Февруарчето е весело дете - ака, спинка, гука и расте

• 13 977
  • 300
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ех и аз да се запиша в новата темичка Simple Smile

Мартеничка, добре че се появи и сподели за АМ-то, че като чета вече се бях притеснила, че моят Стаси си е същинска ламичка с тези 150 мл + 5 лъжички, то прави около 180 мл смес, ама вие ни водите Wink))

Ех, че съм глупава, забравих да ви кажа за столчето за кола, още същата вечер, въпреки дъжда, се намърдах в колата и започнах експерименти, оказа се, че столчето си е О.К., ами мъжът ми си мисли, че коланът се заключва вътре в седалката, а се оказа, че от седалката се вади закопчалата на колана и тя е вързана за част от лента за колан и така вече се получават липсващите 20 см  ooooh! Не знам как го обясних, ама е важното, че вече така се специализирах, че вързвам столчето с бебето вътре без да го накланям, без никакви подготовки и така, много съм щастлива, благодаря ви много за съветите  Hug

# 16
Фокси,мила толкова добре те разбирам за коликите и целодневното реване-поне не си се отказала от дългите разходки.Нашите са толкова кратички.А за размерите май ние водим за най-дребните по дължина -сега сме 54 см,но пък цели 5200 грама!Ух на мама бузанката Laughing

# 17
Привет и от мен! Hug

Благодаря за новата тема!   bouquet  Честно казано и аз днес реших да пробвам и да я пусна, но много сложно ми се видя. Мислех, че само с копи/пейст става работата. Но не се получи и се отказах. Срааам. При условие, че едно време и като web designer съм работила. Embarassed
Така, че наистина адмирации за всички вас, които намирате време и усилия да правите тези красоти. Hug

Иначе, днес бяхме на консултация. Пораснали сме с 1 кг. и 2 см. Сложиха на Бобчо и Пентаксима, и сега се моля да няма тежки реакции.

Зитка, с теб и с бебчо сме! Съвсем скоро всичко ще се оправи и ще сте си заедно вкъщи! Hug

Един въпрос имам - когато пътувате някъде и ходите на гости в какво спи бебчо? Сгъваема кошарка носите ли, и ако имате каква е, доволни ли сте и пр.? Трябва ми някакъв супер компактен модел, защото колата ни е малка и едва побираме количката...

# 18
Лека и спокойна нощ! lovekiss

# 19
  • София
Ехеее, някои хора си лягат, а аз тепърва се заемам с домакинската работа! ooooh! Блазе ви. Confused

# 20
Дарима, да, от настинка, грип, умора, притискане на гърдата стават запушвания...
Мартеничка, и аз ти се възхищавам за това, което правиш!

Аз редовно си ползвам слинга за разходки-ако имам да влизам в магазини е много удобно, пък и дребния (също като батко си) лежи в количката само заспал. Събуди ли се трябва да го взема и слинга ми върши супер работа. Понякога возя Алекс в количката а Дими в слинг...
Не знам дали се  похвалих че в огромната ми количка се събират и двамата- Дими легнал на облегалката а Алекс пред него, седнал на седалката Simple Smile

# 21
  • София
Мама З, ние с бебчо ще ходим на гости на баба му и дядо му и аз също реших да взема сгъваема кошарка, още повече, че леглото му е в нашата спалня, а аз през деня основно съм в хола и в началото бебчо спеше по дивани и фотьойли, откакто купих кошарката съм много доволна, всъщност сгъната се побира в една чанта, продълговата, дължината й е колкото е височината на кошарката, по това можеш да се ориентираш, а на ширина е много малка, моята кошарка е на МАГ Ингланд, но има и други такива, тя е на две нива, едното е за игра, другото за спане, има повивалник, отдолу има спирачки за люлеенето, иначе се люлее, има и колелца в единия край, има цип за излизане на детето, отгоре има мостче с 3 мечета за игра на бебчо, не са много симпатични, ама все пак е нещо, мисля, че и по-добри варианти с тези екстри можеш да намериш, но тази е сравнително евтина за функциите си, 138 лв, аз я купих от Штъркел, казаха, че ще има доставка май месец, беше последната, на мен лично ми хареса дизайна и затова я купих Simple Smile

Лека и спокойна нощ на всички мами и бебчовци от нас и до утре, дават го студено и гадно, така че пак сме вкъщи и в нет-а Simple Smile

# 22
  • Пловдив
До старозагорските мами.Имам огромна молба към вас  Praynig.Ще може ли някой да ми прати голям буркан с така наречета мерудия /като сол само че е зелена и солена/.Знам че я продават по пазарите бабите.Но да не е сурова,а обработена и готова за консумация.Ще пратя предварително парите за мерудията и пощенските разходи.

# 23
МамаЗ ние също ще ходим на гости през Май месец на милото на родителите. Мислим да си вземем сгъваемата кошарка, която е на Chicco.

Имам едн съвет към теб - каквато и кошарка да си вземете, тя се сгъва и става много компактна, но трябва да подберете и подходящ матрак.
Ние си взехме един на бг производител за 40 лева, от пяна. Доста е твърдичък, но пък е голям. За сгъваемите кошарки, които се водят travel bed има и сгъваеми дюшеци. Видях такива в ХипоЛенд в Скай Сити за 30 лева. Като се сгъне става също доста компактен.

