Епилепсия-тема7

• 50 002
  • 644
  •   1
Отговори
# 75
Ами ,ако се забавят с този входящ номер ще я открият по лесно! Peace

# 76
Да кажа и аз за портоколите:значи понеже и ние сме на кепра,първия ни портокол наистина мина през комисия но в града.В нашата каса и чакахме около седмица.Дадоха ни и на нас входящ номер с написан тел. за справка.Следващите портоколи за същото лекарсво ги заверяват веднага.Само носиш новия и стария.А до Софийската РЗОК отиват на комисия,когато се изпише и втори портокал за скъпоструващо лечение.Така поне ми обясниха от касата,когато се наложи да пием и Ламиктал с портокол.И аз предпочетох да си го копувам,а не да чакам месец за одобрение.Това беше по -миналата година.Сега как е незнам...но едвали са се промеили нещата. newsm78

# 77
момичета имам въпрос-детето ми е на 3 месеца вече, и е освободено от ваксинации.как се справяте с това,а когато има истинка или просто вдигне температура и е болно.страхувам се ,че може пак да получи гърчове.засега с депакина са овладяни ,но евентуално,ако се разболее....

# 78
  • Варна
renetageo не знам защо се притесняваш, абсолютно всички деца с такива проблеми са освободени от ваксини, дали ще има ваксина или няма същата  работа, като ще се разболя ще се разболее, като няма ваксини дето не означа че ще прави гърчове това са глупости. А за настинките ще го пазиш повече, няма да го събираш често с деца който ходят на детска градина или на училище и вероятността да се разболее ще е по малка, пък за случая и ако се разболее все пак си имате личен лекар, всяко дете се разболява.. Моето дете е на 1 година има само трите ваксини в родилното който са, от там натъка нямаме никакви ваксини еми мога да ти кажа че не ми се разболява, нито пък като ми вдигне 38 температура прави гърчове. То трябва да е много висока температурата че да направи гърч, пък и при такава температура всеки един здрав прав и корав човек може да направи гърч.

# 79
Здравей Ренета аз също мисля че няма толкова място за притеснение,Сияна е права трябва да си по внимателна да с контактите с хората.Като се разболее ще закараш детето на личната ви лекарка която ви следи от самото начало и примерно ще ви изпише антибиотик или хомеопатично сиропче но винаги следи листовката дали е подходящо за епилепсията,за температурата панадол или нурофен и свещички се запасяваш в хладилника и така.Всички сме минали през тоя път.Моя син е на 3 годинки до първата годинка са му правини ваксини и да ти кажа не се се разболявал често освен като вадеше зъби,а тази зима да ти кажа въобще не се е разболявал но не съм го събирала много с хора за да го предпазя.Давам му хомеопатични продукти и клеева тинктура но винаги първо се допитвам до лекар нищо не права на своя глава.Успокой се ако нещо те притеснява ние сме тук питай ако може ще помагаме. Hug

# 80
  • В къЩи.
Здравейте, имам едно вьпросче понеже виждам ,че коментирате ваксините, всички ли сте освободени от ваксини? На нас никой не ни е казал такова нещо,до сега са му слагани всички ваксини.Последните му сложихме миналия месец,а следващите са май на 4 год.
Проблем ли е ,че сме ги слагали  newsm78
Днес се видях с невролога и от утре включваме Топомакс Прибрахме се чак в 21ч от болницата и нямах време на го купя,а забравих и да питам ,какво мога да очаквам от него  newsm78

# 81
  • София
Здравейте на всички Hug.Писах в предишната тема и мислех , че няма да ми се наложи вече да пиша, но синът ми пак направи този път 7 мин. припадък много по-различен от втренчването първия път.Днес направихме второ ЕЕГ (първото беше при д-р Литвиненко и беше всичко о.к. и в норма) днешното е при д-р Божинова и уж пишеq че е нормална за възрастта ЕЕГ активност все пак има провокираща се от ХВ генерализирана пароксизмална активност Rolling Eyes Предписа ни Конвулекс до 19 когато ще му направят  изследвания .докторката ни даде 1 опаковка от сиропа но ме интересува евентуално ако не ни стигне намира ли се свободно този сироп в аптеките?Какви са ви отзивите за него , получават ли се някакви увреждания и т.н.Благодаря предварително за отговорите.  bouquet

# 82
Да сиропа се намира на свободно в аптеките и е около 8-9 лв.
Щом сте при доц. Божинова ,тя ще ви запознае с какво трябва да се съобразявате!

# 83
Искам и аз да попитам нещо.Криста си бе свикнала без памперс, но от как пие Конвулекс се изпуска и докато спи и докато е будна.Възможно ли е да има връзка сиропа с напишкването?
Благодаря предварително!  bouquet

# 84
докато пиете депакин и конвулекс правите ли гърчове???

# 85
  • Варна
Момичета да ви се оплача  Sad. Днес бяхме на ТЕЛК и не ни признаха някой от документите. Казаха ни че консултацията от невролога ни не била написана както трябва, изобщо не са обърнали внимание на основната ни диагноза ами се хванали само за епилепсията. На консултацията от Литвиненко като диагноза трябвало да пише херпес вирусен енцефалит с придружаващи заболявания микроцефалия, дцп и изоставане и там каквито проблеми имаме, а не Гранд мал припадъци с малки припадъци петит мал или без тях, неуточнени, и обективно състояние което включва всички проблеми които имаме и изброих по горе. Сега трябвало пак да ходим на невролог за консулт ама те тука във Варна са едни че направо можеш да се гръмнеш, при едната не искам да ходя че не се траем, другата пък изобщо не познава Ирена и докато я запознаем с всичко, а третия невролог изобщо не си вдигна телефона и аз реших да се обадя на Литвиненко поне той е точен и вдигна веднага, обясних му какво е станало днес на телка и той се по ядоса малко и каза че това което са ми казали са пълни глупости при условие, че има епикризи където е описана основната диагноза на Ирена и говорихме пак да ни напише консулт само че както го искат в телка. Абе ужас само излишни разкарвания и на очен трябва да ходим защото и от там не им хареса консулта и искат още един, от психолог изобщо не ни признаха консулта нямало нужда от него, защото психоложката не била нито невролог, нито психиатър и каквото и да пишело не може да се каже дали е реално защото Ирена била твърде малка да се определи изоставането. Иначе доктора който беше днес в телка, той беше сам, беше много готин обясни всичко и ни каза че това което ни кара пак да правим е заради протокола за да може да се признае всичко иначе ще се водим само с епилепсия. Но ние бяхме бесни днес, щото само трябва да разкарваме и Ирена с нас ще кажеш че чувал с картофи, а не дете все пак то също се натоварва и изнервя допълнително. Така ще като няма никаква организация, цялото ни здравеопазване е така и така ще си остане още много дълго за съжаление  Sad. Хубавото е че успях да отида до РИОКОЗ да занеса документите и да попълня молба за отлагането на ваксините, и лекарката се падна една много мила и разбрана и ми обясни че ваксините са отложени за една година и догодина пак пускам една молба и пак отлагаме за една година и така докато можем и не ни задължат за ваксините ама като му дойде времето за това тогава ще му мислим. Извинявам се за раздърпания локум ама съм бясна  #2gunfire.

# 86
Здравейте, аз се включвам пак да попитам нещо.Съжалявам че не пиша редовно и не получавате моята подкрепа.Но аз съм с вас и стискам палци всеки ден да е успешен ден, и за вас и за нас.Може ли някой да ми каже как най лесно да намеря Лаборатория Свинаров, без да се лутам в Александровска болница.Благодаря.

# 87
  • Варна
renetageo ние пием конвулекс и нямаме гърчове, но сме имали период още в началото когато сме пиели и конвулекс и фенобарбитал и имахме гърчове, но при нас се овладяха когато овладяха инфекцията която имахме. Целта на тия лекарства е да се подтисне гърчовата симптоматика, но не е изключено пак да има гърчове, при някой рядко, при някой често и се търси нов вариант или вдигане на дозата на сегашния медикамент или включване на още един медикамент за да се подтиснат гърчовете. Едно дете което е правило гърчове е предразположено пак да направи, но това е божа работа, всичко е относително. Гърч може да се предизвика ако има предразположение  от висока температура и то доста висока, от претопляне, от стрес и др.

# 88
  • Варна
renetageo пропуснах да те питам, вие нали бяхте в болница с неуточнена диагноза и щяха да ви транспортират в София. Какво стана с вас, каква диагноза ви поставиха,при кого ходихте в София и как е сега детето. Ако нещо не те притеснявам, ако искаш разкажи.  Simple Smile

# 89
siqna.muk ако знаеш как се плеснах по челото като прочетох! ooooh!..........няма да се ядосвам, че ще напиша нещо дето не трябва....ама не се оставяй...тъпаци..не им се давай! #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт