Машина за хляб - 16 част

  • 97 642
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 517
Аз когато нямам сухо мляко го замествам с брашно.Например в рецептата пише 2с.л. сухо мляко аз  слагам 2с.л. брашно към останалото  количество.

# 676
  • Мнения: 9 785
Освен вече споменатата сметана за кафе, мога да добавя нескуик Laughing, бебешка суха каша, нишесте и тем подобни.

# 677
  • Мнения: 383
Аз когато нямам сухо мляко го замествам с брашно.Например в рецептата пише 2с.л. сухо мляко аз  слагам 2с.л. брашно към останалото  количество.

 newsm10 точно така, сухите продукти се заместват винаги със други сухи и най често това е брашно.

ако речем да покажем доп. продукти със проценти, тогава при %100 брашно, би трябвало продуктитe да са разпределени  така:

%55-60 вода
%3-4 прясна мая
%0,5-1 хляб рационализатори
%1,5-%1,75 сол

 newsm78 да, според тез проценти, можем сами да си оформим рецептите за всеки вид хляб.

# 678
  • Мнения: 486
И аз се обзаведах с хлебопекарна Мулинекс 3000,още се пече хляба  и не сме го опитали,но да  питам -за кекс тази рецепта от книжката ли да направя или ако сте открили някоя хубава рецепта да ми я споделите?
А козунак на тази 4-та програма ли да пробвам(има ли нещо по-особено за правене там)?И  рецептата от книжката добра ли е ?
Извинявайте, ако  досаждам с въпроси!Ще се опитам да четаназад,но количеството на темите и страниците е огромно ooooh!

# 679
  • Мнения: 4 358
Чакайте да ви покажа провала си.
Нали съм упорито магаре пак пробвах печения Тюрлю Гювеч както казва Дядо Хаджия - типово, бяло брашно, цавевично и овесени трици.
Еми пак не стана.
Защо така newsm78.Следих гъстотата на тестото и добре си беше.Ама хляба пак хлътна.Да не би от топлото време бе хора newsm78
Освен утре един хляб дето винаги ми става да пусна и ако пак така стане  Sick не знам вече.
Ето целия хляб да видите хлътването

А това тука е вече нарязан.Половината го изхвърлих Sick.Дано се види добре структурата му - влажна и леко като мехури и дупки вътре.

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 17:15 от Бъни

# 680
  • София
  • Мнения: 23 363
Бъни , и при мен така става с различните брашна от бяло, имам чувството че им слагат някакви набухватели и оттам превтасва и се получава такъв ефект. С белия хляб никога не се получават такива неща.

# 681
  • Мнения: 411
превтасал е ,а на дългата програма ли го вклиу4ваШ.
аз правя само на кратката освен козунака разбира се ,но не съм пробвала все оЩе аз да си смесвам разли4ни браШна,4е малко я бях изоставила маШината,дано не ми се разсърди ,но пак Ще я уморя.

# 682
  • Мнения: 383
Чакайте да ви покажа провала си.
Нали съм упорито магаре пак пробвах печения Тюрлю Гювеч както казва Дядо Хаджия - типово, бяло брашно, цавевично и овесени трици.
Еми пак не стана.
Защо така newsm78.Следих гъстотата на тестото и добре си беше.Ама хляба пак хлътна.Да не би от топлото време бе хора newsm78
Освен утре един хляб дето винаги ми става да пусна и ако пак така стане  Sick не знам вече.

землячке здравей, интересно се е получило, напиши да видим рецептата.

Ако количеството на маята или ферментацията на маята е в повече, ако тестото е прекалено мокро, ако тестото преди цикъл печене поеме въздух, ще се получи прекалено подуване, съответно прекалено ще се увеличи структурата на глутена , впоследстие ще отслабне хляба и ще вдлъбне.

# 683
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Бъни,както и да го погледнеш,е превтасал.Та,мисля си,втасването на тестото е трябвало да бъде кратко,заради всичките тези примеси,както и да намалиш маята.
Ако помниш рецептата(понеже може на око да си я направила),драсни я,да поумуваме как би се получила.

# 684
  • Разград
  • Мнения: 3 114
И аз се обзаведах с хлебопекарна Мулинекс 3000,още се пече хляба  и не сме го опитали,но да  питам -за кекс тази рецепта от книжката ли да направя или ако сте открили някоя хубава рецепта да ми я споделите?
А козунак на тази 4-та програма ли да пробвам(има ли нещо по-особено за правене там)?И  рецептата от книжката добра ли е ?
Извинявайте, ако  досаждам с въпроси!Ще се опитам да четаназад,но количеството на темите и страниците е огромно ooooh!

И аз съм с такава машинка.Кекс веднъж съм правила,но вкъщи не се яде много-много и не правя.Момичетата тук споделиха някоя и друга рецепта за кекс,малко по-напред в темата потърси.
Козунак правя на втора програма,за френски хляб.Особено доста има,влез в темата за рецепти за машина за хляб,там има моя рецепта за козунак,прочети я,даже и да направиш козунак по друга рецепта,използвай описаният начин.
От книжката нищо не съм правила,тук във форума има много добри рецепти.

# 685
  • София
  • Мнения: 8 495
Чакайте да ви покажа провала си.
...

Бъни аз не бих побързал да кажа, че е провал. На всекиго са се случвали несполучливи опити.

Тука по опитните вече са те помолили да кажеш примерно рецептата, но аз бих допълнил и да дадеше някаква ориентация, колко време е втасал хляба, каква е вече външната температура у вас и т.н.

Това са все неща, които ще изяснят нещата и после поне ще видим къде е имало проблем и ще го оправим.

Хайдееееееее ... горе главата дай на дядо ти хаджия една усмивка и давай да оправяме работата.  smile3521

# 686
  • Мнения: 383
Чакайте да ви покажа провала си.
...
..Тука по опитните вече са те помолили да кажеш примерно рецептата...

newsm78 дека у назе опит, опитите ми са ограничени едва със два месеца. по точно би трябвало да кажете "...начинаещия..."

м/у другото днеска, в много страни по цял свят e празник по случай деня на майката,  smile3525 за всички майки.

със здраве,

# 687
  • Мнения: 672
Бях обещала снимки на хляба ми с мухлясалата мая

А рогчетата ви са върха, тази седмица ще се направят задължително Joy

# 688
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
За сухото мляко да ви кажа,аз се отказах да го ползвам,защото хлябът е много сбит и на мен не ми харесва.За кекса Ердинч беше пуснал една рецепта,правих го страхотен е.Козунакът го правих по рецепта на Макс- Мама много вкусен е ,но този който си опекох във печката стана по-мек,а този който оставих да се пече в машинката малко позагоря.От книжката вече нищо неправя рецептите от нея не ми харесват-козеунакът в нея не прилича на козунак ,а по- скоро на някакъв сладкиш.Виж в темата Рецепти за машина за хляб има добри предложения.

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 12:18 от rosi_72

# 689
  • Мнения: 452
Благодарение на max-mama,че ме посъветва да намаля маята заради външната топлина,пак започнах да си правя предишния хляб.
Ето го:



Бъни,не се кахъри мила,моят ставаше по същия начин,ама точно такъв,но да знаеш има малко и от брашното.Смени го,аз го сменях 3 пъти,засега съм с едно Търновско и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт