Машина за хляб - 16 част

• 98 215
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 285
След като изстина сладкиша, го опитах и разбрах защо падаше и се вдигаше. Много е вкусен, но яйцата са много. А и при мен 2 от яйцата имаха по 2 жълтъка. Следващия път ще сложа 4 яйца и ще спазя точно другите дози.

# 286
Това от машинката ли е ако е повече ватове може би няма да е така,тази новата модел 5000 е 800 и нещо вата има ли някои такава да сподели дали има този проблем,сега ме  е яд като се сетя защо не купих другата то това да го допичаш си не е работа,другите модели и марки имат ли този проблем всички ли допичате или се получава?

И аз имам същия проблем и много се ядосвам. Вчера и днес оставих хляба да стои около час след като се изпече, като не изключих машинката и коричката стана горе- долу приемлива. За пръв път направих 500гр. хляб и много ми хареса на вид(не съм го опитвала, че съм на диета)

# 287
  • София
Това от машинката ли е ако е повече ватове може би няма да е така,тази новата модел 5000 е 800 и нещо вата има ли някои такава да сподели дали има този проблем,сега ме  е яд като се сетя защо не купих другата то това да го допичаш си не е работа,другите модели и марки имат ли този проблем всички ли допичате или се получава?

И аз имам същия проблем и много се ядосвам. Вчера и днес оставих хляба да стои около час след като се изпече, като не изключих машинката и коричката стана горе- долу приемлива. За пръв път направих 500гр. хляб и много ми хареса на вид(не съм го опитвала, че съм на диета)

Момичета не е изпечен хляба въобще или просто е по - светла коричката. И моя има разлика от долната коричка , но иначе си е изпечен. Пробвайте на още 10 мин. допичане или просто не изключвайте машинката след последния звуков сигнал. Ако на цяло не е изпечен си е проблем.

# 288
  • Панагюрище
Лю ти какъв модел машинка ползваш?

# 289
-моyлнексите са прочути със недоизпечената си коричка..
-нема за кво да им давате толкова парички...
-препоръчвам ви Breville BBM600, Zojirushi x20, Panasonic 250, Cuisinart 200, Severin 3986 или Breadman Ultimate, но не и Moulinex
- аз ползвам Северин, даже и на най светлата коричка се справя перфектно.(поръчах си BrevilleBBM600)
-вижте http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379179.msg10604282#msg10604282, това ca от първитe ми  опити. първия е хляб, а втория е козунак, преценете сами)Severin'а е прочут със коричката си, даже нему приляга добре и капака, а се справя доста добре( аз само за туй неприлягане си го връщам на производителя..)
-А за тези които нямат друг шанс, ще ги посъветвам със следното: накарайте мъжо да свали капака и хубавичко да го увие със фолио, като на снимката.
-както се вижда на снимката има надупчени около 8 дупки, много са, вие надупчете само четирте и e готво.
-има едно дебелолистно фолио, ако намерите от него,  още по добре
-ако сте взели машината съвсем скоро, или още e в гаранция, може да си го върнете на производителя като изразите недоволството си писменно. можете и да съдите производителя, стига да си потвърдите писменно недoизпечването от сервиза. тука в Tr е така, и в Бг требе да e подобно.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 09:36 от Ердинч

# 290
  • близо до Кресненското дефиле
Моята е Аляска и прави перфектна коричка.Не допичам нищо Simple Smile

# 291

Тъкмо и аз щях да си хваля машинката Simple Smile. Сефте Mr. Green...
Никога не задавам изпичане на най-силно. Най-лекото ми е идеално Peace.

# 292
  • Разград
Аз съм с Мулинекс 3000 и нямам проблем с горната коричка на хляба.Винаги е добре изпечена.

# 293
  • с/у ОколоМръсТното
Тъкмо и аз щях да си хваля машинката Simple Smile. Сефте Mr. Green...
Никога не задавам изпичане на най-силно. Най-лекото ми е идеално Peace.

аз пък винаги на Медиум работя. Но обичма да е препечен хляба.

# 294
Ако може покажете снимка на хляб за да се види колко е бял и  тези който ползват от по дълго време Мулинекс  2000 да  кажат дали на тях им се изпича така или по добре

# 295
  • София
Аз престанах да ги снимам хлебчетата...но ето това е първият ми хляб с машината http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4655451 . Коричката наистина е по-бяла, но това никога не ми е пречело. Също като вили55 , оставям хляба да постои в машината Peace, за да е по-препечена коричката. Но винаги правя 750 гр. хляб, незнам дали при 500 гр. няма да е по-препечена Thinking
Ползвам я вече 1,5г. и съм си доволна от нея Hug

# 296
Ние си купихме Аляска,това е първия ни хляб.Коричката много ни харесва,не сме пробвали с по-тъмна коричка.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=356546&pid=11673958

Сега сложих хляб със смесено брашно/бяло и типово/,ще стане ли по тъмен от вътре?

# 297
  • София
ето нашия Мулинекс 5003

това мен честно казано ме дразни ...
 Rolling Eyes
козунака и кекса ги препичам явно отстрани, за да са от горе добре изпечени ... чак към изгоряло отива.

# 298
Лю ти какъв модел машинка ползваш?

Мулинекс 2000.
Моите хлебчета стават същите като на addicted™ отгоре, иначе отвътре са си изпечени. И мен ме дразни, но взех да свиквам, пък и както казах, оставям хляба да стои около час след като се е изпекъл и не го вадя.
Досега съм правила само хляб и козунак, ще видим с кекса как ще е положението.
Ердинч, фолиото каква роля играе?  newsm78

# 299
  • София
-моyлнексите са прочути със недоизпечената си коричка..
-нема за кво да им давате толкова парички...
....
Ааааа комшу да ма извиняваш. Мулинекса си ми е добър и не съжалявам за парите, които съм дал за него. Всъщност прави ми проблеми при тестените изделия, които са с голям обем и излезат извън контейнера. Тогава да ... наистина отгоре стои като недопечен. Иначе при малките обеми си върши работа страхотно.
Сега... аз тука не споря с теб просто си споделям мнението, пък и нали знаеш всеки си има предпочитания.

Иначе тая идея с фолиото ми харесва ама се притеснявам дали пък няма нещо да увреди на машинката. Може би ще я пробвам но толкова колкото да ми покрие прозореца за наблюдение.

...
Ердинч, фолиото каква роля играе?  newsm78
По принцип на всички машинки реотаните са отдолу и предполагам, че фолиото е сложено за отразяване на топлината от тях. Демек нещо като да я докара и отгоре. Затова на повечето машинки капаците отвътре са с метално покритие.

Впрочем дали не сте обърнали внимание, че светлата част на хляба отгоре почти съвпада с прозореца за наблюдение.

Ето ви две снимки и от мен. Този хляб е правен изцяло в машината за Гергьовден миналата година.

- в профил
- в анфас

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 12:10 от дядо хаджия

Общи условия

Активация на акаунт