Февруарчето е весело дете - ака, спинка, гука и расте

• 13 982
  • 300
  •   1
Отговори
# 45
 А доброютро и в новата тема  Hug
Ние вчера бяхме на консултация - 6800г. и 62 см.. Надали сме "само" 800 г за месец, ха така де няма да ставаме Крали Марко я  hahaha. То май не е зле и мама му на Ачко да вземе пример от него и да понамали маането на козунаци, яйца и агнешки мръвки, че май тя ще замяза на Кралимарковица. А както и няма съвсем време за депилация, ако се занемаря още малко такъв рунатав вид ще придобия, че прабаба ми комитата пасти да яде  Joy . Ама влизам в релси де поне фризьора си успях да посетя преди празниците , че почти бях забравила пътя до там  ooooh!
 Ваксина пак не ни биха.....педито нали ни е пенсия и забравила да ни каже да си купим  Shocked, а като я питах 20 пъти преди това дали да купувам пентаксим тя не та не нямало нужда ама си трае. А вчера като питах ще бием ли ваксина и тя " Ми купихте ли си тетраксим" ( или там нещо такова ) и аз  #Crazy "Ми не не знаех" и зарязах детето при нея в кабинета и беж по околните  аптеки да търся. Е да ама не - нямали ( 4 аптеки минах) нали сега се взело някакво решение педиатрите да си продават ваксините и аптеките се чудели дали да зареждат , педиатрите пък явно се помайват по въпроса и изобщо ....баси късмета. И през цялото време ми беше свито под душичката, че малчо е сам при баба доФторица, не че нещо ще му стори ама ...де да знам  ooooh!
 Та в крайна сметка се стигна до решението да отложим ваксинацията за другия месец. Така ще имам време да почета още и да избера пентаксим или друг някакв си "сим" ще бием.  newsm78 та за сега сме само на хепатитната  Rolling Eyes
 Зитка търпение мила скоро ще се гушкате със здравата принцеса  spoko
 алхимика браво на Мая  Hug
 son4e хубаво че лошото е минало сега само радости   bouquet

# 46
HeYkpoTuMa , моята дъщеричка има съвсем същите мерки на 2 месеца Simple Smile

Да питам , има ли мами, които ще правят дълго пътуване на 1-6 май? Ние в къщи сме пред голяма дилема, тъй като живеем в София, но аз съм от Варна и много ми се иска да посетим морето тези дни. Мъжът ми, обаче, се дърпа, притеснява се да пътуваме с беба, тъй като много малка 2 месеца и 4 дни. Аз си мисля, че няма нищо чак толкова страшно в пътуването, просто трябва да се кара внимателно, да се спира за почивка, кърмене и смяна на памперс. Но все пак ми е притеснено - все пак път е.

# 47
  • София
А, Доре, аз забравих да ти кажа за пишката, питах мъжа ми, той каза, че преди е натискал едновременно от двете страни, а сега го прави, първо с лявата ръка, после я мести отгоре, бута с дясната ръка, мести я отгоре, после пак с лявата и така, много е лесно, само трябва да му хванеш цаката, а ако не - педито ще ви покаже и готово Wink

Мама Пети, ние ще пътуваме до Стара Загора, е, не е 6 часа път, ама ще отидат поне 3 като сме с бебчо, мисля, че няма да е проблем, ако спираме за почивка 1-2 пъти, а вие по-честичко, носиш си памперси, кърмиш когато колата е спряла и резервни дрешки за преобличане, освен това можеш да приготвиш някоя шарена картинка, която да окачиш на задната седалка точно пред погледа на бебка, за да се разсейва и заиграва, както и играчки закачени за столчето и т.н. и аз ще пътувам до детето, а не както обикновено на предната седалка, за да виждам как е и има ли нужда от нещо и така, няма страшно според мен Simple Smile

# 48
Момичета-кокичета, спешно да ви питам, обади ми се сега моята приятелка, Рая ходи на градина с нейната дъщеря, от вчера се оказва, че имаме варицела в нашата група, слава богу, че Рая вчера беше при баба си и не е ходила на градина, но аз се видях с тях, да дам яйчица на детето и сега ме е страх да не съм лепнала вируса Sad Има ли опасност като съм била в контакт с детето, което е потенциален вирусоносител да се разболея и аз, много ме е страх, аз не съм я карала тази шарка, но повече ме е страх да не заразя децата, помагайте, какво да правя #Crazy

# 49
  • Sofia
Привет на всички малки и големи! Simple Smile
Честити месечинки на сладките бебоци! Hug

При нас нищо ново. Колики има, акото го няма, спане почти няма също...Вчера реших да не му давам Инфакол и нощта мина по-добре... newsm78 Сега съм в чуденка дали въобще да му давам повече.

