Отговори
# 315
МИла, помня го много добре зъболекаря:)  

Е, Клеми, супер, радвам се, че сте изкарали добре.

Аз вече поръчах някои от подаръците:

Още едно мемори, за смятане до 20

И това Лего с 480 части

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 22:11 от Небесна

# 316
  • София
Мими надявам се с добро да го помниш Simple Smile

Какво е това на втората снимка?

Аз твърдо към Лего съм се ориентирала(май и за двамата)

# 317
Това е дървена кутийка и звяр, който трябва да се нахрани. Може да се играе от 4 - ма, с различни цветни пулове за всеки. Целата е сръчност, кой по - бързо ще нахрани чудовището, изисква се тъпение и сръчност, с дървени пръчки се храни, просто е много цветна и ми се стори интересна...

# 318
небесна къде я има тази игра с звяра ? имам два броя в къщи, ще им купя себеподобно  Mr. Green

# 319
От май "My toys" е играчката, но в момента линка към нея не се отваря, ще ти по копирам пак след малко.....

Ето я:

http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.gp.br01.19.03.(de-mt … 31.02.01)/1541971

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 22:14 от Небесна

# 320
Момичета, сигурно малко ще ви натъжа, но искам да ви кажа....

Точно срещу блока ни има детски дом за дечица до 7 годинки. Миналата седмица им занесох /по - точно моята баба занесе, че аз съм много лабилна и посещението щеше да ми струва много безсънни нощи Cry/ доста умалели обувки и ботушки на Дени и плодове. Лелята там помолила, ако имаме дрешки и още обувки да ги занесем, спомена, че храна имали, но дрехите и обувките се захабявали бързо. Който има възможност да отдели стари, непотребни, но запазени дрешки, моля да ги отдели, аз другата седмица съм отпуск и не съм в София, но после ако искате може да се видим и да ги занесем заедно Sad

# 321
  • София
Мими, ние нямаме, дрешките на Дани ги даваме на една приятелка с две дечица, едното на годинка, а на Никол на братовчедка й /моята племенница/. Всичко заминава по направление.  Rolling Eyes
И аз нямам смелост да посетя такъв дом, не безсънни нощи, ами години ще ми коства...

# 322
Няма проблем, Клеми, който може, и с каквото може....

Не питай как ми понася това да живеем до този дом, дори дома дели един двор с детска градина, която ни е буквално на метри от блока. Места там имаше, но за нищо на света не бих записала Дени там, за да гледам тези деца, когато я водя или взимам, и още по - страшното, те да гледат как родителите идват и гушкат децата си, а те остават. Това е ужасно, кой го излислил, толкова ли не могат да разделят двора, така че да не вижда другата част Cry

# 323
  • София
Мими, това сериозно ли? Ужас! Моля те не го разказвай повече....
Всъщност обувки май имаме, защото тях не ги предавам, но не знам доколко е удачно... ooooh! ooooh! ooooh!

# 324
Ами те точно обувки нямат децата, ако могат още да се носят, и не ти трябват, дай ги....

# 325
аз имам обувки и дрехи. жалко че изхвърлих цели чували дрехи и обувки а ето къде са може ли да идат ! небесна къде е това нещо, ще се радвам да ги занеса. да ме прощавате, ама се потресох от възгледите ви - да не идете и да дадете на такива деца нещо, защото са в нещо като приют и не сте можели да спите от факта, че са безпризорни  Shocked просто егоизма в наше време е потресаващ. до нашия блок има център за деца инвалиди - по точно са с умствени увреждания и се разхождат с децата ни всеки ден. на този свят има и адско нещастие и човек трябва да може да живее и с него а не да си завира главата в пясъка кат камилска патица. но  тези деца си имат родители, а и са много по големи, над 15 годишни са. та аз ще занеса обувки и чакам за адреса. обувките са даже почти нови, някои са носени 1-2 седмици. небесна попитай може ли да занеса от коледните штолени в дома? все пак идва Коледа !

# 326
  • София
Анайс, извинявай, но не е егоизъм. Аз ще дам всичко, което мога, но няма лично да отида. Нито искам оценка на решението и позицията ми, нито нищо.  Stop
Да, няма да мога да го преживея. Проблем ли имаш с това? С какво ще им помогне на тях повече, ако се срина аз?  ooooh!

# 327
Анайс, не знам какво общо има това, че съм с лабилна психика, с егоизма, за който ти говориш. И детето си уча на толерантност към тях, дори сега я убеждавам да подарим част от играчките й на тези деца....Просто аз не мога да ги гледам без да плача и да мисля за това с месеци след това. А повярвай ми последните две години не съм спирала да плача /загубих и двамата си родители в рамките на 6 месеца/ Стресирах много с плача си и собствениото си дете, бях  в страхотна депресия Cry Не мога повече съзнателно да се измъчвам, защото ще се побъркам!!!

НЕ СЕ ОПРАВДАВАМ, просто ти излагам фактите, аз пък не мога да повярвам, че ако не разбираш нещо, трябва да го класифицираш като "егоизъм"

Адреса е зад блок 29 в Младост 1. Намира се зад блока стена бл. 30А/ в локалното на Цариградско. Мисля, че няма да има проблем с кексчетата, но попитай преди това.....

# 328
не исках да засегна някоя от вас, сори ако съм го направила. клеми ти си груба както винаги. личните ти нападки е време да секнат !не виждам обаче как здравомислещ човек може да се срине от отиване в такъв дом? ходили ли сте някога? аз съм ходила много пъти и да ви кажа децата в такива домове са си като всички останали. в смисъл те са свикнали да живеят там и не очакват нещо по различно. харесват им посетителите, но бързо ги забравят после. имат си любимци от персонала, а и студенти често ходят в някои от тези домове. за тях там е техния дом. аз обаче съм сигурна, че отиването там ще им донесе само радост за деня. те се радват на всичко защото нямат почти нищо. преподавала съм в училището за слепи деца. те са на пансион, виждат родителите си много рядко. и да ви кажа няма никаква разлика в емоциите им с връстниците им примерно в втори клас от обикновени училища. пиша ви това, защото от реакциите ви съдя, че никога не сте посещавали подобни домове - ще се изненадате да откриете как вътре няма нищо тъжно. едно време аристократите са си давали децата от малки на пансион и са ги виждали веднъж или 2 пъти в годината. усещането е същото предполагам, освен условията и парите. те са искали да се избавят от децата си , забележете!
небесна знам какво е да загубиш родител, който си обичал, и болката и шока, продължават с години. с години не бях същата като преди. но съм била в такива домове и те с нищо не допринасят към личното ни страдание. всеки си има право  на избор, не съдя никого. но виждайки около мен как хората мислят само за тях си и собствените си деца, съм просто отвратена. мерси за адреса, ще събера каквото имам и ще го занеса, ако не ви се ходи, а има какво да дадете, мога аз да го занеса.
само да се доизясня за да не м еразберете погрешно. работила съм в тази система и там наистина работят едни от най---- незнам как да го кажа ---- абе който не става за нищо отива там и то пак е с връзки. става дума за лелките, някои от възпитателките и някои от учителките. има и изключения разбира се, и слава богу. но мисълта ми беше че цялото общество като цяло уж съчувства и иска да помогне н атези деца, а всъщност или само ги използват - с разни кампании - или хората си остават само с добрите намерения. на практика няма нищо ! има толкова богати хора примерно - лекари, адвокати, архитекти и т.н. но всеки се е захлупил в черупката си и разчита на тези лелки с 150 лв заплата да се грижат за децата в мизерните условия. и те се грижат да ви кажа, но защо да няма и нещо повече? защото тези които наистина могат да помогнат по далеч от мерцедеса си не стигат. а и реакцията н авсички хора е , че не могат да издържат на гледката - а никога не са ходили. ако всеки отиде поне веднъж в живота си, колко радост би донесъл дори на едно дете само. незнам защо в БГ тези деца са така изолирани, сякаш за прокажени и хората си мислят че вътре стават ужасни неща. те се радват на гостите си и ги изпращат също толкова радостни. ако малко им помогнем емоционално - говоря за обществото като цяло - ще се справят далеч по добре с живота занапред. дано сте ме разбрали и вие правилно.

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 16:08 от Anaise

# 329
Психиката на всички е различна. Няма нужда да се карате.
Ясно е, че децата ще се радват. Но аз разбирам и хората, които се травмират от това, че има такива деца.
Хубаво е, че въпреки това искат да помогнат. Не виждам никакъв егоизъм в това.

Общи условия

Активация на акаунт