Машина за хляб - 16 част

  • 97 481
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 945
  • Мнения: 411
в момента си хапвам цареви4ен хляб,който си омесих сноЩи,но забравих да го снимам,а сега съм на работа.мисля 4е рецептата беШе на полина(Ще ме извините ако греШа)без яйца.много е хубав.

а за двуцветния хляб аз го омесих само вода(400мл) ,мая ,олио,браШно на око(ве4е не меря),1с.л сол и 1/2 4.л. захар.след това разделих на половина.едната я върнах в маШината с около 3 с.л. доматено пиуре с 4ервен пипер(само месене)докато се уднакви цвета около 5 мин.през това време за да не втаса другото просто го натиснах няколко пъти докато се месеШе цветното.след това навих и пуснах на пе4ене.
за моята маШина останових,4е те4ността не трябва да превиШава 400 мл.стига на мм от стъклото,4е ина4е трябва да гоня тестото.

# 946
  • Мнения: 459
valia_M, аз правих двуцветния хляб по рецептата, която беше дал Ердинч. Ето линка към нея - http://www.vse-hlebopechki.ru/?page_id=154

# 947
  • Мнения: 202
Здравейте на всички.Страхотни хлебчета сте направили.
Цяла седмица пека по хлебче на ден като реших да пробвам една и съща рецепта на Полин но при грамаж на брашното 500 гр.експериментирах.Купих 7 вида брашна на различни производители и смесвах по различни количества.Винаги се получаваше отличен резултат.Може би ако е един вид и брашното не е добро се получават издънки.С 50/50 типово и пшенично също стана добре.Днес опекох с два вида брашно и две супени лъжици овесени трици/пак по рецептата/добавих няколко щипки шарена сол и шепа настърган кашкавал.Кашкавала сложих към края на месенето.Исках и малко маслини да добавя но домашните отказаха.
Пекох на пълнозърнест хляб.Стана чудесен...нещо като с вкус на домашна питка.Направо си чупиш и хапваш топъл топъл.Съжалявам,че нямам фото но скоро и това ще стане.
От всичките видове брашна най доволна съм от валцова мелница"Сива""Ст.х.Стойков"гр.Търговище.От него спокойно мога да слагам цялата доза брашно без да смесвам и се получава също много добре.Лека и приятна вечер на всички.

# 948
  • Мнения: 411
ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОЖДЕНИ,КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ ВЪРВИ
.
4естит празник на вси4ки,които не са забравили 4е са българи

# 949
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Питки-мисля,че рецептата не е от форума,но не съм сигурна,не помня от къде съм я преписала.

1 яйце-отделя се белтъка за намазване
1 кубче прясна мая
70 гр масло/маргарин(аз сложих маргарин)
50 мл прясно мляко
50 гр кисело мляко
50 мл олио
200 мл топла вода
1 чл сол
1 сл захар
брашно за меко тесто
Маята се разтваря в топлото прясно мляко+мъничко захар и се оставя за 10 минути.
Програма-само месене(при мен е 14 минути)
След това тестото се премесва леко,колкото да не лепне.Разделя се на топки с големина на яйце(при мен 13 броя),оформят се,нареждат се в тава и се оставят да втасат.Трябва да удвоят обема си.Намазват се с леко разбитият белтък и се пекат в предварително леко загрята фурна на 200 градуса.



Невероятно вкусни и пухкавички.Аз,дето не ям такива неща,унищожих една за секунди.

# 950
  • Мнения: 202
Мах-мама чудесни са.Отдавна търсех такива питки/за сандвич/,че с тези хлябове всеки ден...май наистина сме надебелели.И аз ще меся в машината а ще пека на фурна.  bouquet

# 951
  • Мнения: 2 012
Момичета, дойде ред и на моята пекарна да даде дефект. Оста на дъното се изважда и пуска машинно масло в тестото. Спомням си, че имаше такива случаи. Как се оправя това, сами ли се справихте или потърсихте сервиз.

В червено, за да се види от повече потребители и по-бързо. А може би и аз ще мисля за нова  Laughing

# 952
  • Мнения: 9 785
max-mama, чудесни питки Peace. Ще си запиша рецептата, че да не питам след някоя страница къде беше Mr. Green.
curly sue, и аз се надявам някой да се включи, защото и моята понякога прецапва оттам Rolling Eyes.

# 953
  • София
  • Мнения: 4 510
Момичета, дойде ред и на моята пекарна да даде дефект. Оста на дъното се изважда и пуска машинно масло в тестото. Спомням си, че имаше такива случаи. Как се оправя това, сами ли се справихте или потърсихте сервиз.

В червено, за да се види от повече потребители и по-бързо. А може би и аз ще мисля за нова  Laughing

Отдолу на оста под контейнера има едно метално нещо, извито като подкова - зегерка се нарича. Твоята явно се е счупила или е изпаднала. Продават в железарските магазини. Струват стотинки.

# 954
  • София
  • Мнения: 3 872
Момичета, някоя от вас притежател ли е на Fagor? Има промоция в Интерсервиз Узунов и се чудя много, по принцип харесвам марката, но за хлебопекарната не съм чула отзиви. Rolling Eyes
Хлебопекарна Fagor модел PAN-850
Тринадест програми за работа,
максимален капацитет 1.5 кг
дисплей отмерващ оставащо време
Поддържа топлината на хляба топъл продължение на час
незалепващо покритие

# 955
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Гелева,хич недей да й се чудиш,вземай я и толкова.То,нали знаеш,че си е до късмет.Аз съм с Мулинекс и съм доволна,но други момичета не са.На някои им се развалиха,на други хляба отгоре не се изпичал добре.

# 956
  • Мнения: 220
Момичета, някоя от вас притежател ли е на Fagor? Има промоция в Интерсервиз Узунов и се чудя много, по принцип харесвам марката, но за хлебопекарната не съм чула отзиви. Rolling Eyes
[

цена ?

# 957
  • София
  • Мнения: 3 872
max-mama, то аз си имам една в момента, която е комбинация от две/ФИФ/, но ми се ще още една да си взема и затова питам. Hug
Цената и е 149 лв. Peace

# 958
  • Мнения: 220


За хляб ползвам само бързата/късата програма,при мен е 1,20 часа.
Ползвам една рецепта с половин кубче мая,но се налага да спирам машинката преди печенето за малко,за да дам на тестото време да втаса,че ми се струва недостатъчно.След това включвам в контакта и печенето продължава,ако пък се е изтрила програмата,тогава пускам само печене.
Няколко пъти съм слагала по цяло кубче мая,тогава не ми се е налагало да спирам машинката.
Има и нещо друго,на тази програма нагряването на тестото започва почти веднага след стартирането на програмата,затова капака на машинката трябва бързо да се отваря и затваря при необходимост,за да не избяга топлото.
Рецептата е:

300 мл топло прясно мляко
3-4 сл олио
500 гр брашно
1 чл сол
1 непълна сл захар
половин кубче прясна мая

Рецептата търпи вариации.Например-част от прясното мляко заменям с кисело,може да се прибави 1 предварително разбито яйце,като отнемаш 50 мл от прясното мляко,могат да се прибавят семена,трици,ядки.Всякак съм правила.
Ако искаш по-малък хляб,намаляваш с малко продуктите,не е нужно да си съвсем точна в количествата.Наблюдаваш тестото в началото,ако е нужно прибавяш брашно или топла вода.
този хляб не може ли само с вода,т.е. обикновен хляб с повече мая/заради късата програма/



Може и да може,не съм пробвала,но ти опитай и после пиши.


Така, давам отчет . Пробвано само с вода. Програмата е 1,40 мчин. Машината е Аляска . Хляба е много хубав. Съвсем малка по-малъс от обикновения. Правих го както каза Полин. След 10 мин. месене спирам машината и пускам програмата отново. След това не пипам, Ако е трябвало нещо го прибавям при първото месене. Снимки нямам,но наистина е много хубав.

Хляб правим всеки ден . Тази програма ми хареса като време и като качество хляб. Мая слагам 1/2 кубче.
Ние сме 4 големи човека и едно внуче което почти не яде хляб,и два хляба ни стигат на ден. А от купения и три може да не стигнат. /Друг е въпроса,че преди около месец, намерихме едно нещо в купения хлъб и от тогава никой не го иска/
Въобще много съм доволна от машинката ,но моята в момента няма една гумичка под бъркалката и не работи,на използвам друга. /която не е моя/ Май ми трябва резервен вариант.

# 959
  • Разград
  • Мнения: 3 114
s_la ,браво. Peace Ще взема и аз да пробвам техниката на Полин.
Гелева,и цената е добра.

Общи условия

Активация на акаунт