Вече се родиха АПРИЛските овнета, ред е на мъничките телета!

• 17 206
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте милички!Ние сме си вече у дома ,но както на повечето от вас и аз нямам време да седна на компютъра.Вече влизаме в ритъм и се поотпускам от първоначалната паника която ме беше обзела.
Благодаря на всички ви за поздравите и пожеланията докато бях в родилното и на мотяа вестителка Ренката.Нека всички се радваме на малките съкровища защото за пореден път се убеждавам че по-важно нещо от тях няма .Да се живи и здрави всички бебоци.
При мене секциото мина нормално .Раздвижването след него малко ме травмира ,но вече всичко е наред.Болката и усилията си заслужаваха.Баткото Стефан е много щастлив и се забавлява с бебето много .Непрекъснато го целува му говори.

Сега съм пред дилема и затова ви моля да ме ориентирате:Кога ви казаха да отказвате бебето от храненето в 3.00 часа.Когато ме изписаха от родилният дом педиатърката там ми каза да го храня в 3 .00 до навършване на 1 м.Вчера обаче идва нашата лекарка и каза още от сега да го отказвам,да заменям нощното хранене с вода и след първият м.ще отказваме и храненето в 12,00.Чудя се не е ли малък до го откозвам още отсега ,все пак е бебе на 7 дена?Вие как правите,хранете ли нощем.Помагайте със съвети .
Сега отивам да направя една фотосесия и ще кача снимки.

# 181
  • Sofia, Bulgaria
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ПРИНЦЕСА РАЯ И ШОКИ ! Да са живи здрави и красиви да слушкат мама и тати !
Деси Д - аз тоя път съм решила да не слушам никой и да си слагам бебчо на гърда когато и колкото пъти тя си пойска . Независимо колко пъти е нощем или денем . Тя ще си определи режима , аз ще се нагодя към нея така и връзката с детето е още по силна . Това мога да кажа аз а ти си реши как ще постъпиш  Heart Eyes
Ние си поплакваме от коликите . Пием чайчето с копър на ХИП и май има ефект от него , доста по спокойни сме .Надявам се скоро да минат и да спим спокойно . Днес мисля да си направим първата разходка с количката , времето е хубаво .
Слънчев и усмихнат ден на всички  Hug

# 182
Момичета току що говорих смоята акушерка и тя ми каза че ако до неделя не сам родила да отида за преглед и един лекар от родилното 6те ме прегледа и ако му харесало как съм щели направо да ме вземат  Embarassed ако не си отивам в къщи да си чакам  Wink

# 183
Чудесни новини!!!!!
Честита Стефания на принцеса Рая!!!!! Честито Филип на мама Шоколина!!!!! Да ви е живи и здрави рожбички, много да ви радват и слушкат!!!

Ели кет, честито ти Тодор! Помня те, на лекция за къпане  Wink

Силви, миличка! Не се притеснявай, всички трудности ще минат! Намирай време да полегнеш и да починеш. Много хубаво да те посещава майка, а също така растоварвай се с телефона или телевизора. Върши работа!  Hug

Деси_Д, моята кака не ядеше през ноща от самото раждане. Хапваше в 12 вечерта, а после събуждаше се в 5-6 сутринта. Понякога мрънкаше към 3, давах й чай, но изключително рядко. Към края на 1 месец сама се отказа да яде в 12. Малко изместих къпане и хранене към 11 вечерта. И така сме останали на 6 пъти хранене.
С Мишенька съвсем иначе стоят нещата. Тя също яде в 12, след това в 3-3.30. Опитах да й дам чай, обаче тя след 100 мл чай продължава да реве с гладен глас и веднага хапва цица! Така че ,сме на 8 пъти хранене, и не знам дали ще успеем да се откажем поне от нощно в 3 часа. Моята педиатърка пък смята, че бебето само показва кога е гладно, и тряба да се съобразявам  него.

