Отговори
# 360
  • София
Анайс ни хвърли в оркестъра.  newsm48

# 361
нали ви казвам че и е любимата книга. картините са супер абстрактни - най много да се видят циците на някоя красива жена, с  страхотно тяло, но те са рисунки, а не снимки, и всичко е нарисувано много затъмнено. няма сексуални пози. жените обаче са всички с красиви дълги коси и много украшения по тях. мъжа ми казва да си взема поука и да действам  Mr. Green

сега погледнах книгата и има всъщност 3 такива пози, но ако незнаеш че с а тикава, нищо не си личи Wink рисунките са като на Пикасо - трябва ти въображение за да ги видиш.

http://www.montessori-shop.de/material/rechenstaebchen--200-t-383.php
а това е подаръка за Ема за НГ

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 15:12 от Anaise

# 362
  • София
какво ще ги прави тези работи smile3506

# 363
тези пръчици са чудесно помагало по математика. с тях се смята - събиране, вадене, деление, умножение и се стига до алгоритми. така поне прочетох. Ема и сега смята с едно сметало, но с тези линийки ще е много по-лесно и забавно.

# 364
  • Sofia
Гена дай да сватосаме Влади и Ема  Party 
Ааааа,не можем й насмогнем на твоята дъщеря на диамантите :mrgreen
Пък и нервна тъща не е добра оферта Mr. Green
Влади е болен. Щото се хвалех,че точно от 1 год. не е боледувал и...Вирусен ларингит.Снощи такъв пристъп ми направи,че ми се подкосиха краката. Sad
Сега се лекуваме и следващата седмица ще си е вкъщи, от което е повече от доволен Thinking
Определено ще го спирам от плуване newsm78

# 365
Гена, ще ме умориш от смях.
Да си похваля чавето - вече пише няколко думички и има голям ентусиазъм да учи азбуката и цифрите.

# 366
Убихте ме с тези температури - ние явно сме от семейство моржови. Щом е над 20, става. Ние цяло лято се къпем в изворна вода, която няма начин да се затопли до 30, такъв ни е басейна в Тетевен и децата нямаха никакви претенции - потракат, потракат, пък свикнат.
Естествено зимата е друго нещо, няма го слънцето да те постопли, но нямам представа какви градуси им вдигат в детската. На мен лично никога и в никой басайн не ми е студено след първите няколко минути привикване, така че ще се постарая и децата да свикнат така, иначе как ще ги водим септември на море - мен по-рано (може би изключвам май-юни), не можеш там да ме закараш Simple Smile

# 367
  • София
Аз много съжалявам, че в нашата ДГ няма басейн, иначе със сигурност щях да ги запиша и двамата. Laughing
Лелеее, 20 градуса...аз в морето, когато  е под 23 направо не влизам, като е 25 пак ми е студено първите минути, какво остава за 20. А децата на всякаква се радват, не излизат чак като им посинеят устните от студ.

# 368
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green гена, ако не хайманосваш по половин ден всеки ден, ще събереш бая диаманти, мисля аз.
да ви кажа уикенда си изкарахме страхотно на Рила. бяхме с още хора, но само ние имахме деца. вечерта Ема игра до 12 часа на билярд и тенис н маса  Grinning, а следобеда спахме всички ! направо се почувствах друг човек. бяхме забравили какво е да си отпочинал макар и за малко. нашите познати се скъсаха да спят, ама като си помисля че тепърва ги чака да имат деца, да си купуват къщи и да бодърстват като нас......се радвам че ние сме отметнали голяма част от нещата  Grinning
вчера прочетох една статия в инфо гайда май беше и там пише че децата на работещите родители боледували най често спрямо другите. визираше се по специално майката. как е с вашите деца? мойте са боледували само веднъж миналата зима, ама бяха много зле, особено Орлин.

# 369
Anaise, аз съм писала май за това....... то е ясно, на работещите децата са по ясли и градини. Моите също изобщо не боледуват, нали са с мен. Румена ходи на градина, но явно е спокойна и освен едни сополи и леко зачервено гърло, нищо друго не лепна миналата учебна година, дори заразите, които върлуваха в групата й - варицела, скарлатина и грипчета, но аз го отчитам и на факта, че я взимах на обяд, тя си знае, че ще си спи следобедния сън у дома с мен и Гери, а психическата нагласа помага и за по-голяма устойчивост към зарази.....

# 370
в статията се визираше по скоро начина на хранене, а не стреса от градината. но в градината май и плодове не ядат...

# 371
Анайс, моето дете ходи рядко на градина, не е типичен пример, но все пак....Аз винаги съм се старала да я храня правилно, т.е. изгбягвам вредните храни и "боклуци", както ги нарича и детето. Сигурно в градините има вредни неща /маргарин, пастет, шоколад на филия/, но съм сигурна, че е добър режима им, винаги за обяд има супа, второ и десерт, който в повечето случаи е плод. Чайчета пият, най - често закуската е филийка с нещо, което е правилно /в основата на детската хранителна пирамида са зърнените храни/. Вкъщи имаш ли възможност да готвиш по 3 неща за деня и то всеки ден... А по правилно ли е да ядат солети и бисквити между храненията, ето това избягвам и в къщи и се радвам, че не дават междинно такива боклуци в градината. Така и децата изгладняват и се хранят на обяд. Поне с моето дете е така...

Забравих още нещо, изключително важно за злоядите деца. Моето вкъщи почти не яде, на там се храни, гледайки другите, или поне така ми казва детето и госпожите....

Аз съм за градините, ако не боледуват децата Peace

# 372
  • София
Style още ли взимаш Руми на обед?! Rolling Eyes

# 373
 Ема и тя се пазари да я взимам на обяд. ще  почна пак така и после сама ще си пожелаее да остане.

http://picasaweb.google.com/ienaroussinova/MalaCyrkva2009?authke … gCIaD_dXcx_bUogE#

Ема как играе билярд  Grinning

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 09:44 от Anaise

# 374
Още не знам как я взимам тази година Simple Smile
За сега не е тръганал, ремонтът приключи петък и от понеделник трябваше да е на градина, но се отлага пак сега, заради грипната ваканция на докито й и няма как да й пусна профилактичен преглед без консултация Simple Smile

А относно храненето в градината аз съм супер доволна. Закуската сутрин е стандартна, филия, тутманик, кифла, макарони или нещо от сорта и чай. Обядът си е стандартен супа и второ и винаги плод. За мое най-голямо щастие боклуците са на следобедната закуска, която тя пропуска - дават им пакетирани вафли и кетсчета в петък, а другите дни сутляши, грис, нишестета, което пак си е хубаво за подрастващите........ Между другото тя започна доста храни да яде именно покрай градината.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 10:16 от Style

Общи условия

Активация на акаунт