Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, Тема № 32

• 12 424
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Чери, и моят термин е на 07.07, но не мисля да я кръщавам с нито едно от имената , които си изброила. Цветелинка ще си е Heart Eyes
Мъжа ми пък е роден на 24.06 Еньов ден , пък се казва Христо  Laughing и то не само Христо ами Христо Ботев  Joy Wink

Валерия, хубаво е , че се появи, че се почудихме няколко месеца как сте   bouquet И честито ти момченце отново!

Юлско бебе, моят лекар ми каза, че има училище за бременни всяка сряда започвало, но сега като погледнах в страницата им пише друго. най-добре те съветвам да им звъннеш и да ти кажат, защото аз не съм се интересувала още подробно какво показват и колко време на ден отнема.. ето ти страница http://www.maichindom.com/uchilishte.phtml.

# 121
  • Кърджали
Да взема и аз участие в лексикона.
Като сме си в къщи ще си го мия. Ама и от мокрите кърпички няма напълно да се откажа.
За козметиката като марка не съм решила - ще експериментирам явно.
Къпането на бебчо предполагам ще е към 20 - 21 часа. То ще си покаже.
За  прането на количката - като се изцапа разбира се, че ще я пера. Ако може в пералнята - добре дошло. Иначе на село, таткото като си мие неговата кола, да подхваща и на малката превозното средство.
Чаршафите ще ги сменят предполагам честичко.
Кръщенето - това няма да стане. Таткото не е християнин, а и аз самата не идвам от религиозно семейство, не съм кръстена.
Курс за родители - може би е време да се замисля вече по - сериозно. Сигурно другия месец ще влезне в план-графика.
Ако детето се роди покрай някой празник, не мисля да сменям имет, което вече  сме избрали. Не от инат или квото там, просто вече два пъти сънувам малката госпожица и в съня си я наричам точно с това име - Катерина.. Това ме кара да мисля, че сме се спряли на точното име.

# 122
Черешка, аз мнооого искам да си изберем име с имен ден, страшно ми харесва. Но "идването с името" е много остаряла традиция, по простата причина, че навремето никой не е помнел, празнувал или почитал рождените дни. Това не е било само в България, а и при доста народи наоколо. Защо да лишавате бебчето от допълнителен празник? Е, Яна е чудесно име, и на мен ми е в топ 5  Laughing, така че ако си ви харесва, няма какво да му мислите. Но ако си имате и други фаворити, аз бих "изпродуцирала" допълнителен празник и повод за подаръци и празнуване  Hug

# 123
  • София
Тани,честита племенница,да е жива и здрава.Нали знаеш,че вуйна не е почетно звание,носи и отговорности Laughing
Мaмa Диди,нисичко е 100,на мен ми дадоха желязо на 107,вероятно затова са световъртежите
За анкетата:всичко,което се сваля от количката-в пералнята,което не се сваля-под душа или на автомивка.Чаршафи ще купя 3бр.,ще ги сменям на седмица,ако не се налага по-често.ще ги кръстим със сигурност,но не знам кога.
За курсовете-миналата бременност ходих на лекциите на 9 месеца,подходящи са за татковци,защото не са дълги и можеш да си избереш темата,коятода посетиш.Сега ходих на курс за ранна бременност към к-ка Малинов,предстои интензивен за раждане и грижи за бебето

# 124
Здравейте, мамита, честито на патерици на мама Диди и на Тани за племенницата!   bouquet
Гале, верно ли така се казва твоя Wink
За лексикона - то общо взето всички са отговорили еднозначно, та не виждам и аз за какво да се повтарям, освен това нали съм ви предупредила, че съм форумен паразит и почти нищо не знам  Blush
Сега да питам - бебешкото мляко се маже след къпане вечер ли? Цялото тяло ли? Кремчето за подсичане и то ли вечер - 1 път на ден (ако има подсечено естествено)? Четох във форума, че първите седмици не се ползва бебешко сапунче, а само вода - вярно ли съм запомнила?
Със сигурност мога да заявя, че няма да ползвам зехтин - ползвах до 3 месец върху себе си и много заносва дрехите, замирисват на гранливо!

За протокола - и на мен ми се замота главата както си седях на компютъра вчера и ме държа 15 мин... Иначе вече не съм на обезболяващи, но не смея много да се разкарвам из къщи...
Бебчето ми още не се е обърнало и главичката й ми убива в ребрата, а краченцата - по диагонал долу . Миличката, сигурно и аз й убивам на главичката. Дано да се сети да се завърти...

