат да им подражавам. Лично аз все още не мога да схвана каква е идеята да се дава снакс на дете, което си рови кротко в пясъчника, но не съм намерила някой да ми го обясни. Отговарят със "Ами всички го правят и аз как да го лиша". В нашата градинка също хвърчат всякакви зрънчовци и снаксове и засега опазвам младежа от тях. Родителите и придружителите, обаче ме пресират и ме питат "Абе, ти кога ще се научиш да му даваш?". Докато зависи от мен няма да дам. Ще се съглася с гласа на мнозинството, когато ме натиска за нещо полезно, за което не съм се сетила.

За био продуктите- купувам био продукти, които имат сертификат и вярвам, че са по- добре контролирани от анонимните храни с неясен произход. Купувам био сирене и био кисело мляко за детето, за да съм сигурна, че му давам нещо от мляко, а не от мас и палмово масло. Био ориз, защото не ми се яде нещо расло в най- мръсната страна в света- Китай. Био царевични продукти, за да не са генномодифицирани. На останалите неща чета етикетите, с което потрисам всички в магазина. Ако не го правех никога нямаше да разбера, че във почти всички видове хляб има и маргарин. Shocked За мен рецептата за здравословно хранене в свят на нездравословни храни е да се яде разнообразно, за да не се натрупват едни и същи вредни химикали в организма. И за онези, които не знаят- не купувайте фиксове Маги, готови бульони и вегети, защото съдържат мононатриев глутамат, който ви кара да ядете много повече от нужното, прави вкусна дори и най- скапаната храна и е много, много вреден за цялото тяло и мозъка.

Толкова успях да напиша. Утре пак. Лека и спокойна нощ на всички!  bouquet

# 307
Хайде милички,новата тема Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392807.new#new

# 308
юлче, така описано, наистина звучи странно.
Да оставим всички останали аспекти настрана, най-малкото в САЩ не е толкова лесно да отидеш, като на място, където режима е безвизов.
За акцента - ние много често сме го дискутирали този въпрос вкъщи. Мъжът ми е абсолютно убеден, че това е поза. Аз, като по-толерантен човек  Mr. Green, все си мисля, че не е съвсем така.
Не че няма позьори - имам една позната, която прекарва всяка година, само по няколко месеца там и пак си говори, когато се сети  Laughing, с американски акцент. Да не говорим, че има и постоянни думи в речника й, които произнася на английски. Например винаги казва къмпюютъ, вместо компютър  Mr. Green Ами смешно е  Joy
Но от друга страна, този "феномен" /говоренето с акцент и забравянето на думи/, съм го срещала само при хора, живеещи в САЩ. Не става въпрос за използването на английския език като основен, защото, например, при живеещи в Англия не съм го срещала. Но в САЩ, почти при всички, които познавам  Rolling Eyes
Имам приятелка, при по-дълъг престой в България, акцента й намалява. /според мъжът ми, й омръзвало да се прави на интересна  Joy/
Не знам, някаква благозвучност ли има в американския акцент, че толкова лесно се придобива.  newsm78
За забравянето на думи - там не мога да коментирам. Чужд език, когато не го упражняваш, определено се забравя много лесно. За майчиния - не знам, може и да важи същото.  Thinking
Ти Американския колеж ли си завършила?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт