Отговори
# 675
по принцип с него но утре майка ми ще го гледа защото ще се мъчим с Ема с ските. той също иска да кара а няма как и само ще се нерви горе. но от другата зима сме с него, той ще започне да кара а Ема едва ли Wink

# 676
да ви напиша задачачите на ема Wink

1+1+1=

3+4=

0+5=

6+0+2=

0+0=

2+3=

1+4=

щеми кажете ли в детската градина какви решават? нашата градина е нова и още нищо не правят.

# 677
Марти не знае цифрите - само част от тях, които аз съм и показала.
Може да смята като събере броейки с пръстче предметите от 2 или повече групички.
Ема 2 група или на подготвителна ходи?

# 678
Ема още никъде не е ходила, но е 2 група. сега беше 2 седмици но градината е нова и само рисуват. а Марти как не знае цифрите? мислех че е задължително и даже мислех че смятат до 10. но Ема пише с лявата ръка и си изработва грешно писанена някои цифри, та затова и показвам как се пишат а тя само се хили докато ме ядоса. в училище едва ли някой ще се занимава с нея и ще и показва специално с лявата ръка как се пише. скоро намерихме и ножици за лява ръка и сега тепърва се учи да реже. има ли тук дете което да пише с лявата ръка?

# 679
  • София
Разбира се ,че в градината не ги учат да смятат...
Ако смятат до 10 във 2ра група в първи клас какво ще правят ooooh!
Не си ли спомняте как в училище зпочвахме тепърва чингели и наклонени чертички да пишем
Анайс ще и обърнат внимание на Ема в училище ,анли това име работата,да не им е първото дете,което пише с лявата ръка  Peace

# 680
Според мен са малки за това, с което я занимаваш. И при Марти само рисуват.
По математика броят , познават формите - кръг, квадрат, триъгълник, сравнение повече, по- малко и такива.
Смятане за 2 група няма и учене на цифрите също.
Може да си купиш учебниците на Моливко за 4-5 годишни и да я занимаваш ако имаш желание.

# 681
ами тя сама си се занимава с едно огромно сметало. даже сама се сети да събере и трите числа или че 0+0 прави нищо както каза тя Wink исках давидя дали ще се сети и тя успя. за нея това е лесно явно. за сметка на други неща. кажете ми в 2 група какво правят цял ден освен да рисуват?

# 682
Анайс, и в нашата градине не смятат, абсурд е за втора група, какво ще правят в първи клас. Иначе Дени също смята, но знанията й не са от градината, определено...В градината рисуват, според мен правят някакви задачи, но не с цифри, а логически, Дени всеки ден като ходи, носи изрязък от нещо....Разказва, че учат за уличното движение и неща за човешкото тяло, разни такива неща...Но нека се включат и други, защото Дени ходи по 5 дни в месеца, и не е критерии.
Относно лявопишещите деца, свекърва ми е учителка, а Дени , и племенника ми пишат с лявата ръка. Не се занимават с тях отделно, това не е никакъв проблем. Всеки си пише, с ръката, която може. В началото почерка е по -  лош, и и децата, включително и Дени пишат от дясно на ляво, но за няколко месеца я научих, и вече си пише в правилният ред, почерка също се оправя Peace  

п.п. Дени с дясната ръка дори не може кръгче да нарисува, не й идва и това си е, риташе топка с лявото краче/сега може и с двете/, и така, явно срещу природата не се върви, не й обръщай внимание на това, не е важно! Беше още почти бебе, и като й кажеш да ритне с другото краче, тя седеше , мислеше, тропаше на едно място с двете крачета и пак риташе с лявото, това ни беше адски смешно и я карахме да го прави постоянно Joy

