Епилепсия-тема7

• 50 382
  • 644
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
pepi1963 искам да те поправя ако може, надявам се няма да не се разсърдиш Peace. Тази ангина не е херпес-ангина, а е херпангина. Няма нищо общо с херпесите, нали знаеш че те са ми слабост. Херпангината се причинява от коксаки вируси.

# 376
Никики,херп ангината е страшно нещо!
Обрината е цялата устна кухина ,и отива и към гърлото ,че и на долу ,а при вас е засегнала и ушите! ooooh!
Няма място за опити и изчакване! Naughty
ооооо да видях аз, докато писах предишния си пост Крис нямаше Т и си помислих, че се се оправим (а нали и тази същата УНГ ни обърка предния път, че има Скарлатина  Sick ..знам ли?), но малко след това вдигна рязко 39Т и гледай как тичах до аптеката! Crazy
Още в 12ч. й купих Аб (след консултация с Делиганева дали е съвместим с Конвулекса) и й дадох първата доза.Т-те които вдига от сутринта са доста сериозни и да не мога да рискувам.. Sad

# 377
Хей ,днес на нашата лекарка й пуши главата от нас! Wink Laughing  bouquet

# 378
Хей ,днес на нашата лекарка й пуши главата от нас! Wink Laughing  bouquet
Laughing

# 379
  • гр.Гоце Делчев
Сиянче ,не се сърдя че ме поправяш зная че си специалист,аз честно си признавам ,че не разбирам много от тези неща и понякога бъркам едното с другото JoyНадявам се дечицата да са по -добре Hug

# 380
Честито ти абитуриенка ВАНЧЕ! newsm51
Мила моя приятелко,нека оттук нататък ПЕТЯ
да има куража да реализира всичките си мечти,да има късмета във всичко да и върви, да има вяра, че хубавото тепърва и  предстои, да бъде винаги красива  както сега, любов в живота да я шемети, да бъде щастлива  както пожелае тя и тъй да е до сетнини!!!

Мила Петя, smile3525
                     Красивата принцеса на бала бъди
и сърцата на всички момци плени.
И нека в живота винаги да ти върви
и студентка още тази година стани.

# 381
O,мила Еми благодаря ,но ни предстои още 1ден изпълнен с много притеснения относно бала!
В понеделник ще е върховния момент! Simple Smile

# 382
Ванче,честита ти абитуренка и от мен  много  да ви радва и много късмет и желая.
И аз утре ще си имам абитуренка  живи и здрави а след някой и друг месец и студенка пожелавам на всички вас да изпитате това  прекрасно чувство.

# 383
Миличка Ванче незнаех мислех че е утре,но все пак важи и за понеделник!

# 384
pepi1963 да си призная честно и аз не знаех какво е Херпангина и отит  Crazy , а си помислих, че щом предния път същата ми каза, че Крис мина Скарлатина (а нямаше) може да се е объркала и сега.Но когато, започна пак с Т...не исках да рискувам.аз споделих с Ванчето ще споделя и с вас..днес, въпреки, че й бях дала АБ, Крис както седеше в хола на фотьойла се загледа в секцията.Лицето й замръзна и реших да й извикам, след няколко вика 'Криста...Криста...Криста..." и като видях, че не реагира я подбутнах и след близо 4-5 секунди ме погледна и сякаш не знаеше къде е !..Това е то, разболява се за втори път от средата на януари до сега и двата пъти след като я пускам на ДГ...сега съм пред парадокс - дали да я отпиша?Хем когато е там дърпа за седмица с месеци в развитието си (понеже е горе долу според мен в развитието колкото е племенника ми на 2г.), хем с тези безобидни вируси винаги става сериозно положението...вече неистина не знам? Cry

# 385
  • гр.Гоце Делчев
Ники аз имам внук на 4 години и той като го пуснем на ДГ се разболява особенно зимата макар ,че иначе няма здравословни проблеми.Явно в ДГ всички деца пипват вируси едно от друго.Така ,че и ние го пускаме от време на време на училище.Наистина децата в ДГ се развиват по-добре.Учат песнички,стихчета.Докато в къщи човек не може да се занимава толкова много с тях,ь и учителките си имат по добър подход към децата.

# 386
Ники,и пред мен също стоеше тази дилема!Ти сама ще избереш най-доброто за детето си!
Диагнозта епи я добихме на 4год т.е до този момент си ходеше на градина целодневно,не бих казала че боледуваше повече от батко си например.И после сякаш всичко се сгромоляса..не го пуснах 3мес на градина от страх да не се разболее,а и незнаех дали въобще ще е добре да ходи!
След множество разговори с Делиганева реших да го преместя в санаториалната градина-реших че там все има лекар и все пак по-компетенти!Благодарна съм на разбирането което срещнах от страна на г-жите и директорката на градината ни,които предложиха да опитаме сина ми да си остане в градината,че все пак ще има по-малък стрес когато е в позната среда,със своите другарчета.
Да спомена също,че мед. сестра беше тази която настояваше да преместя детето,че не можела да поеме отговорност,да не би да се случи нещо,че не може да дава лекарствата/обедната доза/.Та стигнахме до компромисното решение да ходим на градина до обед.И така вече 2год.Мисля,че това беше най-добрия вариант за детето ми.От болестите верно не може да избягаш,но с това ходене до обед мисля,че боледува много по-рядко от преди когато ходеше до 16ч.
Големия ми страх беше шарката.Е и нея я изкарахме и то я донесе точно малкия та зарази и батко си.Повече търпение и кураж ти желая!А имай впредвид,че няма как да ги опазим от вирусите/за съжаление/!И до магазина може само да отскочите и пак да си лепнете нещо.Запази самообладание и се опитай да не "психясваш" Hug

# 387
Майчета, с голямо съжаление се присъединявам към вашата темичка. Само че не като майка, а като сестра. На братчето ми току що поставиха диагнозата. Аз бях на 18 когато той се роди и го чувствам почти като мое дете. Преди месец някъде получи първия гърч, оттогава последваха още няколко. Прави ги само нощем. На другия ден не помни нищо, но е уморен и отпаднал. Хубаво, че спи с баща си в една стая иначе сигурно нямаше и да разберем какво му се случва. Той е на 13. Майка ми го води при двама лекари, единият от които е д-р Литвиненко. Предписаха му Ламиктал. Според доктора има 70 процента шанс да се оправи напълно. Но това е божа работа.  Praynig

# 388
  • София
Бяхме в болница ЕЕГ - чисто кръвна картина много добра ,скенер добър ,серумно ниво на конвулекса 400/мг/24 ч.- 618.4 -добро.Уж всичко е наред и преди малко Марти ,както си спеше получи припадък към 4-5 мин. очите обърнати на горе отпуснат и неадекватен. Sad   Confused Confused
Случвало ли се е така на някой?Изтормозих Ванчето на скайпа , но я оставям , че утре има абитуриентка  bouquet

# 389
  • В къЩи.
Бяхме в болница ЕЕГ - чисто кръвна картина много добра ,скенер добър ,серумно ниво на конвулекса 400/мг/24 ч.- 618.4 -добро.Уж всичко е наред и преди малко Марти ,както си спеше получи припадък към 4-5 мин. очите обърнати на горе отпуснат и неадекватен. Sad   Confused Confused
Случвало ли се е така на някой?Изтормозих Ванчето на скайпа , но я оставям , че утре има абитуриентка  bouquet

Пристъпите на сина ми са такива,но последните бяха по мах 2мин,а преди  4 до 5мин и след това беше в едно състояние ....видимо спи,но не е реагира на нищо и при пробата със светлината на очите не реагираше.Неговите кризи са винаги по време на сън.

Общи условия

Активация на акаунт