Машина за хляб - 16 част

• 97 612
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ти като моя мъж - и той само домашен хляб иска вече  Laughing

Откъде намери ръжено брашно, има ли?

# 586
Има,има....На ТЕХРА е пакета....Купих от Била,видях и в Пикадили....

Правих и лимоновия сладкиш,ама сложиш и орехи.Стана..Ммммм  Crazy Crazy Crazy Crazy

# 587
  • София
Има,има....На ТЕХРА е пакета....Купих от Била,видях и в Пикадили....

Правих и лимоновия сладкиш,ама сложиш и орехи.Стана..Ммммм  Crazy Crazy Crazy Crazy

О, мерси, ще си купя ръжено  Hug
За лимоновия сладкиш - радвам се че и на вас ви е харесал. Много е уханен, аз поне обичам лимонови неща  Heart Eyes

# 588
Ох здравейте.Аз не пиша, че няма с какво да се похваля.Чета ви само.Браво на вас smile3501
Онзи ден си взех пълнозърнесто брашно на Пинино.Замесих хляб.Машинката меси де Mr. Green
И какво стана не знам ooooh! много неща ли наблъсках вътре newsm78 - то не беше пълнозърнесто брашно,царевично брашно, овесени и пшенични трици, слънчогледови семки.Еми не стана тоя пусти хляб.
Стоеше структурата му една такава порьозна като гъба newsm78.Превтасване ли е това, повечко вода ли е?Май повечето вода ще да е проблема защото освен тази странна структура беше и хлътнал отгоре newsm78.Както и да е.Разминах се със здравословния хляб.Ядосах се и сега пак сме на купен хляб представете си ooooh!.
Аз като ми се провали нещо и така правя ooooh! ooooh! ooooh!

# 589
Давам рецептата за кекса.Днес колежките много го харесаха.

Лимонов сладкиш
 ЗА 0,750-яйца 3 броя
                захар 0,220гр
                 сол 1 щипка
                масло 0,90 гр
                брашно 0,340
                бакпулвер 2,5 мер.л/1бр сложих аз/
                лимонови корички
                сока от лимона /аз сложих портокал/
На мен ми се стори много това брашно/яйцата ми бяха малки/,затова сложих на око, около 0,250-0,300/
Всичко забърках в купа и само пекох,тъй като на книжката на мулинекса пишеше програма 1.20 мин за кекс,а моята е 2 часа за кекс и незнаех не е ли много това 1 час бъркане?! newsm78
Ако някой е правил в Аляската кекс може да ми каже,че съм начинаеща.

# 590
Рядко пиша, но не ви пропускам. Много ми помагате с идеите и опита си. Да ви покажа какво сътворих днес:
http://www.bgphoto.net/photos/35462/o633770678173772500.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/35462/o633770678338460000.JPG
Едната питка не е мазана с яйце. Познайте коя? Mr. Green Heart Eyes

# 591
  • На планетата Земя
Шококо,

красива ти е питката, браво!  Peace

# 592
Някой може ли да ми каже,  как мога да почистя вътреш. стени зад реотаните,  получиха се няколко нежелателни капки при поставянето на продуктите в контейнера, все пак ми е нова, а аз държа на вещите си.  newsm78

1. продуктите винаги ги слагайте, когато контейнера е извън машината.

2. навлажнете петната и изчакайте малко да поомекнат, след това с наострено пластмасово парче ги натъркайте и ги избършете с по влажна кърпа, накисната във вода със смес от лук, лимонов сок и оцет(на 100мл вода по 5-6 капки, и внимавай, много не слагай от добавките, после щи мирише машината, или по точно ша праиш хлябове със натурална миризма:) ).

3. за да не остане влага вътре в машината, пуснете около 20мин в програма печене с отворен капак(може и да не го правиш).

успех,

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 00:54 от Ердинч

# 593
Шококо браво Peace Peace Peace.
Милето или аз съм доста отвеяна или съм пропуснала newsm78 какво стана с твоята машинка?Знам, че прави невероятни неща на ръка за Великден Peace
На Цоцка и я оправиха за 8 лева Peace.Дано и при теб всичко вече да е наред с машинката.

# 594
Момичета и аз сcм начинаеща,защо средата на хляба ми седи като леко тетлива и влажна,не е пръхкава като на купешкия хляб.Има ли снимки някаде из форума да видя как трябва да изглежда тестото или ако може да ми обясните,правя да по рецепти винаги и все различно става старая се да не лепи по стените и хем да не е много твърдо или каква е таината,и аз незнам или трябва да е лепкаво леко?

# 595
Здравейте момичета,
днес си купих хлебопекарна Мулинекс и току щох оформих багетите.
Имам въпрос към Вас - трябва ли да ги оставя да да втасат или веднага да пусна програмата за печене, от книжката много не ми стана ясно.
Благодавя Ви предварително!

# 596
Здравейте момичета,
днес си купих хлебопекарна Мулинекс и току щох оформих багетите.
Имам въпрос към Вас - трябва ли да ги оставя да да втасат или веднага да пусна програмата за печене, от книжката много не ми стана ясно.
Благодавя Ви предварително!
[/
      Честито!
      Пускаш директно   програма за да довърши печенето,ето ти малко видео
    http://club-paneo.com/fr_fr/video-faire-des-baguettes.html
    quote[/list][/list]

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 17:01 от Maria-i

# 597
    Момичета и аз сcм начинаеща,защо средата на хляба ми седи като леко тетлива и влажна,не е пръхкава като на купешкия хляб.Има ли снимки някаде из форума да видя как трябва да изглежда тестото или ако може да ми обясните,правя да по рецепти винаги и все различно става старая се да не лепи по стените и хем да не е много твърдо или каква е таината,и аз незнам или трябва да е лепкаво леко?
    [
    Погледи стр.37 поста на Ердинч, не четете достатъчно  Joy[/list]

# 598
      quote author=lubopitko link=topic=389900.msg11100024#msg11100024 date=1241364011]
    Не съм писала скоро тук... Днес сутринта направих раираните кифлички, но нещо не бях очарована от резултата, дали защото снощи направих тестото и го оставих в хладилника, а днес сутринта само навих кифличките...  newsm78 Сега съм сложила да правя тесто за пица, дано да се получи...

Хладилника  ти е пречката ,аз пробвах рецептата в петък  и нямах проблем, станаха много вкусни,но си мисля, че консумацията им  е  за ден-два.Имам подобна  сръбска рецепта

# 599
    Милето - да какво стана с твоята машинка? От моята ни вест,ни кост.....В петък ще звъня да питам имат ли някаква яснота за ремонта и.

Общи условия

Активация на акаунт