Ние вече веднъж понесохме нашия матрак, но трябваше да го сложим на дъното на багажника и отгоре да редим. За да не се цапа го облепихме в скреч фолио и т.н. А тези т.нар. сгъваеми матраци си имат и чантичка.

Надявам се да съм била полезна.

# 24
Ива, Десика, много ви благодаря!!! Точно от това имах нужда!  Hug  bouquet

Лека и спокойна нощ на всички!

# 25
За водата на Дими още на втория ден му взеха кръв и ми казаха, че му е гъста кръвта, но нищо повече. След месец пак му взеха кръв и тогава специално ми казаха, че кръвта му е много гъста и задължително да давам вода. През този месец беше само на кърма, водичка давах по една много малка лъжичка след хранене, колкото да си изплакне устата, но той не искаше да я преглътне и се давеше. От 3 седмици е изцяло на АМ и сега си пие по около 100мл. вода(всъщност чай) на ден.
Преминахме на Аптамил Комфорт(150мл+5 лъжички, около 6 пъти), защото трудно акаше. Сега ака веднъж на два дни, но вече без да му помагам. И при нас е зелено - мисля, че е от чая. От днес давам чиста вода и ще видя дали ще има помяна.
За пишката моят мъж ми каза, да я хващам с едната ръка в основата, а с другата да събирам кожичката на долу, но не знам дали той така я е забелил. Сега вече на мен ми е лесно.

# 26
А добра нощ и от нас!

Впетък бяхме на консултация - Мишето е пораснал цели 10см. и вече е 62 на 5800 гр.! Сложиха му Пентаксим-а, слава Богу вечеерта не го боля и нямаше температура, аз много се притеснявах от това  Praynig

момичета, как преценявате кога а увеличавате дозата на АМ - аз като чето повечето бебоци какви количества изяждат и се плаша - ние сме на 120 гр. и 4 лъжички и от от не много отдавна...  Педиатрите ли ви съветват или вие преценявате? Мишето си яде все още на 3 часа, понякога прави и по големи паузи, но епизодично. Напоследък през нощта пропуска по едно ядене. А на Великден, събота срещу неделя ни направи подарък - спа от 12 до 9 сутринта  #Crazy Направо ме изуми това дете, но нямам нищо против  Mr. Green

Лека и спокойна нощ   bouquet

P.S. Заглавието на темичката поразително ми прилича на нещо от едно време ("по-възрастните " мами ще се сетят какво е то - "чавдарчето е примерно дете - играе, пее, учи се, чете" Joy Joy Joy

# 27
P.S. Заглавието на темичката поразително ми прилича на нещо от едно време ("по-възрастните " мами ще се сетят какво е то - "чавдарчето е примерно дете - играе, пее, учи се, чете" Joy Joy Joy
Мечоланке, точно от там ми хрумна. Mr. Green
Елфита, да не би да имаш впредвид самардалата? Аз преди редовно исках от едни приятели от Казанлък да ми носят. Сега си купувам от магазина в пакетчета. Зелени пакетчета, трапезна сол Самардала пише на тях, на Биосет. Самардалата е моята "универсална подправка Маги", с нея си готвя, слагам си я на препечената филийка, много я обичам. Heart Eyes
Момичета, да ви споделя тайната на моята лактация- зърнена закуска сутрин и бира вечер. Laughing Както се казва в един от любимите ми вицове: Бирата може да се пие по немски- с вурстчета, по американски- с чипс, или по руски- с водка. Mr. Green
Хайде, лека от мене, че само аз съм на линия!

# 28
ех самота самота,изгубиха ми се бирените дружки   beerсъдба ще си пийвам сама Crossing Arms
Елфитка дано ти отговпрят старозагорките,много се изгубиха.Зъбче ти нали нещо се оплакваше,оправи ли се?
Бетунга къдееее си, нали щеше да идваш да ми взимаш момата,айде че ние много цапаме памперси с ако пък те пари струват,та да ни научиш как се ака извън тях Laughing
Пчеличката Мая днес се чувства по добре но да ви кажа нещо много бързо се насуква newsm78 ,3-4мин и се орига доста звучно и така през горе долу 3 часа.явно се наяжда но ми е странно как за толкова кратко време,има ли някой друг да е така?
ЗИТКА мила  Hugвярвам че съвсем скоро пак ще се гушкате с малката принцесита Heart Eyesние също имаме доста болезнено коремче от всичките гадости дето пие Sad
абе аз като някоя латерна ама пак ше питам КОЙ НАПРАВИ КОЛАЖА веднага да излезе от анонимност Naughty
Атмосферче вече те питах ама ти нищо не казваш,айде де ДА или НЕ???
айде цунки по гъзетата на бебетата а на мамите по бузаните  love001  love001  love001
ааааа забравих да кажа броих броих и съм newsm78 еннайста Joy

# 29
  • Стара Загора
Елфитка,разбира се че ще ти пратя  Hug Пиши на ЛС адреса си и телефон за контакт  HugСамо ,че се продава в найлонови пакети,а не в буркани  PeaceАз редовно си пазаря ,много я обичам  Hug
Тук съм Алхимика,но все още не ми е добре.На антибиотик съм  Confused
Ламтурниче,не става въпрос за самардалата,мерудията е съвсем различна и ако я опитате,няма да вкусите самардала  Hug

Общи условия

Активация на акаунт