Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, Тема № 32

• 12 444
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Диди, 100 е границата по принцип, казват, че за бременни не бива да е под 100...Ако ти е спаднал рязко - може и да ти се е отразило кофти.

# 106
Стеф, помпата е ръчна, а това е целия комплект "Естествено начало" Ето и какво съдържа http://mal4o.com/product_info.php/products_id/996 Във всеки магазин, където го срещнех беше по 159лв., както и в интернет магазините, но пък от там и доставка ще трябва да платя, та си го взех на място... Нямам търение да влязат в употреба  Mr. Green

# 107
  • София
Христос Воскресе,

да ви споделя за нашия бъдещ калпазанин. Тежи 1,600 кг, вече главичката му е надолу, а и плацентата най-накрая е започнала да се вдига. Така, че от такава гледна точка можи е да отърва секциото, ако не изкочи нещо друго де. От днес съм в болнични, защото са ми доста очестени подготвителните контракции. Док ми пусна изследвания (кръв и урина), на които резултатите ще са готови след 16 часа днес. Хубавото е, че не се шашкам много, е има нотка на притеснение, но ... абе стискайте палци.

Относно прането на количката: Ками малко цапаше, може би защото не сме практикували ядене в движение. Когато ставаше време за ядене спирахме, детето се нахранваше и продължавахме. Това не означава, че не е яла солети по път. По лесно ми беше с четка и сапун да отпера там където е седалката и крачетата.

Относно прането и гладенето:, на Ками перях с Тео бебе и мисля на бебока да пера със същия прах - в пералнята. А за гладенето гладех всичко от двете страни, ръбчета, абе голям мерак та така до една година. След това само от едната страна... Сега мисля малко по-лежерно да го карам. Която от вас е с второ (трето или пето) дете най-добре може да ме разбере.

Относно кръщаването: Да, и Ками ми е кръстена - беше на година и половина.

Честит Рожден Ден на мама Диди!!!
Пожелавам ти да си винаги усмихната!!!

Както и честита племеница на Тами!!!
Да бъде здрава и да я слушате!!!

Успешен и слънчев ден на всички ви

# 108
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!!!   Hug
Досега наваксвах с четенето, да ме види шефа- много ще се зарадва....   Joy

А4, мисля, че родителите не са подходящи за кумове. За съвета май почти нямат претенции кой ще бъде, но може дори те да ви създадат проблеми. За църквата- трябва всички да сте кръстени, за предпочитане двойка- това си е връзка за цял живот, а и от собствен опит бих те посъветвала да се поразмислите за някои приятели или в краен случай роднини, но не и родители. Всички си имат различни функции и не е хубаво да се припокриват така, освен, ако разбира се, не е крайно наложително. Ние много трудно си намерихме кумове, но сега сме много щастливи от избора си! А ако имаш нужда от каквато и да било инфо за организиране на сватба, пиши на лични, много ще се радвам да помогна!  Hug

А сега и моя лексикон с въпросчета  Laughing- ходихте ли на училище за родители? Къде, доволни ли сте? Таткото "образова" ли се също?
И ако не сте, за кога планирате?
Аз трябва да съм в офиса до заветните 45 дни, и нямам много време, но много сериозно се отнасям към това и много бих искала да посетим такъв курс. В център "съвременни родители" всичко изглежда чудесно, но са чак след Кошарите!!!  ooooh!

# 109
  • София
Буболече, супер ви е банята - и нашата е с абсолютно същите плочки  Laughing но подредени в друг вариант обаче Peace Бодитат също са страхотни. Бяхте заговорили за турските дрешки - моят комплект за изписването също е турски и е страшно мек памука, фирмата е ECO Bebece или нещо подобно.

Лексикона:
1. Както повечето от вас ще се бършем с кърпи навън,  а вкъщи под водичката!
2. Бочко за подсечено дупи, мустела за сега за всичко останало, поне така съм намислила.
3. Предполагам, че към 21.00ч ще си лягаме , ама знам ли ....
4. Ще перя количката по-рядко в началото и лятото на двора на майка ми с водострука, зимата и като поотраснем и почнем да цапаме по-честичко и в пералнята. Иначе идеята за автомивката и водоструйката е най-практична Peace
5. За кръщенето незнам още като , че ли ще поизчакам да поотрасне итогава.
6. А за чаршафите имам към 3 комплекта, за количката 1 по-малък плюс калъфки от възглавници също вършат работа за долно чаршафче , даде ми ги пак  приятелка, едва ли ще купувам нови.
7. На курс за родители не съм ходила, предложиха ми в Майчин дом - започва всяка сряда, струва 50 лв, записваш се на регустратурата където е Медицинският център. Може да ида слуд някоя друга седмица.
8. Таткото едва ли ще идва с мен, но и не отказва да слуша или гледа клипче като му показвам. Разчита изцяло на моето образование по въпроса Party

Тани честита племенница, да е жива и здрава! Голямо щастие ще има и във вашето семейство тази година, както и в нашето - 2 бебета, а и още една много близка приятелка е бременна с 2ро , та 3 бебета за годината си е направо супер Hug

Сиси, и племенника ми е бил на Мики Маус в неделя и каза, че е било страхотно . Върлна се с шапки, мечове и наметало на Мики Маус - голям кеф е било.
Мама Диди, Миа та , дано да са ви ок изследванията.
Сафо, Сиси и на всички, които ще избягат за майските почивни дни - блазя им и много хубавода си изкарате!

До скоро!

# 110
Жани007 аз също не  съм ходила на училище за бременни. Споделих с лекарката и тя ми каза че няма смисъл ако нямам време,защото там където мисля да раждам ще ми обясняват 3 дни какво да правя с бебка и как. Simple Smile Лека бременност ,не остана много до финала  Peace

# 111
Тани, да ви ежива и здрава малката пренцеса! Hug
За количката мисля да е на автомивка. За чаршафите мисла ,че 2-3 к-та са достатачни. За кръщаването още не съм решила кога ще е. Във петък съм се записала във Тина Киркова на у-ще за бременни и таткото ще бъде със мен. Ще разказвам подробности във петък. Grinning

# 112
Цветен прашец и аз един ден обикалях с баща ми по магазините и в един друг попаднах на подобна продавачка. Преди това бяхме в един магазин на кооперативния, където си гледаше онзи турски сериал по Нова и не ни обръщаше никакво внимание, което не беше голяма загуба, защото се оказа, че знам повече от нея за продуктите, но в другия магазин направо ахнахме. Попита ни кога ще се ражда бебето и ни разясни всичко от А до Я, имайки предвид, че е лятно бебе кое да махна от списъка и кое ще ми потрябва и кога. Разопакова всичко както и при вас, въпреки че не исках, понеже нямаше да пазаруваме, ами оглеждахме. Към 40 мин. ни обяснява, показа от дрехите и пелените до чаршафите, леглата и колички.
Сафо, мерси за масажите, ориентирах се. Там пише, че може и на новородено, но не много интензивни.
За въпросчетата, струва ми се, че количката, която съм си избрала не може да се маха плата, за да я пера в пералнята, предполагам, че и аз ще се възползвам от автомивките  Laughing. Тия дни ни обещаха една количка, ако ми хареса ще ползваме нея, тя може и да става за пране в пералнята, ще видим.
За кръщенето, ще има разбира се, но незнам кога, мен са ме кръщавали на месец и нещо- два.
За чаршафитте си мисля, че на седмица ще се сменят, но нямам идея, по- скоро сега ще събера менията на вече гърмяните майки Grinning.
За училище ми се ще да отида и то с таткото, но май няма да ме огрее, най- много сама да отида.
galeto123
, какви са тези курсове в Майчин дом? Сега таткото ме зарадва, че си е взел отпуска май месец, дано го навия да отидем.

# 113
Аз така сериозно съм се размислила за "училище", защото нали учат за дишането при напъни при раждане, как се напъва за да няма разкъсвания и т.н. Четох и в един английски сайт за някакъв масаж на перинеума /не упражненията на Кегел/, който едва ли не напълно предотвратява разкъсванията  Thinking Аз май ще се наложи да раждам секцио, както върви, но пък всичките ми нормално родили приятелки са зашити накриво, чувстват дискомфорт, а им позволяват пластики чак след като родят всички деца, които желаят.  ooooh!
Та затова искам да се "понауча" за всеки случай.

А за таткото- просто май много ми се иска да присъства на раждането, въпреки, че няма да го притискам, и затова и той на училище с мен   Embarassed

mikivl , кажи, моля те, за у- щето в Тина К., аз нищо не съм чувала, а там ще раждам, живот и здраве  newsm78
колко дни е? колко струва?

# 114
  • София
julsko bebe , много е относително за смяната на чаршафите. Има бебенца, които макар и по-малко повръщат. Особено когато се включат и сокчета, тогава може да смениш и няколко чаршафа за деня. Аз на малката и слагах под главичката пелена сгъната на няколко или само калъфка за възглавница и това ме е спасявало на няколко пъти да не пера и чаршафите. Особено кагато се започнат морковите...

# 115
Боже откога не съм писала тука. Нямам време и да ви чета. Crazy
Надявам се всички да сте добре и с пораснали тумбаци.
Ние с Божо сме добре, доста се уморих тези дни покрай чистенето и празниците след това та сега релаксирам.
Малчо расте, със сигурност ще имам пак момче. Party Качвам и килограми, направо не ми се говори. ooooh!
Гледам лексикони работи...отивам назад да чета. Simple Smile

# 116
За въпросите
1. Мисля ако е накано задължително да се мие а и при всеки удобен момент по хубаво от водата май няма.Но и кърпички ще ползвам.

2.За козметика съм се спряла на SEBAMED за нея научих от лекциите на 9 месеца и ми хареса .Избрала съм сапун ,измиващ гел, лосион или мляко ще видим ,крем за подсичане ,слънцезащитен крем и намаслени кърпички.

3.Предполагам между 20.00-21.00.Все пак ще е лято да се възползваме максимално от хубавото време

4.Да количката ще е пера

5.За чаршафите 2-3 комплекта , но зависи калко си харесам де  Wink

6.За кръщенето мисля да е някъде към 2 месец но незнам още.

Аз съм прегледала няколко списъка и съм си ги сортирала , добавила съм си и мои неща ,но общо взето като ми хареса нещо в магазина го взимам.Почти всичко съм си купила вече .А и почти всички магазини по големи разбира се съм ги посетила.Във всеки може да манериш по нещо интересно.

Да ви попитам продават комплекти чаршафи с олекотена завивка ама около 120-150 лева как мислите не са ли много скъпи?Някоя мама ако е взела вече да каже как са.

# 117
1. Щом е наакано и сме удома ще се мием.
2. Козметика - Мустела. Предпочитам мляко, олиото е доста мазно, а времето ще е доста топло.
3. Според ситуацията, след като приспя баткото, незная...
4. Количката ще е пера когато се изцапа, с Божидар ползвах пелени. Постилах когато го слагах в нея за да знам, че със сигурност е чисто всеки път.
5. Чарфаши неограничено количество. Сменям много често.
6. Мисля кръщенето да е по-рано този път, с баткото стана чак на годинка. Сега на 2-3 м.
7. Ходих на курс първия път, сега се каня да посещавам разни лекции и йога.

За прането ще пера с бебешки/Сано сигурно/, за гладенето още не съм решила. С Божидар всичко гладех, но сега ще видим.

# 118
Ехе, това за прането на количката на автомивка е страхотна идея.  newsm10 Как не съм се сетила.   Thinking Досега се мъчех да я търкам с четка, пък после с влажна кърпа да махна пяната, голяма играчка. Затова и само няколко пъти съм се занимавала да я пера. То не че много се цапа, като не се храним в нея, ама прашлясва доста.
За чаршафите - 2-3 комплекта са достатъчни. Пера ги всяка седмица, както и нашето спално бельо. В началото подлагах пелена под главичката, ако случайно върне мляко да не се цапа целия чаршаф. Под чарашафа съм сложила непромокаема подложка. Такива имам 2. 
Кръщенето ми се ще да е през лятото, така че или ще е на 2 месеца или около годинката. Май втория вариант по-ми харесва, макар че искам по-скоро да я кръстим. Не че съм много религиозна, но ми се ще да вярвам че при кръщенето децата получават ангел-хранител, който да ги пази.
А вече като голяма винаги ако иска може да си смени религията или да стане атеистка. Мисля че с нищо не я задължава това кръщене като бебе. Но за мен това е един хубав ритуал, който не искам да пропускам.
Училище за бременни -  първия път посещавах лекциите на сп. 9 месеца и ми бяха от полза. Таткото се ограмотяваше от моите книги сутрин докато си пиеше кафенцето.

Сега пък аз искам да ви попитам нещо (свързано с моите проблемации около името) - Ако раждането на детето ви съвпадне с голям християнски празник, примерно Петровден или Илинден (тоест ако детето си дойде с името), ще го кръстите ли на светията, който се почита? Аз например проверих че на моя термин празнуват -Делчо, Дельо, Неделчо, Неделя, Недялко, Недко, Нешка, Янка, Янко, и на пръв прочит името Яна много ми хареса.  Grinning

# 119
За кръщенето - батко Габи го кръстихме на 2 месеца и мисля и бебо така.  Иначе ако не е кръстено детето не може да взима причастие, да му се четат молитви за здраве и др. църковни ритуали.
За дупето ползвахме Бочко, а за измиване и олио - Бюбхен. Баткото добре се чувстваше с тази козметика.
Мокри кърпички - Нивеа, по-добри са от Памперс поне за мен, но ако е доста оакано - на чешмата.
Количката е прибрана изпрана, но като я извадя сигурно ще я изпера пак за всеки случай.
Чаршафи имам 3 комплекта и са ми стигали.
Пране със Сано бебешкия вариант, гладене на всичко за бебето

Общи условия

Активация на акаунт