Някой писа за пъпчето, че дори след падането му продължава да кърви. При нас е същия проблем. Докторка каза, че след почистване със спирт, да пръсна малко кърма. Също и с кихане. И с конюктивит. Така лекувах и каката. Само де да улуча дупчица  Grinning hahaha

# 184
  • Под Сините камъни
Честито на Шоколина и принцеса Рая !!!Да са им живи и здрави малките бебоци!

Е, Шоки само дето се притесняваше ,остана си априлка Heart Eyes

# 185
Честити слънчица на Mama_Rossie, Eli cat ,chockolina и  princessa raia !Да растат живи ,здрави и щастливи! smile3501 smile3501 smile3501 smile3525 smile3525 smile3525 smile3504 smile3504 smile3504 baloni baloni baloni

# 186
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАМА РОСИ, ЕЛИ КАТЧОКОЛИНА И ПРИНЦЕСА РАЯ!!!  bouquet

Брилянтин, май то ще си следващата Praynig УСПЕХ!

Аз още съм си 2 в 1, тази нощ имах неболезнени, но регулярни контракции в продължение на 2 часа-дано това е знак, че бебка скоро ще излезе, че ако не стане тези дни в понеделник влизам в болница за предизвикване на раждането Praynig

Успех на всички днес Hug

# 187
Лелеее,Чоколина, Принцеске, как ни изненадахте!!!
Да са ви живи и здрави бебчетата, много да ви радват и да им е много сладък живота!
Чоки, теб май те уплашихме с нашите закани, че не те пускаме при майските бебоци.

ssillvvi, защо наистина не пробваш да кърмиш със силиконови зърна-до колкото знам това е разрешението на твоя проблем. А за депресията и аз съм/бях така,но полека лека минава.

brilliantine, стискам палци!

# 188
Супееееееееееееер новини!

Добре дошла на Стефания на Принцеса Рая!

Добре дошъл на Филип на Шоки!

Добре дошло и на слънцето на Мама Роси!
[/size][/color][/size][/color]

Да са ви живи,здрави,ядяши и спящи! Да растат добрички,умни и красиви и да ви носят много радост и щастие  bouquet

На мамите бързо възстановяване  bouquet

Ейй Шоки,изпревари ни ти значи,ей,не те е срам Mr. Green
Брилянтин,май днес ще е денят smile3521 Стискам палци всичко да мине бързо и безболезнено Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Аз бях на преглед. На записа изкачат някакви контракции,ама аз хич не ги усещам. Всъщност май никакви болки не усещам. Дори после тичах да хвана автобуса. Хората ме обявиха за луда и ме гледаха така #Crazy

Докторицата ми каза,че ако до сряда не родя,в четвъртък ме приемат в болницата и ще предизвикат раждането.

Да ви разкажа,какво ми се случи. Отидох да пазарувам и без да искам блъснах 4 големи кашона с макарони Embarassed Малиииииии,като се разхвърчаха тея ми ти пакети. Целият магазин стана в макарони. Повече от 10 пакета дадоха фира. Дойде един служител да чисти. Аз му викам "надявам се,че не бях аз Mr. Green", а той "ами вие бяхте" и направи една кисела физиономия. Аз като се притесних,много криво ми стана. Но другите служители почнаха да ме успокояват,че нищо не било станало. Едната касиерка се държа супер мило,каза ми изобщо да не си правя грижи,дори почна да ми обяснява,как да измия ягодите,които бях купила. Не ме караха да плащам,ама скоро май няма да стъпя там Crossing Arms

Айде тайфата,след Брилянтин,кой ще е следващият? Доброволци? Mr. Green

Ронка,стига се скатава,ами дай снимки на Мария Hug

Мацки,аз отивам на фризьор да се направя на хубава и да не плаша дЯтиту.Че то сигурно заради това не иска да идва Mr. Green

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 14:18 от Mара Подробната

# 189
  • Там където има любов
Еха Честито на новите майчета. Да са ви живи и здрави бебоците и много да папкат. А мамите да имат сили за всичко.
Аз доста време нямах нет и сега не мога да сваря

Иначе Вики е добре. Направи вече 1 месец и нещата започват да идват на място. От изписването до сега сме качили точно 1кг и 4 см
Коликите ни мъчат много и ако не е Инфакол(а) не знам какво щях да правя. Така и той е спокоен и аз. Кърмим се когато той поиска. Док ми препоръча да спра нощното хранене ама аз нещо не мога още да се реша не за друго ами си мисля че когато той реши тогава ще се случи.

Хайде успех на останалите чакащи  Hug

# 190
Дея, ами в момента е на около едва 18 гр. кърма и 70 гр. Нитрулон 1 и сме на две седмици.
Дея, казваш в началото си давала подсладена вода, а сега каква вода даваш?
Защото знам, че когато бебето е на АМ, трябва задължително да пие и вода .

Уф,не знам защо се мъчиш,но ако имаш желание продължавай.Аз смених Нутрилона с Аптамил,засега съм доволна хапва по 90 мл.Сега давам чиста вода,тоест на Девин розов етикет.Обаче нещо имаме проблем с часовете за хранене  ooooh! Снощи хапна последно в 23 ч. и се събуди чак в 4:30,хапна и в 7 беше гладна отново,после пак 9 и сега в 12 хапна,понякога прави пауза 3 часа,а понякога 2  ooooh!

Олче,големи сте сладури  Heart Eyes

Памперсите на Памперс-не съм доволна,сега сме на Пуфис и съм много доволна  Peace

У нас е постоянна темп на 20-21 градуса,увеличавам при къпане,вкъщи не слагам шапчица,облечена е с фанелка,боди и чорапки с ританки в момента и завита с одеалце

princessa raia  Hug ,всичко ще е наред,на мен в болницата преди операцията ми направиха тест за упойката

chockolina,не е задължително в майската темичка да пишеш  Hug

Олче,точно тази ситуация е и при нас,с таткото само се караме относно каката ни  Tired защото не спираме да и правим забележки да се повишава тон  Tired ,а тя толкова помага  Sad

Desi_D,не съм отказвала никой на сила от хапване,оставих сама каката да си нагласи режима,а сега пак така с бебето.

честит ти син чоколина!Да се прибирате бързичко,да ни пишеш!Радвам се много ,че всичко е наред и да цункаш малкият сладур с прекрасно име Филип  Heart Eyes  Hug

# 191
  • София
Здравейте  мили  момичета  Hug !

Колко  много  бебенца  си  имаме  вече  Heart Eyes   Heart Eyes   Heart Eyes !!!

Честито  на  всички  нови  майчици  сдобили  се  със  своите  дълго  чакани  и  свидни  рожби  newsm51  Two Hearts !

Да  са  живи  и  здрави  всичките ни  бебчета   и  да  растат  весели  и  игриви   Heart Eyes !

Ние  с  бебушка  Heart Eyes  сме   добре . Расте  много  -  вече  е  3800-3900   а  ни  изписаха  2470 кг  Flutter . Много  е  лакома  Blush . На  кърма сме  , но  вече  се  изцеждам  и  я  давам  с  биберон . Не  можа да се научи  от  гърда . А  и  за  мен   така  е  по  удобно ,защото   вече  от  десет  дни   се  върнах  на  работа  и  се  гледаме в  движение  (работя  за  себе  си ,нямам  нормиран  работен  ден ).  Понякога давам и  добавка ,че  не  и  достига - много  папка  Heart Eyes .
  Колики  имаме и  ние . Давам  капки  Еспумизан   и  чай  от  семена  от  копър . Пробвахме  и  Саб Симплекс  и  Колийф , но  нямаше  особен  ефект .
  Ходим  на  разходки  и  даже  успяхме  и  на  един  рожден  ден  вече  да  отидем . Малко  е  смешно  с  тая  помпа дето  влизам  през  три  часа  в  някоя  стая  да "сготвя  манджа  за  бебето  Joy " ,но  важното  е,че   сме  в  джаза  Mr. Green .

Да  кажа  лек  против  колики  Mr. Green .Изпитан  и  утвърден ! Качвате  бебето  в  колата  и  се  разхождате  -  действа  безотказно  Peace .
   На  първи май  ще  заскиторим  малко  извън  София  за  една  седмица .Тогава  се  пада  и  Погачата  да  се  прави  Heart Eyes  ,а  и  моят  рожден  и  имен  ден  и  ще  се  празнува  няколко  дни. Намислила  съм  и  да  излезем  с  приятелките  ми  по  женски (ако  не  ми  мине  котка  път,че  всички  сме  със  малки  бебета  Mr. Green ).

Болката  от  раждането   се  забравя  още  на  следващия  ден. Нагаждането    към  ритъма  на  живот  на  бебето  е  по-трудната  част . Но  времето  минава  толкова  бързо и  дните  се  нижат  като  ситни  мъниста  от  огърлица  един  след  друг , че  не  усещаш  кога  сте  станали  на  месец  Party .
  Втората   ваксина  и  на  Каролина  я  правиха  вчера . Малко  поплака ,но  си  го  върна   на  доктора  тъпкано -  опишка   му  целия  шкаф  за  отмъщение  Mr. Green  и  после  се  усмихваше  доволно , доволно  newsm03   .

За  сега  толкоз  от  мен .

Успех  на  раждащите   днес  и  на  следващите  чакащи  момичета  Hug  Hug !

# 192
  • София
Честити бебоци на Чоколина и принцеската! Така се развълнувах!!! Crazy
Чоки, видя ли, че не преноси? И не се наложи да се местиш в МАЙската тема? hahaha
Много да ви радват малките Стефания и Филип! Hug Hug

Като чета за подобни "препоръки" (да се спре нощното кърмене/хранене) и меко казано се нервирам. Че някои хора, включая и колеги на наШто тати, които звънят уж да питат как се оправяме и да изкопчат новини за беба, НОО не изпускат случая да наливат акъл, "защо аджЕба не и даваме вода?", примерно  Twisted Evil, им дай да се намират на приказка ми е ясно, но от педиатър такива съвети да се дават, да се спре нощното хранене на няма и месец човече, "защото ще го привикнеш" и пр. простотии, е не мога да си го обясня. ooooh!
Ако се кърми бебчето, точно в интервала от 3 - 8 ч концентрацията на нивата на пролактин и окситоцин са най - високи, (всяка желаеща да кърми дълго и успешно майка го знае това) е ясно, но дори и да се храни смесено/изкуствено едно бебче, за мен то пак не е готово толкова скоро да мине на такъв "режим" и цяла нощ да му се пълни стомахчето с вода, "щото така било редно" и някоя "умна глава" го е измислила тоя постулат... #2gunfire
Как може да се налагат такива дълги часови паузи на бебок, на който още от утробата му е непонятно чувството глад, интервала - ден - нощ и т.н.??? Sick Тези хора (пък и лекари) не са ли в крак с новостите и подобренията в начина на отглеждане на едно бебе?) Shocked Световната тенденция е КЪРМЕНЕ, без огледи на режим, паузи, води, биберони и т.н.
Отгледала съм едно дете по този начин, затова си позволявам да го твърдя - нито е затлъстяло, защото е хранено при най - малкият сигнал, че е гладно, нито е свикнало да спи при нас, защото е кърмен през нощта до 9 месеца, нито му има нещо, че не е пил вода...
Но... всеки си знае де. И има достатъчно достъп на инфо, да се позаинтересова, да прочете, да влезе в крак с новостите и ако смята, че те са по - добрия и щадящ вариант за него и детето му, да не дава ухо на ТЪПИ препоръки, ала д - р Спок. Мое мнение. Peace

Брилянтинче, стискаме де що има палци и показалци да се похвалиш скоро!
Ти снощи писа, че заникъде не бързаш, ама телчето реши да те опровергае май... Laughing
Praynig

Олче,точно тази ситуация е и при нас,с таткото само се караме относно каката ни  Tired защото не спираме да и правим забележки да се повишава тон  Tired ,а тя толкова помага  Sad

Sad Явно е неминуемо това. Изведнъж ни се виждат много големи и ги използваме като отдушници на всичко. Sad А те са си съвсем мънички човечета още. Хеле моя Магарин.  Rolling Eyes
Снощи добре си поговорихме с баща му на тази тема, ще видим докога ще му държи влага на последния. Twisted Evil
Да ти върна комплимента - и вие сте големи сладури, нищо, че ти не се показваш много често, ние си го знаем Flutter, влюбена съм в тази снимка на каката с татко и. Как издържа стоически това дете да му се направи толкова сложна и трудоемка прическа? Красавица голяма! Да я нацелуваш и нея, и беба! Heart Eyes

Ронка,стига се скатава,ами дай снимки на Мария Hug

И аз това викам, откога още, ама файда НЪЦКИ. Crossing Arms Чакалото ми се изчака вече. Laughing

Марче, опасна си скица. Heart Eyes И с тези макарони много нагледно си те представих. hahaha

Целувки от мен и много късмет на очакващите! Praynig

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 15:21 от Олче

# 193
Шоки, Рая, Роси, да ви е жива и здрава младежта и много да ви радва!

Брилянтин, стискам палци всичко да мине бързо и лесно при теб. Явно момента на истината дойде! Party
Успех и на всички мами 2в1, скоро и вие ще си гушкате мъниците! Hug

