Машина за хляб - 16 част

• 97 617
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 735
Уау  Shocked
Макс-мама каква е таз красота? Хайде сподели и рецептичка и малко повечко подробности....  Praynig моля

# 736
  • Разград
Уау  Shocked
Макс-мама каква е таз красота? Хайде сподели и рецептичка и малко повечко подробности....  Praynig моля

Точни количества няма,всичко на око-прясно мляко-непълна чч,кисело мляко-3-4 сл,олио-3-4сл,2 яйца-единият жълтък отделен за намазване,половин кубче прясна мая,сол-1чл,захар-1сл и брашно,до образуването на хубава топка.
Програма месене+втасване,като оставих тестото да втасва само 30 минути,след което го извадих с обилно намаслени ръце и оформих(без да съм премесвала).Отново втасва,но не ми стигна времето и то се вижда по формите на питката-много разделени,*разкрачени*както казва Пина.Пекох на 180 градуса точно 32 минути(засичах всяка минута,че се притеснявах хем да не остане сурова,хем да не закъснея за детето в ДГ).

# 737
  • Варна
Max-mama  smile3501

# 738
Мулинекс 3000,с една бъркалка представя...........

.....една красотаааа!

Аз пак добих един огромен хляб Thinking. Пак с яйца, по рецепта от книжката ми, на програма за сандвичи супер се изпече, идеален. Само дето снимки трудно качвам пак ooooh!...

# 739
  • Разград

.....една красотаааа!

Аз пак добих един огромен хляб Thinking. Пак с яйца, по рецепта от книжката ми, на програма за сандвичи супер се изпече, идеален. Само дето снимки трудно качвам пак ooooh!...

Благодаря  Hug
Точно хляб мислех да направя с яйца като си помислих за теб,но в движение промених нещата.

# 740
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Браво на едната бъркалка  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ехххх,ако беше само до бъркалки работата.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Страхотно изглежда макс -мама Hug Hug Hug Hug

# 741
Невероятно просто  newsm20
Благодаря за рецептата. Би ли споделила само в какво си я пекла, че е толкова висока  Hug

# 742
  • Разград
Невероятно просто  newsm20
Благодаря за рецептата. Би ли споделила само в какво си я пекла, че е толкова висока  Hug

Имам три кръгли високи тави-30 см,26 см и 22 см.В най-малката(и най-новата,за първи път я ползвам) е правена питката,но нещо не е както трябва.Забелязвате ли отстрани,че е много светла кората.Не е сурова,но изглежда като сурова,хем и хартия постлах.Предполагам,че е от материала на тавата,купих я от магазините за левче.

Благодаря,момичета,за похвалите. Hug Hug Hug

# 743

Да ви припомня провала и да ви кажа какво сложих за него, че не се получи.Извинете, че се забавих Embarassed Embarassed Embarassed
Бяло брашно - 1 и 1/2 ч.ч
пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч
царевично брашно - около 1 ч.ч - тук точно не знам, че тестото мажеше под бъркалките и аз дослагвах от него ooooh!
1 с.л захар
2 ч.л сол
2 ч.л мая суха
2 ч.ч вода
май това беше.
Та как ви се срува newsm78

# 744
Писах, писах, и накрая - познайте #Cussing out...

ХЛЯБ

220 мл вода
2 с.л. захар непълни
1 с.л. сол
2 с.л. маргарин
2 яйца
500 г брашно /наложи ми се да добавя още няколко с.л. до оформянето/
1 п. мая 7 г
2 с.л. трици

По рецептата от книжката ми тази рецепта е за пълнозърнест хляб, аз го направих от бяло брашно. Програма 11 за сандвичи / по книжката е програма 3 за пълнозърнест хляб/:

http://storage3.album.bg/b68/picture_087_fcde4_13853297.jpg
http://storage3.album.bg/95e/picture_091_d0600_13856735.jpg
http://storage3.album.bg/91f/picture_096_82977_13854585.jpg

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 15:19 от polin_a

# 745
  • Разград
Полин,чудесен хляб,направо е красив. Peace
Бъни,що не сложиш следващият път 1 чл суха мая?

# 746
  • София

Като говорим за Мулинекса, ето работи с пълна сила, но с контейнера на Клатроник...

# 747
  • София

Моля да ме извините... Това  е илюстрацията на горният ми пост. Защо ми изчезват снимките!? newsm78

# 748
  • Разград

Моля да ме извините... Това  е илюстрацията на горният ми пост. Защо ми изчезват снимките!? newsm78

Мисля,че неправилно си копирала адреса на снимката.

# 749
  • София
Правилно го копирам и на черновата докато пиша или редактирам го има, а после не се появява... до сега не съм имала проблеми. Дори целия пост не се изтрива...
max-mama, поздравления! Много обичам такива интерпретации!

Общи условия

Активация на акаунт