Машина за хляб - 16 част

  • 97 562
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 8 494
Хайде да покажа какво омеси машинката - Рогчета и Хляб

Мамче рогчетата по рецептата на Пина ли ги меси у машината, че утре се каня да майсторя и аз.

---------------

Пардон ... видях, че си писала в другата тема, че е същата, ама я тамън да те попитам нещо по специално за машина има ли при месенето, щото като я чета пина как почва от каша да стигне до тесто не знам как ще стане в машината.

# 646
  • Мнения: 11 607
В интерес на истината....аз недовидях добре, нищо,че вече един път съм ги правила, но...сложих 4-те яйца, без да оставя 1 за намазване. Сложих малко повече вода, малко повече краве масло(аз мас не използвам) и ми отиде и повече брашно - може би 1 кг. и половина. Не като каша......Но едно следно твърдо тесто се омеси. След омесването, извадих тестото навън за да повтаса за 30 мин. както е по рецепта. Стигна ми половинка жива мая, независимо,че увеличих брашното. То и повече мая нямах де, тази ми бе последната. После оформих. Втасаха 45 мин.(не видях някаква разлика) и на 240градуса пекох около 12-13 мин., последната тава я прегорих де, то си личи......Това е.

# 647
  • София
  • Мнения: 8 494
В интерес на истината....аз недовидях добре, нищо,че вече един път съм ги правила, но...сложих 4-те яйца, без да оставя 1 за намазване. Сложих малко повече вода, малко повече краве масло(аз мас не използвам) и ми отиде и повече брашно - може би 1 кг. и половина. Не като каша......Но едно следно твърдо тесто се омеси. След омесването, извадих тестото навън за да повтаса за 30 мин. както е по рецепта. Стигна ми половинка жива мая, независимо,че увеличих брашното. То и повече мая нямах де, тази ми бе последната. После оформих. Втасаха 45 мин.(не видях някаква разлика) и на 240градуса пекох около 12-13 мин., последната тава я прегорих де, то си личи......Това е.

Мдаааа то май и аз ще импровизирам та утре ако ви замирише на изгорело или па чуете псувни да знаете, че е от нашата кухня ...  Laughing

# 648
  • Мнения: 411
ето и моята питка за изпроводяк на свекито 4е ми беШе на гости 20 дена,и понеже този път не се държа като артистка от държавхия цирк си я заслужи.малко превтаса(ходих да правя снимки за да се хвали на бабите като си отиде на БГ),но тя не разбира много от тези неЩа,така 4е и аз си мъл4ах.http://nrdd.multiply.com/photos/album/7/QSTIA#19

месих в маШината

# 649
  • Мнения: 106
Maria-i ти правила ли си хляб Омега-3.Той се прави с меласа,но аз не мога да намеря.В много от големите магазини съм питала но няма.

аз купих от тук  Peace Омега 3 на нас МНОГО ни хареса  Flutter, но ми превтаса  Peace, така, че ако искаш намали малко маята  newsm78 аз правих всичко точно по рецепта, само вместо рапично олио, сложих зехтин

Благодаря за отговора.  bouquetПлащането при доставката ли става?Ако не те затруднявам,обясни точно как направи поръчката.Не ми се иска да давам каквито и да е данни за номера на сметки или кредитни карти.

# 650
  • София
  • Мнения: 372
регистрираш се в сайта - даваш само адрес и телефон. към 3 и нещо лв ми беше доствката - всичко плащаш на куриера.
аз звънях и до магазина. ако си с кола или живееш близо до там - можеш и на място да си купиш, но на мен ми е далече и така  Hug
сега видях, че си от Бургас - нямаш сметка да идваш до магазина  Joy

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 12:36 от addicted™

# 651
  • Мнения: 869
Искам помощ моля ви.В лимоновия кеск от книжката на Мулинекс сложих 1 лъжичка бакпулвер и 1.5 лъжички сода( в рецептата е 2.5 лъжички бакпулвер) .Дали сгреших?Нямах бакпулвер и реших вместо да ходя да магазина да опитам????

# 652
  • Мнения: 411
Искам помощ моля ви.В лимоновия кеск от книжката на Мулинекс сложих 1 лъжичка бакпулвер и 1.5 лъжички сода( в рецептата е 2.5 лъжички бакпулвер) .Дали сгреших?Нямах бакпулвер и реших вместо да ходя да магазина да опитам????
струва ми се страШно много,дано да не посинее.аз дори на голям кекс слагам 1/2 пак. бакпулвер,но никога не съм правила в маШината.

# 653
  • Мнения: 869
аз съм го правила с 2.5 мерителни ч.л,но с бакпулвер.Въпроса ми е дали това ,че сложих сода е грешка?

# 654
  • Мнения: 672
Момичета нещо май съм изтървала Sad, къде да търся рецептата за рогчетата на Пина  Praynig
Аз днеска спретнах хляб с мухлясала мая, такъв хляб стана какво да ви говоря, сега изстива, снимки после Grinning

# 655
  • Мнения: 9 785
Е как мухляса пущината newsm78? Не те ли е страх да я ядеш сега?

BIZCOCHO, много хубави розички Peace.

# 656
  • Мнения: 672
Явно от влагата в хладилника ooooh!, нямах друга мая ама аз я поизчистих де не съм я сложила така Wink

# 657
  • Мнения: 9 785
Аз затова я държа във фризера.

# 658
  • Мнения: 672
Как я размразяваш после и като прясна ли е?

# 659
  • София
  • Мнения: 10 211
Аз лично недолюбвам замразената мая.Не е като прясна според мен.В големите вериги магазини продават незамразена жива мая и ходейки веднъж седмично примерно в Билла си купувам 3-4пакетчета,които ми стигат за десетина дни.

Общи условия

Активация на акаунт