Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, Тема № 32

• 12 454
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
да, педиатърът се избира предварително, тъй като веднага катови изпишат, трябва да ви посети вкъщи.
Книгата я подарихана мъжа ми за рождения му ден - най-милият подарък, който някога съм виждала Grinning Сигурно защото беше от семейство, което всеки момент чакаше бебка да се роди Grinning Мисля, че е от хеликона, ако не - със сигурност ще я има там, можеш да провериш на сайта им все пак Hug

Ох, много съм проста - в книгата пише и за педиатъра- кога, какво що..  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 211
Аз доколкото знам, педиатърът е личния лекар на бебчето и се избира 45 дни преди термина.

Педиатърката на Петя й се обадих след като ни изписаха от болницата.Жената дойде веднага в къщи да я види-след една седмица пак.И тогава ни записа- поне тук не се избира 45 дни преди това а след като родиш.

# 212
Но предполагам си я избрала преди да й се обадиш - това беше идеята де Grinning
Иначе, не е нужно да са точно 45 дни, това са дните за болничния лист Simple Smile

# 213
Да де, имах предвид ,че лекарката разбра,че съм я избрала чак след като родих  Laughing

# 214
Деянова - не са еднакво заредени, в онзи до Пикадили почти нищо няма, в сравнение със стария Вис - така че, аз смятам там да ходя...

Стеф, ще обясниш ли къде е "стария" Вис Виталис, че каквато съм като нищо ще се замъкна в другия.

Педиатър се набелязва преди да родиш, а се избира след като родиш  Simple Smile

# 215
По темата с чувалчетата - в началото са съвсем излишни и трудно ще напъхате "мекото" бебенце в него. Лятото - 1-2 памучни одеалцета-пелена и готово. Като порасна сина ми не можеше да търпи чувалчето, защото крачетата му са като вързани в него, а и ги шият тоооооооооолкова тесни....... Той иска вече и да става, та му уших от полар чувал с крачоли като на ританки и широки презрамки и допълнително го завивам с тънко одеалце. Така изкарахме цяла зима без да скачам по цяла нощ да го завивам.

# 216
  • Бургас
Здравейте на всички юлски мами   bouquet!
Радвам се , че се присъединявам към вас , досега само ви четох , т.к. нямах много възможност да пиша бях работна мама, но сега малко по - раничко излязох в заслужена почивка и реших да ви драсна. Ние чакаме първото си бебче, ще е момиченце . Термина ми е на 19.07.09
Ще се радвам да съм част от всички вас , защото сте големи сладурани.
Засега чао на всички коремчета.

# 217
Здравейте, аз тъкмо се прибирам и седнах да ви пиша Simple Smile
Бебка е добре, няма и следа от кистите дето толкова ми изкараха акъла и толкова рев им изревах!, расте си нормално (все така с 2 седмички назад заради късната овулация и дългия цикъл), момиче ще е - докторката ме предупреди няколко пъти да не очакваме изненади около пола("Купувайте количка, боядисвайте стаята розова" Laughing ).... Много ми е мила и красива като си я гледкам сега  Heart Eyes Риткаше малко в повече та се измъчихме с меренето, но все пак! 743 грама Heart Eyes Най-сладките 743 грама, които съм виждала в живота си Simple Smile Каза ми да ям повече месо и повече като цяло... а аз си мислех, че ям много  Rolling Eyes
Сега не мога да се похваля със снимка, защото двд-то на компютъра ми е прецакано... но утре предполагам с услугите на компютъра на брат ми ще мога да се похваля.... Като цялооо... камък ми падна от сърцето... Сега към 32ра седмичка ще отида пак, уж нямаше да ходя на последната фетална ама... ще поживеем и ще видим... Отивам в хола на двд-то да зяпам и да се радвам Simple Smile
Хубав ден на всички и ви благодаря за стиснатите палци и подкрепата  Hug Hug Hug

# 218
здравейте, момичета  Hug
Надявам се че се чувствате добре, аз днес не успях да отида на изследвания, защото за малко не припаднах от световъртеж, събудих се с ужасен глад, хапнах малко козунак и айде - обратно в леглото...И ми достраша да излизам в такова състояние, а и каката навсякъде трябва да мъкна с мен ooooh!...дано утре да стане мойта работа...

Спални чувалчета
имаме всякакви - зимни, летни, пролетно-есенни...., но си стоят нови- новинички, поради упоритото нежелание на щерката да ги ползва Peace до ден днешен спи през повечето време отвита, като я завия се сърди, и...така, децата си имат характер и предпочитания...може пък на малката да й харесат...

На Педито звъннах от болницата, след като родих

nani-banani,  welcome
Диди, на къде отиде при теб световъртежа?
БуболечеHug Само хубави новини да се чуват  Hug

# 219
Пловдивчанки къде сте виждали да продават колички и столчета за кола на Джордани? newsm78

# 220
Стеф, преди време се сещам че в Кърмаческия имаше много интересна тема точно за книгата която спомена. Лично аз не съм я чела, но това което момичетата цитираха ми се стори направо безумно. Ето я и темата, за тези които тланират да си я купят. Може и да размислите.
"Голямата & … 72;ри

Педиатъра е хубаво да го изберете преди раждането, за да може да дойде веднага след като ви изпишат. Имайте в предвид, че това първо посещение се заплаща, защото бебето още няма акт за раждане и не може да бъде вписано в пациентската листа на доктора и обикновено те го таксуват като частен преглед. Разбира се има и изключения, но за да не останете неприятно изненадани просто уточнете предварително. Аз още се колебая дали и бебка да записвам при същия доктор, че зимата се бях размислила да го сменям, но може би пак при него ще е, че поне се познаваме вече. Добре че ме подсетихте, че то времето си минава и не е лошо да му се обадя. Тъкмо сега като се приберем в София (вече май окончателно) трябва да бием на малкия ваксините за шарките.
Това пък ме подсети да питам - какво ви е мнението за задължителните имунизации? И мислите ли да откажете децата ви да бъдат ваксинирани. Мен лично преди всяка ваксина ме тресе голямото шубе да не се получи някаква странична реакция и колкото повече чета по темата, толкова повече ме хваща страх. Но въпреки това продължавам с ваксините, защото нямам алтернатива на яслата и на градината, а за да тръгне детето там е нужно всички ваксини да са поставени.

nani-banani добре дошла сред нас!  Grinning
МечеБуболече радвам се че новините при теб са добри. Hug  Само излишно си се притеснявала. Но това е да си майка. От тук нататък какво ли не ще ни минава през главата. Дано хубавото да е повече от лошото.  Praynig

# 221
Чери - погледнах само първата страница на линка и се изумих, аз явно още не съм стигнала до тези страници Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
така и така чета избирателно, ще имам предвид и това...
Относно ваксините (дано не се зароди спор както за кърменето) - аз съм твърдо против и не смятам да ваксинирам. Посветих последната година от живота си да се информирам за тези неща и съм уверена в решението си. Само остава да се преборя със системата, като намеря лекар, който не го е срам да си признае истината и да не ми прави проблеми. Това май е най-трудното.
Валерия - Джордани има в магазин Касида: тук са всички продукти на марката, виж само количките: http://www.kasidabg.com/index.html?manufacturers_id=67&osCsi … o8tc138630tf4ttf0

Буболече - браво Grinning

# 222
Чери , аз ще го  ваксинирам , само че не по здравната каса .
За педиатъра вече сте казали - избираш си го преди раждането , после идва у дома , за да види бебето  Laughing
Ох , момичета никаква ме няма днес .. работа за  5 стотинки не съм свършила  Tired
Буболече , радвам се за теб !

# 223
Педиатъра .... Имайте в предвид, че това първо посещение се заплаща, защото бебето още няма акт за раждане и не може да бъде вписано в пациентската листа на доктора и обикновено те го таксуват като частен преглед. Разбира се има и изключения, но за да не останете неприятно изненадани просто уточнете предварително.
Чери, аз тук малко не съм съгласна...или може би Варна е изключение...Дъщеря ми я записаха при първото посещение у дома, ведняга след изписването от болницата и педи даже отказа да вземе парички, ние искахме просто да я почерпим за здраве, както се казва, тя изрично каза че този преглед не се заплаща, та нали това дете после все при нея ще ходи...

# 224
Сафо, съвсем забрвих за въпроса ти, толкова се потресох от книгата, че -  Crazy Crazy Crazy
Значи, малко е трудно да го обясня, но ако си наясно с Пловдив, ще се сетиш веднага. Значи, както е Метро - все дно тръгваш към блоковете на военните..Вис се пада точно в онази уличка павирана, където има много магазини за осветителни тела, мебели, автомивки и т.н. Влизайки в нея (идваш от Метро) има точно една синя сграда, стъклена, вляво. Магазинът също е вляво, огромен е.
Ако това ще ти помогне малко: http://www.visvitalisbg.com/Contacts.html
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт