Съжителство без брак и бебе на път

• 14 014
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
Попълва се една декларация и така.Обаче за най-сигурно питай в болницата където ще раждаш.

# 46
Няма смисъл да се ходи до нотариус,  може и в общината да се припознае, разликата е, че в общината не се плаща  Rolling Eyes

# 47
В болницата ще ти кажат искат ли декларация от таткото или не

# 48
при нас не искаха нотариална заверка само бащата се подписа на докомент че ги припознава и това беше

# 49
Поинтересувай се как стоят нещата в болницата където ще раждаш.
Всяко болнично заведение е с различна практика.Като четеш мненията ни тук едва ли ще ти стане ясно какво изискват в твоята болница.

# 50
  • София
Моля, кажете ми правилно ли съм разбрала - Детето първо го записват на името на майката, а после бащата го припознава? Това в какъв срок трябва да стане? Детето се записва на адреса на майката по лична карта и след припознаването си остава пак така. Правилно ли съм разбрала? Thinking

# 51
Моля, кажете ми правилно ли съм разбрала - Детето първо го записват на името на майката, а после бащата го припознава? Това в какъв срок трябва да стане? Детето се записва на адреса на майката по лична карта и след припознаването си остава пак така. Правилно ли съм разбрала? Thinking

Детето не го записват на името на майката, ако таткото отиде, докато бебето и майката са още в болницата и го припознае.
При всички положения детето се записва на адресът, който е и адрес на майката по лична карта.

# 52
При мен поискаха да бъде представена нотариално заверена декларация,че таткото признава детето,ако не се представи в срок на престоя в болницата детето придобива името на майката и след това трябва да се ходи в общината,ако бащата желае да го припознае:) но всяка болница си има своите си правила Simple Smile

# 53
При нас също го нямаше момента при нотариуса зависи от болницата не сме подпълвали никакви документи

# 54
аз като родих и записаха малката с моята фамилиа,таткото отиде няколко дена след като ни изписаха в незнам кое кметсво бе6е в пловдив за да го признае,и от там му дадоха акта за раждане,от болницата ги пра6тат там,ниамше такива нотариуси и там незнам си кви,в болницата 6те ви кайат

# 55
Да ние също си живеем така и не е никакъв проблем,скоро бях в болницата и попитах деловодителката как стои този въпрос,обясни ми много подробно.Вариянтите са два или когато родя таткото да е там и да се удостовери с личната си карта и да си даде името на бебешока или ако искаме да отидем при нотариус малко преди да родя и нотариялно да се запише,че той е бащата.Както няма и проблеми при членуването на бащиното име,както искаме така може да се запише детето.

# 56
Наистина е най-добре да провериш в болницата, в която ще раждаш. Аз раждах в 1АГ "Света София (бившата Тина Киркова). Искаха нотариално заверена декларация от бащата, че ...

Долуподписаният (...трите имена, ЕГН и л.к. на таткото), декларирам че детето, родено на (..дата на раждане ...) от (...трите имена и ЕГН на майката) е мое дете и желая да се казва (...трите имена на детето)

Това беше декларацията, която искаха в болницата. Успешно раждане и здраве детенце!!!  bouquet

А защо просто не се подпишете бе хора и да си спестите тези разправии     ......долоподписаният .............че това дете е мое.............Пълна глупост  #Cussing out

# 57
  • BG
Питай директно в болницата в която си решила да раждаш. Има го и този вариант, който е споменала raichetodb, но пък при нас нямаше ходене при нотариус. В родилното, жената която записваше бебетата беше оторизирана да извършва тази услуга на място, така че може и при вас така да стане, пък и да не се разкарвате излишно  Peace

Аз родих в София, в Майчин дом, и при нас беше така! Не сме ходили при нотариус.

Леко бременеене и раждане!    bouquet

# 58
  • BG

А защо просто не се подпишете бе хора и да си спестите тези разправии     ......долоподписаният .............че това дете е мое.............Пълна глупост  #Cussing out

Всяка от нас има право на избор дали да се омъжва или не. Не мисля, че въпроса е "за" и "против" брака, а какво да се направи при липса на такъв!  Peace

# 59
pri nas gi popalniha v klinikata bez majami da hodi pri hotarius

Общи условия

Активация на акаунт