Февруарчето е весело дете - ака, спинка, гука и расте

• 13 988
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря на всички за подкрепата.
Моята душичка вече е по-добре, гука, смее се на баба и на докторите и всички много я харесват и се грижат за нея.Док.снощи е казал, че ако в неделя беба е добре ще я изпише  Praynig  Praynig  Praynig.Моята мома много си харесвала абоката-само го смучела през ръкавичката, тати днес ще отиде и ако може да влезе при нея да я изкъпят, вече нямала гъбички и хриповете се втечнявали.
И аз почвам да се пооправям, но имам една постоянна болка в гръбнака  и плешките  newsm78.
Сега гледам да се занимавам с дом.работа та да минава времето.
Коте, много сте сладки.
Сиолинка-честита трета месечинка, да сте живи и здрави.
За второ детенце и ние с милото искаме, но най-рано след две-три години, а и аз съм секцио, така че по-рано не става.
Хубав ден на всички и дано скоро времето да се оправи и да отивате на разходка.
 Hug  Hug  Hug

# 76
Хе-хе, цяла полемика възникнала за мерудията. Грешката е моя, но попитах, защото мерудия отглежда и един от чичовците на майка ми на лозе, а самардалата аз лично съм я виждала само в Казанлък. Доколкото знам самардалата е някакъв вид див чесън май и се суши много трудно и само със сол. А мерудията на чичо е без сол, ние си добавяме сол и червен пипер.
Коте, евала, булка, машала! и ти си майка на 4 деца!? Скрихте ми шапката!  bouquet Като се наспиш, може направо на Мис България да се явиш.
Атмосферче, при моите разликата е 4 години и въпреки това каката ми създава повече грижи. Сега като тръгна на градина, идея си нямате колко по-спокойни са ми дните. Аз да си призная, тайно си мечтая за трето детенце, но не можем да си го позволим. Все се надявам да се пооправят нещата в България, така че тати да може да издържа пълна къща с една заплата, ама не ми се вярва нещо.

# 77
  • Sofia
Аууу, Деси, ама много сте сериозни и красиви!  Hug Ама колко е пораснал малкия шушон! Много е сладък!!!

Атмосферче, ти питаше за бибките, нали? Вчера се видях с един приятел, който е ортодонт. Естествено, веднага се хвърли на биберона да го гледа и ме направи на 5 стотинки Simple Smile  Това не било ортодонтичен биберон (на Авент са ни, sensitive),  нищо че така пишели. Истински ортодонтични и полезни били на Чико каучуковите ортодонтични и ето тези на Нук

Въх, пък ние си имаме 4 на Авент  Joy и само една на Чико Simple Smile

Ааа, Ламтурниче, аз само последното съм го раждала Simple Smile Другите само си ги отглеждам Simple Smile А за "мис България джудже недоспало", ако направят конкурс може и да ме вземат, ама с моите горди 1.60 м за никъде не съм, а и възрастовата граница преминах отдавна  Joy

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 12:47 от cutesmallcat

# 78
Има ли някоя мама, при която с въвеждането на биберон е спряло дъвкането и смукането на ръце? бебето на наши познати до 4 месечна възраст бше с ръкавички , за да не си смуче ръцете, но това ми се вижда доста садистично. И понеже ние имаме много вкусни ръчички,съм се видяла в чудо с дъвкането им. Педи ми каза, че понякога отказването на смукането на ръце е по-сложно и от отказването от биберон - можело да отиде и до 3-годишна възраст. И ме поуплаши.
Кой има 3 деца?!? - котето ли?
Ако така се отразява раждането на 4 деца - започвам от днес и аз за второ да тренирам.
Аз бих искала и 3 да имам, ама ще видим, за сега и с 1 понякога ми е трудно.

# 79
  • в сърцето на един мъж...
Еее, Коте, значи ние сме с правилната биба Mr. Green
Ние отиваме да ни преглеждат и да ни ваксинират. Дано този път стане, че вече не знам за кога я отлагаме тая ваксина ooooh!

# 80
Ето ни и нас  Wink

mama_pettty,при мен пак не става  Sad

И ние сме с на Авент сензитив бибероните.Не че ги ползваме,но все пак ще взема и аз един от този на картинката.

Geia,следобеда чакаме новини от вас!

И аз винаги съм искала 3 дечица.Дано Бог ни прати поне още едничко.Като знам колко години чакахме Белослава,мисля за второто да започнем в началото на другата година,заради секциото.И то не задруго ами защото одъртяхме,пък и може пак да не стане бързо.А иначе е супер децата да имат по-голяма разлика.Ние с брат ми имаме 7 год. 

# 81
Хайде и аз да се разпиша, че с това гадно време ще ометем новата тема като топъл хляб Laughing
Благодарско на тайната мама, която я направи и сътвори страхотните колажи!  Hug

При нас нищо ново или поне не е по-различно от вас. За втори Пентаксим сме на 30.04. и дано Пламена я понесе толкова лесно като първата.
Иначе и тя си "яде" ръцете, дори двете се опитва да си сложи в устата. Мен не ме притеснява това ядене особено, поне докато не се е съсредоточила върху определен пръст. Нейния номер е обаче да си рови с пръсти из устата и преди няколко дне така се надра от вътрешната страна на бузата, че ревна като на умряло. В повечето случаи като си рови из устата се чува само "боа", ама до сега не е връщала от това. Дано и не връща, че от малка ще стане анорексичка  Mr. Green

Алхимиче, и ние с милото искаме второ дете и то по-скоро, но засега имаме вето от доки докато минат 2 години от секциото. Дано падне това вето по-рано, че моите годинки хич не са малко и от мама да не стана баба!  Crazy

Ох, още нещо исках да напиша, ама на момата и омръзна в шезлонга и сега ще трябва да й обръщам внимание  Mr. Green

# 82
"Аз днес направих дълга разходка с бебето в слинга, той сучеше през цялото време. "

Yanast, как носиш бебето в слинга, за да суче? Моето бебе е на 2 месеца вече (роди се на 19 февруари) и първи месец наддаде с 1.200 и 6 см, т.е. беше четири и половина килограма и 58 см, предполагам, че и втория месец е пораснала с поне още толкова (все още не съм ходила на консултация и не знам точните мерки). Та на мен ми е трудно да намеря вече поза, в която може да е в слинга и да суче, някак си не се побира. Simple Smile В момента я нося в слинга като позата й е като в кенгуро. Само в началото можех да я поставя легнала, така че да суче. Ще ти бъда много благодарна, ако ми обясниш как е възможно да стане това, как се връзва слинга и как се поставя бебето.

# 83
Ааа, Ламтурниче, аз само последното съм го раждала Simple Smile Другите само си ги отглеждам Simple Smile А за "мис България джудже недоспало", ако направят конкурс може и да ме вземат, ама с моите горди 1.60 м за никъде не съм, а и възрастовата граница преминах отдавна  Joy
Аз пак недоразбрала! Embarassed Ама кой ти гледа възрастта при такава красота! Laughing
Хайде, ние излизаме. Много духа, ама на мама и се сви душата, та пак ще мери улиците.

# 84
  • Sofia
Найема, ама много ни е сладка сърожденничката! Какви очи само! Красавица! И много прилича на теб, може би не точно на тази снимка, но на аватара ти снимката е точната, одрала ти е кожата! Hug

Миа, на нас бибката хич не ни пречи да си смучем целия юмрук Simple Smile Даже тия дни си завира и два пръста заедно с бибката и ги смуче и двете  Crazy Какви звуци се чуват, няма да ви разправям  hahaha

Ама аз днес съм на всяка манджа мерудия (от Старозагорската  Mr. Green). Спирам да ви досаждам вече  Blush

# 85
Daya9,
Ето тук може да прочетеш как да намалиш и махнеш дохранването:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20138
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20199

А тук-идеи как да върнеш бебето към гърдата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124928.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1971

Няма да е никак лесно, защото бебето вече знае че от шише е по-лесно, ти ще прочетеш подробно в стаиите какви хитринки можеш да използваш. Разбира се, някои от описаните в статиите неща няма да са приложими-просто си избери това, което ти се струва подходящо. Най-важното е да се освободиш за няколко дни и да отделиш време само за почивка заедно с бебето, да си спокойна, да опиташ да намалиш дохранването, и ако се налага-да опиташ да дохранваш с пипетка, чашка, лъжичка. Ако няма друг вариант-опитай се да намериш от анатомичните биберони на Нук или Pigeon, тези, които са с широка оснаова и после стават много тънки.
Издебвай бебето когато е сънено и давай да суче тогава. Опитвай да предлагаш гърда често, преди много да огладнее-да не е нервно бебето от глад.
Ако искаш-прочети статиите и после ми пиши кое ти е харесало, кое не, какво си пробвала и работи, кое не се получава-тогава пак ще помислим заедно как да продължиш Hug

# 86
cutesmallcat,благодарим ти!Поне един човек да каже,че на мен прилича  Wink

Момичета,все се каня да ви питам как подържате хигиената на ръчичките?При нас все има разни мъхчета из ръчичките и ги бърша с мокри кърпички,ама незнам дали после не и е гадно като ги лапа.От време на време ги мия и с водичка.Все гледам да са чистички,защото доста време прекарват в устата и,ама ...

# 87
Аз май доста неща съм пропуснала и затова ще пиша каквото се сетя.
Христос возкресе!
Дарима, това което описваш и те притеснява при нас е напълно идентично и е всеки ден, а най - лошото от всичко е че вече-ти ден Краси не е акал.
Стискам палци на всички болин малки мишлета бързо да се оправят!
Алхимиче, за скорошно забременяване ще ти е трудно заради кърменето, някъде четох че само 5% от кърмачките успяват да забременеят, пожелавам ти да си от тях, и на себе си също, но тази бременност си я "спечелих" доста трудно, та не разчитам на невероятен късмет сега!
После пак

# 88
Аз май не съм ви показвала дъщеричката си. Ето я.
http://www.bgphoto.net/photos/9793/o633760039008281250.JPG

# 89
Коте,с тази уникална снимка цял ден ще те обсъждаме! Laughing С тези зелени очи отклоняваш вниманието отШишо Сладкишо.. Laughing Да ви кажа,ние бъдещите тъщи хубаво си избираме зетьове от набор 2009,ама те като порастнат ще си търсят булки набор 2019... hahaha
Еми,,а Рая не е ли ходила на детска градина последните 1-2 седмици?Защото ако е била,тя също е контактна..Така че каквото сабя покаже...Зимните месеци в детската градина на Боян също върлуваше варицела,но той не я прихвана.

Сонче,мила,големи притеснения сте имали! Hug Къде оперираха малчо?И тази херния не си ли личеше външно по някакъв начин?

Аз май съм от майките 'садистки',защото още слагам ръкавички на бебка..не толкова защото си лапа ръчичките,а защото се драска.Имам памучни жилетки и бодита с ръкавички в края на ръкавите,а в останалите случаи пак слагам...

mama pettty,и аз не мога да ви видя на този линк!Опитай пак.. Peace

Така и не разбрах що е то мерудия и защо я има само в Старозагорско.. Joy

Неукротима,дъщеричката ти ще бъде с ник НеУстоиМа..

Общи условия

Активация на акаунт