Машина за хляб - 16 част

  • 97 576
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 5 001
Ох здравейте.Аз не пиша, че няма с какво да се похваля.Чета ви само.Браво на вас smile3501
Онзи ден си взех пълнозърнесто брашно на Пинино.Замесих хляб.Машинката меси де Mr. Green
И какво стана не знам ooooh! много неща ли наблъсках вътре newsm78 - то не беше пълнозърнесто брашно,царевично брашно, овесени и пшенични трици, слънчогледови семки.Еми не стана тоя пусти хляб.
Стоеше структурата му една такава порьозна като гъба newsm78.Превтасване ли е това, повечко вода ли е?Май повечето вода ще да е проблема защото освен тази странна структура беше и хлътнал отгоре newsm78.Както и да е.Разминах се със здравословния хляб.Ядосах се и сега пак сме на купен хляб представете си ooooh!.
Аз като ми се провали нещо и така правя ooooh! ooooh! ooooh!
Айде и аз в твоя кюп  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
 Hug Hug Hug Hug
И аз така..."Лаком дол"...Наблъсках много неща и уж беше всичко в грамажите точно и...Резултата беше УЖАСЕН!!! smile3538 smile3538 smile3538
Констатирах,че най-много ми харесва смес от типово и бяло брашно.Понякога слагам и добавки 1 с.л. ленено семе и 1 с.л. слънчогледови белени семки.

# 601
  • София
  • Мнения: 10 211
Аз за първи път тия дни си взех пълнозърнесто брашно Панино.Много съм доволна,смесих го с малко бяло брашно,наду се добре и беше много пухкав.

# 602
  • Мнения: 190
Брашната на Панино като цяло са добри,поне на мен винаги ми се получава.Аз си взимам 5 кг.пакет от Метро,а по 1 кг.имат пълнозърнесто и типово.Напоследък купувам ръжено и пълнозърнесто на мелница Балван и те много ми харесват.

# 603
  • София
  • Мнения: 8 494
Честно да ви кажа нещо не я разбирам тая мания да се добавят в хлябовете де какво се намери. Като се почне по сто вида семена, па по десет вида брашна, па не знам какво си ? Е това сега какво е хляб или печен тюрлю гювеч.

Апропо не ви ли се струва, че откакто оправиха машинката на мама Цоцоланка, тя взе, че изчезна и никаква я няма по форумите ?

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 12:23 от дядо хаджия

# 604
  • Мнения: 11 607
Честно да ви кажа нещо не я разбирам тая мания да се добавят в хлябовете де какво се намери. Като се почне по сто вида семена, па по десет вида брашна, па не знам какво си ? Е това сега какво е хляб или печен тюрлю гювеч.

Дядо Хаджи, хем си прав, хем не си - за мен си говоря .......За мен баланса е в границата.....Установих, че най-добре се чувстват различните видове брашна, когато са най-много 2, по изключение - 3 в един хляб. Напр. бяло и типово, бяло и пълнозърнестно, но винаги да има бяло - макар и 200 гр., или да е 1/3 от цялото количество. Само типово, само грахам, само пълнозърнестно за мен не е добра идея, защото самите брашна са по-специфични и хлябовете получени от тях са доста по-различни, в повечето случаи влажни. А писах 3 брашна, като третото е царевично, от което се слага много малко по принцип.

За семената - стига да бъдат напр. по 1-2 с.л. за мен е  добре. Малко ленено, малко сусамено, малко слънчоглед, но пак без да се прекалява, че става както казваш ти - тюрлю гювеч.

Аз нещо изоставих закваската, сега пак започнах да си пека хляба изцяло в машинката, с обикновена мая, да си призная...бях отвикнала...нали все за месене и втасаване я използвах машинката в последно време........

Ако ми хареса хляба - ще ви пусна снимка от днешния хляб и ще снимам вчерашния, който бе само от смески на Техра......


Дядо Хаджия, изчезнах, защото имахме форумска среща на многодетните мами на хижа Божур - Горна Оряховица. Та покрая това бяхме и в Търново, и на Съева дупка, досаждахме със спане на едни приятели в София и докато се приберем, докато вляза в час.....Но да знаете - по-хубаво от вкъщи си няма!

Ей такава среща искам да си направим и хлебарите и хлебарките. Да си призная....Имах проблеми с едни брашна на Панино...Та от там се запознах с един г-н Василев, който е някакъв директор в компанията.......Та той каза,че може да помислят дали евентуално да не спонсорират среща свързана с брашната им. Много мило се отнесоха към мен, бях попаднала на кофти партида брашна от тях, те ми я подмениха, та разбран човек ми се струва.....Ако...имате желание и наистина се съберем повече хора - да се обадим и да питаме дали не биха искали да напарвим нещо по въпроса. За нас - удоволствието,че ще се запознаем на живо, за тях - рекламата! От всички - яденето!

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 12:40 от Мама Цоцоланка

# 605
  • Мнения: 5 001
Честно да ви кажа нещо не я разбирам тая мания да се добавят в хлябовете де какво се намери. Като се почне по сто вида семена, па по десет вида брашна, па не знам какво си ? Е това сега какво е хляб или печен тюрлю гювеч.

Joy Mr. Green Joy Mr. Green Joy Mr. Green
Прав си.....Обаче само един вид да се добави не е лошо....Аз се научих на тия маймунджулъци като работех в Норвегия....Там имах достъп до кухнята в хотелите дето живеехме,та ги гледах как замесват хляба...Печака няколко вид ахляб,но най-много ми харесваше един хляб с едро нарязани орехови ядки....

Та така...засега пробвах от всичките варианти дето съм видяла там ей така за опит...Ама май вече се ориентирах какъв хляб да правя Grinning

# 606
  • София
  • Мнения: 620
Момичета,реших да омеся хляба за днес в машината,а да го изпека във фурната.Оставих го да втаса на 30 градуса в нея ,наду се чудесно,но след това реших да намажа с яйце отгоре и да започна да пека-хляба спадна.Сякаш не беше втасвал изобщо.Изпече се де,ама не стана така както трябва.Кога мажете вие с яйце?

# 607
  • Мнения: 5 001
Момичета,реших да омеся хляба за днес в машината,а да го изпека във фурната.Оставих го да втаса на 30 градуса в нея ,наду се чудесно,но след това реших да намажа с яйце отгоре и да започна да пека-хляба спадна.Сякаш не беше втасвал изобщо.Изпече се де,ама не стана така както трябва.Кога мажете вие с яйце?
Тоз' номер още не съм го пробвала,ама си мисля,че или яйцето е било студено или фурната(може би) като си сложила тестото и се е стреснало и е спаднало...

# 608
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета,реших да омеся хляба за днес в машината,а да го изпека във фурната.Оставих го да втаса на 30 градуса в нея ,наду се чудесно,но след това реших да намажа с яйце отгоре и да започна да пека-хляба спадна.Сякаш не беше втасвал изобщо.Изпече се де,ама не стана така както трябва.Кога мажете вие с яйце?

Струва ми се,че и без яйцето е щял да спадне хляба,превтасал е.
Момичета,имайте впредвид,че вече е по-топло навън,т.е. около машинката и това оказва влияние.Необходимо е само да намалите с малко маята.

Да ви представя днешната си празнична питка.

# 609
  • София
  • Мнения: 620
еееее страхотно!Добре колко време трябва да евъв фурната за втасване на около 50 градуса?Аз го гледах да си утрои обема!Не разбрах само за яйцето кога намазвате-преди да започнете да печете или накрая след като вече се е опекло?Max mamma-това произведение как го направи-омеси го в машината(на коя програма) пък го пече в фурната?На колко печете и на какви реотани и градуси?

# 610
  • Разград
  • Мнения: 3 114
еееее страхотно!Добре колко време трябва да евъв фурната за втасване на около 50 градуса?Аз го гледах да си утрои обема!Не разбрах само за яйцето кога намазвате-преди да започнете да печете или накрая след като вече се е опекло?Max mamma-това произведение как го направи-омеси го в машината(на коя програма) пък го пече в фурната?На колко печете и на какви реотани и градуси?


Във фурната втасва,докато си удвои обема.След като втаса,изваждам тавата(и увеличавам градусите на 180) и намазвам с яйцето,след което връщам тавата вече за печене на питката.
Тестото се омесва на програма-месене+втасване,след което изваждам тестото с обилно намазнени ръце и оформям,без да премесвам,втасва във фурната на 50 градуса и после пека на 180 градуса,като първите 10 минути пека само отдолу и после включвам горния реотан.

# 611
  • Мнения: 9 785
Привет, дружки! Искам да ви представя днешният си хляб. По-точно една част от него. За първи път ми се случи хляба да тръгне да ме търси Laughing. То нямаше и как да ме намери, щото бях по разходки Mr. Green...Много голям, ейййй, Бъни, за теб си помислих веднага. Ако става и за ядене, ще пиша после рецептата Laughing. Сега само това:



После целия, щото се допича сега във фурната за назидание Naughty. Ако не го изгоря междувременно, докато си чеша тука китката Mr. Green.

Да си покажа и вчерашните рогчета на Пина:



max-mama, превъзходна пита Peace!

# 612
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Полин,ronkis Hug
Полин,как е буФнал само,а по коя рецепта го направи?И тези рогчета от кога ги гледам,дали ще ги харесат моите деца,че ако направя,ще е само за тях?

# 613
  • Мнения: 9 785
Имам проблем с качването на снимките нещо, дано успея по-късно, както и рецептата тогава ще напиша.
За рогчетата- на лични ще ти пиша също по-късно.

# 614
  • Мнения: 55
Ех, Полин_ а,Полин_ а добре е, че ти го" свари" преди той да те е " намерил". Чудесно итглежда без майтап, колко пъти я четох  Бъни, но не съм пробвала  нейна рецепта -  коя  е ?

Общи условия

Активация на акаунт