Венци още не е почнал да се смее с глас, явно при нас по-бавно ще стават нещата Simple Smile Все така продължавам да се чудя как да го забавлявам, ама каквото такова, надявам се пане да му е интересно като го разхождам из къщата.

Алхимиче, Венци от доста време суче най-много по 10 мин., само вечер "зарежда" по повече, примерно 20 мин. Прави ми впечатление, че дърпа бая силно, явно успява да си набави необходимото. Сега като ходим на консултация, ще видя дали е наддал добре, но дрешките умаляват скорострелно Simple Smile
Ето го Шишо Сладкишо на Великден:

Хубав ден от нас и доскоро! Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.  Shocked
Ама много "бързо" съм писала  Mr. Green

Еми, абе то имаше някакви дни преди да се обрине детето, когато е заразно...Ама не помня кои бяха. Виж в нета, трябва да пише или направо звънни на джипката. Ама не се притеснявай! Не е толкова страшна тая шарка, преминава и готово!

И ние ще пътуваме по 1 май. На една конна база след Разлог. Малко и на мен ми е свито, ама все някога трябва да тръгнем нанякъде!  Peace А и там е хотел, реално си има всички удобства, само се чудя дали да мъкнем кошара или бебчо да си спи при мен на спалнята  newsm78 Не знам дали ще имаме място в колата, все пак 100 човека сме - багаж-магаж, количка.... Все 3 нощи ще преспи при мен, не  толкова страшно.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 11:08 от cutesmallcat

# 50
  • София
Еми, тук autumnsphere може да ти помогне повече, нали напоследък изчете доста за варицелата, аз четох, че дори и да си била болна, можеш да предадеш вируса чрез дрехите си, но това е, ако си в постоянен контакт с болното дете, а ти не си била, така че това не е вариант, всъщност варицелата е заразна мисля, че 24 часа преди да излезе обрива, не и преди това, а разбира се и докато има обрив, инкубационния период е максимум 3 седмици, най-често 2, т.е. ако не си била в контакт с детенце с обрив или такова, което се е разболяло на следващия ден още пак няма проблем, а...всъщност и ти да тръгнеш да се разболяваш, ще бъдеш заразна за децата 24 часа преди да ти излезе обрива, така че още няма страшно за тях, проблема е, че не знаеш кога точно ще се прояви, ако стане изобщо, а не знам дали има и възможност да се имунизираш превантивно...хммм, един вариант е да си изследваш антителата Ig и Im, едните показват, че си била болна и имаш имунитет, което ти няма да имаш, а другите че в момента си заразена, ако е много високо нивото, уффф, дано някой каже дали е възможна имунизация предварително или нещо такова, превантивно лечение (то не че шарките се лекуват де) и така, стискам палци да сте си живички и здравички, но каквото и да стане не е толкова страшно  Hug

# 51
Привет и от нас!

Днес се опитвам да готвя  cook, дундуркам и забавлявам малкия  newsm07, да посвърша малко домакинска работа, ама май от няколко стола, че на земята  hahaha, поне изгладих, ама манджичка хич не стана  Embarassed

Коте, беше писала, че четеш на Венци "Маншон, полуобувка и мъхестата брада", че в този ред на мисли - аз чета на Гошко приказките на братя Грим, че там се натъкнах на една приказка за принцеса Малена и името много ми хареса, че си мислих, ако един ден решим да имаме второ бебче и ако е момиченце, бих желала да го кръстя с това име  Party  Коте, Венци ти е одрал кожата, много сте хубави  newsm03

mama_pettty, ние мислим към 15 май да пътуваме към СЗ, което е към 4 ч, така че смело напред  travel

PIS74f
, леле, вие сте като манекени, аз снощи теглих Гошко вкъщи, излезна 6400 гр, а бяхме 62 см преди седмица, а вие сте почти месец по-големи от нас  ooooh!

Сонче, радвам се че всичко е минало успешно  Hug

А за мерудията - наистина я има само в нашия край и съм виждала да я продават само на пазара в СЗ  Peace

Ако ви кажа как пиша - държа с дясната ръка бибата в устата на Гошко, който е в шезлонга и подрусквам, а с лявата пиша  Joy Joy Joy

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.   Shocked

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 11:15 от geri_kkoleva

# 52
  • София
Лелееее, Коте, ахнах от възхищение! Страшно сте красиви!

За варицелата - IgG и IgM антителата нищо няма да покажат, защото IgM тела се появяват чак 2-3 дни след като се е появил обривът. За съжаление е вероятно да си се заразила, моята лекарка каза, че вирусът се прихваща на 90%. Ужас! ooooh! Зависи в колко близък контакт си била с детето, варицелата се намира и в носоглътката, така че се предава по въздушно-капков път. Точно по този начин се предава първите два дни, когато нямаш обрив, тогава всъщност се водиш най-заразна. Румен първите два дни имаше температура и го боляха очите и тялото, така че си личеше, че е болен, само не се знаеше от какво. За имунизацията, май е възможно, но не знам дали в България се прави, ето какво пише в интернет:

