Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, Тема № 32

• 12 458
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
  • варненка от София
Момичета кокичета, за Хиполенд мога много да пиша, но не хубави неща за жалост. Сбирщина от некомпетентни и намусени продавачки и цени надути до припадък. Има къде, къде по-добри магазини от Хиполенда. На-добре е за мен да се пазарува он-лайн и то от чужди сайтове.

С първата бременност отидох в Хиполенда да търся халатче за бебка, не кърпа, ама халат за баня. Попитах една "кифла" в магазина, дали продават такива неща, тя ми каза: "Имаме, но те са скъпи" Е как аджеба ме прецени кое ще ми е скъпо  и кое не. Побеснях тогава и нищо не купих, върнах всичко, което бях взела.

Стеф, мога да ти кажа едно, не подхождай с предубеждение към турските дрешки, защото искам да ти кажа, че имат страхотни неща и милиони пъти по-добри и качествени от българските. Българско не купувам, поради простата причина, че след едно пране му се губи форма и цвят. Тотално съм разочалована от нашите неща. Когато носихме на зълва ми в Швейцари дрешки за бебка, ами те нашите изглеждат като събрани от милосърдна кция за бедни роднини  ooooh! Аз ако купувам нещо от тук, то е турско - страхотни са Азиз бебе, Фуари още няколко други марки, които имат страхотни колекции, качествени, много приятни материи памучни.

Иначе за за Шушето купувам или поръчвам от нета дрешки, просто съм взела решение, че няма да си давам парите за боклуци, каквито за съжаление се оказват нашенските дрешки.  Sad
Пазарувам от Ла редут, както и от немския Май тойс.

Тани, честита ти племенница!

# 91
Марулче - по принцип не съм против турското или китайското, обаче вчера се изнервих много, тъй като от турски етикети не можах да разбера какво аджеба гледам...нито можеш да пипнеш, нито да видиш, нищо. То може а изглежда сладурско, ама...иначе, сега като казваш марките, мисля че бяха на Азиз Thinking Иначе, аз немога да пазарувам от нета, защото съм такъв човек, че без да го видя наживо и да преценя размера, не мога да знам дали ще ми хареса или стане ooooh! Но се замислям, да ти кажа...Не знам, тук в БГ има и добри попадения (за дрехи имам предвид) - а конкретно за бебешките дрешки много хвалят тези във Вис Виталис - но не знам, те като са производител, български ли са или Вис Виталис не е българска фирма по принцип Crazy

Юлско бебе - ужас Sick Аз го отричам този магазин, че и на мен никой не ми обърна внимание...не че съм питала, ама...докато се добера до количките, имаше двама мъже от магазина, седнали там и си приказват и не виждат, че ги чакам да приключат, че да ми направят път..още малко и кафенце да ми бяха поискали Laughing

# 92
  • София
Добро утро, момичета!
Тани, честита ти племенничка, да ти е жива и здрава и много да ви радва.
Аз да ви кажа съм много доволна от магазин Слънчице в Люлин, страшно хубави дрешки имаше там и продавачките едни любезни от влезането в магазина до излизането едната е все до вас, за каквото и да попитам веднага го изважда от опаковката и ми го показва въпреки, че азсе опитвах да я спирам, защото знаех, че няма да го купя, но тя ми казваше не се притеснявайте вижте го, накрая беше извадила целият щанд, въпреки че много от дрешките бяха изложени на закачалки, тя не ми казваше вижте я там, а веднага отваряше кутията и ми я показваше, като правеше коментар (след като разбра кога чакам бебо), че някои от тези които ми показва са доста плътни за този сезон и не ми ги препоръчва, но все пак ми ги разгъваше. Много съм доволна, купих си пелена за изписване и едно много хубаво комплектче с няколко части и една рокля и една пелена за количката с един жираф. Айде похвалих се.
Приятен ден, отивам малко да поработя.

# 93
Здравейте!

Честита племенница, Тани!   bouquet

Юлско бебе, за гимнастиката най-добре педиатърът да ти покаже. Иначе ето тук може да погледнеш, въпреки че в книжките е показано със снимки и е много по-нагледно. Мисля, че след като бебето навърши 1 месец се започва масажирането, но може и да бъркам, беше много отдавна като правех масажи на Лили. По принцип децата ги обожават и са голямо удоволствие и за масажиста, и за бебето. Има различни неща, които се правят от различни възрасти.

Аз успях да си направя резервация. Ще бъдем в "Златна котва" на яз. Копринка, до Казанлък от 1-ви до 4-ти май. Ако има някой, който ще е в района по това време, да свирка.

# 94
Честито бебче Тани !!! Да е здравичко и много усмихнато детенце  Hug

За новите въпроси
- със сигурност ще ползвам и мокри кърпи, но ако сме си вкъщи и голямото дрискане е станало, направо в мивката  Wink

Ще го мажа след баня с мляко, лосион , а след смяна на памперса винаги и дупето . Марка не знам. Или Weleda или Sebamed..
Ще видим какво ще ми хареса и като аромат   Party

Банята ще е вечерта преди последното му за деня хапване. Като час не мога да кажа, но таткото ще присъства със сигурност  Naughty Laughing

Имам и аз малко въпроси, да не пропусна тая седмицаа  Joy

• Ще перете ли количките и ако да по какъв начин ?  Rolling Eyes
    • Колко комплекта чаршафи ще вземете и на колко време мислите да ги перете ? (Все пак докато са още съвсем мънички не цапат толкова, но дали трябва да се сменят така, както и нашите?
    • Мислите ли да кръстите дечицата си (предполагам отговора е Да) и на каква възраст ще го направите?

Стига толкова...  Crazy

# 95
Здравейте и от мен!
Христос воскресе!
Аз чак сега смогнах да се позастоя малко на компютъра, че тия дни нямаше кой да гледа племенницата и се гледахме тричките с нея и бебка Simple Smile Ето какво сътворихме с яйчицата.... доста изпочупихме ама това е положението! http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11728401 и нататък  Heart Eyes Вечер като легнехме племенницата ми риташе от към гърба, а бебка от към корема и веселбата беше пълна  Mr. Green
Както се похвалих преди няколко дни... банята ни има плочки! Санитарията ще я слагаме след няколко дни.... и въпреки всичко съм много доволна, че напредваме от някъде Simple Smile http://www.snimka.bg/album.php?album_id=367583 Ето я и нея!
Последните ни покупки за беба, както и плетените неща от баба са тук http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11726228 и нататък.... Всичко ми е много миличко Simple Smile
Днес Преслава е мнооого активна! Цяла сутрин ми подскача корема Simple Smile Хиля си се сама.. добре, че никой не ме вижда  Crazy

Честит рожден ден и от мен на Диди! Малко позакъснях ама съм сигурна, че няма да откажеш закъснели пожелания за здраве, щастие и прекрасно бебче след няколко месеца Simple Smile   bouquet

На всички с неразположения желая бързо да им минава всичко!  Hug
За въпросите... Може и да не спазя реда, но както ги помня...
Ще ползваме мокри кърпи при смяна на памперса, но само при напишкан памперс и навън.... Нааканото дупе мисля да си го мия всеки пъто сме вкъщи с водичка  Peace
На марка козметика не съм се спряла още.. ще събирам мнения, но ще е душ-гел или сапунче, с лосион. Олиото ще го оставим за зимата. Дупето ще мажа с Бочко.
Къпането вечерта ще е според храненето... бебка ще каже към колко часа ще се цопваме Simple Smile
От количката ще изпера всичко, което мога да сваля от нея... за което не мога да сваля ще събирам информация от вас как ще процедирате  Peace
Чаршафите ще са може би 3 комплекта.. или колкото си харесам пък в крайна сметка Mr. Green Не знам дали ще е удачно да ги сменям когато сменям и нашите  Thinking
Кръщене ще има със сигурност! Кога... то ще се чуе, още не знам Simple Smile

# 96
Здравейте момичета !
Само се записвам , а кога ще чета направо не знам  Embarassed
Честит рожден ден на мама Диди !

Честита племенница на Тани !
Аз съм добре като изключим факта че контракциите се завърнаха , но какво да се прави ! Confused
По въпроса за Спок - не го харесвам хич таман , търся си преведени книжки на У.Сиърс , но не мога още да открия .
След обяд съм на консултация , ще видим дали малкият ми юнак е застанал правилно .
Усещам го предимно нощем , през деня си почива .
На въпросите за къпането и козметиката ....наистина не знам .Мокри кърпи ще използвам .Може би Мустела , а банята вечер ще е според зависи от бебето .Вече съм "гърмян заек"  Laughing и знам че не аз ще командвам парада , а ще се съобразявам с нуждите на бебето .

А видях че Мамбина е задала нови въпросчета . Grinning
- количката ще я пера в пералня на 30 градуса .Колкото често се наложи толкова .
- комплектите  чаршафи ще  са два .
- искам да си кръстя детето , но не знам кога .Ще преценя .

Хубав и усмихнат ден милички !

# 97
  • София
[
  • Ще перете ли количките и ако да по какъв начин ?  Ако може да се пере,бих я прала,защото със сигурност от тези прахоляци ще има нужда,а и вътре ще спинка бебчо все пак..А по какъв начин-нали платнената част би трябвало да се сваля и после или в пералнята,или на ръка,поне така си го представям..  newsm78
    • Колко комплекта чаршафи ще вземете и на колко време мислите да ги перете ? (Все пак докато са още съвсем мънички не цапат толкова, но дали трябва да се сменят така, както и нашите?
      Според мен трябва да има поне 3 комплекта чаршафи,защото може да се наложи да се перат по-често /напр.ако повърне,или ако случайно го напишка../ , но за честотата на прането на чаршафи и аз не съм запозната,някоя мама с опит да каже  Rolling Eyes
    • Мислите ли да кръстите дечицата си (предполагам отговора е Да) и на каква възраст ще го направите?
       Да,но не съм мислила за възраст,може би има някакво изискване,или не  newsm78

# 98
здравейте.Ние се завърнахме от почивката за великден изкарахме си добре .Само че аз май съм настинала на вилата и сега хич не ми е добре и се чудя какво да си взема да пия.А и доки миналата седмица ми изписа витамини на ХИП ама по аптеките ми казват че няма внос на тях.Та незнам какво да правя да ходя ли до доки да ми изпише нови витамини и нещо за настинка или да отида в аптеката и там да реша .Дайте съвет. Ама колко сте изписали  отивам да ви чета.

# 99
  • София
Служебните ангажименти се поотложиха, затова хайде и аз в лексикончето:
1. За прането на количката съм си мислеля, че по тези мръсни улици по които ще вървим ще се налага да се пере честичко. До сега не съм се замисляла точно как, но може би с в някой слънчев ден, това което може да се сваля ще пера в пералнята външната част ще я закараме на вилата и с водоструйката която имаме там и с някакъв бебешки препарат, примерно прах за пране ще я изперем и с бебо ще се гушкаме и ще спинкаме докато изсъхне.
2. Мисля да взема 3-4 комплекта чершафи и да ги сменям през седмица освен ако много се поти и се налага да ги сменям по-често.
3. Мислим да кръстим детенце, но кога изобщо незнам.

# 100
  • варненка от София
По новия лексикон да рекна и аз.

Количката съм прала само един път, в пералнята я прах. Не си спомням на колко градуса  Blush

Чаршафи имам 4-5 комплекта, но са все от каката, та смятам поне две да купя. Иначе ги сменях на 10 дена най-много, защото све пак си се натрупва прах, то бебешкото креватче няма как да го застеля.

Задължително ще го кръстим и най вероятно ще е пак след годинката. Стефи я кръстихме на годинка и 2 месеца.

# 101
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Мама Диди, много здраве, на теб и цялото ти семейство и да бъдеш много щастлива мама през юли, и винаги обичана жена!

Тани, да ви е жива и здрава малката принцеса, много добре, че с бъдещото си братовчедче ще са наборчета, ще бъде весело  Peace
миене на дупе - вкъщи - винаги при ако, кърпички каката ми понася до ден днешен само един вид (само с лайка)...в този смисъл зависи от детенцето...
мазане - против подсичане сме на "Бочко", иначе за тялото още не знам, каката беше зимно бебе...не се бях замисляла за това newsm78
и за всичко останало - "поживем - увидим...", искам да кажа "совите не са това което са...." hahaha Joy Просто се убедих, че нещата в действителност не са такива, каквито ги очакваме...и се учим цял живот в движение  Peace Не му мислете много-много Hug

А на мен също още ми се вие свят, вчера почти цял ден бех в леглото, на консултация бяхме в петък, уж за сега всичко изглежда ок  Praynig ...Утре съм на изследвания ПКК и урина, и с този световъртеж ме е страх да не ни стане лошо там на гладно.... Praynig
Аз го отдавам на липса на желязо, като родих се чувствах така и се стабилизирах с "олисалвин"(рибени масло от черен дроб на акула). В момента имам вкъщи и почнах да го пия, това на практика са витамини, желязо и са имуноподсилващи. Ще пиша по-нататък дали има подобрение Peace
ПП. ей, много сте бързи в писането, не се смогва  #Crazy
Ще перете ли количките и ако да по какъв начин - някой беше казал по-рано, че пере на автомивка - при удобен случай и аз ще пробвам Peace Иначе банята ми е много удобна за целта - от вратата - директно вътре и после обратно съхне на двора Peace
Колко комплекта чаршафи ще вземете и на колко време мислите да ги перете - каката като беше малка и подлагах памучна пелена, мисля да взема още някоя друга такава...Иначе чаршафи - само 2 -3 комплекта сменяхме...
Мислите ли да кръстите дечицата си (предполагам отговора е Да) и на каква възраст ще го направите - Да, ще бъде лято и може и на 10 дни...т.е. за мен това е важно и ще го направим при първа възможност Peace каката - на 2 месеца я кръстихме
айде, махам се, че се олях Hug Hug Hug

# 102
Христос Воскресе!

Няколко дена нямах достъп до нет и вие доста сте изписали! Отивам да чета и по-късно ще се включа по адекватно!

# 103
Момичета, сега се сетих нещо за хемоглобина и желязото: моят док е на принципа да се приемат таблетки желязо и по време на бременност, и 6 месеца след раждане - заради физическото състояние на жената, кръвозагубата и т.н. Един вид - да се подпомогнем хемолитично Grinning Аз мислех да го спирам, след като видях, че 1 месец пиене на хапове не показаха резултат в нивото на хемоглобина, но после разбрах за това, а и че желязото се усвоява по-бавно...та си го продължих и няма да го спирам.

Мамбинка, липсваше ми - как върви ремонтът? Благодаря за лексикончето Mr. Green
1. Количката ще я пера, като се знам какъв съм психопат на тема хигиена...специално избирах модели, които предлагат лесно "сваляне" и пране. Чувала съм че колички се носят на бензиностанция и с пароструйката всичко е ок Grinning
2. За чаршафите - навсякъде чета, че 2 чифта са достатъчни. Аз може би ще взема 3, те поне нямат такава давност, като дрешките Laughing
3. Религията ще я запазим за съзнателните години на детето...аз самата се кръстих едва преди месеци...идеята ми е, че искам да осъзнава какво се случва, за да има смисъл ритуалът.

Миа ата, успех утре Hug
Буболече - разгледах снимките, бодинцата са супер сладички, банята също - а искам да те питам за комплекта на Авент: това е въпросната ел.помпа, но другите неща с нея ли вървят?

# 104
Излязоха ми резултатите - хемоглобина ми е 100 при референтни стойности 120-160. Как ви се струва за бременна жена-не е ли малко нисък.Свекърва ми ще ходи следобед до джипито ми да й покаже резултатите .
Честита племенница ,Тани- да ви е живо и здраво детенцето и да се готви за кака през юли
Количката се пере - някои части се махат и в пералнята и тези които не се махат на място.Зацапва се.

Два чифта чаршафи ми стигнаха за Петя- да има да сменям като е идпран единия.На седмица веднъж й ги сменям.
Ще кръстя малката бубка живот и здраве като кака й на първият й рожден ден.Исках да кръстя Петя на Петров ден но тогава може и да съм родила вече и затова избързахме.

Общи условия

Активация на акаунт