Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 324
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
До колкото си спмням кошницата е от новородено до година, а столчето нашето на Чико кей 1 е от 8-я месец! На баткото му беше екстра!
От днес започвам Дюкан! Преди да забременея с Петя бях на този режим 1 месец и тъкмо стигнах кг, на които забременях с Личката трябваше да прекратя режима!Сега мъжът ми се бъзика, че като почна да свалям тия килограми да ги прескоча, че трето секцио не ми е разрешено! Laughing Laughing

Мисля, че не е удачно да се кърми и да се спазва диета!
Лек ден момичета, пък макар и дъждовен! Ние днес сме на консултация!

# 76
Добро утро и от нас Simple Smile
Днес времето е ужасно в Стара Загора, така че сме наказани вкъщи  Laughing
За еднократната помощ-бях подала документи на 10 март и на 16  април я преведоха. Peace
За третия болничен дните са ми 45, ама аз бях и преносила и имах друг болничен за преносване за 6 дни.
Искам да подхвана сега една тема за "по-лесна организация" Mr. Green Кажете как е при вас, аз сега ще напиша, може да е в полза на някого:
-пускам пералня с дрешки на малкия на всеки 2 дни.Установих, че няма смисъл всеки ден да му пера дрехите, а пък те и колко ли са...Имам кратка програма на 30 мин, 40 градуса.
-гладя сутрин рано или вечер към 7 часа, зависи Радо дали спи или е буден, че иначе повечето време сме на ръце
-вчера Слънцето ми каза да си приготвя комплект резервни дрешки, като сме навън.Досега не бях се сетила, честно  Blush
-проветрявам стаята 3-4 пъти дневно, даже когато и той е там, така или иначе кошарката му е далеч от прозореца
Друго май не мога да се сетя... newsm78
За Дюкан колко станахме сега...ето правя списъка-Аз, Слънцето, Зора. Crazy Party Други желаещи има ли? Mr. Green

# 77
  • Стара Загора

За Дюкан колко станахме сега...ето правя списъка-Аз, Слънцето, Зора. Crazy Party Други желаещи има ли? Mr. Green

Хайде давайте да се съберемм повече майки!

# 78
Да си каже и аз за "организацията":
- пера на ръка всяка вечер, след банята му, или рано сутрин, когато са малко дрешките (носени през деня). Ние нарочно не сме купували много дрешки, щото бързо ги израства и нещо не виждах смисъл да давам маса пари дрешки, които ще му стават месец. та за това пера на ръка, а пералня пускам, като нещо ме е домързяло и са се посъбрали повечки дрешки или пък му пера чаршафчетата.
- гладя, или вечер, когато таткото го забавлява нещо или през деня, когато случайно е заспал  Laughing
-за комплект за преобличане навън- винаги нося в чантата, даже и 2 памперса и крем за дупето в малка опаковка.
-готвя сутрин, докато спи или вечер(когато тате си е в къщи)
За Дюкан - аз и преди не можах нещо да я спазвам, не издържах, нооо на диетата на Майкъл Търман(по книгата "преобрази тялото си за 6 дни с Майкъл Търман") се хвърлям веднага, щом спра да кърмя. С нея преди да забренея бях отслабнала 15 кг за 1.5год. (правих я няколко пъти за този период, щото все пак се прави за една седмица) и най важното бях ги задържала тез кила доста дълго време (всъщност дакато не забременях) Peace Само да спра да кърмя и ще се почвам , че така не се издържа  Whistling

# 79
И аз се включвам от днес. Peace

# 80
Добро утро!
Нощес Рая спа по-спокойно от 12 до към 4, ама след това мъките и гърчосването пак бяха на ниво... Явно чая от маточина действа. Сега пак заспа след като се наяде да видим как ще е.

Бодливка, съжалявам, че не ксерокопирах моята декларация преди да я попълня, можех да ти донеса копие на бебешко събиране. Написах ти я точно, щото още ми е в къщи /мъж ми днес ще я носи в работата/ и преписвах директно от нея. Дано нямаш сериозни проблеми с подаането и в работата ти. Peace Моят болничен е за 62 дни, 15 дни преди термин се роди Рая, така че споко - всичко си е наред и с твоя.

Nagaina, не съм погледнала тематата ти в кърмаческия, но сега ще я видя, може пък и аз да схвана някой съвет от умните глави там... Рая пък къпането и масажа ги обожава - през цялото време пее и гука на въртящите се маймуни над леглото и, ама започнем ли обличане е шок, ужас и рев... та те разбирам идеално. Снощи продължи да реве и след като я облакох с пижамата и и дадох да суче. Захапа зърното след 10 мин. разнасяне на ръце и ревяща уста с пъхната цица вътре. ooooh!
Аз правя подобно на Тедсан, само е увивам Рая в памучно одеалце и докато суче се е почти унесла и позатоплила, така и като заспи и я сложа в леглото не се буди веднага, защото е позатоплена.