# 125
# 126
Мислила съм, че термина ми е 19 юли и е Илинден... ама нито Илия нито Илияна ми допада толкова колкото Преслава  Heart Eyes
Всъщност като Сандра спомена, че е сънувала 2 пъти и 2 пъти е наричала бебка по име... Онзи ден - точно събота вечерта като си легнахме сънувах ужасно откачен сън...
Седях на един фотьойл в баба ми с гръб към врата и чаках майка ми и баща ми да дойдат да ми кажат какво бебе съм родила  Shocked Все се питах защо секцио в 7мия месец, какво се е случило, искам някой да ми разкаже, защото не помня от упойката, около мен имаше доста хора, а сякаш никой не ме забелязваше. Питах племенницата си "Бебето заплака ли като се роди?" а тя каза "Не, въобще не се чу.." Стреснах се и си помислих, че щом видя лицето на майка ми ще разбера дали бебето е добре и дали всичко е наред. Първи влезе баща ми и веднага го питах какво е, а той каза "Е, какво да е... роди момче!" и ми се засмя... След него влезе мама с почервеняло лице, но се смееше и се успокоих, разпитах я защо секцио, защо в 7мия месец са ме "викнали" да ми го направят и тя ми обясни, че лекарката ме е следила и така е решила....Започнах да си мисля, че може би сънувам, че ей сега ще се събудя... Тогава казах "РОДИ СЕ ПРЕСЛАВА" ... и всичко от напрегнато стана много хубаво и спокойно.... На сутринта се събудих и веднага си помислих, че точно в нощта на Възкресението го сънувах и се почувствах някак странно...

# 127
Жани, права си че ако именния и рожденния ден съвпадат ще имаме един празник по-малко през годината. Thinking  Знам че вече почти никой не спазва тази традиция и е отживелица, но на нея ме наведе проблема със свекитата ми и желанието им да кръстим госпожицата на свекървата.  #Cussing out Аз съм човек, който не обича да влиза в конфликти, а още отсега виждам че назрява голям такъв, та търся начин да се измъкна от ситуацията.  Mr. Green
Иначе наши приятели с подобни проблеми си кръстиха детето Димана, защото се роди на Димитровден и на мен тогава не ми се стори странно.  Peace
Замислям се на подобен вариант, защото още нямаме фаворит за името и не съм се настроила че ще се казва еди-как си. Толкова много женски имена ми харесват, че не мога да избера. Така че по този начин хем ще се улесня, хем ще замажа очите на врага.
Да видим обаче като споделя идеята си с таткото, как ли ще реагира?  newsm78
БуболечеМече, интересен сън. Наистина е знамение някакво, че точно това е името с което трябва да я наречеш. А аз все сънувам бебка с дълги къдрави коси  newsm78 Откъде ли съм си го измислила, като и аз и мъжа ми сме с прави коси.
Емили, млякото се маже след къпане, за да хидратира нежната бебешка кожа. Тя още е незряла и не може сама да се омазнява, по-тънка е от нашата и за това й трябват специални грижи. Маже се цялото тяло, като аз също мацвах и по малко на бузките.
Кремчето против подсичане е хубаво да се използва при всяка смяна на пелените, за да образува защитен филтър, който да пречи урината и акитата да разраняват кожата. Тоест преди да се появи проблема, а не като решение след подсичане. За такива цели има хубави правени кремове в аптеката.

# 128
  • София
BubolecheMeche, колкото и странни и страшни да са сънищата ни винаги има и нещо положително в тях. Аз преди много сънувах, но сега нищо. Може би защото непрекъснато се будя на половин - един час. Та наспиване - няма...

# 129
Малко откачен и доста объркан сън ама.... Да знаете колко гордо казах, че се е родила Преслава  bowuu Не знам това ли е усещането и в действителност Simple Smile
Оооо забравих да кажа... в съня ми майка ми каза, че се е родила 2250 или 2500 и като й казах "Ма това е голяма разлика, колко псоледно се роди" и тя вика "Ми там някъде"  Mr. Green Трябва да си запиша мерките да видя после кога, колко и как се е родила
 Rolling Eyes
Колкото до училищата май няма да посещавам такова... някак си.. не ми се занимава. Следователно и таткото няма да ходи. Вчера ми каза, че разчита аз да го науча да е татко и какво да прави... Сякаш аз знам какво е да си.. татко  Mr. Green Понякога ми е много сладък като говори за бебката  Heart Eyes
Да ви питам наред с лексикона... Избрахте ли вече болница, ще избирате ли лекар или ще раждате при когото се падне?

# 130
  • София
* Ще перете ли количките и ако да по какъв начин ?  Купила съм я черна и предполагам,че ще се пере честичко.И кошницата за кола и лятната част се свалят.

