АГ специалисти рискова бременност - за гр.София

• 281 512
  • 591
  •   1
Отговори
# 330
  • София
magnet_for_happiness- За др.Алън Начев ли става въпрос,или е друг доктор?
Друг, ендокринолог в Майчин Дом.

nimfi4ka мерси Hug

# 331
През септември родих второто си дете. Изкарах високорискова бременност и благодарение на д-р Дяволов от Майчин дом - София  всичко протече добре. Родих по нормален начин едно здраво бебе, той направи всичко необходимо раждането да протече бързо и до колкото се може приятно. Проследяваше бременността и съм изключително доволна, много добър професионалист.

# 332
  • София
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър специалист, но да работи и със ЗК?  Изчетох доста имена тук, но не знам работят ли със ЗК? Може ли да се запишеш на ЖК при някой от тях? Искам да си сменя АГ-то по няколко причини и ми трябва по-добър специалист. Получих отлепване на плацентата в 12 г.с. и освен това ми откриха миомен възел 4 на 6 см, който моята докторка не е видяла до сега.  Благодаря ви предварително.

# 333
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър специалист, но да работи и със ЗК?  Изчетох доста имена тук, но не знам работят ли със ЗК? Може ли да се запишеш на ЖК при някой от тях? Искам да си сменя АГ-то по няколко причини и ми трябва по-добър специалист. Получих отлепване на плацентата в 12 г.с. и освен това ми откриха миомен възел 4 на 6 см, който моята докторка не е видяла до сега.  Благодаря ви предварително.
   Д-р Велев и д-р Димитър Спасов-от Шейново-вторият работи и по ЗК и води ЖК. Дано съм ти полезна!

# 334
Понеже клиниката на д.р Щерев ми е на удобно място,да пипитам,с какви впечатления сте от там и при кой лекар е най-добре да се запиша? Засега се насочих към д-р Савова,така по описание от сайта им,но сега малко се разколебах.. Sad

# 335
Понеже клиниката на д.р Щерев ми е на удобно място,да пипитам,с какви впечатления сте от там и при кой лекар е най-добре да се запиша? Засега се насочих към д-р Савова,така по описание от сайта им,но сега малко се разколебах.. Sad
Беше ли при Щерев?

# 336
На 21ви съм,другата седмица ще докладвам Simple Smile

# 337
Момичета, бих искала да ви попитам за препоръки. Чудя се към кого да се обърна за предварителна консултация и после, дай Боже, за следене на бременност.

Очаква се да имам проблем с антитела и с черния дроб (холестаза на бременността). Имам история с аборт поради спукан околоплоден мехур, кървене и ред неизяснени причини.

Имам нужда от лекар, който да е достатъчно компетентен да се занимае с всички бакии, случили се до момента,  да  разследва какви са били причините и да има адекватно отношение към евентуални бъдещи проблеми.

# 338
доц. Виолета Димитрова от МД. преглежда в мед. център "Фемина"
Желая ти късмет и успех  Hug

# 339
Мерси, Тинн. Защо препоръчваш доц. Димитрова? При какъв проблем ти е помогнала? Смяташ ли, че е в състояние да се заеме от-до с диагностиката?

# 340
извини ме, Mademoiselle Chocolate, много несъобразително от моя страна   bouquet
Слагам историята скрита, за да не спамя темата, че с 2 думи няма как да ти обясня.