Зеленко, аз мисля, че столчетата за кола са на килограми. Нашето за новородено май беше до 9 кг., дано не бъркам, а седящото е за след това. Мисля, че може да се ползва след 6-7 месец, когато бебето вече може да стои на дупето спокойно. А последният размер, който е само седалка без облегалка е май за над 15 кг.

Аз да ви се оплача за разходките - само Рая явно не обича в количката... Tired Вчера издебнахме с татко и да не вали и решихме да я изведем, тя спеше та я бутнахме в количката и юруш навън. Да, ама точно излезнахме от входа и се събуди и наду гайдата...та се наложи единият да я носи, а другият да бута количката и така се разходихме половин час, щото тя не престана да реве, а беше яла 20 мин. преди да заспи, т.е. не беше и гладна, и се прибрахме. Sad Та вече излизаме с количка и кенгуру - дано да я приучим поне да не цепи въздуха от рев навън.

За диетите - за сега съм само на спорт, но може да мина на здравословното хранене на Дез - най ми допада. Аз Дюкан няма да мога да спазвам защото обожавам плодове и зеленчуци и първата фаза няма да мога да я мина без стрес.

# 81
Ей много се радвам, че и други навити за Дюкан има! Току що ометох триците, харесват ми на вкус! Simple Smile Бела, Слънце вие кога започвате или сте започнали вече?

Дрешки пера през ден, много рядко всеки ден!Вчера изпрах и кенгуруто и го приготвих за моменти, когато Пепи иска да ми е в ръцете!
Готвя когато дребната и баткото спят! Ако тя все пак се размрънка я взимам и слагам на дивана във всекидневната и тя от шума на абсорбатора в повечето случаи заспива!
За разходка в раницата винаги имам дрешки за преобличане при случай, два лигавника, кърпичка малка,биберон, термо чанта с две шишета с вряла вода, която се охлажда докато дойде време да приготвям мляко! Слагами  и от контейнерчето на Авент с три дози АМ, шише с вода, въпреки че тя вода не пие!
Имам и подложка за смяна на памперс, мокри кърпи и два памперса!

Сигурна съм, че всяка една от нас си е намерила начин да организира ежедневието си! За ревящите бебета разбирам всички вас защото баткото ни беше такъв! До края на третия месец беше чудо! Не се наспивах , ако все пак той спеше аз гладех, перях, простирах, готвех, държах в къщи всичко да е под конец!Сега също се старая, но все пак не прекалявам защото децата се пак са две, а и  Петя е по-спокойно бебе!Пу Пу Пу!
 Баткото след около месец ще тръгва на градина! Хем се радвам за него, но ми е мъчно защото това показва че вече пораства! Така ще стане живот и здраве и с Петя! Няма да усетя как времето ще отлети!

Баткото спеше спокойно само навън!Беше лято и по цял ден бях в градината на къщата!Той в легло не лягаше само в количката! Иначе ми спеше в ръцете или в кошницата за кола!Сега дребната обича да си легне да се опъне , да вдигне ръце и да си заспи в леглото!
Като е в количката ако и се спи, спи но някак по-леко! Буди се често! Абе не я кефи количката, ще видим по-натам как е!

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 10:26 от Zora*

# 82
Добро утро и от нас  Hug
Първо за организацията -дрешките ги пера през ден два в пералнята ,имам програма за бебшко пране, но върти два часа и в последно време ги пускам на друга програмва за 1 час на 30 градуса.Готвя по различно време ,когато дребосъчето спи,че ако се събуди прекъсвам и после пак  Party

Аз да ви се оплача трета вечер подред след като я извадим от коритото и я сложим в хавлията настъпва такъв рев все едно я колят  ooooh! в чудо се виждам  и не мога да си обясна от какво е!Не вярвам да е от това ,че я вадим от водата -просто е като истерична и е неутишеми -докато не започне да суче не млъква  Confused Не е и от глад -по друг начин реве -случвало ли се е на някой такова чудо ,че направо ме е страх да я къпя вече Sad
Днес е гадно времето и ще излизам сама ,че без това и аз ще ходя за третия болничен !
За коликите имам чувството ,че пак се усилват ,почти постоянно се гърчим и не спим -аман вече от тия колики  Twisted Evil

# 83
добро утро мами,вчера беше за разходки,но днес май няма да има ooooh! имам един въпрос (разбира се тъп,но не знам) коликите един път ли се появяват?т.е. като отминат има ли вероятност пак да се появят?
За съжаление могат да се появят при всяка промяна в храната,т.е. при захранването с различните нови храни.Добрата новина е,че минават по-бързо,защото вегетативната нервна система на бебето става все по-съвършена.Всъщност коликите се дължат най-вече на несъвършенството й през първите месеци.
И ние без биберон сме загубени.Миличкия ми бебчо се вкопчва в него като в спасителен пояс ,когато бурята в корема стане неудържима.Успокои ли се,сам го плюе и заспива.
Гого също спи само докато се вози-спрем ли,веднага ококорва очички.Лоша работа,надявах се на спокойно съзерцание на зеленината в близкия парк...
Гледам,яко се обсъждат диети. За мен диетата е мръсна дума,поболявам се дори при мисълта за това.Специално при мен действат златните правила на здравословното хранене-редовно като при бебчо,ранна вечеря,никакви запръжки и изобщо "американски храни",много вода  и ядене на храната без хляб.Хляб ям само под формата на сандвич ,при това пълнозърнест.Храня се така от дете (по-точно от трети клас,заради чести гастрити) и не съм променяла теглото си от 14 годишна възраст. Знам,че не при всеки минава номера,но е едно добро начало.

