ЯНУАРСКИ Великденчета!!!

• 18 361
  • 293
  •   1
Отговори
# 45
Патилина,ще го пробвам задължителна този начин другия път, че от това затопляне на кухнята и рязката смяна на топло и студено съм днеска с температура. #Crazy Много хубав празник сте си спретнали! Peace

Доня Коприва ,аз знам много лесна рецепта със сух козунак. Нарязва се на филийки в намаслена тавичка и се залива със смес за крем карамел (5 яйца и литър мляко). Пече се в умерена фурна. Може да се добавят ядки, парченца шоколад, с две думи каквото е изостанало след празника.

Сиска8687,много ви е интересна историята! Това е голям късмет да си намериш половинката в нета!
 А и вие не сте си губили времето, де Wink Ние сме заедно от 12 години, и се оженихме преди 3 Grinning

# 46
  • Варна.....
Телеграфно ви Чесиита Христовото Възкресение

Елена и при нас вчерашният ден беше подобно изживяване, което няма да причиня повече на детето си. Пфууу, те верно му се радват хората, ама и бебето душа носи.
Козунак не меся, яйцата са изпотрошени, не направих снимки, няма кво да покажа  Rolling Eyes

# 47
 Това с извънземните ми напомни едно отдавнашно събитие. Имах едно гадже като ученичка и нашите нещо го недолюбваха, сигурно щото го караше малко готик. Та водя го у нас, понеже навънка една зимна виелица ужасТ. В нас дошла на гости една приятелка на майка ми с внука си (нейната щерка се окоти на 18, това беше голяма градска клюка). Гледа го това лапе и очи не откъсва от него, а майка ми обяснява: "Това е Вятърко, той идва при непослушните деца и ги прибира в пещерата си." Това дете като се уплаши, като почна да се крие, сигурно и то реши, че е било непослушно. После винаги като го видеше в квартала търчеше като изоглавено да се крие. Добре, че го разкарах тоя Вятърко...

# 48
Уауу, горките бебоци. Само аз ли съм такъв дебил, че не позволявам такива своеволия с децата ми...
Да свали памперса, за да го целува... #Crazy Браво на детето, хубаво и го е върнал.. Mr. Green
Ние посетихме баба ми - горката жена мрънка откакто се е родила Дари да ходим на гости, на изписването не можа да дойде, че беше студ, а живее на 5 мин от Шейново. Та както и да е, седя си жената и се радва отстрани, даже не е докоснала бебето..., гукаше си до нея и и се хилеше.....

# 49
Хайде и аз да се запиша в новата тема, мерси на ЛориниHug

Честит Великден и от нас!  easter

Ние се оядохме тия дни, ама това нормално. Абе всъщност аз няма какво толкова да пиша, май само за запис минах. И да си споделя, че едното ми зърно нещо се разрани  Sad Не мога да разбера обаче дали от млечницата (щото още си се появява от време на време  Sad) или от много сукане, че тая гърда я предпочита. Офф, ще слагам май силиконовото зърно пак, че много ме боли, пък не може да не суче от нея..  Sad С какво да я мажа? Дактаринът нещо не ми помага, та си мисля, че не е съвсем от млечницата. Айде, че и себе си обърках с тоя пост  Crazy

# 50
Naneto не си само ти и аз съм дебил, не бих позволила да я мачкат така...вчера при свеки само бабата на Коко я гушка, ама тя само спа в нея...после я взех да я храня и така си остана...сто маймуни на масата на мен ми идват много камо ли на детето...ако искат да се сърдят, хич не ми пука...тя и свеки сама си вкара автогол, който чаках одавна...каза, че щяла да и дава да яде какво тя реши без аз да знам, щото сме на различно мнение за храненето...тя ако може от сега ще и дава месо, че било МНОГООООООО полезно...и аз и казах, че няма как да стане щото ще я вижда само като аз съм с нея... hahaha
иначе много ме е яд на нея, не може да се радва на Катерина като я гали или гледа да спи....една вечер им бяхме на гости, тя след като се нахрани, а Катерина спеше стана и почна да мие чинии, а пък Коко и баща му още вечеряха...и баща му и каза да седне при нас, тя се изцепи...кво да правя като тя спи, кво да я гледам  #Crazy
то ако не е мачкане и целуване и щипане, няма радване по друг начин...

ох отплеснах се, ама исках да го споделя...

ето малко снимки на яйцата...

засега лека от мен, че пак съм биберон...и малко да се похваля снощи Катерина спа от 22ч до 7ч като се събуди за едно бързо хапване към 4:30ч... чак не ми се вярваше...

Сис оставяй кърмата да изсъхва по гърдата...тя действа като не знам думата...за да е по-еластично зърното и да не те боли...така действа...даже като се опъпчи Катерина по лицето от постоянното си пипане с мокри ръце, от лапането я мажа с кърма и до другия ден и минава...

# 51
даже едната баба му свали памперса да го целува и той се изпишка върху лицето й  hahaha.
Браво на момчето  Joy Joy Joy.
И аз много мразя такива лигавщини с моя син.

След вчерашните лигавщини на село днес Никола е ужасно нервен. Той от вчера почна една кърмаческа стачка. Ужас просто. Не мога да го накърмя. То са едни нерви, едно чудо. Не стига, че по цял ден го разнасям ами сега иска и да го кърмя права  #Cussing out. С 300 зора го приспах и го кърмих в полузаспало състояние. Ама то с това лигавене вчера цял ден. Разнасяха го цял ден на ръце и се лигавеха с него и сега.... да дойдат да го успокояват и да го разнасят те по цял ден. Направо съм бясна... #Cussing out
Ама като съм тъпа и не им направих забележка вчера......