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 20:55 от Небесна

# 683
небесна как ме зарадва че още някой от този форум пише с лявата ръка Simple Smile аз не правя пролем от това, защото аз пиша и с двете ръце и почти всичко мога да правя и с двете, но чувствам лявата си ръка като по силна, а пък предимно пиша с дясната. но когато пишеш с лявата всичко замазваш и трябва да се научиш д апишеш числата и буквите правилно, а в училище показват захвата за дясна ръка. за лявата е обратно и научиш ли се грешно много трудно ще се коригираш после. ти си имаш действаща учителка в къщи и сигурно доста ти помага с Дени.
За градините......направо съм в чуденка. освен болести нещо положително има ли. ето Ема беше 6 дни и после 2 седмици болна, че и аз  и Орлин. всеки АБ пие. храната там е под всякаква критика. не ги извеждам с месеци зимата. не смятали, сигурно и буквите не учат както разбирам. ами то ако е за рисуване и игра това го правим и в къщи и в парка.
за утре няма ли желаещи за витоша - много е добре горе  Peace

# 684
Не ни е вкъщи бабата учителка, вкъщи е моята баба, която е на 78 години, но страшно много ми помага, да ми е жива и здрава, само тя ми остана Cry

# 685
  • Sofia
Анайс, браво на Ема,че смята и има интерес към математиката и ученето! А е естествено да ти боледува първата година при ежедневен контакт с много деца. Ако не е сега, ще боледува в първи клас.

Аз съм категорично за ходенето на ДГ. Но естествено зависи от учителките и детската градина. Нашите имат индивидуален подход към всяко дете, и за цяла зима пропускат разходките навън само в мъгливите и ветровити дни.

Влади също много смята.Предпочита цифрите/числата, пред буквите. Имаше един период миналата година, когато всеки ден решавахме математически и тестови задачи по негово желание.Има такива книжки,съобразени с възрастта на детето, които много харесваме.

Според баба му нивото му е за втори клас bowuu.Нашто гардже,нали знаете....

Но определено има сериозен афинитет към математиката. Ама то си е ген, умен като татко си и 'убав кат' майка си  Laughing
В нашата детска градина голямата група е смесена, и Влади по принцип е за втора група и си ма занимания за втора група, но редовно решава задачите на  другарчетата си от подготвителната група. Основно имат креативни занимания, разкошни апликации правят, фигурки, занимания с глина.
Всяко дете си има индивидуална тетрадка,в която да работи и в края на годината ги дават на родителите.
Така е и в държавната градина,в която преподава майка ми в Добрич. Peace

# 686
явно само ние не сме случили на градина. Ема е нах голяма в групата си , сега вкараха и деца 2006, някои са на 3 години още. 3 група няма в градината. а аз искам Ема да си тръгне на 7 години навършени и не ща да я слагам в подготвителна. лошото е че като се разболее Ема се разболява и Орлин. и както съм вечно сама се виждам в чудо с двамата, а сега и аз бях болна 1 месец не мога да се оправя  Crazy
та ще видим занапред с градината ....
иначе днес беше страхотно на витоша  Peace Ема даже се спускаше сама по 20 метра, нещо немислимо доппреди 2 седмици. отчете и няколко падания ама къде без тях. много и хареса и утре мислим пак да идем и сега умуваме с Орлин ли. днес имаше едно 2 годишно дето караше на места и само Simple Smile

# 687
слънчоглед , Гена кажете как е времето при вас? духа  ли много? още се чудим да се качваме ли на Алеко нещо духовито ми се вижда, ама знам ли в планиата как е?

Гена браво на Влади ! И се сетих за един виц за Айнщайн покрай приказките ти Simple Smile Една мацка искала да се ожени за А. и му казала хайде да се оженим детето ни ще е умно като теб и хуаво като мен, а той и казал ами ако е грозно като мен и глупаво като теб? Wink

# 688
  • София
Анайс сигурно ти е късно за отговора ми,но Да-духа Tired

# 689
  • Sofia
И аз сега отговарям,че тъкмо ставаме.Спим зимен съм в нашето се мейство и тримата.

Верно духа силен вятър,ама като гледам колко коли се катерят нагоре,може и да става за скиорстване.

Ние се лекуваме от ларингит и не помръдваме никъде.Голяма игра пада по цял ден и Влади е супер доволен.

Общи условия

Активация на акаунт