# 84
  • Стара Загора
Ние пък снощи бяхме с доста рядко и зелено ако. Питах лекарката каза ми, че или е настинала или е от смяната на млякото. От няколко дни спрях да давам фризовом и започнах аптамил 1, но пак е голямото повръщане. Вече незнам кво да давам. Сега ще пробвам Аптамил АР (то нали е против повръщане, че да видим). Мамите които давате Аптамила с какво шише и биберон ги давате? Та за зеленото ако лекарката ми каза ако и днес е зелено да и дам половин прахче (уфф не помня как се казваше, но го имам) против разтройство и така. А иначе нито киха, нито кашля и сополи няма.

# 85
здравейте мамчета,
аз да ви се оплача, че вече 7 ден съм със супер обилен цикъл. Дали е нормално след раодане?
за режима- и аз горе долу като Белла. Пера на 2-3 дни. Събирам дрешките в кош на бебка и ги пера на бебешката програма, тя е 2ч.
Гладя вечер, когато таткото е тук. А резервни дрешки винаги си нося, също така и пемперси няколко.
за Дюкан и аз мисля да го ползвам, но немога да гладувам.
за столчетата- нашето е докато стане на годинка.
Мерси за инфото за болничните. Моя за 42 дни след раждане още не е занесен #2gunfire

Днес нещо не ми е ден и мисля да го ударя на лежане. Иначе Елия и тя не е на кеф- иска внимание и то само от мен, на другите им се мръщи.

Хайде лек и усмихнат ден  Hug

# 86
По повод на акото, на Петя акото откакто се е родила е зелено!Понякога само има леко жълти местенца! Лекарката каза, че е нормално при Личката беше с жълт цвят! Той беше на Нутрилон, а дребната сега е на Фризолак! Днес ще питам лекарката, че нещо два пъти вече ака през ден! Не я боли коремът, но иначе акаше поне по веднъж на ден!

Цикълът първите поне два пъти ми е бил доста обилен! Чак се плашех, после така и не се нормализира много!Даже ми беше много нередовен, през 40-45 дни! Ако и сега е така ще пия хапчета, че си е гадно!

След раждането още нямам цикъл, ще видим до кога!

# 87
Здравейте мамчета!  Hug

Оф, вчера едвам оцелях, цял ден на ръце  ooooh! , 5 мин. спи и 45 мин се носим и така цял ден.

Бяхме и на консултация- биха ни 2рата хепатитна ,  не плака много. Педито ни каза да правим масаж , да пием тези капки вит. D
и друго -  сега  едно питане към мамите с момчета- нащо педи ни кара вече да си заголваме пишката  ВИЕ ПРАВИТЕ ЛИ ГО?   Аз все си мислех че тази процедура ще я прескочим сега , но  явно всеки доктор си действа различно. Мен ми се струва , че на лекциите казаха да не се пипа   тази ципа. Много се чудя кво да правя?  newsm78

А за бибероните- враг №1, но педито вчера ни каза да настояваме , защото иначе няма да можем да си махнем нощното хранене  и ще почне да си смуче пръстите. този сутрин от 8.30 все се мъчим с тая биба и сега му я натъпках и спи , ще видим до кога  и като я изплюе кво ще стане? А пък ние още сме с ръкавици  на ръцете- заради ноктите. Вие как ги режете ?

Днес нашия татко ще ходи за акта за раждане, но на нас не ни дадоха никаква бележка или номер от болницата.

Роска , ще се появя в люлин за мини среща , ама нека се оправи времето и ще си спретнем една сбирка.

# 88
НЕ забелвам пишката, а и педиатърката нищо не ми каза, но и да ми каже едва ли ще я послушам.Свекървата едно време също не е забелвала мъжо Peace

# 89
  • София - Рим и обратно
след като я извадим от коритото и я сложим в хавлията настъпва такъв рев все едно я колят  ooooh! в чудо се виждам  и не мога да си обясна от какво е!Не вярвам да е от това ,че я вадим от водата -просто е като истерична и е неутишеми -докато не започне да суче не млъква  Confused Не е и от глад -по друг начин реве -случвало ли се е на някой такова чудо ,че направо ме е страх да я къпя вече Sad

И ние сме точно по същия начин ooooh! Като дойде време за къпане и се настройвам психически за кански ревове, направо се захласва след като излезе от коритото, даже сълзи пуска.  Докато не й запуша устата с храна не млъква. а аз се препотявам 10 пъти Tired

Общи условия

Активация на акаунт