Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 341
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Polly-Wolly, Elwing, мерси за отговорите. Става дума точно за акта за раждане след като е подаден за еднократната помощ, така че Поли-Уоли, първото ти обяснение е валидно Simple Smile Аз пък още не съм получила никакви пари, да се надявам, че няма проблем, така или иначе ще питам като отида за акта.

Glafira, въпросът беше за акта след като е даден вече в социалните за еднократната помощ, а не след като е издаден - ние го взехме още в края на февруари от общината.

Бодливке, да, за спалните комплекти ставаше дума, мерси. А декларацията не е формуляр, можеш да я свалиш от сайта на НОИ, ако не я намериш, пиши ми на лични да ти пратя една.

С организацията през деня се справям най-добре като съм сама с детето, без помощниците, което в моя случай няма май да ме огрее, но това е една дълга история... Както и да е, при нас е като при повечето.
- през 1-2 дни пускам пералня, не отделям бебешките дрехи, пера по цветове всичко с бебешки прах и омекотител
- гладя обикновено вечер след като децата легнат
- през седмицата не готвя много, майка ми готви повече, а събота-неделя правя лесни манджи. Обичам да готвя и правя бързи неща, така че не ми тежи. Като готвя и Ники не спи и няма кой да се занимава с него, го взимам в кухнята в столчето за кола
- чистиме два пъти седмично, като единият е през уикенда и се осъществява от скъпия Simple Smile
- пазаруваме накуп веднъж седмично, иначе през седмицата мляко, хляб и подобни обикновено аз или скъпия купуваме помежду другото

Но се чудя как ще осъществя пролетно почистване тази година с висящ на циците ми малък Едип  newsm78

Столчетата за кола са на килограми, не на възраст. Група 0, които са кошчетата, обикновено са от 0 до 13 кг, което може да значи 9 месеца, а може да значи и година и нещо. Следващата група е от 9 до 18 кг, после май беше от 15 до 25 кг.

# 121
Здравейте и от нас! Hug
SZA, гледам на снимките от погачата, че сте някъде навън, не сте си в къщи, разкажи по- по- доробно, а и други мами ако могат да ми помогнат със съвет, че се чудя как да го организирам, че в нас няма място,  в момента сме под наем, но след месец два ще се местим в ново жилище.
Да Ви питам много ли е грешно погачата да се прави след 40 - ия ден, първо както казах в момента нямаме място да я направим както трябва с всички гости, които искам да поканя и второ и по важно е, че Марти сега се стабилизира след инфекцията и изписването от болницата и хич не е момента да го събираме с толкова хора особено в сезона на вирусите, всички познати в момента са болни, включително и ние бяхме и сме/боли ме гърло/.
По-важно е мисля, че все пак ще си направим чистата молитва навреме -40 ден, а това се пада сега в Петък, вече ходих в църквата и записах час, но ми казаха нищо да не нося, какво ще кажете ако си занеса една погача, винце и цвете, няма да ме върнат я. Ще бъдем  само мама, тате и Марти, сестра ми и майка ми много искаха да дойдат, но племенника постоянно е болен и сега отново и не смеят, горките не са го виждали отдавна, сестра ми всъщност само два пъти откакто се родил, нали Марти влезе и болница, а после пък племенника все болен, та не смеят да дойдат, много им е мъчно, ама какво да се прави...
Ние още не сме излизали на разходка, оня ден ходихме на контролен преглед в болницата, нещата са наред, но бяхме със столчето за кола и много за малко навън, в този род на мисли да ви питам, като излизате с количката какво слагате  отдолу, като завивка, възглавничка и изобщо как трябва да се екипираме, какъв багаж да носим при разходката на вън, помагайте с инфо, благодаря!
Да ви питам тъй, като се затопли а и Марти ми се струва все потен, ние в къщи в креватчето се завиваме с олекотено юрганче още, но дали вече не топло за него, вие с какво завивате бебоците?
Малко да разкажа и за Марти, бих го причислила по-скоро към спокойните бебета, макар, че си има и своите лоши моменти, има и колики, но в повечето случаи по- скоро сумти и ги понася мълчеливо, а сигурно не са от най-леките още повече в следствие на всичките антибиотици, които му сложиха казаха, че е възможно те  да  провокират и засилят коликите.
Иначе все повече имаме будни моменти, понякога капризничим то си личи и от плача един такъв лигав, по скоро не плач, ами нещо като вик на недоволство, не мога точно да го пресъздам, понякога сме на га-га-га, дори няколко пъти вече и  гука, не е ли рано, ние сме на 1 месец и 8 дни ?
За биберона да се изкажа, ние вече сме професионални биберонодържачи, малкия главно ни ползва за това, изключая хранене и смяна памперс, биберона е вече важна част от живота му, а и го успокоява доста, но често го бутаме с ръчичики и го плюем, нарочно ли или случайно незнаем, но щом падне от устата ни и плачкаме, та да могат мама и тате веднага да дойдат да го върнат отново, така сме били понякога през 5 минути в продължени на два часа поне, сигурно по този начин си търсим внимание???
Понякога сме кисели и не можем да заспим, стряскаме се не много силно, но колкото да се събудим, после пак се унасяме и стряскаме и така...
Нослето много ни хрипти, хърчи, слагаме тетризал, ползваме аспиратор, лекарите казаха, че при малките бебета носните каналчета са по тесни и за това и така... Марти вече се заглежда в нас, или друго, което му прави впечатление, но незнам дали вижда добре...
На смесено хранене сме  50% на 50% в най-добрия случай, АМ ни е Фризовом.
Да се похваля, вече се кърмим от гърдите, преди нали изцеждах и давах от шише, е сега вече свикнахме, но не забелязвам кърмата да се увеличила, даже намаля, но нали бяхме резделени в болницата с Марти, от тогава е.
За диетата за сега не мисля, поне докато кърмя, до към 3 - ия месец, иначе имам да свалям 10кг., не мога да се гледам направо... трябва да почна поне упажнения обаче, ама ме мързи нещо...уморена съм...от този кръговрат...а и освен грижите за бебо има и домакинска работа в повечето случаи трудно се организирам, но все пак успявам, няма накъде, пера и аз през ден на бебешка програма, гладя, пускам прахосмукачка, готвя понякога  и така, мъжа помага...по мъжки разбира се. Rolling Eyes
Ние понякога имаме проблем с памперса -  пропуска ли , препълва ли се, но се оакваме и опикваме до уши, вече четвърта марка сменям и пак.... при вас как е...последно сме на Пуфис.
Акаме често, поне два три пъти на ден, кашаво и златисто, сигурно от АМ.
В последно време от седенето в къщи изидивях и все по често се заседявам на компа и вижте какво открих, как могат да се изкарват пари в интернет от такива като нас дето висят постоянно пред компа, дали е  истина как мислите??? Инсталира се някаква порграма и трябва с мишката да подържаш едно човече да ходи, ходенето му е свързано нещо с четенето на реклами, та да го подържаш да ходи ти плащат, мисля да пробвам и ще пиша  отзиви, ето линк където е обяснено за тези, които се интересуват -  http://cashfiesta72.hit.bg/index.html
Това е за  сега от нас,   love001 на всички и много поздрави на всички имащи поводи да празнуват!

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 21:28 от dobro_nastroenie

# 122
  • София
Халкидики - благодаря   bouquet - май наистина е най-добре да спра за 2 дни съвсем с кърменето. А иначе за подсладената вода знам - от няколко дни давам и според мен има някакъв ефект, Ели не е толкова жълта

Добро настроение - не робувай на предразсъдъци и предания за погачата. Нека малкия юнак се стабилизира и тогава я направете. Нашата ще я правим тази събота - след 40 ден. Хайде чакаме те в парка за разходки Hug

# 123
Добро настроение, ние правихме погачата след 40-тия ден - аз така го знам, че трябва да е след, така ми каза и попа в църквата. Правихме я в детски парти клуб Барбарони, който се намира в кв. Гоце Делчев, това е близо до нашия блок. Понеже времето беше хубаво, я направихме в двора на клубчето. Стана супер, излезе ми около 300 лв. за 20-тина гости и децата (около 7-8) и наема. Сега се сетих, че и някой друг потише  Embarassed

# 124
  • Варна
Ronja, готово! Не знаех, че толкова бързо се задръства пощата.
Ох, май и при нас се появи проблема на Нагаина (нервно сучене и плач, докато се храни) и сега отивам да чета в Кърмаческия.

# 125
и ние сме с нервно сучене и плач  newsm78 newsm78 и аз се запътвам да чета
За запека значи е от еспумизана,май вече ще го спирам,то детето има повече зор да се изака,отколкото коликите,а кое помага повече за повръщането фризовама или аптамил ар?

# 126
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
Записвам се и се връщам да ви чета...
Ние май също имаме запек, от вчера не е акала и сега съм в очакване  Rolling Eyes Ние сме на кърма, а за коликите давах Еспумизан, сега смених със Саб симплекс. Предупредиха ме, че може да я запеча, но разчитах на кърмата.  Confused Дали да не ям сливи  newsm78

# 127
Здравейте и от нас днес.
Първо с отговорите и после с въпросите и оплакването..
Grafira, акта и ЕГН-то ни го искат в 3-та градска за да я изпишат, някакви техни си правила и за да ни дадат епикризата.
Еля, аз ползвах Пуфис и са ми дебели някакви и освет това Али се изприщи от тях или поне се изприщи докато бях  нея в болницата и и слагах Пуфис. Сега сме на Памперс, понякого класика понякога Слиип едн Плей. Тънички са, но понякога изпускат и я усещам мокра, може просто да не ги слагам добре.
От два дни постоянно заспива докато яде и не си изяжда порцията, а трябва да наддава. Утре сме на контролен преглед и ТРЯБВА да е качила вече. Чудя се да не би нещо млякото да не и харесва или понеже увеличихме дозата и да и се е претоварило коремчето, защото и последните 2 дни ака повече от обикновенно. От това че боледува непосредственно след раждането съм наплашена и само се тревожа ей за такива неща. А иначе е жизнена и обича да е будна понякого и по час-два и да си ритка и мрънка.
Искам да помоля да ми обясните за погачата и чистата молитва. Кога се правят, защо се правят и как се правят.
Това е за сега...хубав остатък от деня Hug

# 128
Добро настроение, и ние направихме погачата по-късно, че точно на 40-тия ден не ни беше до празнуване, та ходихме само на чиста молитва.

kikoimery, ето ти 3 линка да попрочетеш за погачата. тук, тук и тук.

# 129
и ние не сме правили още погача,но все не остава време за нея,решили сме май месец да кръстим Крис,така че може и да прескочим погачата,просто сме толкова разпиляни в 3 града,че трудно ще се съберем,но ако успеем с удоволствие ще му спретна едно парти.Иначе молитвата я четохме на 20, точно на 40 дни  Peace
Гледам памперсите обсъждате,ние досега пробвахме от всички видове без либеро и пуфис.Много съм доволна от хъджис и канбебе.Памперса нещо е много тънък,но и той не е лош.Сега имам и от 3те пакета,така че ги сменям ,а и на бебо не пречи

# 130
Никита количката е много хубава - видях я вчера, даже бутахме заедно с майка ти количките известно време.

Значи и теб съм те видяла, ако си с червена количка Mr. Green

Добро настроение, и нашата погачка ще е след 40-тия ден Peace

# 131
За млякото-ние сме на Фризовом, но ще пробвам и розовия Хипп че чета доста добри отзиви.
Белла то добри отзиви много, ама дано и Радо да го хареса, че колкото и да искаш да му даваш определено мляко защото на тебе ти е харесало по състав или по нечия препоръка, ако той не го иска няма спасение.Аз вече се сблъсках с това
Ние сега се връщаме от педито, изписа ни Селия АР, нали и то е с пробиотици и би трябвало да не се запече от него, сега се надявам и да му хареса и да го яде
Иначе добре сме пораснали 4950 гр и 57 см

# 132
Влизам набързо, че нещо не мога да смогна днес. А и времето е ужасно, в унисон с настроениео ми Tired Сега като не извеждам Лора и тя се изнерви нещо вкъщи, реве. Свикнала е да заспива навън и сега не може да заспи.
Да ви се оплача, нашия батко нещо е болен - кашля и сега е с температура. От утре няма да го пускам на градина и ще го водя на лекар, ама много ме е страх и бебе да не се разболее.
С организацията на деня не мога да споделя добър опит - един ден съм много организирана, а друг нищо не ми се прави и в къщи настава хаос. Бебешка пералня пускам един път на седмица, ако се набере може и по на често. На Боби също пускам един път седмично отделно, че много дрехи имат и се пълни. За нас отделно поне два пъти седмично и така почти през ден се пере.
Е, това е. Хубава и спокойна бечер! 

# 133
Здравейте,

Току що се върнахме от консултации! Петя вече тежи 4,85кг и е 56 см!Качила е 0,85кг и 3 см! Педито препоръча да не сменяваме млякото! Сложиха и  ваксината и дано се чувства добре!
Гони ме страшен глад, сега отивам да си приготвя нещо режимно, че за домочадието има  достатъчно храна, но не става за мен!

Спомням си една съседка казваше:
- Ох отивам да си изпеча пържола, че съм на диета а мъжът ми и днес ще яде от лещата!Той няма проблеми с килограмите! Laughing Laughing

Хайде лека вечер!

# 134
  • София
Поли-Уоли - сигурно съм била аз. Ми хайде обади се следващия път  Wink

Така - аз дадох АМ - Аптамил сега в 6 и Ели не е очарована. Милата рева, дърпа се, плю, но успях да и дам полагащото се количество за нейните седмици - 100мл. Изцедих се и така ще караме следващите два дни. Стискайте палци да не се отбие, че ще умра от мъка.

Ухх омръзна ми, пак съм сама. Каката е на балет и с мъжа ми се прибират след 7:30 и не остава време за нищо - на бързо и слагам да вечеря, къпем бебето и тя трябва да ляга. Вчера даже си поплака и ми каза - Вие нямате никакво време за мен, само на бебето обръщате внимание. Трябва да измисля нещо и да и отделям повече време, за да не чувства пренебрегната.

Общи условия

Активация на акаунт