Машина за хляб - 16 част

• 97 669
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 555
  • София
....
Така, така дядо Хаджия дръж фронта, ние  с 14 програма грешка нямаме...

Точно така 12,13 и 14 програма. Това е истината за нашите хлебопекарни.

....
 Mr. Green впрочем шегата беше за вас,
yes, улучих точно от десятката(със съвсем малко отклонение).
...

Ааааа не съм се съмнявал аз в твоите способности. Та ся ако може малко за шиша (от каква материя е) и затваряш ли капака после и т.н.

# 556

хляб надолу с главата.   Grinning

особенно се препоръчва за мулинексарите Mr. Green
Освен ако не са с модел 5003 с два нагревателя Wink  Peace

снощи правих Омега 3. точно по рецептата, само вместо рапично олио, сложих зехтин. пак превтаса  Crossing Arms
имам въпрос: може ли като го видя, че е втасало, да си пусна не режим Готвене /при 5003/ за определените минути и да си го оставя да си се пече. Видях го вчера като беше готов, ама не знаех дали става така.  newsm78
Пробвай на 6-та програма, за безглутенов.Тя е с едно втасване.Аз на нея си правя почти всички хлябове...за сега.

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 15:40 от Svilena33

# 557
И един въпрос към Ердинч-гледам,че хлебчетата ти са препечени...а аз все предварително изключвам,че ме е страх да не изгори от долу/макар ,че реотаните ми са странични /и не съм я оставила до сега до края на програмата...дори и препечена като твоята пак ли е мека коричката?Благодаря ти предварително.

това е с настройка среден цвят кора, мисля че не са препечени. слагам мед или меласа вместо захар, и затова са някак си малко по кафеникави.

ами от една пробичка със до края на програматa, нема мy стане нищо, непременно пробвай.

не, коричката при мен не е мека, а е силно хрупкава(долу горе хрупкава като вафличка, може би само малко e по твърда). тука(в Турция) се стремят към по хрупкава коричка. между другото така си е по сладък хляба, въпрос на вкус. например, след 5мин от свършването на програмата извади хляба от машината. сложи я върху решетка и я остави така да изстине напълно(без да я покриваш с нещо-близо 1час) после си отрежи филийка и ми пиши от тука какъв е резултата(впрочем, преди да е изстинал напълно хляба, също така не се препоръчва и да се нарязва) .

като извадиш хляба от контейнера, потупай я с нокът, трябва да издава звук като тъпан.(препоръчва се да не се държи хляба много в контейнера, а да се извади веднага от него,иначе се навлажнява)

видео

стъпка по стъпка хляб във фурна

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 19:03 от Ердинч

# 558
Мерси Ердинч.За цвета на коричката ясно.Това което много добре и последователно си го описъл стриктно спазвам след печене и така се получава.До сега в сместа слагам прясно мляко и коричката е кафеникава уж препечена а като се консумира  е вафлена и става мекичка.Все забравям по твои съвет да капвам няколко капки лимонов сок.Утре ще пробвам и със смес от кисело мляко и отделно само с вода.Моята меси,почива и втасва и започва да загрява и пече.Това е втората ми програма.На първа и трета не съм пробвала.Но ще се престраша утре да я изчакам до край-пък каквото се получи.Ще пробвам и твоя хляб с мед...но някои рецепти трябва да ги прекроявам,че моята е за 750гр.хляб.Мога да меся и за 1кг.но трябва да прехвърлям във фурната.За сега сама да си върши работата до край.

# 559
Забравих да пиша за рязането...леко топъл със нож на дъска.На правоъгълни кажи речи филии около два пръста дебели и накрая на две парчета.Абе така ухае ,че мога да го и разчупя като питка и е заминал. newsm68

# 560
Все забравям по твои съвет да капвам няколко капки лимонов сок.Утре ще пробвам и със смес от кисело мляко и отделно само с вода.Но ще се престраша утре да я изчакам до край-пък каквото се получи.Ще пробвам и твоя хляб с мед...но някои рецепти трябва да ги прекроявам,че моята е за 750гр.хляб.

