Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, Тема № 32

• 12 447
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
Честит рожден ден на Мама Диди и честит празник на всички останали. Желая ви здрави бебчета през юли.

# 76
Добър вечер мамички! Христос Воскресе!  easterЗдраве и благополучие!
Virginity, Stef, cveten prashec, kukumiavka, A4 много благодаря за споделеното....все пак оживях, но наистина се пазя повече и от резки движения и от течение, ходене по блузка и т.н., чи мноо гадно и боли  Sick
Цветен прашец по въпросчетата и моите отговори се припокриват от повечето.
 1. Мокри кърпички ще имам под ръка винаги, но когато сме си вкъщи ще гледам да мия с водичка особенно за момичетата разбрах, че е наложително и задължително след аки. Имали къса уретра и може лесно да се възпали и да направи цистит.

2. За мазане дупето ще е задължително с кремче за подсичане /Цинков/ например това http://www.sudocrem.com/bul/131.html Кожата е важно да се хидратира!!!! Тялото през лятото с бебешко кремче, а по-късно /след месец/ с мляко. Бебешко олио за зимата за масажче. Марката още не съм я избрала, но определено ще гледам да е около 5,5 рН / нещо от тези  - СебаМед, Bubchen, Chicco /.
Пудра няма да ползвам – прочетох лоши отзиви, че в контакт с урината прави възпаления особенно в горещените.
Ще ползвам и слънцезащитни с висок фактор при разходки / Слънцезащитен крем SPF 50 Chicco /

3. За къпането се надявам и ние да имаме някакъв режим все пак ще гледам да бъде по реда - къпане, ядане и после спане.
И от нас хубава и лека вечер и много гуш на всички!  Hug

# 77
  • Canada
ЧРД на Мама Диди и от мен!  bouquet  Весело празнуване!

# 78
за лексикона ме е срам,че само си Ви чета и записвам-за кърпичките мисля че са много полезни,за бебешката козметика ще почета в 8 месец като си остана вкъщи;за режима-дано успея да наложа режим,защото знам че така по-лесно се гледа дете

# 79
  • Варна
нещо изтървах май Rolling Eyes

1.Мокри кърпички - навън, като сме вкъщи - задължително ще се мием. ще е топло ,затова директно в банята Whistling аз и Лора още я мия, само че вече не мога да я вдигам и през деня е на кърпички а вечер задължително душче Peace
то аз се мия при всеки удобен случай, че бебето ли няма да мия  Rolling Eyes

2. мазането след смяна на всеки памперс също е задължително първите месеци, кожата е много нежна и се подсича от най-малкото нещо!
понеже ще е топло е хубаво да се правят и по-дълги въздушни бани, да му диша дупенцето Mr. Green
също е много важно да изберете подходяща за неговата кожа марка памперси и козметика! не залагайте на марката, а се водете по бебето!
понеже ще е топло няма да ползвам зехтин или олио, вероятно мляко някакво,или кремче...не съм решила още, ще взема мострички и ще пробваме с кое е най-добре Peace за пудрата не знам...рядко съм ползвала с Лора, но имам под ръка... Rolling Eyes

3. къпането до годинката - всяка вечер около 20:00-21:00 беше с Лора...с леки отклонения , все пак не сме роботи Laughing

# 80
момичета имам въпрос,малко странен
може ли свидетели на сватбата ти да бъдат родителите ти-в съвета и в църквата ще имат ли против

# 81
Мама Диди, Честит Рожден Ден и от мен! Желая ти да бъдеш най-щастливата майка и жена и през юли да си гушнеш най- сладкото  и усмихнато бебче!

И да ви се оплача, за празниците бяхме при свекитата и се започна една психоатака да кръстим бебка на свекървата!  #Crazy То уж деликатно ни подметнаха, ама все си намираха поводи като говорят за бебораната, да я наричат с името на свеки.  #2gunfire Развалиха ми празника, тия хора! Изобщо не очаквах такова развитие на събитията. Добре че мъжът ми е на моята позиция, обаче за да не се изпокараме баш за Великден, тактично каза че ще обмислим варианта. Много мразя някой да ми се меси в личния живот и да решава вместо мен.

И хайде набързо и аз да отговоря на въпросчетата:
1. Мисля в началото (може би първите 3 месеца) да използвам мокри кърпи само като сме навън, а вкъщи да използвам памучни тампони и топла водичка за целта, като при по-големи щети да мия в легенче.
2. Този път ще опитам козметиката на Веледа -  първоначално ще си купя Душ-гел, Бебешко мляко, Сапун и за лицето при вятър Хидратиращ крем. За дупето - оставам с Бочко, като в началото ще мажа след всяка смяна на памперса, а после само вечер.
3. През лятото мисля малко по-късно, може би към 9 да я къпем, за да сме по-дълго на ръзходки с татито след работа. Но общо взето ще се нагаждам към нейния режим. Като й се установи някакъв час на заспиване, банята ще е половин час по-рано. Обикновено това време е достатъчно за всички  процедури преди лягане.

# 82
  • София
А4, аз лично смятам, че няма проблем родителите да бъдат свидетели (кумове) на сватбата. Ролята на кумовете е да свидетелстват, че сключващите граждански брак са изразили съгласие за това. Според мен всяко пълнолетно лице може да бъде свидетел, но вие все пак си помислета дали искате родителите да са кумове, защото след това има редица традиции свързани с кумовете, разни празници на които се ходи при тях, кумовете по принцип са и кръстници на децата и т.н. Разбира се вие си решавате.

# 83
Момичета, нощес станах вуйна на малко момиченце. Черпя ви всички  newsm38

# 84
TANI80,честито,миличка.Дано всички се радваме през юли на хубави,големи и здрави бебоци!  newsm51

# 85
Здравейте и от мен, изпуснах ви за няколко дни и сега немога да ви изчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Диди, честити рожден ден макар и малко на патерица  Laughing
Тани, честито ви бебче, да е живо и здраво и много да ви радва!  Laughing
А колкото до въпросника определено тези въпроси ме вълнуват но въобще не съм запозната, така че за сега само събирам информация от мамите с опит  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 11:03 от deedee83

# 86
Тани - честита племенница Hug
Диди - честит рожден ден, на патерици, желая ти здраве и скорошно отърваване от световъртежа - пиши какви са резултатите, стискам ти палци Hug

Ние вчера се прибрахме в Пловдив, по случайност минахме през един бебе-маркет - Хиполенд - май и в София има...останах адски разочарована...първо, избор от към колички просто няма, второ - няма етикети с марка и имена продукта, характеристики и т.н., седя и зяпам и ако не бях гледала колички и кошарки на снимки в интернет, нямаше да знам кое какво е! Още по-ужасното беше, че детските дрешки, бебешките по-точно, също нямат такова описание...седиш и гледаш дрешка, ама не знаеш - зимна ли е, лятна ли е, за каква възраст е....за капак - всичко е произведено в Турция, а цените са бомбастични Sick

# 87
Тани, честита ти племенница!
Да ви е жива и здрава и много да ви радва!

# 88
Добро утро, мама Диди, честит рожден ден, малко на патерици bdbaloni baloni
Тани, честита ти племеница, да ви е жива и здрава и да ви прави щастливи.  bouquet
Искам да питам пак за гимнстиката, къде може да се види каква трябва да е гимнастиката, педиатърката ли ни обяснява? Още от първите дни ли трябва да се прави или по- нататък, както и масажирането, специални масажи ли са или просто от самото мазане се получава масаж, имайки предвид, че са крехки?

.:.Stef.:., ела в София в новия Хиполенд, там на всичкото отгоре са некомпетентни и продавачките, ако решиш да питаш за нещо, отговор няма да получиш, защото не знаят какво продават. По- скоро аз им обяснявах за количките. Исках да разгледам един шезлонг и аз си го свалих и я питам къде мога да го сложа, за да го разгледам и тя се позачуди и ми каза на земята, аз я попитах, като ме гледа, мисли ли, че мога да се наведа и да лазя по земята, за да го разгледам, после се оказа, че имат само мострата, нямаха опакован, мострата с леке, не намаляват цената, имало гаранция, но не знае каква и ние вече се нервирахме и си тръгнахе. Дявол да го вземе, ако тя не знае каква е гаранцията, кой ще знае.

# 89
Мама Диди, Честит Рожден Ден на патерици!  newsm59

Тани - Честита племеница! Да е жива и здрава и много да Ви радва!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт