Машина за хляб - 16 част

• 97 666
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Моята е Мулинекс 5000,ако мислиш че ще ти свърши работа ще ти ги напиша.

# 271
Програми  за Мулинекс  2000
Програма -1 -2    Основна рецепта за хляб  -  Хляб с мляко
                  3        Френски хляб     -         Ръжен   селски хляб
                  4 -5    Пълно зърнест хляб   -  Селски хляб
                  6-7       Козунак   -   Кейк
                   8       Експресен  хляб
                   9       Сладкиш
                  10      Компоти и конфитюри
                  11      Тесто за пица
                  12      Печене
Дано ти помогни  

# 272
Момичета и момчета, знаете ли 1гр. на колко мл. се равнява?  newsm78

# 273
моляви за помощ  едната бъркалка ми се счупи и сега не знам от къде да си купя друга та дори и втора употреба ако знае някои от къде да си намеря да пише

# 274
  • София
моляви за помощ  едната бъркалка ми се счупи и сега не знам от къде да си купя друга та дори и втора употреба ако знае някои от къде да си намеря да пише
Ако си пазиш гаранционната карта там има списък на сервизите. Обади им се и ги питай.

# 275
  • София
Програми  за Мулинекс  2000
.....             

Благодаря много Hug Точно това ми трябваше Grinning

Моята е Мулинекс 5000,ако мислиш че ще ти свърши работа ще ти ги напиша.

Благодаря ти и на теб ellia Grinning Но мисля, че са различни програмите, поне до колкото си спомням ти имаш повече програми от мен Hug

# 276
Здравейте.

Не съм писала в този форум от месеци. Личи си колко готвя напоследък...
Преди няколко часа за първи път пробвах новата ни машина за хляб. Нищо не стана. Правих кекс по рецептата от книжката, но стана ужасно твърдо тесто и аз му добавих сътавки като нормален кекс. Сложих го, но се сетих, че вместо бакпулвер съм сложила мая за хляб...
Смених програмата, добавих брашно, за да стане сладък хляб. Но нищо не стана - излезна едно изгоряло глетаво нещо.

Моля ви, препоръчайте ми лесна рецепта за кекс в машината. Много ми е мерак да направя нещо хубаво в нея.

# 277
  • София
Здравейте.

Не съм писала в този форум от месеци. Личи си колко готвя напоследък...
Преди няколко часа за първи път пробвах новата ни машина за хляб. Нищо не стана. Правих кекс по рецептата от книжката, но стана ужасно твърдо тесто и аз му добавих сътавки като нормален кекс. Сложих го, но се сетих, че вместо бакпулвер съм сложила мая за хляб...
Смених програмата, добавих брашно, за да стане сладък хляб. Но нищо не стана - излезна едно изгоряло глетаво нещо.

Моля ви, препоръчайте ми лесна рецепта за кекс в машината. Много ми е мерак да направя нещо хубаво в нея.

Виж тук:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

и това
Рецептата е на БЪНИ, обясненията на Мileto

Нарекла го е Лимонов сладкиш
Това са нейните продукти:
Цитат:
"6 яйца
чаша и половина захар
чаша и половина брашно
шипка сода за хляб
половин чаша олио
сока от половин лимон и кората на лимона настъргана.
Всичко в машинката - дори яйцата не съм бъркала предварително."

Какво аз промених:
Сложих 5 яйца, защото едно ми трябваше за днес за детето.
Сложих само чаша захар
Сложих една ванилия
Нямах цял лимон, настъргах 1/4.

# 278
Благодаря ти, vangobi!

Пуснах лимоновия сладкиш. Дано стане този път. Май наистина тестото е по-твърдо в сравнение с кекса, който правя във фурната.

# 279
Не съм писала от 100 години #Crazy.
Маме какви са тия кахъри бе миличка с машината.
Ти си оправна булка няма да остане гщладно домочадието.
Stryper   моя кекс ли правиш newsm78.То това е рецепта от едно време от тефтера ма майка ми.
Става и за фурна.То всъшност си е за фурна.Но аз един ден го пробвах от мързел в машината и взе ,че стана чудесен.
Кажи после ако правиш него дали е станал и дали ти хареса Hug
Нат Hug Hug Hug големи благодарности за марципана в машинката.Познай не го ли архивирах в папката с тортените неща Heart Eyes.Ще го пробвам при първи повод за торта с покритие Hug

# 280
Бъни, липсваш........Стана пролет и започнаха липсите......

Дядо Хаджия благодаря ти,че попита за машинката....Във вторник сутринта ще ни казажат дали си заслужава ремонта.

Днес иначе старите, изпитани бъркалки осигуриха вечерята - тесто за пица и хляб. Отдавна не бяха правили подобен фитнес бъркалките, но се справиха добре.

Обаче Ердинч  и Хаджията водят много интригуващи разговори. Хвала ви!

Хляб на принцип хей ръчички, хей ги две......

# 281
Бъни, да нея направих.

В момента ми идва да се разплача. Кекса стъана страхотен, но машината не го изпече. Трябваше му още съвсем малко. Отворих го и после затворих и оставих вътре и той спадна.

Сега е във фурната, но май и той ще отиде за кучето.

Не можах да накарам машината да започне да пече отново веднага.  Sad

Финал - стана Simple Smile Във фурната се надигна отново и се изпече. Май съм го извадила преди да приключи програмата. Но се разписка и светеше 0:00 - а преди показваше колко минути остават до края.

Ще изчакам да изстине и ще го пробваме Simple Smile Явно ще трябва да изчета отново опътването и тази тема

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 20:46 от Stryper

# 282
Момичета аз съм с Мулинекс OW2000,нищо не става с запичането отгоре,седи си бяло грам корична не се запича,оставих го както ме посъветвахте не го извадих веднага след сигнала чаках половин час и пак си бял отгоре,сега печа козунак и се притеснявам искам да се запече хубаво отгоре дали да не го сложа във фурната,или е изгоряло нещо да я връщам докато не са минали 3 дни да ми дадат нова:)

# 283
И аз съм с такава машинка  козунаците ги запичам допълнително от горе във  фурната.Хляба отгоре не може да стани с коричка като от страни както е, но като свърши програмата за печене го оставям още поне половин час вътре.

# 284
Това от машинката ли е ако е повече ватове може би няма да е така,тази новата модел 5000 е 800 и нещо вата има ли някои такава да сподели дали има този проблем,сега ме  е яд като се сетя защо не купих другата то това да го допичаш си не е работа,другите модели и марки имат ли този проблем всички ли допичате или се получава?

Общи условия

Активация на акаунт