-прекрояването непременно  го направи с тая таблица
-според мене лимоновия сок го ползвай във всяка рецепта по малко, съдържа аскорбинова киселина и задейства маята.
-и с киселото мляко внимавай, може да ти залепне хляба в прозорчето, даже може и да повдигне малко капачето и да ти кaже едно здрасти Simple Smile
-за рязането, в никъкъв случай топъл. има си и уреди за таз работа, но според мене нема нужда.

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 18:52 от Ердинч

# 561
За 4-ти път пробвам машината за хляб. Първите 3 пъти правих кекс, но нищо не стана. Сега пробвам рецептата за хляб с кисело мляко. Дано този път да имам успех, че мъжът ми ме е хванал на подбив - на ръка бъркам и меся по-добре от машината.

# 562
Ердинч мерси за съветите.Май най-добре ще е с киселото мляко да го пека във фурната/за всеки случай/но ще пробвам.
Stryper съжалявам ,че ти се е получило така,а за хляба успех.Кажи за резултата и каква е рецептата...

# 563
Цитат
Ааааа не съм се съмнявал аз в твоите способности.
Mr. Green

Цитат
Та ся ако може малко за шиша (от каква материя е) и затваряш ли капака после и т.н.

дървен шиш e

преди малко и аз направих същата операция c шиша, правех обикновен френски хляб, прекъсна се тока, бутнах тестото в хладилника и почнах да чакам. след час включиха електричеството и аз след 2 часа наново бутнах тестото в машината. обаче взе че бухна до прозорчето, три пъти му правих харакири, обаче свърши печенето и остана неопечен otgore.
извадих хляба, повърхноста беше бухнала много, обърнах го но не можах да го пъхна с главата надолу, отрязах му горната част и го набутах пак с главата надолу. после включих на програма печене и му дадох още възможност с 25.мин печене. в момента е в машината.

след като ти останат 30мин до края на печене,
-дърпаш щепсела(прекратяваш електричеството, за някои машини си има памет при прекъсване на тока, моята е с 25мин. ако прекъсне тока и дойде до 25 мин. машината си продължава програмата)
-вадиш хляба.
-затваряш капака(за да не изстине)
-вадиш хляба от казанчето
-мушкаш го със шиш по диагонала
-слагаш го с главата надолу в контейнера
-отваряш капака
-нагласяш контейнера в машината
-затваряш капака
- недей забравя и щепсела  Mr. Green

поздрави

ето ги и снимките:

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 21:32 от Ердинч

# 564
За 4-ти път пробвам машината за хляб. Първите 3 пъти правих кекс, но нищо не стана. Сега пробвам рецептата за хляб с кисело мляко. Дано този път да имам успех, че мъжът ми ме е хванал на подбив - на ръка бъркам и меся по-добре от машината.

вижтe тоя кекс го правих аз, ако искатe мога да ви преведа рецептата, ще внимаватe само за количествата и толкоз.

# 565
Току що извадих хляба с кисело мляко. Добре изглежда. Чакам да изстине. Но имам малко неразбито брашно в единия край. И пуснах още 30 мин печене. За да стане коричкат апо-тъмна.
Дано и е вкусен.
Ердинч, моля те преведи рецептата - нещо с кекса не се справих, а много обичам кекс.

megans, ползвах рецептата от първа страница - има линк за рецепти и втората е хляб с кисело мляко.

Разрязахме хляба с кисело мляко - много е вкусен, но и много се рони.

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 22:42 от Stryper

# 566
Ердинч, моля те преведи рецептата - нещо с кекса не се справих, а много обичам кекс.

ето я, заповядайте. клик върху снимката!

Източник: http://www.ekmeksanati.com

# 567
  • на село
Момичета, напоследък не ми върви с бялото брашно  Sad  Последният ми хляб стана направо сив. От кои марки сте доволни?

# 568
Аз вземам само на София Мел - синята опаковка и досега не съм имала проблеми  Peace

# 569
Аз ползвам само бяла на Соф-мел - не съм имала проблеми. Пробвала съм други- ъ-ъ - не стават за машината. Иначе за месене на ръка - няма проблеми с тях.

Общи условия

Активация на акаунт