Февруарчето е весело дете - ака, спинка, гука и расте

• 13 975
  • 300
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Алхимика, не съм го правила колажа аз, бе... Crazy Пълна мистерия! Защо не си признава тая мама, не знам... newsm78

# 31
Добро утро, мами!!!!

Не знам как е при вас, но за тук познаха времето. Адски мрачно е, духа един студен вятър...буря все едно се задава.
Добре, че вчера заведох момата на ваксина. Тя плака, аз също Rolling Eyes. Много се стресира детето, едвам го приспах, а после като се събуди от рев не иска да яде. Температура не ми вдигна поне и като я приспах малко след 20:30 се събуди в 5:20 тази сутрин Flutter
Днес ще е голяма активността във форума, ако има дъжд Joy

# 32
Каква е тази мерудия-чудо.. newsm78 Аз и за тази самардала за първи път чувам! Елфитка,защо чак от Стара Загора? Предимно там ли я има? А след рекламата на Зъбчето съвсем ми се изостри любопитството  Laughing Мерудия и чубрица..не е ли едно и също?

# 33
  • Стара Загора
Толо,самардалата е като шарена сол,но мерудията е една такава зелена,много е вкусна и е присъща за нашия регион ,до колкото знам в други части на Бг я няма  Peace

# 34
И на моята дъщеричка вчеа й биха Пентаксима, държа се геройски и почти не плака. Педиатърката ни предупреди, че може да стане по-раздразнителна или по-сънлива ............е, определено не й се спи  Rolling Eyes.
Иначе мерките са манекенски - 5 кг, 58 см. И като подарък, нали е морско бебе, а и татито е капитан на кораб й взехме матроско костюмче, нищо че май е за момченце.
Иначе все още е изцяло на кърма, давам й водичка колкото да й изплакна устата, поради риск от млечница уж. Да чукна на дърво здрава е, всеки ден сме в Морската градина.

Относно сгъваемите кошарки - и ние купихме такава на TCM, но понеже във Варна нямаше, баща ми я купи от Пловдив и в момента е там. Ще я ползваме в началото на май, когато за празниците ще им идем на гости. Иначе знам, че си има матраче към комплекта и цип за излизане, но няма нива и разни екстри.

Мерудията си е най-обикновена чубрица.
Самардалата е нещо друго, имахме в едно бурканче подарък, но беше смесена със страшно много сол и почти не сме я ползвали.

# 35
  • Стара Загора
За мерудията -има такава билка ,която се суши,счуква и се смесва със сол,понякога може да се сложи чубрица,риган.

# 36
Здравейте мамчета и сладки бебчета!
Аз скоро не съм писала, но намирам време да чета. Малко в началото докато ни тръгне организацията, много време за друго освен за бебка нямах.
Иначе сме добре, първия месец много качихме 1 кг и 400 гр, и пораснахме с 4 см. Имаме доста колики, ама положението се подобрява.
Засега толкова от мен, хубав ден!
Ако има мераклии за пловдивска срещичка, аз съм за! Sunglasses

# 37
Зравейте, днес и при нас времето е като за наказани, студено и мрачно.
хмм странна мистерия се завъртя и около старозагорските подправки това сигурно е коктейл от няколко, и като заразпитваш започва да гърми като в оная реклама  Joy  .
Неукротима за теб мерудията е чубрица, но за моята баба е магданоз  Peace
Алхимиче и Нико суче на бързо за 4-5 мин.и е готов. Имах същите чуденки в началото но сега вече свикнах а и щом прави три часови паузи значи се е нахранил.
МамаЗ аз имам кошара на Бертони в сгънато положение и прибрана в чантата си е с размери дълж.-75см.;шир.-25см. и h-25см.
За коликите исках да ви споделя че аз давах Инфакол, но на третото шише и след две вечери неистов рев го смених с Еспумизан и май от него съм по доволна.
Лек ден на вас и сънилив за бебетата  Hug

# 38
  • Стара Загора
Да наистина ,за някои меродията е чубрица, за други магданоза,трети пък наричат мерудия всяка една зелена подправка.Много ми беше интересно,като отида в друг град и като спомена мерудия и ме гледат като голям камък  Rolling Eyes,но както и да е,наистина е много вкусна,много по-вкусна от самардалата.Ами да взема да спретна един on-line мерудия шоп и да пращам на който иска   Joy

# 39
  • София
Един въпрос имам - когато пътувате някъде и ходите на гости в какво спи бебчо? Сгъваема кошарка носите ли, и ако имате каква е, доволни ли сте и пр.? Трябва ми някакъв супер компактен модел, защото колата ни е малка и едва побираме количката...

Ние ползваме само сгъваема кошара. Друго бебешко легло не сме имали, освен за Виктория преди близо 14 години. Носили сме кошарата при всякакви пътувания с преспиване и така бебето по-лесно приема промяната на обстановката. В момента Дани спи в това:

Когато са сгънати, повечето кошари са с приблизително еднакви размери.

# 40
  • София
Добро утро, мами Simple Smile

Аз като видна старозагорка  Laughing да си кажа за мерудията, баба ми правеше страхотна, ама дали помни вече какво се слага, не знам, ще я питам тези дни и ще пиша, иначе сега бабата на съжа ми прави, тя е от Плевен и тя нарича това, което прави мерудия, ама има по-различен вкус от нашата, сигурно слага други билки и подправки, а самардалата си е друго нещо наистина, но като няма мерудия и тя става, ама мерудията си е мерудия, ама и вие какви сте, как ми се дояде сега... Simple Smile

# 41
Привет мили мами,
поздрав и от мен с Христос Воскресе!!! (40 дни се поздравява така)
Пожелавам здраве и щастие на вас и семействата ви и много топлина в душите ви!!!
Попрочетох миналата тема вчера и затова не писах.
Зитка, Алхимиче - дано дечицата ви се оправят вече и ви обсипват с весел смях и щастливо гукане.
Наде, прочетох за вашите патила - това със задавянето на бебка е истински кошмар за теб, дано престане и не те стряска повече!!!
Относно сгъваемите кошарки - ние купихме такава на Кенгуру, както и столче за хранене на същата фирма. Кошарата може би ще я ползваме в началото на май, когато за празниците ще сме на гости при нашите. Има матраче към комплекта и цип за излизане, има 2 нива, висят отгоре някакви джунджурии за игра, има и повивалка. Столчето също е много хубаво - покритието може да се забърсва с гъба и има чудесно закопчаване  за бебето /включително през раменете/, за да не падне, има 2 масички, колелца, сгъва се и е хубав син цвят. Купихме ги заедно на намаление в Хиполенд. Знам че е рано за столче, нямаше да бързам, но трябва и фактура в работата да представя за тях, така че се налагаше.
За подправките - и аз знам, че мерудията е магданоз, а самардалата - не съм я чувала, учила съм ботаника, но не помня такова растение, може това да му е народното име ...?
За коликите - тамън мислех, че са минали и тези 2 дни Михеле отново се съдра да реве, дали защото хапнах краставици и домати с нитрати?! Продължавам да му давам хапченцата и чайче от анасон, помагат заедно с дундуркането  Laughing Laughing След празниците ще му бият втората доза Пентаксим, дано мине леко като първия път.
Иначе си е само на кърма, няма много стриктен график, понякога си яде на 3 часа, друг път нощем на 5, а денем на 2 часа, явно си наваксва, но вече го познавам по рева че е гладен.
Вашите бебчета смеят ли се вече с глас? Михито понякога се залива направо от смях, голям кеф е за мен и аз се смея с него и не мога да се откъсна направо ...
Аз по празниците бях с едно гадно р.......во - мани,мани - незнам какво имаше в кърмата ми, понеже бях само на препечени филийки /въгленчета/ и чайче. Нямаше отворени аптеки наблизо /за смекта/ и нещата "загрубяха" още повече - абе пълно наказание за Великден - ни яйца, ни козунаци.
И те така я караме ...
Айде цунки за бебчетата по насраните дупенца
 Hug Hug Hug

# 42
Привет от нас Hug
Да ни е честита втората месечинка, честита и на Сияна и честита трета на Мишо  bouquet

Днес ще си останем без разходка, тук духа ужасно  Sad

Daya9, склонна ли си да положиш усилия да върнеш бебето към гърдата? Ако искаш ще ти дам линкове към статии за твоя случай, напълно възможно е да решиш проблема, но няма да е много лесно.

Яна ще ти бъда благодарна Hug

# 43
Здравейте мамчета и сладки пораснали бебоци.
Четях  ви редовно, но все не стигам да напиша за нашите перипети през тези 2 месеца.
Слава богу всичко приключи благополучно. Моето малко момченце го оперираха от херния.Глупавата ни лична лекарка не е забелязала, че детето ни има херния и плаче от болка , а ние лекуваме силните колики. Направо ми иде да я гръмна #2gunfire #Cussing out.То едва ли щяхме да избегнем операцията, но щяхме да спестим на мъничто болките,а на нас ужаса  от силния плач заради силната болка . Така се стигна до заклещване на хернията и последвала операция. Моето момченце я понесе като истински мъж, възтанови се много бързо.Хирурга който го оперира е свършил и тази работа с пишлето и сега само почистваме и мажем с вазелин.
И ние вече гукаме, смеем се и особено се забавлявме с активната гимнастика.
Вече сме 5 300кг. и 61см.Все още  кърмя ,но дохранвам с ам, защото силно ми намаля кърмата.Разказах си историята на всички болни бебчета бързо оздравяване, а на майките Hug  всичко ще се оправи .
Хубав ден от нас .  bouquet

# 44
Добро утро и от нас! Hug

son4e,радвам се,че всичко е минало добре и се възстановявате нормално!

Днес май няма да е мнага,много за разходки с този ураганен вятър  Sad

Общи условия

Активация на акаунт