Цитат
There is a very effective means to prevent infection after exposure. A form of antibody to varicella called varicella-zoster immune globulin (VZIG) can be given up to 48 hours after exposure and still prevent disease. It has some effect even 96 hours after exposure.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 11:30 от autumnsphere

# 53
  • Sofia
Еее, Атмосферче, благодаря много! Blush Бузанчо е сладък сладък, ама майка му и по-добри времена е виждала Wink Когато спеше по повече от 4ч на денонощие!  Joy

Гери, Малена е страхотно име! Има и такъв много хубав филм с Моника Белучи! А тя е просто невероятна!!! Така че, страшно име си избрала! Пожелавам ти една девойка след година-две Wink

Сонче, браво на твоя герой! Радвам се, че всичко е благополучно завършило!

Хайде, ламчо ме призова Simple Smile До после!

# 54
mama_pettty,ние на 4 дни пропътувахме пътя от Пловдив към Бургас.А сега като децата са по-големички,особено ако обичам да стоя в столчето за кола мисля,че няма проблем.Дори ще бъде едно забавно пътуване.

Ние на 2-та месеца бяхме 61 см и 5 кг.Така,че вървим стройно и фино гадже!Сега сме на втори Пентаксим чак на 11 май и тогава ще ни теглят и мерят.

# 55
  • София
Ех, коте, аз бързам да пиша на Еми и изобщо не съм видяла страхотната снимка, ама и двамата сте страхотни, пу-пу-пу и мама не е за изхвърляне Simple Smile)))

Гери, ние ще сме в Стара Загора от 03 май до 24 май, така че можем да си спретнем срещичка и с червеношийка, зъбче и бетунга, ще направим направо мегасреща Simple Smile))))

# 56
  • Стара Загора
Коте,много сте сладки пу ,пу да не ви е уруки  Hug Да нацелуваш малкия бузанчо по пуфкавото дупе  HugКрай,гепнах го за зет  Joy

# 57
добро утро,при мен отговорите са 3 Laughingтова лошо време ще ни изтърка клавиатурите.
КОТЕ ако си организираме конкурс за красота ти и Венци печелите безапелационно(мале така ли се пише Embarassed)дано да му бъдат очите като твойте,разбивач от всички страни Heart Eyes
ЕМИМ  мисля че вместо да чакаш им да се тормозиш трябва да изпиеш 1 чаша червено вино,ако си лепнала шарката веднага ще ти избият пъпки от виното thumbsupтака знам от майка ми.
Момичета аз понеже снощи нещо не можах да спя и си мислех разни неща от сорта на кога да започнем действията за 2 бебе???вие дето сте с по 1 мислите ли да имате второ???и ако да кога???дали е  по лесно веднага или да изчакаме 2-3 години newsm78дайте да организираме и може пак да сме в  една графа,например ОКТОМВРИИКИ 2010 Joy

# 58
naiema, iva_angel , ние сме без столче за кола, а кошът ни за новородено има колан за пътуване и самия кош се закача с колани за заната седалка. Така че най-вероятно и няма да има нужда от разни шарени неща и играчки допълнително. Досега, когато сме я размотавли с кола в София, Яна е спала като пън. На мъжа ми му направи впечатление, че беба е будна и  мрънка, когато колата стои на едно място, а спинка, когато сме в движение.
А и ще има прекъсвания по пътя, на отиване ще спрем и ще спим в Сливен, за да видим прабабата на бебето, а на връщане - в Шумен по същите причини.
Ние сучем по 20 минути, струва ми се че от самото начало сучем мързеливичко. И наддава по 3-4 см и 900-1000 грама за месец.

# 59

Гери, ние ще сме в Стара Загора от 03 май до 24 май, така че можем да си спретнем срещичка и с червеношийка, зъбче и бетунга, ще направим направо мегасреща Simple Smile))))

Иве
, ние ще сме в СЗ само за около 3-4 дни и сигурно няма да имам време за срещички, защото докато обиколим всички и ще стане време да си ходим, но юни месец планирам да съм 2-3 седмици и ще сме само с Гошко и тогава ще се присъединя към заралийската групичка  Hug Но ти тогава ще си в Сф, сигурно Sad

Алхимиче, лично на мен ми е много, много рано за второ, мислила съм си, че ако имам второ бебче бих желала да са с голяма разлика  Peace а името просто много ми хареса  Peace

Относно времетраенето на сученето - ние сме рекордьори - сучем по 40-60 мин общо, но от 2-те гърди всеки път, минимумът ни е 30 мин и аз се притесних, че нещо не е наред  #Crazy #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт