Отговори
# 345
slan4ogled, градината на Руми все още не е започнала след ремонта и се планира към 15 този месец да приключат, което означава, че може и да не я пусна въобще до раждането, но тя доста иска вече да ходи, та ще му мисля след две седмици.........

Anaise, аз не съм работила от 14 февруари 2005, т.е. ден преди да се роди Руми - леко казано съм в тих ужас какво ще ме чака след 7 години неработа, а и с три деца на различна възраст и на различни места - едно в училище, едно в градина и едно в ясла.......
От сега имам кошмари по въпроса и като се събудя нощем, няма заспиване да мисля, но ще се оправим, всеки път изглежда по-страшно, а се нарежда по най-добрият начин.......

# 346
стайл аз някакси не виждам изход засега. имам предвид следното - първо още и на градина не са ходили. а нашата градина има със сигурност 1 месец , в който не се работи и нямат никакви групи. така казаха майките от квартала.те на сега ремонт.  после дори всичко да е наред искам да запиша децата на английски, Ема си ходи на балет, а Орлин ще поиска нещо друго. Кой ще ги води? като тръгнат научилище няма кой да седи с тях другия половин ден. не съм фен на занималните. дори бававачка да взема , как ще търчи с единия на курс примерно, а другия да взима от училище. нито ще им следи домашните, нито ще ги научи на нещо. а така или иначе работа трябва да почна. и незнам как ще се оправяме, а толкова го мисля. имам познати дето са като мен и децата им ходят само на училище. няма начин родителите им работят. а аз не искам децата ми да разчитат само на училището - искам да ходят на английски поне и на балет или каквото там е. кажете, как мислите да се справяте вие?

Да ми препоръчате някой удобен клуб за детски РД ? да има доста място за родители и стая за децата и персонал, който да се грижи за децата, а не аз да тичам след тях, особено след Орлин. освен детското меню да има и нещо за възрастните за ядене и пиене. и да може да запазим целия за 2 часа. в Арената примерно тези неща са невъзможни.

# 347
  • София
Анайс и аз като теб искам децата д апосещават всякакви курсове и занимания,засега аз ги водя насам натам,а след време ще започна работа ,но на половин ден.Така мисля,че ще смогваме.За училище също съм го измислила,намерила съм занималня която да покрива мойте изисквания и мисля,че е къде къде по-добре от това детето да седи вкъщи с който и да било.
Инче клубчетата в Младост не го знам,но в Скрити съкрвища е ващо място стига да ви е удобно като местоположение Peace

Тони ти си изпълнена с толкова ентусиазъм и опримизъм,че сега се учудвам,че чета такива писания от теб.Сигурна съм че ще се справите,дори и от сега да изглежда невъзможно ooooh! Peace

# 348
  • София
Е, Анайс, това, което искаш просто не е възможно. Хем да ходиш на работа, хем да си по цял ден с децата и да ги водиш насам-натам. Такъв филм няма. Или/или.
Никол ходи на английски и танци в ДГ. Ще я запишем и на някакви курсове събото-неделни. Дани още е малък, но ще е по същия начин. За невъзможни неща въобще не мисля да се терзая.
Стайл, ти си супер организирана /такова впечатление остравяш поне/, както каза Мила си супер оптимист. Сигурна съм, че ще намериш баланса. Hug Плюс това, още 2 години няма какво да го мислиш, гледай си децата спокойно, всяко нещо с времето си. Peace

# 349
Дени ходи на английски и танци в градината, изобщо дори няма да се пъна да я водим допълнително на нещо. Общата й култура обогатявам събота неделя, често пътуваме, водим я къде ли не /това лято е обиколила толкова пещери, покорила е два водопада, единият доста труден преход/, къща на щрауси, делфинариум, крепости, музеи и други, за които не се сещам...Ако сме в София също винаги я водя някъде. Засега намирам това за напълно задоволително Peace

Виж идеята на Мила за половин работен ден ми се струва най - готина, за съжаление при нас неосъществима по финансови съображения:(

# 350
Аз пък мисля да не я натоварвам Марти с допълнителни дейности.
Записала съм я на неща за забавление - флорално изкуство и танци.
Тази година я спрях от английския, от който нищичко не научи през миналата.
На всичкото отгоре, тези които са записане и и тези които не са са в една стая докато се учи.
Тази година започна да казва някои неща на английски.
Напролет мисля да и добавя плуване (с учител) в програмата.

За ходене на Алианс имаме предложение от едни съседи да запишем децата заедно и да ги води специален човек и двете или да се редуваме.
Ама това е за догодина.

# 351
galia_mi  като гледам си натоварила Марти с най много неща от всички ни  Grinning Ема ходи само на балет. но английския ще ни бъде приоритет за догодина. в детската градина не съм я записала на нищо, защото толкова и ходи за сега.
клеми права си че това което искам сама да го постигна е невъзможно. ама как да му се види всички около мен имат майки дето им помагат, грижат се за децата им и най важното са убедени, че другояче не може. вече съм убедена че странното поведение на Ема се дължи на отношението на бабите и дядото й - по скоро на липсата на такова и явно и моето огорчение тя го усеща. още е толкова малка, а усеща как бабите й нещат да са с нея. вече изобщо не иска да вижда свекърва ми, чудя се кога ли и майка ми ще последва. все ги моли да дойдат , а те все нямали време. ужасно е. навън гледа другите си приятелки че са с бабите си и все пита къде са нейните.
небесна и Ема я заведохме в една пещера и беше много впечатлена. чакаме с нетърпение Орлин малко да порасне още и да пътуваме повече уикендите насам натам. така ще се чувстваме по добре всички. имаме още 2 приятелски семейства с деца като нашите и ще пътуваме заедно за компания.
слънчоглед каква е тази работа на половин ден? аз единствената за която се сещам е да продавам в била или хит на 4 часа - има такава опция.

кажете още някои клубове плс, които са ви харесали, този уикенд да ги навестим, че не остана време, трябва да направим резервация.

# 352
вече съм убедена че странното поведение на Ема се дължи на отношението на бабите и дядото й - по скоро на липсата на такова и явно и моето огорчение тя го усеща. още е толкова малка, а усеща как бабите й нещат да са с нея. вече изобщо не иска да вижда свекърва ми, чудя се кога ли и майка ми ще последва. все ги моли да дойдат , а те все нямали време. ужасно е. навън гледа другите си приятелки че са с бабите си и все пита къде са нейните.
...
кажете още някои клубове плс, които са ви харесали, този уикенд да ги навестим, че не остана време, трябва да направим резервация.

Може да си сигурна, че децата усещат нашето огорчение. Ако ти им обясниш нещо от сорта : баба й дядо работят и са много заети + живеят далеч(не си спомням къде бяха вашите баби и дядовци), без да влагаш твоите емоции, детето ще го приеме за напълно нормално.

Аз много харесвам "Пчеличката Мая" - има 2 зали за малки и по-големи деца, само се намира в Борово, което не знам доколко ще ви е удобно.

# 353
  • София
Анайс аз ще се върна на предишната си работа,но както вече писах на половин ден.
Иначе работя във фирма предлагаща интернет,но не точно от тези кварталните ЛАН-ки

# 354
Анайс, ако нямаш нищо притев високите цени, може този под нашия блок да ти свърши работа, близо е до театър Ариел или между х-л Плиска и Шитченски проход.... Скай сити също не е далече, това като ориентир ти го давам, вътре има адрес
http://funnybg.com/

Благодаря за вярата, която имате в мен, че аз нещо съм в хормонална криза сигурно. Определено ще искам работа до към 6-часов работен ден и в квартала, което е доста трудно осъществимо, но наистина ще му мисля след година-две. Старата ми работа е много много ангажираща, а и аз отдавна се прехвърлих формално при мъжа ми за майчинствата, така че ще съм и на ново. Но е лудост да мисля от сега, вярата ми е била винаги, че всяко нещо се случва на правилното време, колкото и да ни е гадно, след години осъзнаваме, че ако не е било тогав, нямало е да е добре.........

Иначе Руми посещава само ангажиментите в детската градина - английски, латино и плуване, когато градината рабо все пас. Питах до нас на басейна да я запиша вече по-сериозно да се занимава с плуване, но ме посъветваха, че заниманията са същите като в градината, където водата е по-топла, а и предпочитат да тренират деца на 5-6 годишна възраст, така че се отлага с година-две. Балетът, за който мечтаех, няма да стане - трудно ми е пътуването в зимния сезон, а и ще съм с бебе и Гери под мишница Simple Smile, така че само занимания в квартала, които пеша се достигат Simple Smile

# 355
  • Sofia
Влади ходи единствено на плуване от една седмица, организирано от ДГ. И два пъти семдично имат английски и музика.
За пролетта сме оставили тениса, на който той е голям мераклия покрай кака си-племенничката ми.
И по въпроса за басейните.Колко градуса е Т на водата в басейна, където плува вашето дете?
При нас е 30 и на Влади му е студено.
Та се чудя дали да продължава.
Въобще нямам амбиции да го правя всестранно развит човек и да търчим от един курс на друг.
Той определено е от децата,които искат след ДГ да се приберем вкъщи.
Аз съм на половин работен ден и имам възможност да го водя, но засега използвам свободната половина от деня си за себе- английски, спорт и приятелки.

# 356
мерси за клубовете, ако са ви харесали още някои казвайте.
ние утре заминаваме групово за Рила с едни колеги на мъжа ми. дано само сме здрави, че аз май се опитвам да се разболея от една седмица и все гадни мисли се въртят из главата ми - как искам да си почина, а не мога - ама има и хубава страна - бацилите не могат да ми смогнат на темпото  Mr. Green Гена дай да сватосаме Влади и Ема  Party  и тя искала само в къщи - не щяла на градина , не щяла на училише, не щяла н абалет. искала в къщи /при нервната си майка дет сега не и е добре и пак и се скарах днес и се разплака горкото  Sad / обаче да ви кажа и нещо смешно - любимата книга на Ема е Кама сутра  Joy тя естествено незнае каква книга е, но добре се ориентира от малка  Joy като я питам защо ти е любима тази книга, тя казва заради диамантите и водораслите newsm78 питам я аз къде са те и наистина в абстракните картини вътре има жени с диаманти - гривни, пръстени и т.н. то не си личи от пръв поглед ама Ема ги е забелязала. поне е истинска жена - пада си по диамантите  Grinning а водораслите са дрехите на жените  Joy ама така са нарисувани че наистина приличат наводорасли  Grinning
30 градуса ми се види адски топло за басейн. аз плувам и при тази температура ще ми стане лошо, но мисля че за деца е също топло и да не плуват.

# 357
Ние на Сандански бяхме на 33 градуса и е перфектно.  Даже на мен ми беше хладно, защото първия ден хванахме 36 и на толкова ми беше направо супер.
Като влезнеш във водата е много приятно.
А вие давате на Ема да разглежда Кама Сутра ли?

# 358
  • София
30 градуса си е супер, особено за деца.  Grinning Аз съм топлолюбиво.
И мен това с Кама Сутра ме озадачи.

# 359
Да бе, какви картинки, анайс, ти ни разби:)

Общи условия

Активация на акаунт