Епилепсия-тема7

• 49 974
  • 644
  •   1
Отговори
# 195
оо,ако е същата лекарка,която до скоро правише  еег в педиатрията и аз не съм много доволна от нея
но пък сега да намериш сестра да ти направи еег и доценката да е там да го разчете,то си е направо на късмет
но аз си мисля,че ива трябва да я знае дали е същата лекарка,защото и те ходят там
това е мое мнение и никой не ангажирам с него
може да си направи второ мнение с някой друг специалист-напр.Алексиев

# 196
Професор Алексиев е добър епилептолог ,но не е детски невролог! Peace
С добро име ,като детски невролози -епилептолози се ползват доц. Божинова,д-р Литвиненко и д-р Христова!

# 197
Ванче,Сиянка това е за вас:
Не позволявай на онова, което не можеш да правиш да пречи на това, което умееш. Успехът е да получиш каквото искаш! Щастието е да харесваш, каквото получаваш!!!

# 198
  • Варна
Аз пък не мога да кажа нищо лошо за Попова, но не мисля, че тя е точния човек за поставяне на диагноза. За еег става, на нас винаги ги е разчитала правилно.
МИРО И ПОЛИ аз не мисля че е много трудно да намериш сестра и доцентка едновременно да се направи еег и да се разчете. Всеки вторник и четвъртък това може да стане в поликлиниката където преглежда Литвиненко.
Професор Алексиев е добър епилептолог ,но не е детски невролог! Peace
С добро име ,като детски невролози -епилептолози се ползват доц. Божинова,д-р Литвиненко и д-р Христова!
Ванче напълно съм съгласна с теб. Peace

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 23:28 от siqna.muk

# 199
Зависи колко е голямо детето , виждала съм да ходя при него и деца около 3-4 клас, но не по малки.
Но за информация сега и консултациите при него са платени/май бяха 40 или 50лв./, преди време беше платено само ЕЕГ-то сега всичко защото не работят със здравната каса.

# 200
сияна,точно с това се сблъскахме сега като бяхме на преглед
юли трябва отново да ходим и тогава няма да има лекар,който да разчита ще е отпуска
иначе съм напълно наясно ,че преди имаше всеки вторник и четвъртък
от 1г6м ходим на всеки 3 мес и съм напълно наясно кога и какво има

# 201
Е ,какво излиза ,че при нас е най-добре ,а!
Нашия невролог си има определени дни от седмицата само за ЕЕГта,сестрата ги прави ,а той си ги разчита в момента! Simple Smile
Само лошото е ,че ако се случи да подновяваме протокол а той е в отпуск,поне месец си закупуваме лекарствата на свободно ,добре ,че за сега са поносими цените!

юли трябва отново да ходим и тогава няма да има лекар,който да разчита ще е отпуска

За кой лекар става дума ,че ще е в отпуска ,лекуващия или този който ви разчита ЕЕГто!

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 10:57 от Vanq 66

# 202
Здравей Миро и Поли за Литвиненко ли става на въпрос или за доц.Владимирова че няма да го/я има юли- целия месец ли?Не става ли да отидеш в края на юни или началото на август!Ако става въпрос за Литвиненко ще е добре да знаем кога е в отпуска,аз безтуй честичко му се обаждам да го питам за някои неща които давам на сина ми.Сияна ,аз,Ива също сме при този невролог.Аз вече му се обадих и се разбрахме с него.

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 13:59 от emа-диди

# 203
  • София
При д-р  Литвиненко платеното ЕЕГ е 35 лв. а при доц.Божинова 40 лв.Само не ми казвайте , че отделно се плаща и за прегледа  Thinking ние не сме плащали пък и никой не ни поиска. Simple Smile

# 204
Не миличка прегледа не се плаща при Литвиненко с направление а еег-то се плаща при Владимирова
и аз всеки път си го плащам на три месеца макар че сме се диспансезирани. Hug Peace

# 205
При доц. Алексиев ЕЕГ с консултация е 60лв. да не се изненада някой като отиде,защото аз честно казано бях изненадана скочило е от 25лв на 60лв  Crazy
Но като си на зор ще плащаш Tired

# 206
  • Варна
Ние също сме динспансирани при Литвинеко и не плащам за преглед, а за еег всеки си плаща там. Пък и който и лекар да е в отпуска, не са се свършили невролозите в София толкова че да няма кой да разчете едно еег. Литвиненко също разчита еег-та.

# 207
krisiki,ние сме при д-р Литвиненко и прегледите са ни също безплатни без да носим направление,защото сме диспансеризирани. Ходим на всеки 6 месеца като един път годишно правим еег-то безплатно а другия както казваш  плащаме 35лв.

# 208
Аз съм изпуснала цяла тема, чак сега се вклювам, направо скандално от моя страна. Но напоследък ми беше много зор, с големия пак се мъкнем по доктори (след счупения крак сега се установи, че не вижда добре с едното око, сега му лепим по 4 часа на ден другото и носи очила).
Трябва да ходя да работя, но исках да споделя с вас нещо, което вчера получих от Doose syndrome групата, на която съм член покрай Руби.
Преведох го доколкото можах, оригинала съм сложила на http://sarajk.multiply.com/journal/item/29/29

Добре дошли ... в Холандия (от Emily Perl Kingsley)
Често ме молят да опиша усещането от това да отглеждаш дете с недостатък - да се опитам да помогна на хората, които не знаят какво е това да го разберат, да си представят какво е. Ето как изглежда то:

Когато ще ти се ражда бебе то изглежда като планиране на вакация - до Италия. Купуваш си цял куп наръчници и правиш невероятни планове. За Колизеума. За Микеланджело. За гондолите във Венеция. Научаваш няколко полезни фрази на италиански. Всичко е много вълнуващо.

След месеци на нетърпеливо чакане, най-накрая денят настъпва. Опаковаш багажа си и тръгваш. Няколко часа по-късно, самолетът се приземява. Стюардесата идва и казва "Добре дошли в Холандия"

"Холандия?"питате вие. "Какво имате предвид с Холандия? Аз потеглих към Италия? Аз би трябвало да съм в Италия? През целия си живот съм мечтал да отида в Италия".

Но е имало промяна в плана. Самолетът се е приземил в Холандия и трябва да останеш там.

Важното в ситуацията е, че те не са те закарали на някое ужасно, отвратително, противно, пълно с болести място. То е просто... различно.

Така че просто трябва да излезеш и да си купиш нови книги. И трябва да научин нов език. И ще срещнеш цяла нова група от хора, които иначе не би срещнал.

То е просто различно място. То е по-мудно, по-малко впечатляващо от Италия. Но след като си бил там вече известно време, поел си дъх, огледал си се... забелязваш, че Холандия има мелници, има лалета... има даже Рембранд!

Но всеки е зает да отива и да се връща от Италия!
И да говори колко прекрасно са си изкарали там! И през целия остатък на живота си ти ще си повтаряш: "Да, това трябваше да се случи и на мен! Това беше и моята идея!"
И болката от това няма никога, никога, никога да не изчезне, защото болката от загубата на тази мечта е много важна.

Но... ако изкараш остатъка от живота си страдайки по факта, че никога няма да можеш да отидеш в Италия няма да имаш възможността никога да се насладиш на много специалните, прекрасни неща... в Холандия

# 209
Литвиненко ще е в отпуск май
а доц.Владимирова юли
няма как да отида по-рано или по-късно защото тогава ще ни се издаде нов протокол
плаща се само еег
но смятам да го направим в Детско здраве и Литвиненко ще си го разчете

Общи условия

Активация на акаунт