Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 344
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
  • Ловеч
Включвам се набързо, че чакам всеки момент да се събуди Косьо озверял от глад. При нас ден с ден не се повтарят, вчера цял ден рева и не мигна, днес пък е бодърствал сравнително малко/но деня още не е свършил, така че сме в очакване Laughing /.
За справянето - не се справям, добре че свекърва ми е още тук, че къщата и мъжете са на нейните ръце - аз се занимавам с бебето и обикалям по доктори. Пералнята се пуска на два дена с бебешки дрешки и всеки ден с наши, гладенето - свекърва ми го поема.
Диета не мисля да започвам, но определено се ограничавам с храненето - няма кой знае какъв ефект, но се кърмим изцяло и не смятам да рискувам. Имам да си връщам 16-17кила, като две от тях са в циците и за тях определено ще ми е мъчно.
Днес ходих до лекаря, спирам антибиотици и всякакви лекарства, матката почти се е прибрала, инфекцията е отминала, яйчниците бяха уголемени, но сега са се върнали до нормални размери - та черпя виртуално. Дори ми каза,че след седмица може и да тръшна мъжа /ама с презерватив/. Елвиня, аз имах и болки - затова отидох на лекар, щом са те гледали на ехограф и не са видели нищо обезпокоително - значи няма проблем.
За залъгалките - аз много се радвам, че Косьо смуче бибка. Аз бях бибата за батко му чак до 3месеца, тогава със зор го научих да смуче биберона и се родих. Даже днес взех новата на Нук Джиниъс - ще я пробваме.
Много ще се радвам, ако започнем да се събираме на общи разходки - да се възстановя още малко, че да мога да влача и количката. Зеленко - пиши ме и мен за срещата, много съм навита - да видим само времето как ще е.
Споделете как ползвате анатомичната ваничка, че ние имаме големи трудности.
Това беше - събуди се  Hug

# 136
Браво на всички бебоци за добрите резултати  Hug
Нашите колики не са спряли- свършиха ни капките и решихме да сме само на хомеопатичните, ама не се получава. Днес беше върха- тя нали не плаче, но цял ден мрънка и се гъне. Таткото купи пак капки и о, чудо! заспа.

# 137
heli-heli,dilein,вмъквам се във вашата темичка,защото случайно прочетох за проблема след къпане на бебчовците.Да споделя от личен опит-още преди да развиете бебето от хавлийката пуснете сешоара и след това насочете топлата струя към тялото или към косичката!Веднага спират да плачат като се затоплят!Даже докато мажете и масажирате бебето помолете таткото да държи сешоара,насочен към дребосъка.Действа безотказно!А скоро ще спрат да плачат след баня,само да поотраснат още малко! Поздрави от февруарките! Peace

# 138
Здравейте мамита.Влизам набързичко за да се отчета от първата ни консултация.Вече сме с 1100гр повече и с 3.5см по дълги.Съвсем малко плака при боцкането. smile3541
Аз от понеделник съм се замъчила с един зъб вече трети път ходя на зъболекар и не се знае още колко пъти ще ходя направо вече нямам нверви то са едни болки  newsm45
Пожелавам на всички спокойна нощ. Hug

# 139
  • Стара Загора
Аз да кажа добре дошла отново на Есме-то. Маймунке такава честит ти интернет и да пишеш по редовно при нас, че ти забравихме физиономията. Мамооо а Тедито каква е кукла - пу пу циганка черна  newsm03

# 140
 ooooh! чая от маточина има обратен ефект при нас,не е спрял да реве от 8 часа,изпих 2 часи преди кърмене уж да го успокоя,но уви ,сега се редуваме ту таткото,ту аз на ръце,че е нетърпим вече  ooooh!.Ипак прави номера със сученето и реването на гърдата,та и не знам колко се е нахранил

# 141
Вижте каква хубава тема открих в библиотеката на кърмаческия! За диетите става дума.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=159043.0
И още една
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=200187.0
Много ми харесаха, препоръчвам. Hug

# 142
  • София
 Ние пак сме тук! Днес следобяд, докато Тео спеше писах, писах и тъкмо щях да си публикувам поста и взе, че спря тока - много ме хвана яд.
 Бързам да се запиша за срещата - цялото семейство ще се изсипем, само да е хубаво времето. Ники по принцип по това време спи, но не вярвам да се разсърди, че ще поиграе в парка вместо това. Има вероятност свекърите да се изтърсят още от събота, но този път ще ме прощават - няма да си променям плановете заради тях  Naughty Нямам търпение да се срещна и запозная с мамите и бебоците.
 dyMa, ти няма ли да дойдеш да запознаем адашите? Айде, почивен ден е - мобилизирай съпруга да те докара.

Тук за някакви организации говорите... Каква организация като вчера 1 час съм простирала 5 броя гащи? Простра едните, той се размърда и разписка и аз тичам да го гушна, за да заспи. Гушкаме се пет минути, затвори очите, оставя го и след още пет минути той пак се пъне. УжасТ!
Това ми е много познато. Преди няколко дни простирах от 9 до 12 часа, поради същите причини и накрая в 2ч. заваля и се наложи да прибера всичко от простора  ooooh!
 Зелено човече, ако ще сменяте кошницата със стол преди Калин да е навършил годинка, трябва да вземете такъв, който може да се монтира обратно на движението (от 0 до 18кг.). Принципно тези от 9 до 18кг. ги дават по-сигурни, но пък те се монтират само напред и не стават за по-малко бебе. Столчето се сменя ако главичката на детето стърчи или ако коланите са под нивото на раменцата му.
 И аз давам Еспумизан, но не се е запичал малкия. Може би защото не ги давам на всяко хранене, а само следобяд и привечер - най-много три пъти на ден.
 Белла, искам да те помоля ако може да изтипосаш и моя малък мъж на първа страничка, че и в миналата тема липсваше и сега също. Благодаря предварително   bouquet
 Аз диети никога не съм могла да спазвам. Единственото, което съм практикувала е разделно хранене и определено има ефект, но и аз никога не съм била с много излишни килограми (преди да забременея с Ники бях 42кг.). Сега обаче не мога да ям разделно, защото обикновено като озверея от глад и хапвам каквото намеря в хладилника, без да се замислям особено какво съдържа. Като поотрасне малко бебока и си създаде що годе някакъв режим сигурно ще имам време да си готвя отделни манджички.
 Организация при нас все още няма защото всеки ден е различно. Вчера например спа много добре на два пъти през деня и успях да отхвърля доста работа - избърсах прах, пуснах прахосмукачка и измих със стийм моп-а, гладих, четох тук и в старата тема, а днес само успях да оправя леглата сутринта и да простра прането.
 Пералня пускам всеки ден - единия ден на децата, а на следващия наша. Детските дрехи не ги деля на цветно и бяло, а ако имам съмнение, че нещо ще пусне слагам цветоулавяща кърпичка. Пералнята ми има програма за малко количество дрехи, но не ми се налага да я ползвам, защото си се събират доста дрехи за два дни - Тео понякога го преобличам по няколко пъти на ден, а като сложа и хавлии и евентуално чаршафи или някое друго одеялце и пълня пералнята до дупка. На ръка хич не обичам да пера.
 Dez, бързо да оздравява малкия батко
 Спирам, че много дълго стана, но пък си наваксах за отсъствието.

# 143
Айрис, кажи как да помагаме за ваничката. Къде ти е трудността Simple Smile ? Ние сме с корито+анатомична пластмасова стойка, но мисля, че са сходни, така че давай да помагам Peace

# 144
Аз между друго все се каня да ви кажа...мисля вече се досещам защо не мога да си редактирам първият пост newsm78 Ами нали сме в Родени вече и по принцип не махаме или добавяме мами и т.н., тоест информацията си стои все една и съща...така, че всякакви промени, ще ги виждате в следващата тема, а между временно ако съм изпуснала нещо моля да ме уведомявате на лични.Мерси!
Аааа, и да помоля някоя от вас да преброи мамите, че май съм им изтървала бройката Mr. Green

# 145
Привет набързо, че вече заспивам...

Това време днес направо ми разказа играта.С двете деца вкъщи  мрън-мрън едното, мрън-мрън другото и накрая вече към 18ч. като ги подбрах и двете, взехме чадърите, дъждобрана на количката и айде в градинката  Mr. Green  - познайте коя беше единствената количка там  Crazy Пообиколихме, малко се понамокрихме, но поне бебка спа, а и на мен добре ми се отрази малко свеж въздух и няколко обиколки, че като е хубаво времето и все гледам да поседна на пейчица/да не би да отслабна  Laughing /

За диетите - аз от 3 дена вече не ям хляб/ за пръв път от живота ми/, ама вече съм направо   безобразна  NaughtyНа изписването  бях 60 кг и тъкмо се зарадвах, че съм свалила 10 /влезнах в РД 70кг./и онзи ден се меря - 62кг  Shocked Лошо ми стана, хората свалят или поне седят на едно място, пък аз съм качила 2кг.  Sick Няма как за сега друга диета, но поне тестото ще спра/ а така обичам../

Да питам - тия декларации за майчинството имат ли някакъв срок?  Че аз ако не се поинтересувам - счетоводителят сигурно догодина по това време ще ми каже.Имам още 3 бр. болнични неподадени  ooooh!

Гери мур, задължително ще се обадя, много ще се радвам да се видим.То хотелът май е в Дружба, ама ще се разберем нещо  Peace А как е бебка - минаха ли ви сополките? София се оправи, май благодарение на тоя Бактробан.

# 146
  • София
Глафира, с какво й чистиш езичето?И на Радо цялото е бяло от млякото и се чудя какво да го правя... newsm78

С много вода, гумена лъжица и най-вече със смяна на млякото:)

# 147
ОТ СНОЩИ ЧЕТА НО успях

Ина е екстра- яде, спи, пръзка и пълни памперси. Като будува и следи сестра си с поглед, върти си главата и оглежда.

За режим- сутрин разходка, за да изморя каката, на обяд всички лягаме да спим щом Яни легне, следобед разходка, за да изморим каката, вечер къпане на Ина и вечеря, после Яни и се радвам на тишината  Mr. Green
Пране- винаги, когато предишното е изсъхнало и сушилката веднага се зарежда. Дрехи не деля, пера всичко по цветове.
Готвене-когТО СВАРЯ, предимно сутрин. Но и тати готви.

ЗА  реването след баня- ами бебетата протестират и искат да седят повече във водата. Mr. Green Ина засега не е  решил са окончателно дали й харесва или не. Само пъшка  Mr. Green

Цветка, каква е тази диета на МАйкъл Търман?

# 148
Добро утро мацки bouquet
И ние се присъединяваме към бебоците врещящи след баня. Не винаги, но в момента, в който го извадиш от водата, дъх не може да си поеме от серсемлък  ooooh! Но като почнем да го мажем и масажираме понякога кротва. Даже му е кеф и ритка с крачета.

Абе да ви питам - ваште бебчовци по-колко горе долу спят през деня? Моя върколак вчера, аха да заспи и оцъкли очаците, сакън да не изпусне какво се случва. Кипи от енергия това дете. През нощта спи при мен  Embarassed, не ще в креватчето, буди се, има ли и други като нас, или само ние сме такива глезльовци  Embarassed

tedsan тази диета е по една книга. вътре има много обстоен тест, който си правиш, съвсем честно, за определяне на вида метаболизъм. И после според вида метаболизъм има позволени храни, които да ядеш. Но предимно е пил.месо и зеленчуци. За закуска може и плодове. горе долу режима е да ядеш през 2.5часа и да пиеш към 2литра вода на ден. Прави се 6 дни, като първите няколко дни сваляш по кило на ден, после по по-малко.Аз съм сваляла към 8 кг на една серия. Важно е после да не се тъпчеш, аз продължавах още 1-2 седмици на почти същия режим, но с повече храна.После съм си минавала на нормално готвено ядене, като съм се ограничавала с хляба. през тази 1.5 година когато отслабвнах с 15 кг я правих диетата може би 3-4 пъти. Важното е че си бях задържала килцата, които свалих и се харесвах...а сега...  261uu само да спра кърмя и се почвам. Peace

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 08:20 от cvetka-koketka

# 149
ДОБРО УТРО!
Аз  да се похваля - тази нощ спахме малко по-добре, ама и дадох 2 лъжички от моя чай от анасон и копър. Не знам дали е от това, но спа малко по-спокойно, без това ужасно мятане и въртене на главата до 4 часа, после хапна малко, пак и дадох 2 лъжички чай и спахме до 7 без 10. Сега обаче се мръщи и бодува, а на мама още и се спи...

За организацията - всеки ден е различно, но за сега се справяме с таткото и да изчистим и да изперем и да прострем и да изгладим. Във всичко тати ни помага с изключение на готвенето, но пък като няма нищо готвено минаваме на овесени ядки, щото мъж ми ги приготвя. Благодарна съм, че може да работи в къщи и ходи до работата максимум 2пъти в седмицата.

Цветка, и Рая спи при нас. Ми то с този неин неспокоен сън...сърце не ми дава да я оставя сама в леглото. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт