Машина за хляб - 16 част

  • 97 762
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 200
  polin_a ти по тази рецепта ли го направи този хляб?
1. Топла вода - 210 мл;
2. Мляко - 115 мл;
3. Олио - 2 с.л.;
4. Сол - 2 ч.л;
5. Захар - 2 ч.л.;
6. Брашно - 600 гр;
7. Суха мая - 1.5 ч.л.   на основна програма 3,20 мин?

# 181
  • Мнения: 9 785
По тази рецепта. С тази разлика, че сложих цялото пакетче мая 7г и пекох на програма Сандвичи 3 часа.

# 182
  • Мнения: 492
здравейте  Simple Smile
можели някой да ми отговори къде бъркам, че хляба не ми се получава пухкав и такъв разкошен като на Полина например, който е показала? слагам продуктите по рецептата и указанията, намалих малко брашното и се пооправи, но все още не душица  Joy а дали има разлика при използването на суха и жива мая? Thinking

# 183
  • Мнения: 11 607
svetlane ти Полина не я гледай,че тя с таз програма Сандвич не се изтрайва......Пробвай нейната рецепта,т.е. на дядо Хаджия, пък може и да е и до рецепта, не само до брашно....Опитай и с жива мая, може по-да ти хареса. Лично аз съм почитателка на живата мая. И сподели рецептата, която не ти е душица. Дали пък и тестото да не ти става твърдо или меко, втасването също е от значение - да не отваряш често капака...знам ли...предположения.....

Ох...моя не е майстор.......Ще си ходя аз вече без машинка....Направо не мога да си представя вече животът без нея.........какво ще правя, направо не знам!

# 184
  • Мнения: 9 785
За мен няма значение маята. И с двата вида хляба става. По-скоро може да има проблем с калпаво брашно. Имах един такъв период. Също така гледай като меси машината отначало, да се оформи хубава топка - да не маже под бъркалките или пък да бъде прекалено суха. В първия случай добавяш по мъничко брашно, а във втория - мазнина.

svetlane ти Полина не я гледай,че тя с таз програма Сандвич не се изтрайва...

 Joy Joy Joy

...
Ох...моя не е майстор.......Ще си ходя аз вече без машинка....Направо не мога да си представя вече животът без нея.........какво ще правя, направо не знам!

Ама ти сериозно ли? Моята машинка стърже отвреме навреме, но засега няма проблем. Твоята съвсем ли сдаде?

# 185
  • София
  • Мнения: 8 497
здравейте  Simple Smile
можели някой да ми отговори къде бъркам, че хляба не ми се получава пухкав и такъв разкошен като на Полина например, който е показала? слагам продуктите по рецептата и указанията, намалих малко брашното и се пооправи, но все още не душица  Joy а дали има разлика при използването на суха и жива мая? Thinking

Душа светлата седмица е и не върви нали да хвърляме на боб, че да гадаем кво му е на хляба. Вземи та рекни там какво точно е станало. Препечен, гнетав, недопечен, превтасал, недовтасал (па ако има некое и друго фото нали), че да може човек да отговори нещо.

...
Ох...моя не е майстор.......Ще си ходя аз вече без машинка....Направо не мога да си представя вече животът без нея.........какво ще правя, направо не знам!
Амчи като каква марка е тая машина та да няма сервиз у нас ?

Я да питам така мързеливата, че ми се не рови в архива. Някой правил ли е хляб в машина с оризово брашно (не варен ориз, аз оная с варения я знам) ?

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 17:32 от дядо хаджия

# 186
  • Мнения: 11 607
...
Ох...моя не е майстор.......Ще си ходя аз вече без машинка....Направо не мога да си представя вече животът без нея.........какво ще правя, направо не знам!
Амчи като каква марка е тая машина та да няма сервиз у нас ?

Аляска с 2 бъркалки.....То сигур има сервиз, пералнята от 7 години все една и съща фирма идват у нас, та....човекът все оправя пералнята на музиката на хлебопекарната, та каза един път,че сервиза му е бил пълен с такива машинки, но рядко можели да се намесят качествено...Та май нещо нямам вяра на сервизите....Но все пак си струва да опитаме......Защо не.....Благодаря за напомнянето, Хаджи!

Полина, не знам дали е сдала багажа....ама вече чувам звуците на - Хей ръчички, хей ги две......

# 187
  • Мнения: 492
офф мамче, страшнооо съжелявам за машинката ти  Cry ама наистина, толкова полезна работа ти вършеше, дано да има решение да се поправи Hug

аз ще сменя брашното и ще пробвам с жива мая, да видим дали ще има напредък. проблема  е  че тук не пише на пакетите какъв тип брашно е и карам наслука към тип 550

# 188
  • Шумен
  • Мнения: 196
ЗДравейте,момичета и момчета Simple Smile
Знам ,че някъде в старите теми имаше инструкции и програмите за машините FIF,но не мога да ги намеря Simple Smile бихте ли ми помогнали,ако някой знае къде да намеря нещичко да прочета...
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 189
  • София
  • Мнения: 8 497
офф мамче, страшнооо съжелявам за машинката ти  Cry ама наистина, толкова полезна работа ти вършеше, дано да има решение да се поправи Hug

аз ще сменя брашното и ще пробвам с жива мая, да видим дали ще има напредък. проблема  е  че тук не пише на пакетите какъв тип брашно е и карам наслука към тип 550
Моме ти като от кой край си ? Оти тука у наше село нали си имаме много брашна, има едни в сини пакети (тия са ми любимите) па едни специални за козунаци (направо ме спасиха сега по Великден) па най-различни марки и т.н. нали.

За това:
ЗДравейте,момичета и момчета Simple Smile
Знам ,че някъде в старите теми имаше инструкции и програмите за машините FIF,но не мога да ги намеря Simple Smile бихте ли ми помогнали,ако някой знае къде да намеря нещичко да прочета...
Благодаря ви предварително!  bouquet

Като за начало в 12 част на темата намерих това:

"Това са програмите на Машинка FIF на която е загубено упътването и така, който знае немски да помага:
1. Basis - Предпола се "Основна" - основна програма
2. Weiβbrot - бял хляб
3. Volkornbrot - пълнозърнест хляб
4. Suβes Brot - сладък хляб
5. Schnell - бърза програма
6. Teig kneten - месене на тесто
7. Nudelteig - Може би само "Месене" (звучи като Нудели) - тесто за фиде/юфка
8. Joghurtbrot - хляб с мляко/йогурт
9. Marmelade - а това трябва да е "Мармалад"
10 Backen - печене

това което съм дала на Български са моите предположения на база асоциации.
P.S. може да има някъде правописни грешки в немския - моля да бъда извинена, нищо не разбирам."


Старите теми са заключени и са ги напрали така, че да не можеш да цитираш постовете директно. Сигурно има и други мнения ама не ми се рови повече.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 17:54 от дядо хаджия

# 190
  • Мнения: 492
офф мамче, страшнооо съжелявам за машинката ти  Cry ама наистина, толкова полезна работа ти вършеше, дано да има решение да се поправи Hug

аз ще сменя брашното и ще пробвам с жива мая, да видим дали ще има напредък. проблема  е  че тук не пише на пакетите какъв тип брашно е и карам наслука към тип 550
Моме ти като от кой край си ? Оти тука у наше село нали си имаме много брашна, има едни в сини пакети (тия са ми любимите) па едни специални за козунаци (направо ме спасиха сега по Великден) па най-различни марки и т.н. нали.

Жвея в северна Испания  Simple Smile и тук има брашна, чак специлни за козунаци- не или поне аз не съм срещала, но както казах не им упоменават типа.

# 191
  • Мнения: 9 785
svetlane, тогава най-вероятно проблема ти е в брашното. Единият вариант е да търсиш по български магазини читаво брашно, а другия - да пробваш от всички налични видове, докато уцелиш най-подходящото за твоята машина. А, има и трети - месиш и втасваш в машината, а печеш във фурна.

Маме, ти нали си купи робот. Той няма ли функция поне да месиш вътре? Напърво време. Докато решиш проблема. Не че е утеха, ама...

# 192
  • София
  • Мнения: 8 497
Живея в северна Испания  Simple Smile и тук има брашна, чак специлни за козунаци- не или поне аз не съм срещала, но както казах не им упоменават типа.

Мдааа е те тука вече не мога да помогна. Освен ако имате некъде наблизо хлебарница нали та да попиташ там майсторите дал няма някаква особенност на брашната (щото не ми се вярва всичките да са еднакви).

svetlane
...
А, има и трети - месиш и втасваш в машината, а печеш във фурна.
.....

Поли тука ме хвърли в дълбок размисъл нали. То ако не и е читаво брашното и другите продукти какво значение има дал ще го меси в машина пък ще го пече във фурна. То верно, че аз това го правя често ама тука сме много народ и правим по големи дози, затова една оди във фурната а другата остава в машината.

# 193
  • Мнения: 492
тук в хлебарниците пекът замразени франзели, които идват готови. ако ги питам какво е брашното ще ме гледат  Shocked и със сигурност ще сметнат, че съм във фаза на полудяване   Joy
за град повече от 210 хиляди души има само две фирми, които обслужват хлебарския сектор

# 194
  • София
  • Мнения: 8 497
тук в хлебарниците пекът замразени франзели, които идват готови. ако ги питам какво е брашното ще ме гледат  Shocked и със сигурност ще сметнат, че съм във фаза на полудяване   Joy
за град повече от 210 хиляди души има само две фирми, които обслужват хлебарския сектор

Малийййй и ние сме тръгнали да ги гоним тия. А нящо като за европейски етикет дал са говори по Каталунско.

Общи условия

Активация на акаунт