Машина за хляб - 16 част

• 97 544
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 765
а с червен пипер сладък  какво ще стане- червено или черно

# 766
Внезапно ми се прииска да се запиша тук!  Crazy  То е ясно, че само ще гледам, ама ми се гледа, пусто.  И като видях на Ердинч шарените хлябове.....

# 767
  • София
addicted™ това рулце, което си показала направо ме побърка ...
Дай рецептата, моляяяя  Praynig

# 768
  • София
Вивиан Hug

Козуначен щрудел на Irenau

За тестото:
1 кг брашно
1 пакетче прясна мая ( 2 с.л суха)
6 жълтъка
8 сл захар
1 п. ванилия ( 1 л. течна)
500 мл прясно мляко
2 с.л разтопено масло
кората на един лимон

За пълнежа:
6 белтъка
6 сл. захар
1 натурален разтопен шоколад
300 гр стафиди
300 гр млени орехи

Меси се тестото и втасва 2 пъти. Разделя се на 3 топки , всяка се разточва в правоъгълна форма ( лист), маже се с пълнежа и се завива на руло ( 3 рула общо). Когато рулата са втасали, маже се с яйце и се поръсва със сусам и захар.
Пече се на умерена фурна.

Забележка( коментар на иренау): щрудела не се вади от тавата докато не изстине(както нормалното руло). Препоръчвам корите да не се точат много тънки за да не изпуснат пълнежа ако се скъсат евентуално(около 1см).

Аз направих 4 рула х 700 г се получиха  Peace
Само да кажа, че ако обичате по-сладичко може да си добавите още 2-3 лъжици захар в тестото  Peace

TheNMaster, s_la и двете идеи ми се струват супер   bouquet

# 769
За шарен хляб и за евентуалните плънки в тази тема има добри идеи - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388671.0

Пина, знам аз, знам...кръвта вода не става, ще си дойдеш у дома ти.........

У нас нещо в последно време хляб не се яде кой знае колко....и аз не мога да се развихря.......

# 770
Здравейте,дами!Набутвам се често тук,но само Ви чета и се наслаждавам на майсторските Ви изкушения.Нямам си машинка и не мога да направя вашите чудесии.  newsm45  Въпреки всичко,поздравления за всички Вас!Ще продължавам да преглъщам пред компа,а Вие продължавайте да творите!!!  smile3525

# 771
Здравейте,дами!Набутвам се често тук,но само Ви чета и се наслаждавам на майсторските Ви изкушения.Нямам си машинка и не мога да направя вашите чудесии.  newsm45  Въпреки всичко,поздравления за всички Вас!Ще продължавам да преглъщам пред компа,а Вие продължавайте да творите!!!  smile3525

Скъпа не преглъЩай ами си харесай една рецепта и запретни ръкави.при месенето на ръка е много по малка вероятността да сгреШиШ.
та нали ние вси4ки сме месили оЩе преди да съЩествуват тези маШинарии.
пробвай и Ще видиШ 4е и ти можеШ.успех

# 772
  • София
addicted™ записвам я и в скоро време ще я пробвам. Направо невероятно вкусно изглежда! Ужас  Crazy

# 773
Здравейте и от мен.Сложих преди малко хляба на Полин.Сякаш малко му дойде брашното и при месенето поръсих с още малко брашно.В момента се пече.

# 774
megans, аз като го правих вчера, май също добавих допълнително брашно и май го бях написала, но в поста, който не можах да публикувам Thinking. Но това няма значение. Тъй или иначе който ползва машинка, знае процедурата по омесването Peace. Ще пробвам да коригирам.
Аз пуснах сега един с царевично брашно пак за проба. Ако стане читав, ще ви покажа и рецептата.

# 775
Тази разлика май идва от видовете брашна и тяхната плътност.Разтеглих си няколко вида брашна по 500 гр.и за това пробвам,но при добавка и от яйца/май моите две се оказаха доста големи/Най точни ми се струват рецептите с прясно мляко.Колкото повече се смесват продуктите трябва да са точни пропорциите.Доста се надигна и отгоре го поръсех с брашно,че леко беше опряло на стъклото.Много не мога да експериментирам,че ми е малка машинката-750 гр.хляб но пък за 3 души е достатъчно да се консумира за деня.

# 776
ето и моята пепеляШка забърка в4ера едно хлеб4е със слън4огледови семки.пълен експеримент,но много ми хареса
http://nrdd.multiply.com/photos/album/7/QSTIA#20
http://nrdd.multiply.com/photos/album/7/QSTIA#21

ето и рецептата(експериментирах)
400 гр.вода
1/2 жива мая
1 4.л. захар
1 с.л. сол
3 с.л. масло
2 с.л. зехтин
560 гр. бяло браШно
3 с.л. цареви4но
5 с.л. овесени ядки
3.с.л. картофено пиуре маги(сухо)
1 Шепа белени пе4ени слън4огледови семки
наложи ми се да добавя около 1 или 2 с.л. браШно

# 777
polin_a и аз като теб,вчера пробвах да направя един хляб с три вода брашна-бяло,типово и царевично.Тъй като имам провал с царевичното,сложих само 100 гр,типово също 100 и останалото бяло,пекох на 1-ва/3 часа/ и моята машинка е като вашата.Хляба стана чудесен мъжо много го хареса/до сега се той го слагаше/.
След това изпекох и един кекс-стандартен-яйца,захар,олио,брашно и бакпулвер+стафиди и бадемов ликьор и парченца шоколад.И кекса стана върховен,но защо никъде го няма този шоколад?
Днес си купих сушен лук на люспи,някой прибявял ли е към хляба таквоз нещо?

# 778
Докладвам...и понеже нямам още фото хлаба стана чудесен.За да добиете представа изглежда като на Полин само че кучбе като голяма мъфина с леко издадено ръбче и от горе прилича на този на BIZCOCHO защото го натиснах два пъти че беше опрял в стъклото и отгоре се пропука малко.Благодаря за рецептата Полин   bouquetПробвайте я и няма да съжалявате.Само дето не казах за двете лъжици пшенични трици.Никой не разбра за това.Сигурно и с овесени ще стане.Ще пробвам.Сега е ред на смес на типово и бяло.Аз ги карам по два вида.За три още не съм такъв майстор.Малко ме е яд за малката машинка...но в най-скоро време ще си взема голяма.

# 779
megans, май фаворит ми става хляба с яйца. Наистина е много вкусен и нашия вече го няма /рядко се случва да изядем хляба за един ден/. Затова днес, както писах по-преди, направих един с царевично брашно по ТАЗИ  рецепта. Изпълни контейнерчето до горе, вкусен е, с типичния царевичен вкус:

Общи условия

Активация на акаунт