Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 300
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
Декларацията за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане може да си я изтеглите от сайта на НОИ (от менюто в ляво избирате "Парични обезщетения и помощи"),след това избирате най-горе "Парични обезщетения при болест,майчинство и трудоустрояване"и от менюто избирате "ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни".

Мъжа ми обаче я е намерил в книжарницата до НОИ(работи отсреща).

# 241
сега се прибирам от разходка и пред блока в градинката е малък ад- ученици, деца пищят, ужасия. Но това не беше най- лошото- станах свидетел на това как майка ругае детенцето си на 1г, че е просто, че пищи и т.н.  #Crazy Боже, ама то какво е виновно, че е гладничко и че не може да яде чисто (то аз на 26г се правя на прасенце като ям). Друга пък тръгнала навън без да му вземе яденето и обеснява как ще иде да му вземе зрънчо (поне солетки или бисквитки, ама не). Направо съм втрещена.

# 242
Здравейте и от нас,
и ние току що се прибираме от разходка, времето е супер.
Има ли мами, които посещават парка, който не знам как се казва, но се намира зад Билата на Опълченска и Симеон.
Ако има такива мами казвайте да се разхождаме заедно  Hug
 На нас почна да ни пада косичката Shocked , дали е нормално?  newsm78

# 243
Това мойто, не е човек ooooh! В парка мааме гащи от 12.40, преди малко се прибрахме - е, как не мигна това човече да прекьори малко, все гледа, поне беше тих...до едно време. После подтичвайки, с той с биба, аз с дрънкалка и с рееееев се прибрахме. Викам си, сигурно глад е уморил добитъка, да ама не  Naughty врещене, пискане. Друс- друс, нищо не помага, обърнах го по-корем в позата" кацнало маймунче на клонче" и така спи вече 20 минути. WhistlingА в 5.30 по принцип трябва да яде, щото днес сме от ранобудните и първото ядене беше в 5.30 та вървим с половин час по рано.

# 244
Леле Цветии.. Crazy Поне можеш се надява,че ще спи нощес.. Какво да кажа аз днес,излязохме на разходка в 13ч.(веднага заспа в количката),върнахме се в 15.30ч.(междувременно я премествам от количката в коша за кола и така катеря стълбите до нас),сега е 17.45 и още спи!! Shocked Незнам колко хранения и междинни поцоквания е изпуснала,но знам че тази нощ няма да се спи... А каката идва за уикенда,та хем ми е радостно,хем ми се реве..

# 245
Момичета, дребната вече втори ден не акала! Пие Фризолак, личната лекарка каза да взема Фризовом! Мен нещо ме влече към Розов Хип! Майките имали същия проблем с бебчетата, какво беше вашето решение?

# 246
<dudolina> нормално е,и нашата пада малко по малко,все намирам косъмчета по дрешките му,ама е нормално

Elg   Shocked кви са тези майки,то и аз се нервя понякога на мойто че се цапа като яде,ама то дете,може ли да те разбере,пък и каква ми е работата-да го храня и да го пера Peace

ние докато излезем и веднага заспа,нямам думи,много му е хубаво на чист въздух,днес ми пристигна кенгуруто което поръчах от продавалника,пише от 3.5 до 9кг,но не написали майката колко трябва да е newsm78 защото на мен май нещо ми е голямо,стягам до край ама пак са ми дълги презрамките hahaha

# 247
Моя син вече съвсем ме изумява!Имам чувството,че само чака да стане време за храна(той сам си направи 4 часов интервал още от първата седмица)и да заспи,при положение ,че е хленчил,ревал,кокорил се е през предходните 3 часа...Значи,точно половин час преди храна заспива.По-стресиращото е това,че напоследък надава кански писъци след кърмене(не на всяко) и след това се кокори поне час!Със сигурност не е гладен,наддава ритмично,никога не е повръщал.Вече се чудя какво му има?!

# 248
  • под кривата круша
Момичета, помагайте! Постоянно се страхувам да не съм контузила бебчо-малко по-нечевръсто да направя нещо и откачам я главичка да не съм ударила, я вратле. И се почва рев, хваща ме някакво диво чувство на вина #Crazy Абе ужас, вече не мяза на следродилна депресия, а на параноя. И най-често към 17ч. ме хващат лудите, сутрин съм ок. Ето на, днес я разхождах, на един бордюр по-рязко вдигнах задните колелета и мишока като писна, викам край, подскочила е и и се е набило вратлето! И оттам в офиса на мъжа ми и пак рев. Обяви ме за луда. Кога минава туй нещо?
ronja77, и ние така-сама си създаде 3-часов режим, обаче току се нахрани и почне да се блещи. Така минават средно 2 часа, на третия почти я приспивам и пак иде време за храна. Рядкост е да заспим след хранене Tired.

