Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, Тема № 32

• 12 412
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Честит рожден ден ,Мама Диди! МНОГО здраве,късмет,семейно щастие и хубаво бебе!   Flutter
Моят мишок днес така се размърдал..сладур  Crazy
Днес май повечето са навън,не сме много активни..

# 61
Честито Възкресение Христово!

Честит празник, Диди! Здраве, щастие и благополучие!   bouquet

Напоследък активността нарастна и темите не могат да ни изкарат по седмица, май  Laughing

По тези празници имам чувството, че коремът ми расте с всеки изминал час. Колкото повече го гледам, толкова повече ме плаши ... размерът му. Сякаш с Лили не беше толкова голям, а уж на прегледите бебето върви само с 5 дни напред  Rolling Eyes

За лексикона и аз да се отчета:
1. Ако сме вкъщи ще мия дупето на всяка смяна на памперса, навън - ще ползвам мокри кърпички.
2. Ще мажа на всяко къпане. Насочих се към Себа мед. Ще взема гел за тяло и коса, миещо блокче, кремче против подсичане и лосион за тяло. Себа мед имат и олио, и мляко за тяло, но като гледах съдържанието на липиди е най-малко в лосиона и мисля, че ще е подходящо за лятото. Аз от Бюбхен въобще не съм доволна, Лили се изрива от тази козметика. Бях взела на снаха ми мостра от крема за подсичане на Веледа, тя каза, че на племенника въобще не подействала, за разлика от Бочкото, който ползвала. Това го казвам за тези, които са се насочили към биокозметиките. Поискайте си на първо време мострички, защото са нови за страната и няма много отзиви все още за тях, а и не са много евтини. По принцип рекламните брошурки на всички продукти са хубави  Simple Smile
3. Не знам към колко ще е вечерната баня. Ако беше зимно бебе със сигурност щеше да е до към 20-20,30 ч. Сега, обаче, може да я изтеглим малко по-късно. Това ще си зависи от бебето.

Мислим да поскитаме малко по първомайските почивни дни. Ходи ни се сред природата, по възможност с място за риболов и хотел с добри условия. Някой има ли идеи за подобни местенца. То почти е невъзможно вече да се намерят свободни места, но пък си струва да опитам. Ако имате предложения, моля споделяйте.

# 62
  • София
Честито Възкресение Христово! Бъдете живи,здрави и благословенни!!!
Честити празници Диди, нека любовта ви продължава дълги , дълги години , а трупането им да не те плаши   bouquet  bouquet

Връщам се след малко !
Аманита   bouquet

# 63
здр-те
ЧРД на мама диди !
записче само после ще пиша за лексикона !
 Hug  Hug  Hug за всички !

# 64
  • София
Аз от Бюбхен въобще не съм доволна, Лили се изрива от тази козметика.
Peace  И аз! Взех си за мен млякото на Бюбхен и аз се обринах от него..Така,че и аз вече не харесвам тази марка.Но моята кожа е чувствителна,а и имам алергия към лайка,така,че може и от това да е.За бебчо ще избера наистина някакъв хубав лосион,макар да не знам каква марка..но то с пробване става.

# 65
  • София
Мислим да поскитаме малко по първомайските почивни дни. Ходи ни се сред природата, по възможност с място за риболов и хотел с добри условия. Някой има ли идеи за подобни местенца. То почти е невъзможно вече да се намерят свободни места, но пък си струва да опитам. Ако имате предложения, моля споделяйте.

Аз резервирах бунгало за 3 нощувки на Батак от 2 май.Няма ли някой от вас да ходи там?Риболова обаче е забранен и само ще се разхождаме и похапваме newsm41 .Нещо започва да ми се разваля апарата и се нервирам,не е подходящ момента за нов photo.Това ще ни е последната почивка,нали не трябвало да пътуваме на  по-отдалечени места последните 2 месеца  newsm78 .

За Бюбхен няколко приятелки ми казаха,че какъвто и продукт  да са ползвали,всичко е с еднаква консистенция и все едно е едно и също.Имам мостри на Себамед и Мустела от лекциите на сп.9 месеца,но май Себамед ще надделее.

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 18:04 от Mime-to

# 66
Честито на рожденичката!
А по въпросите:
1. Ами знам ли както дойде - миене, кърпички според зависи.
2. Сигурно някакво хубаво бебешко мляко ще взема. Иначе предполагам, че зехтинът е добре - по-малко химия по-добре, но понеже затопля, а ще е лято ще си взема мляко. Вероятно "Мустела" или "Себамед" - още не съм се ориентирала съвсем.
3. Хич не знам. Сигурно към 20-21 часа, ама още ми е твърде абстрактно някак.

# 67
  • София
Диди, честит Рожден ден!!!

Да отговоря и аз, доколкото мога, защото според мен каквото и да си мисля по който и да било въпрос все пак всичко ще си зависи от самото бебе.
1.ще ползвам кърпички, но и вода, Михаела ми беше зимно бебе и за нея съм ползвала само кърпички, не ми се разнасяше по студения коридор, но сега бих мила и с водичка, макар че не знам дали ще ми е удобно.
2.Мисля да ползвам някакво мляко и крем  против подсичане, предния път крема за подсичане  го мажех всяка вечер след баня, тогава правехме и масажче с олио, но за жегите не е подходящо.Относно марките - от Бюбхен бях доволна преди, както и от Клоран.На Мустела съм ползвала шампуан, който беше ужасен за косата на Михаела, но тя беше много къдрава и суха.Сега ползваме Себамед и Веледа,като уж по-натурални,  редуваме ги може да се каже и съм доволна.
3.Тук вече идея си нямам - вечер по някое време удобно за всички, продиктувано от бебето най-вече.

# 68
  • София
Момичета,сега се зачетов в линка от първа страница за Бенджамин Спок.Тоя човек нещо не е наред,вие какво мислите?Знаем,че мед и яйца не се дават доста време,някой и до 2 годинки не дават на децата си.Той ги препоръчва на няколко месечни.Казва,че бебето до първите 2 месеца не се разглезвало,но след това трябвало да го "поправим" newsm78.
"Някои от кърмачетата, които са държани на ръце и носени в продължение на три месеца, са малко разглезени ,те искат компания и носене на ръце. Разумно е сега да станете малко по-твърди. Не искам да кажа изведнъж да станете съвсем строги. Но когато дойде време за сън, кажете приветливо, но твърдо на бебето, че трябва да спи и че вие трябва да си отидете, дори и да поплаче няколко минути." Как ще кажеш на бебе,че трябва да спи?И какво значи,че иска компания?
"От самото си раждане детето може да спи в отделна стая, ако е удобно, стига родителите да са достатъчно близо, за да го чуват, когато плаче. Ако отначало то спи с тях, към шестия месец трябва да се премести. То е достатъчно силно, за да се грижи доста добре за себе си, а още няма предпочитания къде да бъде. Желателно е след деветмесечна възраст да не спи с родителите си. В противен случай има опасност да стане зависимо от този ред, да се страхува и да не иска да спи другаде." Как така е силно,че да се грижи добре за себе си?Детето ми и мъжът ми ще си спят при мен,къде другаде да спят  newsm78
За общуването "Разбира се, не искам да кажа, че непрекъснато трябва да му говорите, когато е будно, или постоянно да го друсате или гъделичкате. Това би го изморило и в крайна сметка ще го възбужда и разглези. В 90% от времето, което прекарвате заедно, можете да мълчите." 90% от времето да мълчим  smile3538 ще се гръмна.
Кой го чете този и кой му вярва.Само 5 минути четох,какво ли пише нататък.

# 69
Аз си мислех да си купя негова книга.Доста мами са доволни.Във всяко нещо си има по нещо полезно и нещо глупаво.Въпросът е да се пресява инфото!

# 70
  • София
Честит рожден ден  на Мама Диди.  newsm59 Здраве и сбъднати мечти.  ura  party002 Gift
Виждам, че Поля е задала също хубаво въпросче за масажа на бебчо, но аз нищо незнам за това, даже днес гледах една книжка с много картинки  за около 7 лв, но ми се видя много тъничка (5-6 листчета) за тази сума и не си я взех. Може би трябва да го включим към следващата поредица въпросчета.

# 71
  • София
Деянова,то това е книгата му Грижи за бебето и детето.По-добре я прочети на компютъра ,няма смисъл да я купуваш,стара е.Там пише като се къпе бебето да си сваляте часовника,чак когато излязат водоустойчивите незнам какво си.

http://www.chitanka.info:82/lib/text/2377/0/

Въпросчетата и на мен ми харесват.Давайте нови.

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 20:30 от Mime-to

# 72
Относно Спок - ами например мен ме интересува кога е подходящо да преместя бебето в самостоятелна стая. По принцип мисля другото лято т.е. към годинка, но може би наистина на годинка е по-трудно отколкото малко по-рано. Та мнението му ми е полезно. А дали щеи се съобразя - друг въпрос. Абе не го намирам толкова скандален, искам да кажа. Пък и със сигурност разбира повече от мен- мога поне да го прочета. Самият той казва да следваш инстинктите си на първо място и да изпълняваш сляпо всичко.
А иначе много ми допадна "Какво те чака през първата година на детето". Ама я преглеждах преди два месеца и вече я забравих Joy Почвам я наново и по-задълбочено.

# 73
Честито Възкресение Христово!
Диди, честит двоен празник! Здраве и любов за теб и навсякъде около теб!   bouquet И дано световъртежа вече е изчезнал, аз си мисля, че може да е и от рязката промяна в температурите, организмът ни няма достатъчно време да се адаптира.
Mime-to, книгите и разбиранията на Д-р Спок отдавана са приети за остарели в по-голямата си част!  Naughty Ние вероятно ще бъдем на вилата, която е близо и до Батак и често се разхождаме до там, може да се видим. Wink
Стеф, наложи ми се два пъти да мина през Хисаря, пътувайки до и от Казанлък, пътят е в ремонт и имаше отклонение. Не съм ходила там от много години, но дори и само минавайки ми се видя, че е станало прекрасно и точно си казах, че трябва да отидем скоро. А по магистралата видях билборд на "Селена" и пак се сетих за теб! Wink
Сафо, нищо конкретно не ми хрумва в момента за местенце, но съм сигурна, че ще харесате някъде!
darka_jivko, дано тревогите ти са неоснователни!
Грация*, радвам се, че те "виждам"! Hug
А4, благодаря за разказа относно "Токуда".   bouquet milasara, съгласна съм с твърдението ти и аз затова този път се ориентирах към нея като частна болница.
cveten prashec, Поля колкото масажи е правила, julsko bebe питаше! Wink Иначе книжката вероятно е била полезна, но може да намерите и прочетете много за масажите, включително и с нагледни картинки, в момента просто не ми се търси, но вие ще се справите. Wink
Поля, много цветно звучиш както винаги! Много прегръдки на теб и Поло!  Hug
И аз се надявам с Ети, бебчетата и баткото всичко да е наред!  Praynig
По въпросите: Предимно ще мия, кърпички в краен случай.
Козметика - много е индивидуално, хубаво е първо да се пробва с малки мострички, освен това често определен продукт на някоя марка не се понася добре, но друг от същата пасва, затова не бързайте да я отписвате, могат да се комбинират различни марки. Аз съм доволна предимно от Себамед, някои неща на Мустела, други не - напр. като EliG не харесах шампоана, и някои на Бюбхен, пробвала съм и Клоран, Чико (напр. в Испания братовчедка ми казва, че е една от най-евтините и неизползваеми козметики), но еднократно. Не бих се доверила на Нивея, Джонсън по простата причина, че тези, които продават тук не са съвсем истински, а специално за източно-европейския пазар. Лятото мляко, зимата олио, пудрата за мен е ненужна. Този път обаче мисля да пробвам и проуча първо биокозметиките и дано си паснем.
Къпане - може би ще е малко по-късно в летните месеци, но задължително преди хранене! Разбира се все пак не непосредствено преди, а да има достатъчно време преди бебчето да е огладняло, за да е спокойно по време на тези приятни процедури.
Колан - слагам винаги независимо дали се возя или шофирам.

Ние изкарахме много приятно празниците, видяхме се с много роднини, приятели.. Само в петък успяхме да отидем на църква, Юлиана мина пода масата и искаше пак.. Направих страхотни козунаци с помощта на машинката, въобще удовлетворена съм и от това..
Днес си дойдохме до София само, за да заведем Юлиана на един спектакъл на Дисни в НДК, че отдавна бях купила билети, пратих я само с баща й и все още ги чакам да се приберат с впечатления, миналата година бяхме на Мечо Пух и много й хареса, дано и сега е така. Утре мисля да се качим на вилата да прочистим още дробчетата, докато цъфтят боровете, не знам още докога ще стоим, ако не ни е скучно до 6 май, но там нямам интернет, освен през телефона, така че по-рядко ще се включвам.
Хубава вечер и много гуш на всички! Hug

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 20:05 от Сиси ♥♥

# 74
Благодаря ви много момичета за пожеланията   Hug
Сиси,не ми е минал световъртежа-днес вече се изплаших но утре отивам до лабораторията и ще ви пиша-предполагам,че хемоглобина ми е доста нисък.
Някой беше писал за схващане на чатала - и аз съм така от доста отдавна - за по час някъде на ден се схващам на чатала от страната само на левия крак обаче.Дупето и то се схваща.
Сега отиваме да празнуваме на маса  Peace

Общи условия

Активация на акаунт