А днес сме се отдали на почивка и оправяне на последствията от вчера. Таткото е уморен от шофирането и цял ден спи, а аз се мъча да успокоявам малкия.

Май само аз съм такова голямо шубе и не смея като сме в колата да извадя Никола от столчето. Всеки път си представям как някой ни блъска отзад или пък татко му спира рязко и Никола както е в ръцете ми изхвърча....... да не продължавам. Както казват "да не ти се случва това, което ти мисли майка ти".  А като гледам как карат хората по улицитееееее....... предпочитам Никола да пореве половин час, отколкото аз да рева за него цял живот. Ох, ама май сам голямо шубе верно. Най ме е страх от автомобилни инциденти.

Копривке, аз със козунак правя един много прост сладкиш, почти като тоя дето Радостчо ти го е предложила: топя козунака в прясно мляко или мляко с какао, нареждам в тавичка като блат да стане и отгоре най-обикновен млечно-яйчен крем с яйца, мляко и брашно (нишесте).

Smiling_Sisi, и мен ми беше разранено зърното наскоро, ама аз търпях и предлагах гърдата, от слюнката на Никола се оправи за 1 ден. След кърмене оставях на въздух гърдата да изсъхне кърмата останала по зърното, и така...

# 52
 Сис, на тебе определено ти трябва Гармастан!  Mr. Green Познаваш ли някой, който подарява, за да не се харчиш само за пробата? Мисли... Мисли... Дано се сетиш...  Praynig

# 53
Не стига, че по цял ден го разнасям ами сега иска и да го кърмя права  #Cussing out

не съм единствената  newsm44 newsm44 newsm44 и аз тия дни я кърмих права  #Crazy

http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=980

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 21:40 от lorini

# 54
От великденската треска забравих да поздравя 4-тата месечинка на Рафа и 3-тата на Катерина, Анна и Делян- да радват мамите си.
Сиси, аз използвах около 1 месец един крем на Авент за овлажняване на зърна ( имах големи проблеми и затова го ползвах толкова), но иначе мн действа, и какво ли не съм пробвала преди това- компреси от лайка, стоене по 10 мин на въздух, мазане с кърма, слюнка, почистване с риванол- общо взето който квото не ми е казал това не съм пробвала, но от този крем на Авент съм най- доволна.

# 55
Сиси8607, мерси! То и аз току що се усетих, че не съм почерпила. Иначе ние днес го отбелязахме, като го заведохме на една чудесна разходка на Рупите. Утре ще пусна снимки, че и двамата с Рафа умираме за сън.
Лорини, направо се стресирах жестоко от тази статия, уж внимаваме, ама толкова ужасяващо...
Аз на никой не давам да ми мачкоти бебенцето! Даже собствените му баби не ми е приятно да прекаляват и да го млящят и стискат и напомням. Искам аз като си го гушкам да ми ухае на него си, на бебенце, а не да усещам чужди миризми и парфюми! Аз по принцип и мен самата не обичам да ме докосват излишно, а пък какво ли остава него да го оставя в ръцете на развилняли се чужди бабета - съчуствам искрено на тези, които са имали подобни преживявания тези дни.

# 56
И аз и аз кърмя разхождайки се из стаята...
Днес бяхме на консултация, качила е 720гр и е пораснала 5см. 6120гр и 65см. Направиха и втората доза Пентаксим, след това беше доста нервна. Изписаха ни калциев глуконат за 5 дни че ни били меки краищата на фонтанелата, после зад ушите и било много сухо и незнам си какъв дерматит, та и мазило купихме за там...сто неща днес...

# 57
  • Варна.....
Не стига, че по цял ден го разнасям ами сега иска и да го кърмя права  #Cussing out

не съм единствената  newsm44 newsm44 newsm44 и аз тия дни я кърмих права  #Crazy

http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=980

ЕЕ, аз вече десет дена го практикувам този начин на кърмене. Че имаче не ще за суче. От разоглването обаце кръста така ме боли.
Тия дни, като беше с мен по цял ден, започна да се храни понякога и нормално, но се ужасявам кекво ще е утре, че ми се налага да го оставя и да яде от шише.
Сиси, ама ти вярно си за Гармастн-а. Особено този на Иники  Hug (ще си пратя банковата сметка на лични)
Мюрвет, за задушието (или както се нарича) още в болницата ми наблегнаха да го омазнявам добре, че се подсича лесно.

# 58
Ей, Иники, добре, че ме подсети  Laughing Я да взема да те отърва от този Гармастан най-сетне, че тъкмо вече няма да опяваш  Mr. Green Драсни на лични как да си го вземем, аз татито ще пратя де, то аз съм като инвалид - без кола никъде не мога да отида  Sad

Иначе за раничките аз си пуснах и в кърмаческия тема да видя какво ще ми кажат, понеже се оплетох и не знам всъщност дали има такива филми - да имаш млечница, пък раните ти да не са свързани с нея. Ще чета и ще видим..

Ей, Мюрвет, много сте пораснали бе - 5 санта, браво  Grinning  Hug

И аз съм го кърмила права  Wink

Хайде, лека и стискайте палци тая нощ пак да ми подари повече сън (снощи направи 5+4+4 часа сън  Heart Eyes)

# 59
  • софия
Честит празник момичета! easterДа цари мир и любов във вашите семейства!

Доня аз бих те подсетила да направиш скалички.Аз вчера правих и не стигнаха до мъжа ми,тъй като племенниците ми изядоха по три ,четири.

Лека и спокойна нощ

Общи условия

Активация на акаунт