Епилепсия-тема7

• 49 998
  • 644
  •   1
Отговори
# 90
Не съм писала скоро, но сега да се включа в обсъждането на новостите.
За протоколите - Когато се приемат повече антиконвулсанти едновременно, вече документите се изпращат до София за одобрение от комисия и чакането е неизбежно Sad
Докато чакате, може да ви се издаде рецепта от невролога или от личния лекар, с която да закупите необходимото лекарство. Peace

НОВОто, което научих днес от невроложката ни по местоживеене, е, че в Стара Загора имат нов качествен МРТ апарат. Не мога да подкрепя с подробности. На нея са го рекламирали тези дни, та го препоръча на мен, обаче аз вече си направих уговорка със софийска болница и май месец ще правим изследването там.

# 91
докато пиете депакин и конвулекс правите ли гърчове???
Ренета за всеки е различно,зависи от вида на пристъпите ,дозата лекарство и изобщо всичко е индивидуално.
Лично при нас ,с депакина спяха абсансите ,но от почти от 2г. пак са на линия! Sad
Но аз си казвам това да е ,има и по лошо! Peace

# 92
  • Варна
nikiki как ще се оставя, аз толкова време ги търпя всички, че сега ли ще легна  Joy, няма да стане.
Пропуснах да напиша още нещо, питаха ни днес Ирена какво пие в момента и аз казвам че е само на конвулекс и от време на време ацикловир, който не е описан никъде. Доктора ми поиска рецептурата книжка и аз я дадох и гледа я, чете там пък аз не я използвам много отдавна, откакто спряхме трилептала. И доктора вика ами вие от декември нищо не пиете и аз гледам като утрепана  Joy при условие, че казвамче пием конвулекс. И почнахме да обясняваме че не ни се чака сто часа за печат в ЗК за намаление от 3 лв направо е смешно и че чак копие искаха от рецептура книжка, големи глупости.

# 93
siqna.muk, съчувствам ти за изтърпяното пред телк  Hug Не е честно! Не трябва да е така!  #Cussing out  #2gunfire Обаче всички тези "експертни" комисии в Б-я са съставени от хора, които много упорито ще те убеждават че едва ли не нищо ти няма и си отишъл да правиш навалица там, можеш да се справиш без тази помощ и в този стил...Ако носиш някакъв документ, дето може да е от полза- защо го носиш, това не им трябва; но пък ако липсва- ще те върнат да си го набавиш. За съжаление, трябва да се мине през този цирк, защото всяка помощ е нужна! Бъди хард там! Оплачи ни се тук! И успешно да е лечението на детенцето!  Praynig

# 94
  • Варна
plamak те няма какво да ме убеждават че при детето ми всичко е наред и че е добре, то е очебийно, че имаме проблеми. Така лесно не могат да ме убедят в нещо което не е вярно пък й аз веднага си казвам нещо което не ми хареса, не си мълча изобщо. Даже днес се из цепих нещо с което доктора не можа да излезе с мен на глава и смени въпроса Joy, но няма да коментирам подробности.

# 95
Сиянка аз също много се ядосах като ми каза днес че са ви върнали,но мисля че ти си силна и ще се справиш с тая тъпащина да в повечко ще ти дойде разкарването и нервите но вярвам ще се оправите.Ренета моя син почна да пие конвулекс на 5 месеца беше бебе и продължава да пие назначени са му още 2 медикамента защото с конвулекса не му спряха гърчовете сменяхме 6-7 медикамента също които не му помогнаха докато не намерихме точните лекарства точните дози сина ми когато стана на 2 години и тогава му спряха гърчовете сега пием все още конвулекс и не се знае докога топамакс и радедорм.Сега е на 3 годинки и от една година няма гърчове.Аз мисля че при всяко дете е различно при едни им помага само с конвулекс на други добавят още един или два медикамента всичко е относително,времето ще покаже.

# 96
Сиянка и ние април месец се явявахме на телк и по същия начин ни завъртяха.Искаха да потвърди психолог изоставяне в развитието че детето било с епи,а еег-тата му били добри и нямало как да ни дадът проценти....Та ни отложиха и ни насочиха към психо телк и се почна едно ходене по психолози,психиатъри правихме психологично изследване,пратиха писмо и чакахме цял месец и вчера като се явихме на психо телка се оказа че всичко било напразно разкарване и нерви #Cussing out.
Първо дете под 3 годишна възраст не могат те да оценяват при тях и другото процентите които в наше отсъствие са сложили са били достатъчни.Обадиха се на жената която носи документите и каза да не ни бавят и със задна дата да излезне решението и пратят по пощата до седмица.Каза излишно са ви разкарвали.Ама ние си знаехме там  имаше една нова нещо и се искаше, но за съжаление не и е стана номера.Абе голямо напрежение правят си игра с хората...
Дано се оправите бързо и нямате други спънки.

# 97
Сиянка,kevi geri някой беше казал много точно "докато живеем в Абсурдистан така ще е " #Cussing out.Не се отчайвайте ние сме с вас и ви подкрепяме. Hug Hug

# 98
ммм да да.На мен на ТЕЛК за един печат ми се заядоха.Забравили сме го били.Не ни приеха епикризата без него. #Crazy

# 99
  • Варна
ммм да да.На мен на ТЕЛК за един печат ми се заядоха.Забравили сме го били.Не ни приеха епикризата без него. #Crazy

И на нас едната ни епикриза е без печат и подписи и тя е най-важната, в нея е установена диагнозата ни, но нищо не са ми казали по въпроса. Пък и на епикризата пише откъде като искат да питат, няма аз сама да съм си я съчинявала, все пак тогава не бях толкова в час с всички тези неща които зная сега, че да си пиша сама епикризите.  Joy Joy Joy

# 100
Мами здравейте, ние се прибрахме в къщи Whistling. Пуснаха ни за празниците, защото спряха антибиотика и после ще отидем да ни свалят конците. Операцията мина много добре, преместиха клапата с 2 см. към тила и сега работи добре. Надявам се това да е .... Praynig До колкото знам не е правил пристъпи по време на самата операция. От упойката бързо се събуди и се усмихваше още в реанимация. На следващия ден вече беше като преди - буен и щастлив че сме непрекъснато заедно и спи върху мен, глезльо на мама. Така че сега продължаваме нататък. Дозата конвулекс остава същата, само дето за 1 месец трябва да спрем рехабилитацията newsm78. Ми май това е....   bouquetще пиша пак.

# 101
Я сега  и аз малко да ви разведря
стига сте се ядосвали,че нервните клетки умират,но нови не се раждат
съжалявам за това което сте изживели с телк
ние днес бяхме на ЕЕГ-то е чудесно,ако Господ се смили над нас и след 3 мес. ни е отново хубаво ЕЕГ,Литвиненко ни каза ,че вървим към спиране на лекарството
от  тогава само неговите думи са ми в главата и ще се моля,всичко да е наред

# 102
  • В къЩи.
iva i радвам се ,че операцията  е минала успешно,пожелавам ви бързо възстановяване сега Hug
МИРО И ПОЛИ Браво и на вас,вярвам ,че и другото ЕЕГ Ще е добро скоро Ще спрете лекарствата,пожелавам ти го от сърце Hug

# 103
Сиянка,тия нашите ,сякаш са паднали от Маркс ,но Литвиненко си знае работата! Peace

Кеви Гери,  мисля ,че няма за какво да се ядосваш,просто такива са нещата! ooooh!

Дано да не ви дадът по малко от 50% Praynig
,,    Психични отклонения в детска възраст
    1. Ограничения в умствените възможности, оценени психометрично чрез подходящи за възрастта методики:
    1.1. на 3-годишна възраст в психосоциалното си развитие детето отговаря на 1-годишна възраст: 0 - 10% "
А ако в консулта ви от невролога пише ,че сте с овладяни пристъпи ,% са към 30!
    6. Епилептични припадъци - според вида, тежестта, честотата и времето от денонощието:
    6.1. много редки - големи припадъци с интервали повече от 1 година и малки припадъци с интервали от месеци: 30%!

iva i,радвам се за вас ,дано нещата потръгнат! Hug Heart Eyes

А за МИРО и ПОЛИ ,какво по хубаво от това , всеки един от нас мечтае да чуе тези думи! Hug

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 10:59 от Vanq 66

# 104
Ива,Миро и Поли много се радвам за вас че и при двете е минало добре че сте щастливи вие и дечицата ви,щастлива съм и аз с вас когато чета такива радостни новини,успех и много късмет и радост на всички мами. Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт