Епилепсия-тема7

• 49 986
  • 644
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте мами. По повод избора на лекар е много трудно и относително. При нас лечението започна от ВМИ Пловдив, като ни казаха след два месеца да си намерим невролог при който да ходим, можело и по здравна каса. Но до преди два дни разбрах, че в града били няколко детски невролога и едва ли има " произволен невролог в кварталната поликлиника". Затова и ние избрахме в София.

# 151
Yana_78 и ние започнахме от Пловдив при доктор Иванов 7-8 месеца без никакъв резултат и накрая ми каза операция без да е ползвал други медикаменти,веднага се отказах от него и се насочих към Литвиненко който всичко направи да спрем гърчовете.

# 152
Здравей emа-диди, ние се лекуваме от около месец.Излезнахме от болницата с диагноза и лекарство, което трябва да пием поне 2 години. Толкова много въпроси имах, че незнаех къде се намирам.

# 153
 Първото нещо беше интернет - този форум, страницата на АРДЕ и адресите на болничните заведения. Много е трудно.  Радвам се, че ви има и мога да споделям с вас.

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 13:31 от yana_78

# 154
Успокой се хванали сте в началото сигорно епилепсията и моя син пие от 5 месечна възраст лекарства чак като навърши 2 годинки ни спряха пристъпите и продължаваме да пием 3 медикамента, сега на 12 ще направим 3 годинки.Да има оправяне ще пият лекарства колкото е нужно.

# 155
Да мисля, че е в началото. Наистина избора на медикамент е труден. От първия получихме алергия, от няколко дни пием друг. Дано от този нямаме проблеми.

# 156
Яна ние сменихме 7-8 медикамента докато стигнем до точните лекарства и точните дози,затова повече воля и търпение миличка и искренно ви пожелавам с новото лекарство да ви спрат пристъпите. Peace

# 157
Благодаря ема-диди!  bouquet

# 158
  • България, Велико Търново
zdraveite momi4eta. ne sum pisala ot mnogo meseci tuk i vijdam 4e ima mnogo novi mami.
moiat sin na po4ti 6 meseca napravi seria ot epilepti4ni gar4ove i ot togava e na convulex i ot togava, ve4e godina i polovina ne e polu4aval. parvona4alno biahme v plevenskata okrajna bolnica i tam lekuva6tia lekar be6e d-r Da4eva. tezi koito sa pri neia veroiatno znaiat 4e tia savsem ot skoro e zavar6ila specialnostta detska nevrologia. na men mi napravi vpe4atlenie 4e tia ne moje da raz4ita eeg-ta. nas ni vartia ciala sedmica s raz4itaneto dokato ne se okaza 4e tia 4aka doc.Bojilov da se varne ot otpuska za da i gi raz4ete. ne iskam da spomenavam nebivalicite koito tia nagovori na men i semeistvoto mi. nakratko bih posavetvala vsi4ki mami da ne vzimat dumite i za 4ista moneta. posavetvaite se s drug lekar!
nie sme dispanserizirani pri doc.Uzunova vav Sofia. Hodili sme i pri d-r Hristova i sme dovolni. te dvete sa ot edna 6kola i stanovi6tata im za na6ia slu4ai biaha ednakvi. sega stiskame palci i se molim vsi4ko da e nared do septemvri za da zapo4nem spirane na lekarstvoto  Praynig
pojelavam na vsi4ki dni, meseci i godini bez gar4ove  Hug

P.P. mola da me izvinite 4e pi6a na latinica , no ne6to kirilicata mi nikakva q nqma  Rolling Eyes

# 159
сияна,благодаря ти за отговора.върнахме се от софия пак без реална диагноза.сега чакам генетичните изледвания,еег-тата 2 бр.излязоха чисти.питам док.каква е точно епилепсията-той не знаел.надявам се да минете бързо телка

Стискам палци генетичните ви изследвания да са добри и ако е генетично заболяване да е някое което се диагностира и се лекува с течение на времето. Какъв вид генетични изследвания са ви назначени и от кого, къде са пуснати-тук в България при Кременски или някъде на вън? Сега как е детето ти, по добре ли е? Освен за генетично заболяване, съмняват ли се за нещо друго? При кой невролог бяхте във София?
незная какви ген.изследвания са назначени,мисля,че са при кременски в майчин дом.в университетска детска има ли ген.лаборатория?иначесега в софия ни пое литвиненко.искам да направя консултация и божинова или чавдаров.имате ли наблюдения от някой от тях.в момента пристъпите са овладяни

# 160
Ренета по добре си направи генетичните при Кременски,според мен не разчитай много в генетиката в педиатрията.Това че си при Литвиненко е хубаво за другите лекари не мога да дам мнение,но трябва да се ориентираш към един невролог защото при колкото и лекари да отидеш ще чуеш различни мнения,а хубаво е един доктор да следи от самото начало детенцето ти,така мисля аз,а ти си решаваш!Много се радвам че сте овладяли пристъпите. Peace

# 161
  • Варна
сияна,благодаря ти за отговора.върнахме се от софия пак без реална диагноза.сега чакам генетичните изледвания,еег-тата 2 бр.излязоха чисти.питам док.каква е точно епилепсията-той не знаел.надявам се да минете бързо телка

Стискам палци генетичните ви изследвания да са добри и ако е генетично заболяване да е някое което се диагностира и се лекува с течение на времето. Какъв вид генетични изследвания са ви назначени и от кого, къде са пуснати-тук в България при Кременски или някъде на вън? Сега как е детето ти, по добре ли е? Освен за генетично заболяване, съмняват ли се за нещо друго? При кой невролог бяхте във София?
незная какви ген.изследвания са назначени,мисля,че са при кременски в майчин дом.в университетска детска има ли ген.лаборатория?иначесега в софия ни пое литвиненко.искам да направя консултация и божинова или чавдаров.имате ли наблюдения от някой от тях.в момента пристъпите са овладяни

В педиатрията при Литвиненко няма генетична лаборатория, но има генетик Д-р Тинчева, която май хич я няма. Когато излязоха нашите метаболитни изследвания от Русия и нямаше нищо, тя продължаваше да твърди че имаме метаболитно заболяване и пак трябвало да правим изследвания, само че преди да пуснат в Русия метаболитните имахме пратени в София при Кременски, но нямаше скриниг там и когато вече бяха закупили новия апарат и излязоха и другите изследвания пак нямаше нищо и аз спрях да се занимавам с нея. Добре сте направили че сте се ориентирали към невролог в София и той е Д-р Литвиненко в областта на епилепсията е много добър.

Искам да вмъкна нещо друго. Преди малко се прибрах от варненската среща на форума, останах очарована от всички които бяха там. Писатева също беше на срещата и искам да кажа че останах много впечатлена от нея, просто е разкошен човек, много я харесах. За Ванчето всички знаете, че тя просто си е Ванчето нямам думи Hug Hug Hug, страхотна е. Много хубаво си поговорихме и по смяхме, и още ме държи веселото настроение от срещата.

# 162
ferarra, след твоя пост чак сега се сещам коя е тая д-р Дачева....та тя ни наблюдаваше в началото когато постъпихме с първите пристъпи в окръжна в интензивен сектор и ме потупваше по гърба и казваше"мамче не се притеснявай това са бебешки движения пък и бебетата колики имат не започвай да си въобразяваш".
Не се сетих веднага защото тогава бях доста паникьосана и всичко което съм чула за нея ми е минало е така единствено исках да разбера какво му е на детето ми и се надявах тайничко да е от колики но за съжаление не се оказа така.
И аз така съм чувала че скоро е завършила детска неврология и мисля че нищо не разбира.
lepa4ka ,най-добре се консултирайте с друг д-р.

# 163
здравейте племенникът ми е на 3г. и е с епилепсия роди се  във Велико Търново сега ходят в Плевен при др.Дачева ако има майки които са ходили при нея нека споделят своите впечатления.предварително ви благодаря
Здравеи,lepa4ka  аз имам дащеря на 5г и половина и от 2г сме при др.Да4ева в Плевен зна4и аз мога да кажа много неща за нея но ще бъда кратка "не става" ако искаш подробности пиши на ли4ните  Simple Smile И сега искам да длагодаря на една жена с огромно сърце и душа Ваня 66 благодаря ти мила 4е ми подаде ръка и ми обърна внимание нека господ здраве да ти дава и много радости в живота    love001

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 17:33 от nesiivanova

# 164
Честит празник на  всички българи и именници!
Да сте живи и здрави!
Честит имен ден! Името ви свято днес да бъде то полято с руйно вино, песни, танци,в еселба и така до сутринта!
smile3525 smile3525 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт