Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 298
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Честити месечинки на всички бебоци днес! Да са ни живи и здрави!

Много съм отвеяна и моля да ми простите, че забравям да честитя в първия пост за деня.  Hug

Зеленкото- пиши и нас с Елия за срещата утре, но под въпрос. Уж щяхме да пътуваме, о таткото ще ходи на работа и ще видим дали ще можем да дойдем. А за мандаринката- много искам и аз, но утре ще ти пратя смс дали да ми носиш (че ако не дойдем на срещата да не се товариш допълнително)

# 226
Добро утро, то станало обед Rolling Eyes
Аз да ви се оплача големият ми син Боби от снощи е с болки в ушите. Снощи се е събудил посред нощ, сложихме капки, уж се пооправи, но не беше спокоен и така до сутринта. Днес бяхме на лекар, изписа му АБ, мразя ги вече тези АБ  Sick. На няколко пъти лекарката ми повтори да пазя бебето. Ама как да стане това. Просто е невъзможно, уж ги държа двамата в отделни стаи, но не мога да ги изолирам напълно. И много се притеснявам малката да не се зарази.
Никита, ще се включа към срещите ви, но от следващата седмица, когато оздравеем живот и здраве!
Хубав ден, аз изчезвам че много работа имам за вършене  Tired
Зелено човече, забравих - отпиши ни от срещата за съжаление! Пак ще пропуснем, за кой ли път. Ама много исках да се включим...

# 227
Честити месечинки на всички бебоци и от нас  Hug
Искам да питам някой татко, който си е ползвал 15те дни отпуска дали си е получил вече парите от НОИ? Щото нашия още няма, а с ПИК дали може да се провери в сайта на НОИ както болничните?
За акането- и при Мария е веднъж дневно, но е толкова пълен памперса, че е омазана до ушите буквално. Има и други памперси леко опръцкани само. От няколко дни почна да и се лющи кожата в областта на веждите и леко отгоре на темето. На какво може да се дължи според вас? Другата седмица ще питам и педито като сме на консултация.
Есме, добре дошла отново. И аз се чудя как ще изкарам без нет в Плевен  newsm78 .
Хубав ден ви желая  Hug

# 228
  • София
shushi_13 - и нашия татко още чака парите от болничния. Ако има пик- може да провери докъде са стигнали с документите.
glafira - мерси за инфото- значи няма да го пия това 3в1
Тук при нас само някакви въртолети ли, самолети ли- минават и се чуват много дразнещо.  Нали сме до Кемпински и заради тази енергийна среща- всичко пак е все едно- военно положение.

# 229
shushi_13 това лющене са т.нар трески или крусти. Има много мазила за премахването им 90% от бебоците ги минават. Едно от качествените мазила е на Мустела.

Исках само да се включа по въпроса с пищенето при вадене от коритото.Когато са във водата те си припомнят за вътреутробния им живот и като ги вдигнете за да ги пренесете на хавлията те се чувстват като в безтегловност което ги ужасява и започват истерично да пищят от страх.Пробвайте преди да ги извадите да им дадете да стискат в ръчичката нещо може чорапче или кърпичка. Така си мислят че са се хванали за нещо и не плачат Peace

И да ви кажа моите наблюдения кога започна да суче нервно да ми опъва зърното да мрънка докато суче или направо да плаче. Оказа се че има гъбички в устата като го погледнах цялото му езиче беше БЯЛО явно кърмата като мине през гъбите и почва да го щипе. Купих Дактарин и още след 3-тото намазване започна да си суче спокойно.Като се нахрани му давам мъничко водичка да си изплакне устата и после му слагам на залъгалката малко колкото лещено зърно от Дактарина и той смуче ли смуче нали е сладичко.

# 230
Оле ronja77  много ти благодаря,че аз каквато съм  ooooh!.Тогава минавам на инфаколик и дано се оправим,не знам дали може да му помагам така с термометъра,да не би да свикне и после да не може да се изходи,а иначе е голям зор и от това напъване така повръща  ooooh!,педито ми каза,че няма проблем,но знам ли  newsm78
Ех,че не ми се иска да ставам сланата в твоята градина,но Инфаколик и Лефакс също са симетикон,само дето са на други фирми.Ако искаш,направи малко почивка и после давай по-рядко.

# 231
  • под кривата круша
Ivema, да имаше нещо подобно на странна реплика, но като цяло беше доста внимателна.
За тези капки Сабсимплекс, в началото като бях решила, че има колики и давах няколко пъти, но ми беше свинско всеки път защото съдържат захарин, а глдам да избягвам изкуствените подсладители. Взех Колийф, но съм го давала 2-3 пъти. Дано не се налага Praynig.
И на нас ни се бели кожата на челото и веждите. Даже си мислех, че е от водичката дето и измивам лицето.