Това с препоръките за спиране на нощното хранене добре, ама как ще стане номера се чудя аз... newsm78 Ние не признаваме друго освен кърма. Миналата нощ направи по-голяма пауза от 11ч до към 3:30ч., но тази ми разгони фамилията - в 2:30ч., после в 5ч. и сутринта като започна да пъшка, мрънка в 8ч. Ставам аз, той заспива, съответно се мятам обратно в кревата за 5-10 мин. и така до 9ч. Като включиме и смяната на памперса, защото почти винаги го пълни, докато суче, разсънването покрай него и приспиването, минава някъде около час. Но има и по-тежки случаи, с много ревове и цели безсънни нощи, така че няма да се оплаквам.
 Баткото сам махна нощното хранене чааак на 7мес., никакви води и чайчета не признаваше. #Crazy

Вивита, и ние имахме такъв проблем предния път с Дани. Но с много търпение и повечко изхабени нерви от страна на мама, успя да засуче. Не се отказвай и го слагай всеки път на гърдата преди да предприемеш някакъв друг метод на хранене -силиконови зърна или шишета. Помня как ми се стичаше кърмата около устата му, но той не засукваше. Един ден го сложих на гърда още преди напълно да се е разсънил и разсърдил и в полусънено състояние засука. Кураж, ще мине и този период, само не се отказвай! Hug

Наш Калин добре, че не ми създава проблеми в това отношение, дори е доста лаком, чак се дави като преглъща. Голяма пиявица е, за една седмица наддаде 400гр. Имаме си ел. везна и благодарение на нея съм доста спокойна, знам кога колко е изпапкал, въпреки че не го меря на всяко хранене. Днес направи рекорд от 130мл. и сега спи като пън.

Дея, Олче, забелязах, че колкото повече правя забележка за тропането, тряскането на вратите и силното говорене, толкова по-усърдно се старае да не спазва нищо от това, което му се говори...дори нарочно набива краци в ламината напук. ooooh! Но с лошо става по-зле, а бебо свикна май с шума, не му пречи.  Rolling Eyes
Но да ви кажа, за сега голяма обич са, голямо чудо. Докато кърмя, баткото все ми виси на главата и гали Калин, няма отървия. Мисля си, че вече се чувства истински батко и се стреми да го демонстрира, затова не заушва много като му се говори, прави се на много важен. Но с повечко обяснения и мили думи се оправяме някак си. Whistling

Мара Подробната, голямо макаронено произшествие си имала. Ама не им се връзвай на персонала, правят физиономи, защото им отваряш работа, а не че ще плащат щетата. Я, иди пак да ги постреснеш... Joy

А, Ронката явно се страхува да не излапаме и двете кълки на Марийката, затова не я показва. Crossing Arms

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 17:02 от Nanny

# 194
Sad Явно е неминуемо това. Изведнъж ни се виждат много големи и ги използваме като отдушници на всичко. Sad А те са си съвсем мънички човечета още. Хеле моя Магарин.  Rolling Eyes
Снощи добре си поговорихме с баща му на тази тема, ще видим докога ще му държи влага на последния. Twisted Evil
Да ти върна комплимента - и вие сте големи сладури, нищо, че ти не се показваш много често, ние си го знаем Flutter, влюбена съм в тази снимка на каката с татко и. Как издържа стоически това дете да му се направи толкова сложна и трудоемка прическа? Красавица голяма! Да я нацелуваш и нея, и беба! Heart Eyes

TiredСитуацията е доста деликатна,като спра аз да се карам,започва татко и ,а аз правя забележка на него и обратно  Tired Караме и се за глупости,така ме поглежда някой път ,че ми става адски гузно,мисля че като започнем разходките с количката ,нещата ще се стаабилизират  Rolling Eyes

Без да си ги имаме тези  Naughty Crossing Arms аз не пиша комплименти,пиша каквото мисля,ако не ми харесва,въобще няма да го спомена  Crossing Arms

За прическата-стоя,разказвахме приказки,пяхме песни,само тази година не знам дали въобще ще стои   Crazy Но е страшно удобно и за нея и за мен.

Nanny,аз за тези неща не правя забележки,ама за други глупави не се спирам  Tired Ужасно е и не знам как да балансирам,ако намерите начин,моля споделяйтеее  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт