Торта с моркови

  • 1 401
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 172
На много хора им е смешно като им кажа ,че правя торта с моркови,но се получава приятно сладкишче.

Ето и рецептата:

2 чаши захар
2 чаши брашно
2 чаени лъжички сода
3 чаени лъжички канела
1 чаена лъжичка сол
1 чаша олио
1 чаена лъжичка ванилия
4 яйца
3 чаши настъргани моркови


Объркват  се захарта,брашното,содата и канелата.Към тях се прибавя олиото и хубаво се разбърква.Слагат се яйцата едно по едно като след всяко яйце се разбърква добре.Прибавят се морковите и ванилията и се обърква с лъжица.
Сместа се изсипва в кръгла тавичка .Аз лично използвам форма за торта намазана с олио и на дъното и стените се слага хартия за печене.Изсипва се сместа вътре и се пече докато клечката излезе суха .
Последните няколко пъти като я  извадя от фурната и изстине ,я нарязвам на малки квадратчета,като хапки.Но може да стане и като торта ако отгоре се сложи крем.На мен лично ми става прекалено тежко с крема.

Дано да ви хареса

# 1
  • Мнения: 487
На колко градуса се пече и горе долу колко минути? Благодаря!  bouquet

# 2
  • Мнения: 2 803
Записвам си я рецептата. Благодарности!  bouquet

# 3
  • Мнения: 4
Защо не! Аз правя щрудел с моркови, таратор с моркови..... Супер са! Вместо ябълки или краставица. Пък е и доста витаминозно. Мерси за идеята!

# 4
  • Мнения: 2 199
И аз обичам сладкиши с моркови например халва Wink

# 5
  • София
  • Мнения: 117
Не съм пробвала досега нещо такова.  chef Ще си я запиша...може би е добре са се пробва нещо различно.

# 6
  • Мнения: 172
На колко градуса се пече и горе долу колко минути? Благодаря!  bouquet

Аз май всичко пека на газ 6,което се развнява на 200 градуса мисля.Горе долу половин час,но наглеждай да не загори.На мен малко ми загаря на хартията,но лесно се отлепва като се нареже на парченца.
А това е много популярна торта в Англия и даже за да се уверя,че това е точният вкус почерпих англичанки и те казаха,че точно така трябва да бъде и ми я похвалиха.  Grinning

# 7
  • Мнения: 487
На колко градуса се пече и горе долу колко минути? Благодаря!  bouquet

Аз май всичко пека на газ 6,което се развнява на 200 градуса мисля.Горе долу половин час,но наглеждай да не загори.На мен малко ми загаря на хартията,но лесно се отлепва като се нареже на парченца.
А това е много популярна торта в Англия и даже за да се уверя,че това е точният вкус почерпих англичанки и те казаха,че точно така трябва да бъде и ми я похвалиха.  Grinning


Благодаря! Лека вечер!  bouquet

# 8
  • Мнения: 5 591
Защо не! Аз правя щрудел с моркови, таратор с моркови..... Супер са! Вместо ябълки или краставица. Пък е и доста витаминозно. Мерси за идеята!

maraba ,може ли рецептата за щрудела с моркови?

# 9
  • Мнения: 2 110
Ще опитам ! Записвам си !
Преди време съвсем случайно в един магазин в провинцията открих локум с моркови и трябва да ви кажа ,че по-вкусно нещо през живота си не бях яла !От тогава го търся ,но не можах повече да опитам !

Общи условия

Активация на акаунт