Машина за хляб - 16 част

  • 97 621
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 750
  • Мнения: 202
Мах-мама и Полин 6+ smile3501Полин пшинични или овесени са триците?И ще го пека на програма пълнозърнест хляб ...при мен програма 3 пък каквото стане.

# 751
  • Мнения: 9 785
megans, пшенични сложих, но те са си добавка от мен. Щом ще правиш пълнозърнест, може да си ги спестиш, но както си решиш.
 Hug

# 752
  • Мнения: 202
Благодаря Полин.Ще изпълня рецептата  точно.Всичко трябва да се опита.Вие сте направо виртоози...възхищавам ви се.Уча се и продължавам да се уча благодарение на всички вас.  bouquet

# 753
  • София
  • Мнения: 8 495

Да ви припомня провала и да ви кажа какво сложих за него, че не се получи.Извинете, че се забавих Embarassed Embarassed Embarassed
Бяло брашно - 1 и 1/2 ч.ч
пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч
царевично брашно - около 1 ч.ч - тук точно не знам, че тестото мажеше под бъркалките и аз дослагвах от него ooooh!
1 с.л захар
2 ч.л сол
2 ч.л мая суха
2 ч.ч вода
май това беше.
Та как ви се срува newsm78

А сега кажи колко време го втасва например и каква ти е била температурата в стаята където си работила. И какво тесто се е получило твърдо или меко.

До тук другите да се изкажат ама на мене нещо ми прави впечатление, че безглутеновите брашна май са много, ама това не значи, че от там е причината.

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 19:41 от дядо хаджия

# 754
  • Мнения: 9 785
Повечето ми провали са били с добавено царевично брашно. Трябва да се слага по малко. Пък като добавиш и още едно, различно от бяло, и става съвсем каша. Според мен проблема е там. И освен това си добавила и още царевично. Ако беше бяло за дооформянето, може би резултата щеше да е ок.

megans, много ме засили ти Embarassed...Всички се учим една от друга тук Hug. Успех!

# 755
  • Мнения: 202
Така е Полин...преди доста време дори и да имаше желание за готвене и експерименти...просто нямаше достатъчно продукти.После минахме на полу или готовите храни/от липса на време и любопитство да опиташ от всичко,а сега пак се връщаме на вкусно приготвената домашна храна като се стремим и да е здравословно.Кой ти е чувал и ял хляб...с трици?За това момичета смело  и с нови идеи-месим/хвърляме/хапваме и продължаваме. newsm64  newsm51

# 756
  • Мнения: 383

Да ви припомня провала и да ви кажа какво сложих за него, че не се получи.Извинете, че се забавих Embarassed Embarassed Embarassed
Бяло брашно - 1 и 1/2 ч.ч
пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч
царевично брашно - около 1 ч.ч - тук точно не знам, че тестото мажеше под бъркалките и аз дослагвах от него ooooh!
1 с.л захар
2 ч.л сол
2 ч.л мая суха
2 ч.ч вода
май това беше.
Та как ви се срува newsm78

А сега кажи колко време го втасва например и каква ти е била температурата в стаята където си работила. И какво тесто се е получило твърдо или меко.

До тук другите да се изкажат ама на мене нещо ми прави впечатление, че безглутеновите брашна май са много, ама това не значи, че от там е причината.

напълно съм съгласен с дядо хаджия и polin_a,

мога да добавя само:
използвано брашно, близо 600г 
използвана вода, близо 480мл 

 newsm78  това съотношение според мене е грешно, за 600г брашно би трябвало да използвате между 340г и 360г вода.

поздрави

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 20:33 от Ердинч

# 757
  • Мнения: 4 358
Благодаря за коментарите за моя хляб на Поли, Дядо Хаджия и Ердинч и Макс Мама Hug.Ще си взема бележка.
Никога два вида безглутеново брашно, по малко вода на това количество брашно и ще намаля маята.
Може би само да допълня, че пекох този въпросен хляб на основната на Мулинекса - 3 часа и 25 мин.Температурата у нас вече е към  newsm78 знам ли може да има 18 градуса предвид това, че навън е над 22 newsm78
Поли последния ти хляб е  Peace Peace Peace.Голяма си експериментаторка.
На Макс Мама последната показана питка е един път Peaceкрасота просто Hug

# 758
  • Мнения: 438
Милето - в понеделник се обаждах и ми отговориха,че е дефектирал  мотора и са поръчали нов. Не знаят кога ще го получат и ще ми се обадят те. Как да им вярвам като и миналия път беше същия дефект и сега пак така. А миналия път си въртеше мотора,но от време на време спираше. Не знам.....

# 759
  • Мнения: 9 785
Бъни, много дълга тая програма ми се вижда. И това е основната, така ли Thinking? Да е 3 часа айде, ама повече...Че ти лятото как го прави хляба? В жегите съвсем няма да става. Измисли някоя по-кратка програмка и действай на нея.

# 760
  • София
  • Мнения: 372
Полин, хлябът ти е № 1! smile3501 Браво! Каква е товоята машинка? Със сигурност си писала, извинявай  Hug Много добре е изпечен  Peace
Мах-мама, СТРАХОТНА питка  newsm10 винаги показваш невероятни неща  Peace благодаря и аз, че така подробно си обяснила  Hug
Бъни, успех  Peace
ето и от мен:



Утре мисля да правя шарения хляб. имате ли идея освен с дом. пюре, с какво друго може да се оцвети? отивам да превеждам  ooooh! много съм зле с този руски  Embarassed

почти нищо не разбрах. май го дели на две тестото  newsm78 а пък после ми се струва, че червеното не е втасало достатъчно  newsm78

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 23:22 от addicted™

# 761
  • Мнения: 9 785
addicted™, много пъти съм писала, но не ми пречи да си я хваля отново, и отново....Аляска Laughing. Само веднъж - предният хляб ми се наложи да го допека във фурната, но той беше опрял в капака, та затова. Иначе си изпича много добре Peace.
Благодаря ти!

А твоето руло и Любо са много сладки Laughing.

За шарения хляб мисля, че и сладкарска боя би свършила работа Laughing, сладкарите да кажат. А иначе може да се направи смес от сухи зелени подправки и с тях да се замести част от брашното. Не знам дали е много умно, но това ми хрумна в момента.

# 762
  • София
  • Мнения: 372
 Hug и товоите сладури не отстъпват  Peace

така си и мислех за Аляската. аз от моа Бледонекс такъв хляб никога няма да мога да извадя  smile3515

за подправките е добра идея  newsm78 ама за да боядисат да се откроява, да не вземе да стане много миризливо, знам ли  Thinking
ще чакаме още мнения  wait

# 763
  • Мнения: 5 001
addicted™ ,за оцветяване се сещам лапад или спанак(задушени и отцедени,може би и пасирани),но те ще боядисат тестото тревисто зелено... Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 10:57 от TheNMaster

# 764
  • Мнения: 411
ето и моята пепеляШка забърка в4ера едно хлеб4е със слън4огледови семки.пълен експеримент,но много ми хареса
http://nrdd.multiply.com/photos/album/7/QSTIA#20
http://nrdd.multiply.com/photos/album/7/QSTIA#21

Общи условия

Активация на акаунт