1001 нощи - сърцето ти си отвори и в приказка се потопи - 59

• 22 407
  • 454
  •   1
Отговори
# 150
  • на морето
ББ: Той имаше намерение да я остави но след опита и за самоубийство отново ще остане от съжаление. Това не се случва за първи път. Преди когато и каза край и тя направи опит за самоубийство той пак от съжаление остана. Проблема е че нея я задоволява това...

За мене основния смисълоносител е последното изречение ! Логиката е вярна ...
Докато в едната двойка/Ш и О / се опитват да не изгорят на огъня на страстта , то при другата /Б и К/ се опитват някак си да го стъкнат този огън , та поне да пламне . Ама такъв тип пожари с алкохол се не палят /нищо че е горим/.

В отговор на последния пост на Анна - Да! При двете двойки има различни разновидности на чувството - любов. Това показват и сцинаристите -различните лица на любовта.

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 00:20 от asha

# 151
ббаз пък мисля че Керем наистина най-напред трябва да оправи кашата която забърка около Шех и Онур и после не че имам нещо против Бену но стига с това съжаление, в ЛЮБОВТА няма място за съжаление.Съгласна съм,че Бену трябва сама да си помогне и най-вече сама да си повярва.

# 152
ББ: Разликата в изневярата на Онур и Керем е че докато единият го прави за да може някакси да забрави и продължи напред то другият го прави защото търси навън това което му липсва в къщи...тръпката, страста която Онур и шехерезада имат.
Отново това е моето неангажиращо мнение.

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 00:27 от anna3com

# 153
Момичета дигат ме от компа .ЛЕКА НОЩ!ДО УТРЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 154
  • на морето
Светле , когато един човек никога не е вярвал в себе си като личност , в чисто човешки аспект ; то той има постоянна нужда да получава нечие одобрение за действията си , дори за това че диша правилно , ако щеш, за да се чувства поне малко сигурен.  Такъв човек е склонен на всякакви идиотски компромиси със себе си , стига да може да получи одобрение от дадената персона Х , която има някакво значение за него . И най -вече да бъде възможно най -близо  до нея .

# 155
ббВ някакво интервю Джейда споделила, че след сериала имала нужда от почивка, защото толкова сълзи, колкото изплакала в сериала, не и се събирали и за целия и живот. Не се учудвам защо мечтата и била по-скоро да привърши сериалът, а и нали планират бебе с мъжа и.
ббаз пък мисля че Керем наистина най-напред трябва да оправи кашата която забърка около Шех и Онур и после не че имам нещо против Бену но стига с това съжаление, в ЛЮБОВТА няма място за съжаление.Съгласна съм,че Бену трябва сама да си помогне и най-вече сама да си повярва.
Те сами се вкараха в тази каша - Онур с неприличното си и неморално предложение, и Шех с това, че прие.  защото има една хубава поговорка, че нищо скрито-покрито не остава, а дори и да остане, то не значи, че не се е случило и последствията са наяве.

# 156
ББ: Иначе не виждам шанс за тях освен ако шех и Онур се съберат и някакси това повлияе положително и на техните отношения. Бену е свикнала да драматизира всичко и самоубийството винаги го ползва като изход от ситуацията. керем пък въпреки всички магарии е състрадателен и винаги остава с нея от съжаление особено след драма като тази. на моменти са ми сипматични но като цяло мисля че са заедно поради погрешни причини и няма тези дълбоки взаимни чуства които правят една връзка: за добро или лошо, в бедност или богатсво докато смърта ни раздели. Просто това е мое мнение и не задължавам никой да се съгласява.

Аз съм почитателка на двойката Керем-Бенну и може би затова съм пристрастна, но си мисля, че се обичат. Т.е. че Бенну обича Керем знаем още от самото начало на филма, но Керем също я обича неведнъж го е казвал, просто откакто се събраха им се струпаха всякакви изпитания на главите. И си мисля, ББ че никой от двамата в момента не иска раздяла. Ще си оправят отношенията, но преди това Керем ще трябва да изчисти поразиите, които направи и да си върне приятелството на Онур. Греха, който Керем има към Онур и Шех е много голям и неможе да се преживее толкова лесно. Така че той първо ще направи всичко възможно да помогне на Онур и да ги събере с Шех, за да си върне приятеля. Едва след това ще започне да оправя собствения си живот. 
    И аз съм голяма почитателка на двойката Керем Бенну и съм мноого пристрастна затова ББ Вярвам че те се обичат въпреки че понякога като човек потънал в собствената си мъка и отчаяние едва ли може да разсъждава трезво за собствените си чувства,а още повече ако го гложди вината че е разрушил чуждото щастие мисля че след като помогнат за разрешаването на проблемите м/у Онур и Шех и Бенну и Керем ще намерят душевен покой и ще успеят да си оправят отношениятя,а ние многократно видяхме че те могат да са щастливи заедно,46еп,66еп,75 еп и мн други да не изброявам.Или поне така ми се иска,защото в противен случай за мен финала ще е нещастен,ако ги разделят,но мога само да чакам и да се моля,а сценаристите могат за 1еп да минат от едната крайност на отношенията пълно нещастие и отчаяние до неизмерно щастие и обратно,което сме виждали многократно,така че всичко очаквам от тях,а надеждата ми няма да умре и до последната секунда на 90 еп,пък дано се смилят и над такива като мен почитатели на Керем-Бенну Praynig    Анна благодаря за аватара с Керем и Бенну,бих си го сложила,но много харесвам настоящия си аватар,но си го запазих в папка любими,закоето отново ти благодаря  bouquet

# 157
Гледайки 79еп., се сетих за значението на имената. Бену изгаря...във всякакъв смисъл, много се надявам един ден наистина да възкръсне от пепелта си...Повалена от болката, даде воля на съмненията, които явно са я мъчели през цялото време, и които тя, къде успешно, къде не, досега се опитваше да игнорира, но вече не и останаха сили за това, и тя се предаде. А колкото по-дълго си таил нещо в себе си, толкова по-голяма е силата, с която то изригва. Чудя се, има ли нещо, което би могло да я накара да се отърси от чувството на обреченост, че ще повтори нещастния живот на родителите си. За говоренето – ами те говорят, може би не достатъчно, но проблемът е, че не се слушат. Бену се е запънала, и единственото, което иска да чуе, е признание от Керем (или Шех), за прословутата черна нощ, каквото и друго да и кажат, тя просто го игнорира. Както каза Керем, „Не можах да я накарам да повярва, че я обичам”. Ама то пък, честно казано, съдейки от ‘изпускането му’ в края на 79, и аз не му вярвам на 100%, че напълно е забравил Шех.
За леглото на Еда – не мисля, че Керем търсеше и искаше точно това, просто се поддаде на манипулациите и. Ако беше Зейнеб и ли друга като нея, не би го направил сега, но Еда е змия, прекрасно си изигра картите, успя да му влезе под кожата, каза му това, което искаше да чуе, даде му утеха (макар и фалшива), която нямаше кой друг да му даде. Онур е прекалено вътре в ‘любовния четириъгълник’, за да му помогне, Шех бяга от него като от дявол по същата причина, Бурак си има свои проблеми, пък и му се сърди за Сезен, не знам само защо не отиде при Мерт  newsm78. Абстрахирайки се от това какво представлява и какво цели Еда, думите и наистина бяха много силни и много на място, а Керем просто търсеше малко спокойствие.
Обвиняваме Керем в слабост....а пък Онур го упрекна, че в стремежа си да бъде силен, не показва, че и той страда от загубата на бебето, и така Бену се чувства сама в болката си. Подобна беше ситуацията след като Шех изгуби бебето, но тогава Онур се чувстваше сам, искаше да види у Шех зрънце тъга и съжаление, но тя не му ги показа, не, че не ги е изпитвала....
Защо само Мерт и Нурхаят виждат истинската Еда? Може би, защото пред тях тя не се старае толкова да се прикрива?
Добре поне, че Надиде престъпи (за пореден път) волята на Бурхан, и каза на Шех що за стока е Еда. Тук сценаристите можеха да задълбаят малко повече, в смисъл, чувайки, че Еда е била отхвърлена като проектоснаха на Евлияоглу, Шех да се наежи, виждайки сходство с начина, по който са постъпили с нея.....аз поне очаквах подобна реакция.... newsm78 Чудех се защо Бурхан беше толкова категоричен в мълчанието си, проявявайки (неособено присъща за него) дискретност в най-неподходящия случай, а човекът явно не е знаел за обвинението в изнасилване и другите гадости.
Бурак най-после порасна, макар и по трудния начин. След като толкова пъти е наранявал, дойде и неговият ред да бъде наранен. Сезен беше неговото Чистилище, тя промени светоусещането му.
Бурхан – милиардер от кожи, newsm78 в енергетиката се намешал....мислите ли, че е възможно човек с подобни средства и бизнес да остане в сянка? Ама ако АК го надуши  Money....Та ако в 87 бб наистина има отвличане на Каан, е много вероятно Бурхан да е мишената, заради дълговете на АК, или по други причини?

уффф, извинявам се  Embarassed, пак цял ферман стана, а не ми се почва 80-ти, като знам какво ни чака....а и да видим за утре к'ва ще ни сготвят  Thinking Rolling Eyes

# 158
Няма проблем, скъпа! А пък за развитието на филма дано всеки един герой намери своето щастие по един или друг начин. Когато съдбата затвори една врата отваря прозорец но ние понякога сме толкова вглъбени в затворената врата че не виждаме другите възможности.

# 159
  • Варна
Изгледах всичко преведно досега..малее тез Бурханови се разсипаха  ooooh! Другите още не ги е треснало толкова яко, явно има затишие пред буря... Голяма драма с тая чернанощ наистина, все това въртят и сучат..

# 160
  • на морето
Светле , когато един човек никога не е вярвал в себе си като личност , в чисто човешки аспект ; то той има постоянна нужда да получава нечие одобрение за действията си , дори за това че диша правилно , ако щеш, за да се чувства поне малко сигурен.  Такъв човек е склонен на всякакви идиотски компромиси със себе си , стига да може да получи одобрение от дадената персона Х , която има някакво значение за него . И най -вече да бъде възможно най -близо  до нея .
И като се самоцитирам , ще си продължа мисълта и ще  конкретизирам за Бену .
Границата на това ,до къде могат да стигнат комромисите със себе си ,е различна , но винаги бива стигана .  Точно това е онзи преломен момент , когато вътрешният Аз вдига "бунт " и иска да съхрани сам себе си от самоунищожение . При Бену , това беше моментът , когато си тръгна от Керем и се скри от всички .  Само че , както е характерното по принцип за точно такава ситуация , че тя отново се поддаде на внушението , че е значима за обекта , който е сложила на пиедестал. И се върна ! Абсолютно типично  за такъв тип поведение !  
Като попрескоча малко факти направо стигам до бременността й - тя се хвана като удавник за сламка . Тъкмо започна да съгражда островче от "стабилна земя" в средата на "мочурището"  и  не щеш ли " избухна блатен газ " и погълна всякаква стабилност , че и нея засмука надолу ....
А като си до шия потънал няма как да видиш зад себе си спасителния клон , за който да се хванеш . Колкото и да ти викат и да ти го посочват .  Тя се чувства вече като удавник , а страшното при такава ситуация е че в паниката си удавниците могат да повлекат със себе си и този , който се е хвърлил да ги спасява .  При Бену  това са всички около нея . ...........

Сега правя пауза , защото имам дупка  в коментирания материал , но след ден два ще се върна и ще продължа , а може и да корегирам нещо , ако се налага

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 01:07 от asha

# 161
  • В тъмната гора.
Момичета 80 е готов, а утре  и 81 може да стане.

Ето тук
http://www.vbox7.com/byuser:yagmur_yurekli_damlacik?&page=5

# 162
  • на морето
Мишел, джанъм беним ! Ти успя ли барем малко да си починеш? А другите момичета ?
Ние сме като вампири станали тука , ще ви изпием силиците .....
 Благодарности , скъпа ! Искренни , горещи , огромни , сърцати благодарности ! Hug
И започвай да мислиш какво искаш да ти нося от морето , че другото месец може към вашия вилает да идвам за ден -два .....

# 163
....
А като си до шия потънал няма как да видиш зад себе си спасителния клон , за който да се хванеш . Колкото и да ти викат и да ти го посочват .  Тя се чувства вече като удавник , а страшното при такава ситуация е че в паниката си удавниците могат да повлекат със себе си и този , който се е хвърлил да ги спасява .  При Бену  това са всички около нея . ...........

Да, бб тя вече ги повлече - Керем (с негова помощ), Онур, Шех, всъщност, тя и Керем причиниха повече вреда от Еда, тя само започна, даде началния тласък, а Бену и Керем довършиха...с финес  Sad

Момичета 80 е готов, а утре  и 81 може да стане.

Ето тук
http://www.vbox7.com/byuser:yagmur_yurekli_damlacik?&page=5

Mishelnewsm51

# 164
  • на морето
Пендичка , какъв ти финес , то си е направо -грубо - в мозъка !

Общи условия

Активация на акаунт