# 232
Хайде да се включа и аз  Mr. Green

Честити месечинки на всички родени днес bouquet

За 15 дневното бащинство - на нашия татко го преведоха още миналата седмица, така че явно зависи от това кога е занесен "болничния" в НОИ.

Веселина -с-п аз се надявам да се включа в шопинга другата седмица, ама да не се заричаме Mr. Green Иначе вчера ходихме до Горна баня- в Ортомед, няма нужда да се записваш, отиваш на място - работят до 14.30 и ще ви прегледат. Много са учтиви и лщбезни всички - още от влизането в комплекса, до регистратурата на "Ортомед", Нямаше вчера никакви хора - ние пристигнахме там към 12.30 на обяд и бързо мина, за ехографа си платихме, въпреки че ни предложиха да дойдем друг ден, когато щяло да има и направления за ехограф #Crazy

Иначе констатацията беше - "напълно здраво дете" и каза доктора, че изглеждал много голям - на мама гигантчето hahaha
аз днес пак ще излизам навън, вчера беше много приятно, та следобяд ще мина през младостките градинки, ако излизате, можем да се засечем Laughing
Май само ние досега не сме спали от 22 до 06 - аз се радвам че поне сме на само едно нощно хранене - в 2 или в 3 през нощта.

Надявам се времето да е хубаво в събота и неделя и да сме по цял ден навън. За съжаление няма да можем да дойдем на срещата в западния парк, защото имам час аза козметик точно по това време, ама после ще се разходим в Борисовата градина/Че в Лозенец ми е козметичката/, ако има някой за там? Hug
Еля, купихме музикалното легло, ама се видяхме в голямо чудо, не можем да го сглобим, можеш ли да помогнеш с указания или с нимка  отблизо на сглобеното легло???
Да допълня за белещата се кожа - на нас много ни помага балсама на доктор тайс - веднага минава всичко, и зачервявания и пъпчици /татакото постоянно целува Борис по бузите/и лющеща се кожа- предписа ни ги педиатъра и е наистина вълшбно

# 233
Васида ще помоля мъжлето довечера да го снима как става горе долу. И ние тогава се видяхме в чудо. Ще гледам довечера да кача снимките.

Ние се спретваме да ходим навън, нещо не си свърта.

# 234
  • Ловеч
Никита ще се опитам да отговоря на въпроса за болничните. Общо болнините са 135дена като има 45дена преди термин от личният лекар, 42дена след раждането от болницата, евентуално някой ден за преносване от болницата и остатъка до 135дена/календарни/ от бебешкият лекар. Има срокове за подаване на информацията от болничните, както и за внесените осигуровки за месеца/което явно не се спазва, но пък се наказва/.
На основание чл.23 от Наредбата за изчисляване и изплащане на парични обезщетения и помощи от ДОО - Паричните обезщетения и помощи се изплащат от ТП на НОИ на правоимащите лица-осигурените лица, самоосигуряващите се лица и лицата по чл.13 в срок 15 работни дни от представянето в съответното ТП на НОИ на документите по чл.3-8, 12 и 15 по декларираните от тях лични разплащателни или спестовни безсрочни банкови сметки, въз основа на данните от декларациите по чл.8.
               Съгласно чл. 10, ал. 1 от НИИПОПДОО -  Документите по чл. 3-5 и 8 се представят в съответните ТП на НОИ и в техните филиали след подаване на декларация - образец № 1 по чл. 3 от Наредба № Н-8 от 2005 г. за съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите, осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица (обн., ДВ, бр. 1 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 7 от 2007 г. и бр. 8 от 2008 г.) в следните срокове:

1. от работодателите, осигурителите и техните клонове и поделения - за всеки календарен месец, не по-късно от 2 дни след деня на изплащане на дължимите възнаграждения или на част от тях, а когато възнагражденията са начислени, но не са изплатени - не по-късно от 2 дни след последния ден на месеца, през който е извършено начисляването;

Човекът, който неимоверно много ми помогна в изясняването на моя казус се казва Ангел Карагьозов и смея да твърдя, че е един от малкото вършещи си съвестно работата. Отговори ми много бързо, точно и подробно/което предотврати проблеми с изчисляването на сумата, че нямаше и да го хвана даже/. Смотани или не, счетоводителите трябва да си свършат работата. benefits@sofia.nssi.bg това е електронната поща от която отговаря.

Зелено човече утре дават дъждовно време, дано не се окажат прави синоптиците.

Ние вчера изкарахме целия ден навън от 13.30 до 19.30, с едно прекъсване за хранене и преобуване. Днес смятам да го повторя.
За разлика от прекрасният ден, нощта беше ужасна. Мрънкане, пъшкане и реване до 10.45, дори Аналгин пих, че ми се пръскаше главата вече, такъв зор че на рев го ударих и аз. Сега спи като ангелче, може ли такива работи. Вече не спи, обади се  #Crazy  

Добавка: снощи някак се справихме с къпането в корито, просто го държа за да не се нагълта здраво с вода, че много се върти

# 235
Оле ronja77  много ти благодаря,че аз каквато съм  ooooh!.Тогава минавам на инфаколик и дано се оправим,не знам дали може да му помагам така с термометъра,да не би да свикне и после да не може да се изходи,а иначе е голям зор и от това напъване така повръща  ooooh!,педито ми каза,че няма проблем,но знам ли  newsm78
Ех,че не ми се иска да ставам сланата в твоята градина,но Инфаколик и Лефакс също са симетикон,само дето са на други фирми.Ако искаш,направи малко почивка и после давай по-рядко.
хаха забелязах,че и те са такива  Mr. Green,но за наше щастие днеска си сварши работата омазан до ушите,дано вече се оправи,ако не ще му ги спра,то с тях без тях все тая  Laughing

# 236
Момичета Hug аз отивам на купон в пловдив. Без деца Mr. Green
Ще чета и пиша пак в понеделник че сега оправям багажи Joy

# 237
  • София
Здравейте пак от нас. Е* ти и ваксината, и чудото.... Втори ден е такава киселица, че няма накъде... кой каза, че спели след ваксината - явно на него му е наопаки - хич не спи и много мрънка и плаче...

Искам да питам всички, на които бебетата се гушкат/спят върху тях, па дори и за малко. В каква поза го правят? Калин почти винаги е много свит и надупен, когато се гушка. В Закрила аз докато бях при АГ една сестра като го видяла и казала на майка ми, че това било "ембрионална поза" и не било хубаво, как е при вас? Иначе след кърмене и оригване той заспива върху мен, но е по-опънат....

Я да питам и за разходката нещо. Днес специално си правих експерименти, обаче Калин не благоволява да спи в количката, ако аз не ходя. Номерът "пия си кафето и ръчкам количката напред-назад" не действа, а почти веднага, след като количката спре, Негово Величество се буди и мрънка.... успокоява се само с гушкане върху мен....

glafira
Hug Кога ще се класираш за среща Simple Smile

shushi_13, обезщетението за 15-те дни отпуска на бащата се получи много бързо при нас.

Айрис, за главобол вземам Солпадеин - било на основата на парацетамола, но е разтворитмо и бързо действа  Peace

Шу, весело изкарване

ВТОРА ОБЩА СОФИЙСКА СРЕЩА: 25.04.2009 Г.: СЪБОТА: В ЗАПАДНИЯ ПАРК, ЦЕНТРАЛЕН ВХОД, 14 ч.   АКО НЕ ВАЛИ!!!    зелено човече + Калин; Росикв + Стела + Тати; Тони_ст + Рая + Тати, Дърта маймуна, Елвинг, Айрис, Вероники + цялото семейство, ?кикоимери, ?Елг + Елия
ПРОМОЦИЯ: Който желае, може да получи мандаринка (в кофичка от кисело мляко, защото ми свършиха саксиите  Embarassed ), но трябва да каже предварително, за да знам колко да донеса на срещата. Отгледани са собственоръчко от семка и в момента са високи около една педя. Сандъчето, в което ги гледах, им е вече малко, а нямам място за по-голямо  Embarassed .
Списък: Тони_ст, Россикв, ?Елг

# 238
мери ние сме 3500,та май ние ще настигаме,да си похваля от вчера сме на памперс 2 номер Crazy днес ни показаха как да слагаме лепенката,макар и да не бях купила каквато трябва,но то в тоя тъп град няма никъде точната лепенка newsm78 хайде ние излизаме 1stroller

# 239
Ивема, не ги познавам много дофторките от МД, но е идея да ги ползвам, ако имам нужда от повече внимание.

Зеленко, за количката - аз понеже не смея да го вадя от количката, ако е затоплен и навън е хладно, винаги оправя, нещата с биберон и друскане. Някак си двете заедно винаги го успокояват. Бибата я ползваме почти само за разходките навън и като сме някъде, където не мога да го успокоявам с гушкане или гърда.

Общи условия

Активация на акаунт