* Колко комплекта чаршафи ще вземете и на колко време мислите да ги перете ? (Все пак докато са още съвсем мънички не цапат толкова, но дали трябва да се сменят така, както и нашите?  Мисля 2 комплекта да взема и отделно още 2 чаршафчета.И 2 броя протектор за матрак.Някой от тях са меки и ги ползват като чаршаф с ластик са.Веднъж седмично ще сменям ,ако няма големи аварии.

* Мислите ли да кръстите дечицата си (предполагам отговора е Да) и на каква възраст ще го направите?  Аз самата съм кръстена около 20 годишна.Не сме коментирали още с таткото,но моето лично мнение е  ,че това трябва да е осъзнат акт.Не сме особено набожни,посещаваме църква не повече от 5 пъти годишно и не знам.

За магазините,,в събота се разходихме до новия Вис Виталис и много ми хареса.Има всичко и е евтино,бодита по 3 лева има например.Консултантките не са нахални и самите фирми ,които предлагат ми харесаха.Решихме от там да накупим всичко след празниците.Влизам с нашия списък и започвам наред всичко.Останалите като Хиполенд,Бебе мол и други разни много бедни ми се виждат от към стока,а цените са ...За сравнение влязохме и в 9+ (над Елемаг в Лозенец) .Имаше чувалче са сън за 135 лева.Беше закачено със закачалката на едно легло и отначало решихме,че леглото е 135лв.Не,леглото беше 1000(сгъваема кошара).Поръчах 2 чувалчета от Ла Редут и 15 евро ми се видяха много,та като видях 135 лв се успокоих.
За училището, мисля да си посещавам лекциите на сп.9 месеца.Към юни ще се запишем на някакъв ускорен курс за 5-6 лекции и в  "Аз,ти и то" или в училище "МА-МА".Понеже таткото е решил да присъства на раждането, ще ходи и той на училище.Въпреки,че има дъщеря първокласничка все нещо ново ще научи.За сега само му трупам книгите,а никоя не е почнал още  box .
За гимнастиката,- много е полезна.Аз само на един курс от 10 посещения по йога съм ходила,но  си заслужава.Към 8  месец пак ще ходя.И упражненията за разтягане са важни,и дишането,и позите по време на разкритието,много съм доволна.
За масажа на перинеума забравих,твърдо ще го правя.Чакам още 3-4 седмици и почвам.Ако не помогне,поне няма да навреди.Има специално кремче ,но не съм го купила още.
Избрала съм Тина Киркова и понеже си искам моята лекарка там ,ще платя пълния пакет за нормално раждане.В него е включено всичко необходимо,и престоя в двойна вип стая,отделна родилна или раждане във вана,присъствието на таткото,избор на екип,всичко.
За именните дни ,не ми харесва да си кръстя детето на най-близкия празник.Сестра ми е родена на 20 юли (Илинден) пък е Весела.Представям си как преди 39 години нашите са се борили с роднините.

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 16:08 от Mime-to

# 131
Жани, у-щето е безплатно и е еднократно. Доколкото разбрах се прожектира филм за раждане секцио и нормално. Има лекция за упойките и после те развеждат из болницата. ВИП не ВИП отделения и стай. По-подробно във петък ще напиша. Grinning
БуболечеМече, аз избрах да отида на у-щето във Т.Киркова защото е еднократно посещението и съм решила там да раждам и мисля да избирам екип ,но ще е външен.Преслава е много хубаво име.  Grinning
Ние още не сме решили  за името , таткото иска едно ,а аз друго,но със сигурност няма да е на родителите. Naughty

# 132
cherry girl голяяяямо благодаря!
За Вис Виталис - и на мен ми казаха за Пловдив задължително там да ида. Има ли колички, ванички, легълца, матрачета или само дрешки там? Аз с тия контракции не смея да обикалям, та предполагам повечето неща от един магазин ще се вземат накуп...

За болницата - още се колебая между 2, едното си е голяма болница, другото - обикновен родилен дом. Той ме влече заради епидуралната. А болницата - заради това, че е болница и имат добра неонатология, а и лежах при тях и отзивите са добри, ноооо ша ме боли  Tired Нямат практика при нормално раждане да слагат епидурална. От друга страна ако поради една или друга причина се наложи секцио слагат епидурална по желание вместо пълна... Оф!!! Не ми се мисли толква ме е страх

# 133
  • София
Момичета, колко са голями бебета ви?

# 134
1500 преди около седмица по ехограф...

Общи условия

Активация на акаунт