Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 314
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Слънце - аз давам аптамил ар и съм много доволно бебето спря да повръща дори не върща и малките количества както беше преди а и много и харесва вече пие по 120 мл а преди си мислех че е злояда  Laughing давам и с биберон на авент 3+ с розовата точка той има три големини на отвора зависи как завъртиш бибата - според мен и най удачния биберон за гъсти млека

# 91
  • Варна
Здравейте и от мен!
Симона е най-спокойна сутринта (дори не спи, а кротко си будува) и тогава успявам да свърша с домакинската работа - чистене, пране, гладене. На обяд гледам да си легна с нея, а следобед сме на разходка, прибираме каката от градина и вечерта започва купона - Симона се криви, Кристина си иска своето, таткото се прибира изгладнял....Мен чистенето ме разтоварва, но много мразя да готвя, затова ми трябват идеи за бързи и лесни манджички Blush
За цикъла - след първото ми раждане ми дойде след 5 месеца и сега се надявам да поизчака.
Окич, ареолите се прибират (не напълно, но значително), за съжаление и обема на гърдите "се прибира" Sad
Никита, ако дойдете във Варна, да се обадиш Simple Smile
Днес духа ужасен вятър и ще почиваме в къщи (доколкото може да се почива с двете деца).

# 92
И аз няма да я пипам изобщо пишката. Лошото е, че и не знам каква и е позицията на лекарката, а аз не смея да я разпитвам много, да не остане с впечатлението, че искам да я правя нещо Grinning, защото веднъж питах само как да я мия и да я мия ли изобщо и тя каза Рано е още. Та, дано не е от тези, дето на консултация, без да питат, дърпат SickДума, не е ли голямо детенцето за ръкавички още? Лесно се режат ноктенцата - с ножичка ги режем ние. А и от родилния дом не сме слагали ръкавици, и там не даваха педиатърките.

# 93
Здравейте "арестанти"на времето

Направо ви се възхищавам на организираността.Аз домашните задължения ги свършвам когато дойде,в зависимост от малчо,никога нищо не става по едно исъщо време. ooooh!  А и най-трудно ми е докато измисля какво да сготвя-вие как сте с идеите?Пералня и аз пускам на 2 дни.
За Дюкан - действайте мами дето не кърмите,мислено ще съм с вас.Аз като го правих тоя режим от май до юли 2008 свалих 11 кг.и то без да бъда чаак толкова стриктна-т.е. през първата фаза хапвах по 1 домат на ден защото не обичам само месо да ям,сирене лайт си хапвах и т. н. и резултат пак имаше и то отличен.А не съм от тия дето могат да гладуват,та Дюкан ми дойде дюшеш -хем не стоиш гладен хем слабееш  Party  Отплеснах се,сори  Peace

Бибата Митко я ненавижда,както всъщност и шишето с водата.
Пилето и аз още не го забелвам,чакам педиатърката да каже.На баткото го забелвахме.
И последно :да си похваля гарджето-снощи заспа в 22 и стана чаак в 4,30 да папка....и мама се наспааа  Party

# 94
Привет и от мен!
Ейй, не мога да смогна да изчета темите, кога успяхте да изпишете толкова много. Покрай коликите на Маги /успокоява се само по време на разходка с количката/ не ми остава време за компа, направо лудвам Crazy
Иначе бяхме на консултация, вече сме 5100 кг, направиха първата ваксина на бебка с/у хепатит В /голям рев падна след инжекцията/, ходихме и на ортопед /докторката два пъти ме пита кога е родена , че нещо големичка и се видя Laughing/ .
Вече купуваме памперси 3-ка, имаме още малко от 2-ката, но след 2-3 седмици няма да и стават, носим дрешки за 3-4 месечна възраст, от най-малките размери въобще не сме купували.В детските магазини като купувам бодита и продавачките полюбопитстват колко е голямо бебето, и като кажа месец и половина  ме гледат така Shocked Все трябва да обяснявам че Маги се е родила едричка.
Един въпрос към мамите, които дохранват с АМ- някакви впечатления от Фризовом? Досега бяхме на НАН 1, но сега се налага да редуваме НАН-а с Фризовом заради запека и коликите

# 95
след като я извадим от коритото и я сложим в хавлията настъпва такъв рев все едно я колят  ooooh! в чудо се виждам  и не мога да си обясна от какво е!Не вярвам да е от това ,че я вадим от водата -просто е като истерична и е неутишеми -докато не започне да суче не млъква  Confused Не е и от глад -по друг начин реве -случвало ли се е на някой такова чудо ,че направо ме е страх да я къпя вече Sad

И ние сме точно по същия начин ooooh! Като дойде време за къпане и се настройвам психически за кански ревове, направо се захласва след като излезе от коритото, даже сълзи пуска.  Докато не й запуша устата с храна не млъква. а аз се препотявам 10 пъти Tired
И при нас положението е същото.
С домашните задължения хич не смогвам. Пералня пускам нощем с отложен старт и простирам сутрин към 7ч след като съм я нахранила и баща и я забавлява преди да тръгне за работа. Гладя вечер или майка като мине на гости и глади каквото има. Почти не готвя, само салати и нещо набързо.

# 96
  • София
За плачещите при обличане бебета се сетих да питам дали им слагате дрешки, които се обличат през главата.... може да е от това. Иначе Калин определено се заглежда докато му се прави масаж, смяна на памперса и обличане - говорим му, пеем му, движим се настрани, за да ни следи с очи, а напоследък се радва на Боц на нослето... и не плаче, де...

Цитат
А за бибероните- враг №1, но педито вчера ни каза да настояваме , защото иначе няма да можем да си махнем нощното хранене  и ще почне да си смуче пръстите.

#Crazy newsm78 #Crazy

# 97
И на мен ми се иска да се включа към Дюканките,но никак не съм постоянна,даже никога не съм пазила диети,та не знам дали ще се справя,за сега не ям тесто и ограничавам слкадкото да видим до кога  Whistling
За прането ги пускам като му се събере една пералня,за сега има дрешки за цяла седмица  Laughing
Аз за повръщането ме посъветваха да давам 30 мл преди кърмене Фризовом,за да се сгъсти след това кърмата,да не я върне.За сега има резултат,пак повръща понякога,но само когато се напъва жестоко да ака.И аз се чудех за този Аптамил АР може да пробвам като ми свърши Фрозовома,уж е п/в запек,а ние пак се запекохме
За пишока на нас ни казаха да я забелвам,но аз не го правя
Не знам от няколко дни какво му става,но май е най - високия пик на коликите,някакъв ад е ,снощи му сложих във водата малко маточина и аз изпих другата,но ефект нямаше  Cry

# 98
И аз ще се запиша в отбора на Дюкян, ама ще е когато спра да кърмя. А сега ще следя вас и вашите резултати и ще се настройвам.

За забелването - на мен докторката ми го показа, и аз се опитвам да го направя, но все още не съм успяла - май повече ме е страх.

За организацията - според обстоятелствата. Иначе пера дрехите на бебето само в пералнята - на 3-4 дни - ние имаме доста дрехи и си събирам за една пералня. Пускам я през нощта като ставам и на сутринта простирам, надвечер гладя. Готвя пред ден. Всички други домашни задължения са в зависимост от Никола - нали той е шефа в тази къща  Laughing

# 99
Запис и от мен!
Дез благодаря за инфото и аз смятам да сложа,но да видим кога ще стане!

# 100
Здравейте и от нас с Шошко, че съвсем ви изгубихме дирите
Аз от няколко дена съм в голяма дилема, малкия не иска да яде Лактаната, от Фризото и Милумила се запече яката, а и повръща, днес сме при докторката да видим и тя какво ще каже, ама като говорихме по телефона ми спомена за Аптамил АР или Селия АР, от Аптамил 1 племенника ми се запече , а и бебето на една приятелка също, не ми се иска да рискувам с него. Четох че Селията е с пробиотици и мисля него да давам евентуално, писна ми вече от смяната на млека, смених и педиатърката че ми писна от неадекватни съвети. Вечра една майка в парка ме успокои че те са улучили правилното мляко много трудно и са пробвали почти всичко, така че да не се притеснявам все ще намерим и ние подходящото мляко
И за капак на всичко днес в Бургас времето е отвратително ...
Ох оплаках ви се и ми олекна малко
Хубав ден на всички
п.п. Приемам съвети от майки с повръщаши деца, вие как процедирате

# 101
  • Варна
Хайде здравейте и от нас  Hug  Ние сме добрекато изключим животното наречено - колики  ooooh!  нищо не ни помага, какво ли не пробвахме и нищо. вчера я оставихме без никакви капки и чайове и деня мина не по зле от другите дни, единственото което ни влияе е  сешуара - като хипнотизирана е от него, в момента в който го пусна и спира да плаче и гледа в една точка, е да ама той не може да е постоянно включен, и другото е разходката но днес няма как да излезнем заради времето тъпо.
Другото с което да се оплача е че таткото вече си събира багажа и заминава в петък  Cry  и на мен вече ми липсва, не ме мислете за лигла, просто не сме се разделяли и всичко правим заедно, като се намеси някой друг и откачам, а с бебка просто си се справяхме чудесно двамата, а сега..... Уффф  Cry
Вчера си взехме акта за раждане, ей много са бързи тук, родих на 05.04 на 08.04 акта е бил готов, а аз чак вчера отидох защото не мислех че толкова бързо става. Браво на тях  Simple Smile
Хайде че плаче...

# 102
  • София
 Добро утро на нощните купонджии! Grinning
 Ние от Великден насам сме на купонджийски режим. Събуди ли се човекът в 1-2 ч. през нощта, заспива чак към 5 сутринта и се събужда пак към 7. Е, как се спи при такъв режим? Да не говорим, че и сутринта после реве, та дори като го прехвърля на кака му да го забавлява, пак не мога винаги да си доспя. В резултат кърмата ми пак клони към нула, въпреки всичкото ядене и пиене на вода като идиот. Е, продължавам да мъча, ама ме е яд. Тъкмо се беше постабилизирала в количества, при които да се дохранваме само вечер и сега пак. Тук за някакви организации говорите... Каква организация като вчера 1 час съм простирала 5 броя гащи? Простра едните, той се размърда и разписка и аз тичам да го гушна, за да заспи. Гушкаме се пет минути, затвори очите, оставя го и след още пет минути той пак се пъне. УжасТ! Чак толкова диво дете не съм имала досега. Явно е от таткото. Сега го нахравих след половинчасов рев и се надам да имам спокойни повече от 20 минути. Да, ама не. Пак ревна.

# 103
Здравейте и от нас,днес времето е ужасно но аз все пак мисля да се поразходим,ще опаковам борката и ще сложа дъждобрана на количката.
За забелването,нашата педиатърка каза сама да си избера вариянт,преди се препоръчвало забелване от майката ,сега се препоръчвало нищо да не се прави ,само да СЕ СПАЗВА ДОБРА ХИГИЕНА.
За банята и ние от два дни ревем като за светевно,направо тръпки ме побиват преди къпане.
Аз си мисля че много ги изморява самото къпане и след това немогат да се отпуснат  да заспят.

И аз от няколко дмюни си мисля само за морето и морската градина на Варна,на момичетата които живеят във варна благородни им завиждам
хубав ден

# 104
Toни,Цвети,Ивелина,зеленко благодаря ви за отговорите за болничния и декларацията Hug

зеленко и ние живяхме 6г.в бокс 42кв.та знам какво е,а с дете отеснява още повече.. Споко,няма да сте цял живот така.. Peace

dyMa нокти не съм рязала още,а ръкавиците едвам ги изтраях седмица след изписването и ги махнах.Щом не се драска вече,не виждам смисъл от тях,а и запаряват според мен.

Elg нормално е да ти е обилен цикъла,все пак 9 м.си задържала кръв,така се чисти.Преди първото раждане доста си ме болеше като ми дойде,даже и на работа не съм ходила първите дни заради това.Карах го с разтройство и повръщане,абе от всякъде теч. Mr. Green След като родих повече не ме е боляло.Засега нямам менструация,дано по-дълго се задържи така.. Simple Smile

За домак.работа-пускам пералня бебешка през ден,нашите дрехи през ден-значи всеки ден. Mr. Green На 30 мин.програма,като заспи тогава простирам.Гладя вечер предимно.Почти не готвя,мъжа ми прави чат-пат някоя супа.Караме на салати,спагети,наденица с гарнитура,понякога поръчвам пици.
Днес обаче упях да си свърша цялата дом.работа,докато Ади спа в люлката,и все още спи де.Ей,верно който я е измислил евала!Изчистих всички стаи,минах с мопа,измих печката(бях забравила какъв цвят е  Mr. Green) сварих си жито и лактогонен чай,прострях прането и обядвах!  smile3555 Направо се родих с тая екстра! yes

Хайде отивам да я будя,че ще проспи манджата.. breastfeeding

Общи условия

Активация на акаунт