# 249
Момичета, дребната вече втори ден не акала! Пие Фризолак, личната лекарка каза да взема Фризовом! Мен нещо ме влече към Розов Хип! Майките имали същия проблем с бебчетата, какво беше вашето решение?
С Фризовома Радо акаше 1 път на ден, имало е дни в които е пропускал, но след това хубаво се омацваше Laughing От вчера сме на Розов Хипп, но ми е рано да направя коментар.Това което ми направи впечатление, е че днес за сефте имахме почти 4 часова пауза между храненията, на 2 пъти.Първият път яде в 10, след това в 2, и после в 6.Сега за "вечеря"изцока 60 гр., много ми е интересно кога ще се събуди да яде.Дали го засища повече от Фризовома, незнам... Rolling Eyes

# 250
Честит имен ден на всички носещи имената Живка,Живко и техните производни! Да сте живи и здрави всички празнуващи днес!!!

cheers Drunk

# 251
  • София
 Мами, днес пробвах слинга, обаче моят човек по никакъв начин не приема главата му да влезе в джоба и да няма видимост, а начините за връзване, при които се подава главата, все са в седнало положение, т.е. за по-големи деца. Аз ли нещо не правя като хората или просто не всяко дете става за такова носене? Мислех със слинг да ходим утре на срещата, че да не мъкна количка, ама май няма да стане.

# 252
Есме,не знам ти точно колко зле се чувстваш,но аз вече успях да се срещна с психолог...Не че час и половина разговор ми е решил всичките проблеми и ми е изтрил депресията с вълшебна пръчка,но определено се чувствам по-добре.Това не го казвам като препоръка,а като успокоение,че има и по-зле. #Crazy

# 253
Здравейте мамита Hug
Аз днес сефтосах разходката в Плевен сама без мъжлето, тъй като той замина на вилата - бригада за почистване си спретнаха по мъжки Wink Да ви кажа доста добре се справих, ама така е като не е необходимо да използвам градски транспорт и всичко ми е близо Peace Пък и  Алек спа през цялото време- 2 часа. Като се прибрахме го нахраних и след 3 часа рев и кокорене чак сега заспа като трябва да го къпем вече ooooh! Сега го чакам да се събуди, за да го изкъпем със свекървата, да го нахраня и да го хоризонтирам  Simple Smile
ronja77  май и мойто зверче редовно го прави тоя номер yes

Да ти кажа съм чувала, че от Фризолак бебчетата се запичат. Ние сме на смесено хранене и АМто е Фризовом и наистина от известно време Алек ака сериозно веднъж, най-много 2 пъти на ден.

Есме, бебчетата са по жилави от колкото си мислиш, важното е да придържаш главичката кога се вдигат. Аз като видях как акушерките ги размятат в родилното направо се шашнах, но те точно това ми казаха. И аз самата изпитвах ужас, но това беше в началото, първите няколко дни до седмица. Сега вече ако видиш ка си го нося Rolling Eyes Просто гледай да се успокояваш, че бебчо като плаче не винаги го прави, защото нещо му има Hug

Роси и на мен ми се искаше да се видим на срещата, тъкмо щяхме да запознаем и бебоците, но нищо - следващия път, тъкмо и те ще са по-общителни вече Hug

# 254
Привет! Hug
И ние вече сме чисти, минахме чистата молитва днес, а Марти вече е присъединен  към стадото на бог, така се изрази отчето по време на молитвата, а аз би трябвало да съм чиста, макар, че още си цапам превръзката.
Малкият спа през цялото време, дори и после на разходката в парка, за първи път ни беше, но проспа всички вълнуващи моменти. Joy
Доволна съм от свещеника, молитвата не беше излишно дълга, приятен човек .... оставих червено вино и погача, а и един червен карамфил пред иконата на Богородица, това аз си го реших, нищо не са ми искали.
Честито на всички с месечинки! newsm51
Много ми се иска да дойда на срещата утре, но може би ще го оставим за следващия път, да не пришпорваме нещата, все пак днес ни беше първата малка разходка.
Ето  и нови снимчици от нас: http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11800725

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 15:40 от dobro_nastroenie

Общи условия

Активация на акаунт