Епилепсия-тема7

• 50 379
  • 644
  •   1
Отговори
# 270
# 271
Насреща съм.Започвам да чета, а ти ако имаш възможност прати ми адреса й на лични!
Благодаря!  bouquet

# 272
Здравейте, получих писмото за ТЕЛК - на 12.06 ще се явяваме в 2-ра градска болница. Всичко за документите ми е ясно и имаме, от Литвиненко ще вземем обективно състояние, ама ми искат и детски психолог - определяне КОР. Какво значи и при кой да отида?

# 273
момичета,знаете ли нещо за новия лекарствен списък, на 02,06 ни изтича протокола за епитрижина и не знам има ли промени

Ето тук http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=1355 има за позитивния лекарствен списък. Аз не откривам Keppra-та  Confused

# 274
от днес отново сме с пристъпи Cry
от 04.01. не е имала, а днес вече 3.
диспансеризиращата ни невроложка, каза да увеличим Конвулекса от 4-4-4 на 4-5-5, а утре на 4-5-6... а Деби е само 21кг.... незнам, но ми се струва доста. Confused

# 275
Tedka моя син е на три години и тежи 15 кг и  пие конвулекс  6-6-6 а миналата година когато беше на 1.10м или 2 годинки тогава правеше по 5-6 пристъпа на ден и тежеше 12 кг ще те излъжа имаше момент в който пиеше 7-7-8,но при нас организма му много бързо разгражда лекарствата и мен ме беше страх и през три месеца му следях серумното ниво на конвулекса и за щастие винаги е било в норма въпреки големите дози.Как ви е серумното ниво?

# 276
  • Варна
tedka* много съжалявам за случилото се днес Sad, дано всичко отмине по-бързо.

# 277
Тедче  Hug Hug

Момичета благодаря ви за милите думи   bouquet и само искам да ви споделя, че съм добре.Няма по страшно от хипотезите/незнанието в което плувахме до сега! ooooh! Чувствам се "лека като перце", а Крис е добре.Но повече ще споделя след консулта ни в неделя! Peace

# 278
Tedka моя син е на три години и тежи 15 кг и  пие конвулекс  6-6-6 а миналата година когато беше на 1.10м или 2 годинки тогава правеше по 5-6 пристъпа на ден и тежеше 12 кг ще те излъжа имаше момент в който пиеше 7-7-8,но при нас организма му много бързо разгражда лекарствата и мен ме беше страх и през три месеца му следях серумното ниво на конвулекса и за щастие винаги е било в норма въпреки големите дози.Как ви е серумното ниво?
ние днес правихме АСАТ и АЛАТ... още незнам резултатите, че мъжа ми трябва да ги е взел на път за работа. последно правихме януари и бяха в норма.
притеснява ме, че е мн сладък тоз сироп... предните й зъбки са на бели петънца и леко изронени, сякаш денонощно яде слънчоглед. Rolling Eyes а и това, че уврежда дребчетата й направо не ми дава мира. Close
иначе Дебс прави рядко пристъпи...
сега цели 4м нямаше... мин година пък цели 6м се задържа без тикове... но като я почнат, прави по 10тина на ден, и я държи 7до 10дни ooooh!

за капак сега сме и с температура....
едва ли е от увеличената доза... но се чудя от какво е.
по празниците бяхме с червено гърло и темп., но се разминахме без АБ, само с изопринозин.. но сега незнам Rolling Eyes

# 279
  • Варна
tedka* АСАТ и АЛАТ няма нищо общо със серумното ниво на конвулекс в кръвта. АСАТ И АЛАТ се пускат за контролно наблюдение на чернодробните ензими повлияни от конвулекса, при някой не са много високи референтните стойности, при някой са почти до нормата, но при всеки е различно. Серумно ниво на медикамент е да се види дали има наситеност на определения медикамент в кръвта, колко е и дали не е много наситеноста, а също както пише Ема е да се види дали пък няма бързо разграждане на медикамента в кръвта.

# 280
tedka* АСАТ и АЛАТ няма нищо общо със серумното ниво на конвулекс в кръвта. АСАТ И АЛАТ се пускат за контролно наблюдение на чернодробните ензими повлияни от конвулекса, при някой не са много високи референтните стойности, при някой са почти до нормата, но при всеки е различно. Серумно ниво на медикамент е да се види дали има наситеност на определения медикамент в кръвта, колко е и дали не е много наситеноста, а също както пише Ема е да се види дали пък няма бързо разграждане на медикамента в кръвта.
серумно ниво за всички медикаменти ли се прави, това вид кръвно изследване ли е

# 281
NinaNia, в моента се обработва вкарването на Кепрата в новия лекарствен списък! Peace

desi21,серумно ниво обикновенно се прави при конвулекса и депакина!
Това е кръвно изследване ,при което не се взема сутрешната доза медикамент преди самото изследване! Peace

# 282

desi21,серумно ниво обикновенно се прави при конвулекса и депакина!
Това е кръвно изследване ,при което не се взема сутрешната доза медикамент преди самото изследване! Peace

хм, незнаех. Embarassed
мислех, че АСАТ и АЛАТ са серумното ниво. ooooh!
а неможе ли като ни правят АСАТ и АЛАТ да проверяват и серумното ниво? или трябва нова кръв и съответно ново болезнено и стресиращо боцкане. ooooh! Thinking
иначе резултатите ни са:  АСАТ- 32.14, а АЛАТ- 12.67  - някой може ли да ми обясни какво означават? виждам, че максимума е 42/41 ... и не го доближаваме... но какво значат резултатите, ще науча чак довечера, като се чуя с невроложката ни... та питам и вас Rolling Eyes

иначе ние вчера ходихме за сефте да си вземем Кепра(сироп) с протокол, но имаха само на хапчета... и казаха, че ще се помъчат да ни намерят сироп, но не обещават, че ще е скоро ooooh!  добре, че имам половин шише още. Rolling Eyes

# 283
хм, незнаех. Embarassed
мислех, че АСАТ и АЛАТ са серумното ниво. ooooh!
а неможе ли като ни правят АСАТ и АЛАТ да проверяват и серумното ниво? или трябва нова кръв и съответно ново болезнено и стресиращо боцкане. ooooh! Thinking
Стига да кажеш ,че искаш такова изследване и да го правят в лабораторията ,няма проблем с едно боцкане става!
А  АСАТ и АЛАТ,това са чернодробните изследвания!
Ами по принцип има на само максимум, а и минимум!
От еди колко до еди колко!

# 284
  • Варна
tedka* Ванчето ти е написала за АСАТ и АЛАТ, че са чернодробни изследвания, те се пускат да се следят чернодробните ензими дали не са завишени от приема на конвулекс. Във вашия случай това АСАТ-32.14 и АЛАТ-12.67 са референтните ви стойности които са в норма и не са повлияни от приема на конвулекс. По принцип в началото когато се започва да се приема конвулекс или депакин на 15 дена се пуска биохимия за да се следи как тези медикаменти повлияват на черния дроб, дали много силно или не. След това се пуска от време на време, освен ако в предни изследвания не е имало нещо по сериозно и  трябва да се следят по често рефернтните стойности.

Общи условия

Активация на акаунт