Скрит текст:
Аз имам установени генетични проблеми PAI 4G/4G (най-просто казано кръвта се съсирва по-бързо)  и MTHFR  (неусвояване на фолиева киселина). Веднъж имах и завишени стойности на антифосфолипиден проблем, но това не го приеха много насериозно, защото било твърде скоро след аборта и това може би е оказало влияние, с една дума имунологични най-верятно не са причина за моите неуспехи ( 2 късни аборта 31г.с. и 24 г.с).
Трябва да ти кажа, че много се лутах и нямах доверие на никой лекар, даже си преведох всички изследвания и епикризи и ходих на консултация в Германия, където ми казаха, че колегите им в БГ са действали адекватно. И моето наблюдение е, че тя е много компетентна относно всякакви такива по-"заплетени" случаи и взе присърце проблема ми ( може и заради статистиката/ проучването да е, което прави в момента, свързано с тромбофилиите, но все пак). Не  е много разговорлива, но каквото е нужно и важно го казва. Аз ходех при нея във важните моменти (преди бремеността 2-3 пъти,  в началото на бременноста, 2 фетални морфологии и още 1-2 пъти за да следи нещатата) , както тя се изразява, и на женска консултация, за да ми правят изследванията по здр. каса.

Но ще ти препоръчам все пак относно НК клетките, да направиш и консултация с имунолог, защото акушер-гинеколозите малко неглижират проблеми с имунологията, понеже там нещата са много относителни. Мога да ти препоръчам клиниката в Плевен и доц. Конова. Ако нямаш възможност да пътуваш, може да погледнеш за часове при д-р Катя Тодорова ( преглежда 1 път в месеца в София) - тя е ендокринолог, но от години работи с д-р Конова и е добър специалист
Преглеждаше (надявам се все още да е така: МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР-ДОКТОР ГУНЕВСОФИЯ, бул. П.П.Славейков 18, бл. 2; телефон: 02 9523600.

Последно да ти споделя, какви изследвания съм правила, за да се опитам, да огранича кръга на съмненията при мен: генетични МД -генетична лаборатория; Имунологични НК клетки и антифосфолипиден синдром; Ендокринологични: ТСХ, МАТ, ТАТ и преглед при нефролог. Някои са ми препоръчани от лекар, други сама си назначих  Laughing

Надявам се да съм била полезна. Желая ти успех и кураж  Embarassed Може и на лични да ми задаваш въпроси

# 341
Последно за себе си вече се спрях на доктор Савова от  клиниката на Щерев и мисля да продължа живот и здраве с нея,обаяснява ми всичко най-подробно,нещо,което много ми липсваше преди  и виждам ,че има отношение:peace:

# 342
Здравейте на всички! Моля, пишете, ако някой има впечатления от д-р Илияна Иванчева от Пирогов.

# 343
Сега ще разкажа мой та история преди 2г забременях на 20г и като не опитна не знаех каде да ходя и тъй като свекърва ми работи в пирогов се преглеждах там и един ден отивам на преглед и ми казват че тялото на бебето не се вижда ама да отида след 2 седмици да видим как е..разбира се аз бях в шок как така тялото го няма и отидох при др. Ташков в Тина Киркова и ми каза че само главата е останала и трябва да ме изчистят бях в 14г.с. Отивам на следва щя ден към 9 и ме отпратиха че приемали от 7 само а трябваше по спешност да ме изчистят...на следва щя ден отидох в пирогов и др. Джунков ме изчисти..
6 месеца след това пак забременях имах кафеникаво течение и в 14г.с. Влязох в Тина Киркова,никой не прие миседа и на сериозно и само ме тъпкаха с утрогестан и но шпа и за мой късмет един дежурен лекар др. Петров на който ще съм му благодарна цял живот видя че и това бебе изостава и ме прати на изследвана на които принципно пращат след 3 аборта и се оста нови че имам повишен риск на тромбофилия и ми изписа аспирин протект след това влизах още 2 пъти заради контракции и така след дълго треперене родих момченце и два месеца по късно пак забременях и този път ми изписа терапия още от самото начало и нямам никакви проблеми  Grinning та така много съм доволна от този доктор той спаси бебето ми иначе пак щях да мина през онзи ад

# 344
Dmi91 каква история само ConfusedВ крайна сметка обаче като е писано на бебенцето всичко се нарежда в точното време Hug

Общи условия

Активация на акаунт