Отговори
# 270
Специално за черешите - има много евтин биоеко начин да се опазят от червеи. Използва се зелева чорба, пръска се два пъти - единия път при прецъфтяване на цвета, втория път - не помня кога, но мога да попитам, мисля че беше когато почват да зреят. Никога не сме яли червиви череши. Край на агрономското включване, щото все пак дотук са ми познанията  Blush Но и аз знам ,че без пръскане няма начин да ядеш, иначе всичко изгнива или е изпоядено.

Децата играят, но Наньо нещо почна много да вика "не, не, не! мамо. мамо." и трябва да ида да видя какво го гърчи Иво. Три думи знае диването и на място ги казва. Третата е "даййййййй!" и звучи точно по този начин, с наблягане на и-краткото.

Цеце и Роси, да нямате тендовагинит? Това е възпаление на сухожилията и върви от вътрешна страна на китката към лакътя и после към рамото. Не се лекува, но стягане с ластичен бинт и почивка помагат за известно време. Има и нещо за мазане, но не помня какво е.

# 271
  • София
И аз щях да пиша, ама видях това и мерака ми мина  Confused http://dnes.dir.bg/2009/04/28/news4368757.html Как е възможно да има такива изроди?!?

# 272
Кремито,как мина ФМ?
Таш,и аз мисля,че е рано за кръгчета,до колкото знам кръгчета,чертички ,вълнички...са по-скоро занимания в ДГ,но педиатърката така твърди.Не,че и се връзвам,но е друго като споделите и вие,все пак да си сверя часовника.
Цеце,можеш да пиеш Невробекс,но почивка,стягане с бинт,при нужда пиене на Диклофенак и мазане с мазила от рода на Диклака биха те облекчили повече от невробекса,той по-скоро е придружаващ към изброените обезболяващи.А за оставянето на децата няма нужда от обяснения,всяко дете си е различно.Ангел не иска да стои самичък,не се заиграва сам,бих искала да го оставям,за да е по-самостоятелен ,но той постоянно ме търси с поглед,ако открие,че ме няма или се разплаква или наддава глас"мама".
Юлче,дано се разминете със скарлатината.
Арабела,радвам се,че обясни за скарлатината,аз съм много незапозната с тези неща и информацията,която си дала ми е от полза.
Роси,и аз като теб много се радвам когато има доста изписано.радвам се,че сподели за торенето и пръскането.Майка ми засади преди години праскови и кайсии,миналото лято носеше на Ангел и ме уверяваше,че са подходящи за детето,след добро измиване(тя също ги пръска,но и имам доверие,работила е дълго в оранжерии и мисля,че разбира от тези неща и няма да ме подведе,когато се отнася за внучето и)

Вчера заведох Ангел при педиатърката,защото сутрин е със запушено носле(през деня-не)и ми се стори ,че гласът му леко "гъгне".Лекарката ме увери,че няма място за безпокойство,но му предписа Инфлуцид(досега не съм давала такова лекарство,хомеопатично е )Имате ли впечатление от него,ако някоя от вас го е давала на детето си?
Не ми се искаше да го давам,защото е вид имуностимулатор,а аз съм леко против имуност.,но реших да не се правя на лекар и да послушам педиатърката.

Ние ще се подготвяме за ДК и разходка,затова хубав ден,повече слънце,спокойни и здрави дечица!

# 273
Здравейте милички,

Дес аз вчера ви изчетох, но нещо не успях да се включа, но мислено съм ти пратила позитивна енергия да знаеш Hug Много са хубави снимките, страхотна среща сте си направили Heart Eyes
Цеце пази се, дано бързо да ти минава болката в ръката сега като приключи с това занимание Praynig. За оставянето на детето-изобщо не робувам на такива неща трябва или не трябва действам според детето. Василия си е душица, оставяла си е при мен, на твое място също не бих се притеснявала, когато се наложи неотложно да я оставя за минутки сама. Васко е друг случай-в креватчето си не пребивава никога, отскоро само спи в него, но само нощем. От 7 месеца (тогава не можеше да ходи още) е на пода и винаги задължително в стаята, в която съм аз (и в тоалетната идва с мен Blush). Играе си сам, но трябва да е в стаята, в която съм аз Laughing Мъже, какво да ги правиш Laughing
Диди много неприятен инцидент е имал мъжа ти Sad. Скорошно възстановяване му пожелавам. И честит ви прощъпулник, браво на бъдещата архитекта Heart Eyes.
Елицееее сега още повече ще ме е срам да дойда на пицата, ще търся маскировъчни дрехи Blush  smile3534. А пък Елица каква е кокона, абе понадула се е от новата работа  Laughing smile3534. Ели  Hug
Таш целувки за Алекс Heart Eyes
Ditta много ми е интересно като разказваш за Моната как не си дава играчките и за всичко. Голяма е сладурана Heart Eyes.
Арабелка не сме ходили скоро, та още не знаем пола, ще ви информирам веднага Grinning.
Креми как мина?
Скреч и ние сме така с продуктите от село, но не чак в такава степен, само зеленчуци, плодове, яйца и месце си имаме. Голяма благинка си е Simple Smile. Навремето като бях малка баба ми правеше овче сирене, масло, тогава не ги оценявах обаче Rolling Eyes
Кате а това служебо пътуване ли е? Нинката с вас ли е? Изпуснах нещо, абе да си изкарате хубаво Hug
Бояна а ти какво ще въвеждаш на Константин, да почерпя идеи? Аз взех наскоро сурови слънчогледови и тиквени семки, голям фен им е Васко. Някъде из форума бях чела за тях.

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 10:51 от Lilcho

# 274
Здравейте и добро утро,

Кате не съм била аз душицо, само в Джъмбо или Борисовата е можело да ме видиш,нкъде другаде не съм ходила.  Hug
Цецекак е ръката, Роси и ти се оправяй!
Юлекак сте?
Таш зарастват ли пъпчиците? Фенистил капките на нас ни помогнаха много бързо с това обриване, а на вас?
Катюш Simple Smile ахх морето.
Бакси , да се оправя бързо малкото човече.не съм наясно с това лекарство.
Арабела верно кратко си се изказала Simple Smile, не че имам нещо против, ама..... ако минеш з апо-дълго, незнам...  Sick Mr. Green
Кремичакам новини и снимка, може и клипче.
Десприятно ми е да виждам постове от теб.  Hug
Динче ПРОСТО УЖАСНО, отвратително, нямам думи просто!!!  #Cussing out #2gunfire Naughty
Скреч и ние сме почти така ,от селото на мъжо идва всичко и сме доволни, но пестим пари и сме си само в къщи.... Simple Smile
Лилчохайде, нямам търпение да ви видя на 10-ти,дано се съберем повече мацки. Поздрави.
Елимного се смях за"онази работа", аз не си я виждах само като бременна Simple Smile хахаха, чувствах се странно,.... ти да не си пак?  Embarassed Hug hahaha, че ги говориш тези врели-некипели,а???Пипнахме те!  Crazy Hug
Ние рисуваме активно, вадим всякакви листове и драскаме, обичаме да държим химикалката. Кажете ми какви са тези фулмастери, рисуващи на хартия само, преди нали коментирахте нещо, не ги намирам никъде, в Джъмбо се кьорех, ама....  Rolling Eyes
Всичко разбира маймуната, слуша и изшълнява, което ме навежда на мисълта че когато му кажа нещо и се прави на разсеян се инати....,а друг път ако е в настроение изпълнява. Тарикатиииии.  Crossing Arms

# 275
  • София
Голяма нерва съм днес, да знаете да не ме закачате много, че някои си го получиха вече /е, не от форума, де/ Mr. Green  Надявам се с Васи да си поспим добре следобяд, защото го отдавам на малкото сън и напрежението в последните дни.

Нали пицата остана за 10-ти май - неделя, 14 часа?
Да знам овреме да резервирам нашата маса. Аз от 17ч. тогава съм канена на парти, но сигурно ще го пропусна, че нещо ме изнервят навалиците  newsm78 Айде кажете сега, че не ви обичам  Hug Мими, да дойдеш и ти, че ми е домъчняло много, да знаеш! Hug Имам да ти клюкаря разни работи на по една салатка Пийт Wink

Браус, бе, Гале, на 10:54 добро утро ли му викаш? Сигурно добре сте си поспали с Никича  Laughing

Всички болни да оздравяват! Hug

Благодаря за съветите за ръката! Боли си ме, даже и като пиша по клавиатурата,  май е е това, дето Юлето разправя  Thinking Ще пробвам с Диклак, ако до утре не ме е отпуснало.

Хубав ден!

# 276
ей бонбони.привет.забравихте ли ни с митко.тя катюша дава сведения как си правим семейни пикници.искам да ви кажа 4е е много гот.мъжете ни се сдушиха,пък и ако риба ловяха щеше да е песен.е последния път имаше улов.ама тва рибарите много лъжат.драго в4ера разправяше на един френд 4е са наловили 3-4 кила  Laughing Joy

на мен митко ми взима здравето.даже ме гони някакво зверско глвоболие по 2-3 дни без да минава.от болка даже повръщам.но не съм бремена.не си го и помисляйте.но след празниците ще ида да се прегледам че се притеснявам да не е нещо с главата по сериозно.че един приятел така главоболие постоянно пак се оказа 4е трябва операция че му се събирала течност в мозъка.а ние си мислехме че преиграва.аз и заради главоболието не сядам много на компа.
митко ще го похваля че се катери на всякъде,кара коли по стените,знае да    казва как прави кончето,казва пате,жаба.прави постоянно бели.

не съм ви чела много,за това няма и да ви отразявам.само желая на болните бързо оздравяване. за 10 не ме бройте за пицата.на 30 заминаваме за плевен и от там на 4 за морето на Балчик и така ще останем до 10.ще се видим другия път.ако случайно се приберем по рано ще дойда.

целувки за всички.

# 277
Цеци, другото име на тендовагинита е "болестта на машинописките". Обикновено възпалението тръгва от китката и върви нагоре, при майка ми е също стигнало чак до рамото. Като пишеш на компютър, трябва да го правиш, все едно свириш на пиано - китките да са нагоре, не увиснали надолу. И мишката трябва да е подходяща също. Това много облекчава.

# 278
Здравейте, момичета!Готвите ли се за печено агнешко или ярешко, или за зелени салати (за вегетарианците Crazy Grinning). Отново цялото семейство заминаваме за  Родопите, ако имах избор обаче щях да предпочета Хаваите, защото пригнозата за времето не ми се нрави нещо Joy Ще има да слагам дърва в камината и да мириша на пушек вместо на Нина Ричи - пусто съдба - миризма! Confused
 Rolling EyesАз съм на Зинат поне 10 дни, мамка му - пневмония, Лильона на Сумамед за три дни, ама тя е добре Grinning. Ами като не се спирам и все на крак, хак да ми е - явно не съм роднина с терминатор Wink Всички болни дечица и други техни близки да оздравяват и да повличат крак и на нас Heart Eyes
Цеце, пожелавам ти да ти е много спорна седмицата и да приключиш с по-спешните ангажименти, пък що не и голяяямо вдъхновение Grinning Hug Що пък не и МУЗ да те навести;-)
Диди, голям късмет е имал съпругът ти и твоето семейство. Никога повече да не ви се случват премеждия..... Hug
Бакси, Инфлуцид и аз съм давала на Лильона и мисля, че много й помогна, така тя отърва преди два месеца започваща настинка. Много лесно ги приемаше - като бонбонки. Grinning 
Ние пък си имаме една кокошка Лили от Бусманци, която снася специални яйчица на Лили. Благодарение на дъщерята на съседката ми моето момиче от както съм го захранила с яйце, зная че е прясно и много "истинско". Аз чакам маман да се прибере и изчезвам към ужасните НОИ и НАП - и или те ще ми разкажат играта или аз ще им видя сметката Joy
Не съм прочела всичко, така че няма да мога да пиша по-подробно. НО много  Heart Eyes и много  Hug на всички! Хубава и ползотворна седмица. А, довечера, непременно НАЗДРАВЕ!!!!

Висока съм 164 см., исках да порасна повече, но въпреки баскетбола не сложих и сант отгоре. Laughing
Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 13:41 от TOTONTO

# 279
Здравейте момичета! Минавам да почерпя по едно за рождения ми ден!  newsm38 beer Popcorn
Не ми беше много до празници,но накрая се реших,събрахме се вкъщи и мина добре - спокойно! Деца и котки тичаха,ние хапвахме,по малко пийвахме... и така!
След малко съм на гастроентериолог. Откриха ми язва на дванадесетопръстинка...знаех си аз,че се случи с мене нещо.Ще си искам гастроентероскопия (така ли се пише?)  защото на тая бариева каша нещо не и вярвам. Та стискайте палци
Цеце имам нужда от хелп! Ще ти досадя на ЛС!  Аз не претендирам да зная и да съм изчела всичко,но това поповете да ми говорят ралични неща направо ме уби.

И така...Simple Smile По разните рубрики - висока съм 171 и вииинаги се къпя с гръб към душа:)

# 280
Здравейте!
Тотонто, бързо оздравяване! Лекувай се, пневмонията е сериозна работа. Но пък хубавото е, че чистият въздух помага, само да не те одухва много вятъра. Така че, Родопите, добре ще ти се отразят  Grinning
Бакшиша, хомеопатичните май на друг принцип действат, няма от какво да се страхуваш. Не че съм много наясно, но ми се върти из главата, че не може да се съпоставят с традиционните имоностимуланти. Бързо оправяне на Ангел, дано не стига до разболяване!
Цеце, мойто е точно тендовагинит /аз имам и на глезените/. Но никога не се е задълбочавала чак толкова болката, за да ме боли цялата ръка или крак. Просто веднага стягам с превръзки, наистина това много помага. / а са искали и да ми гипсират крака, за да го обездвижат  Tired/. Иначе при всякакви подобни възпаления мажа с Волтарен емулгел /малко самолечение  Crazy/, също памага.
Роси, Кате, юлче, мерси за отговорите, по повод растителната защита. Значи само аз живея с илюзията, че може и да не се пръскат изобщо  Mr. Green Дори си мислех, че череши, сливи, моркови, салатки и т.н не ги обработва  Rolling Eyes Трябва да го питам. Иначе другия му лаф пък е, че ни снабдява с екологично чиста продукция  Crazy Така че, надявам се си знае работата човека. Аз питам, за всеки случай, но не се втелясвам особено. Защото другия вариант е да си ги купувам от пазара, където вече съвсем не знам никакви подробности - нито с какво е пръскано и торено, нито кога, дали са спазвани точните пропорции и количества химия и т.н. Не че и въобще не допирам до пазара  Crazy
Дес, много хубави снимки. Големи кукли са всичките дечица.  Heart Eyes
юлче, при нас "даййййййййййй" звучи по същия начин. Освен това е на 78 оборота - "даййййййййййййй, дай, дай, дайййййййййййййййй"  Mr. Green

# 281
ПростАз, честит рожден ден!
Много здраве, много щастие и само хубави неща да ти се случват!   bouquet
Успех с доктора! Дано е грешна диагнозата. Ако не, поне сте я открили навреме и ще се лекуваш, ще се пазиш и ще се оправиш! Да пишеш после...

# 282
Мими, да дойдеш и ти, че ми е домъчняло много, да знаеш! Hug Имам да ти клюкаря разни работи на по една салатка Пийт Wink
Ще ще -как няма!!А смея ли да откажа след тази заплаха от теб  Laughing

Уффф аз съм яко на черешата- то няма край....пфуууу
Малкият слон от Стара Планина вече си е у дома- е няма такива бузиииииииииииии
Креми как мина ФМ?
ПростоАз честит Рожден ден!!!

# 283
  • София
Просто Аз, честит рожден ден! Пожелавам много здраве и щастие на теб и на всички, които обичаш  Hug Нека всичко лошо да е останало зад гърба ти  Praynig

Сладурани, ФМ-то мина супер, тоя Марков е голям образ, сладур голям  Laughing Бебчо си има всичко, ръце, крака, нухалната не-знам-си-какво ни е в норма, така че съм спокойна. Днес бях на БХС и като излязат резултатите съвсем ще се кротна  Praynig. Имаме даже и прогноза за пола, ама понеже е само на 70-80% сигурна, няма да я споменавам, за да не се навия и аз, и мъжо, и после да се разочароваме  Mr. Green Снимката на бебчо я забравих вкъщи, но сега съм качила една, която е на 99% същата като нашата  hahaha Човечето е вече почти 6 см. и върви малко напред, засега термина ми е 12.11.2009  Peace

Цеце, жалко за болежките ти  Hug Ластичния бинт наистина прави чудеса. На мен много ми помага и Фастум гел, поне успокоява, може и само сугестия да е обаче при мен  Mr. Green Ти явно наистина си поизморена, дано почивните дни ти стигнат да се възстановиш. Извинявам се, ако си приела думите ми като критика, нямала съм въобще това в предвид  Hug Аз първо съм си по-плашлива по природа и второ, няма сила, която да накара Кари да стои спокойна в кошарата  Whistling Тя трябва да тича и обикаля, да се катери по столове и дивани и т.н. Филмчета засега не й позволявам да гледа, само по някоя реклама намазва от време на време (вечер като се приберем с мъжо), та и това не мога да използвам за отвличане на вниманието  Crossing Arms

alert Спрете да говорите за череши, че ще се удавя, обожавам ги и тия дни имам невероятен порив и ми се ядат мноооооогоооооооо  Crazy

Роси и АрабелкаHug Hug Hug за страхотните постове  Heart Eyes

Толкова засега, отивам да ви чета и пак ще отразявам  Hug

Дианка, това е потресаващо... Дори не съм допускала, че това го има някъде по света... Непонятно ми е как присъдата може да е до 6 год.?!?! Това си е за доживот Cry(((((

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 14:33 от kremito

# 284
  • София
Набързо да мина и аз  Simple Smile

ПростоАз, честито рожден ден, да си жива, здрава и много обичана   bouquet

Диди, радвам се, че съпругът ти вече е по-добре. Дано никога повече не ви връхлитат такива лоши неща.

Аз съм висока 169 см

Тотонто, да се оправяте по-бързо.

Роси, нова кухничка проектираш - супер  Simple Smile

Стефан вчера падна, т.е. кака му го пренесе и го остави на един ръб и той не успя да се задържи и се заби с главата напред и се фрасна в една летва, та сега има синя черта на бузата и ожулен яко нос...

Много ми е терсене, че не мога да вдигна Стеф, да го гушна...ама ще трая така поне 2 седмици.
И понеже сега мъжО гледа Стефан реши, че е най-добре да го оставим в Пловдив, а ние да отидем в Стрелча само с Таня.
Снощи ми беше много странно, когато Коце се прибра да къпе, храни, приспива Стеф, а аз на двора си пиех биричка. Ще вземе да ми хареса  Laughing

Тази седмица няма да работя, уж да ми починат очите.
Ох, исках още много да пиша, но ми се измарят очите.
Приятен ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт