Машина за хляб - 16 част

• 97 629
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 570
И при мен от два месеца насам не ми върви с брашното.Вече колко хляба е изяло кучето не съм ги броила.А пък аз все си мислех че е от машинката.От известно време правя този с грис и става сууупер.А, и да попитам по-вещите,защо като втасва се надува идеално,но когато дойде време да пече,спада и в средата хлътва навътре?

# 571
...защо като втасва се надува идеално,но когато дойде време да пече,спада и в средата хлътва навътре?

Погледни табличката на първата страница. Или ти превтасва, може би слагаш повече мая, времето е топло, машината ти може да е близо до прозорец или друга печка, брашното щом ти е калпаво също може да е причина.

# 572
  • Разград
И при мен от два месеца насам не ми върви с брашното.Вече колко хляба е изяло кучето не съм ги броила.А пък аз все си мислех че е от машинката.От известно време правя този с грис и става сууупер.А, и да попитам по-вещите,защо като втасва се надува идеално,но когато дойде време да пече,спада и в средата хлътва навътре?

Превтасва,с малко намали маята.

# 573
Но аз си го правя както и преди,със същото количество мая,затова мисля да не е от машината нещо,да не пече вече както трябва ли?

# 574
  • Разград
Но аз си го правя както и преди,със същото количество мая,затова мисля да не е от машината нещо,да не пече вече както трябва ли?

В такъв случай температурата около машината е по-висока от преди,т.е. в кухнята ти е по-топло от преди и пак се налага да намалиш маята,поради това.

# 575
Не съм писала скоро тук... Днес сутринта направих раираните кифлички, но нещо не бях очарована от резултата, дали защото снощи направих тестото и го оставих в хладилника, а днес сутринта само навих кифличките...  newsm78 Сега съм сложила да правя тесто за пица, дано да се получи...

# 576
Днес за първи път правих кекс,взех рецептата от книжката на Мулинекса/аз имам Аляска/.Сложих продукти за 0.750 гр.Забърках в купа и само изпекох в машинката.Печенето е 1 час,точно за толкова се и изпече.Стана страхотен,по рецепта е с ломон,но аз сложих портокал тъй като не обичам лимони.
Предоставям и снимки.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372349&pid=11968958

# 577
  quote author=lubopitko link=topic=389900.msg11100024#msg11100024 date=1241364011]
Не съм писала скоро тук... Днес сутринта направих раираните кифлички, но нещо не бях очарована от резултата, дали защото снощи направих тестото и го оставих в хладилника, а днес сутринта само навих кифличките...  newsm78 Сега съм сложила да правя тесто за пица, дано да се получи...

Хладилника  ти е пречката ,аз пробвах рецептата в петък  и нямах проблем, станаха много вкусни,но си мисля, че консумацията им  е  за ден-два.Имам подобна  сръбска рецепта в която пр.мляко и брашното са в равни количества по 0.250гр.,а мазнината  е 1ч.ч.олио или масло, останалите съставки сол,мая,захар и оформянето е същото.Като душичка са.

# 578
Пепито, кексът изглежда мням!  eat
Дина, значи другият път няма да го слагам в хладилника тестото... По принцип за пръв път правя така, защото исках тази сутрин да не губя време с месене и втасване, а направо да ги изпека кифлетата.  Mr. Green
Иначе пицата стана супер, изядохме я за нула време.  Laughing

# 579
  • Панагюрище
Пепито и на мен ми хареса кекса на вид,ако искаш пусни тук рецептата.
Лю и аз ги правих тези кифлички много са вкусни.

# 580
Някой може ли да ми каже,  как мога да почистя вътреш. стени зад реотаните,  получиха се няколко нежелателни капки при поставянето на продуктите в контейнера, все пак ми е нова, а аз държа на вещите си.  newsm78

# 581
Някой може ли да ми каже,  как мога да почистя вътреш. стени зад реотаните,  получиха се няколко нежелателни капки при поставянето на продуктите в контейнера, все пак ми е нова, а аз държа на вещите си.  newsm78

Лееекичко, с навлажнена кърпа...
Така поне ги почиствам аз.

# 582

Лееекичко, с навлажнена кърпа...
Така поне ги почиствам аз.
    Пробвах, но без резултат и с гъбата от меката част е невъзможно , а от другата страна се надрасква, като гледам  тази защита е обикн.ламарина, а петнта  видях след печене  -  вече засъхнали  #Cussing out

# 583
 Confused М, не знам какво да те посъветвам... освен по някакъв начин да ги омекотиш (с топла вода примерно) и няколко минути след това да ги забършеш с мека кърпа. Ако трябва - повтори няколко пъти.

# 584
Лелеее,момичета какъв хубав хляб спретнах Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy...Точно по мой вкус!!!
Не използвах мляко ,а вода и количеството  брашно го разпределих по равно,Смесих равни части пълозърнесто,ръжено,типово и бяло.Като добавки сложих ленено семе(1 с.л.),слънчогледови семки(1 с.л.).
Убийствен вкус стана! Само такъв хляб искам вече  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт